Germania - rezidențiatul (arhivă)

cristianlica
senior
senior

Re: Cum e rezidentiatul in Germania?

Postby cristianlica » Fri Dec 25, 2009 8:15 pm

Pentru ca tot am vazut ca 'cine cere primeste' aici - ma refer la carti - as avea si eu nevoie de Larsen - Anästhesie. Evit momentan sa o cumpar....135-150 € mi se par cam mult momentan. Abia am ajuns de o luna aici si inca mai analizez preturile din punct de vedere rumänisch
O pot downloada de pe undeva? Stie cineva? :help:
Decat mult si fara rost, mai bine putin si prost

shinkeigaku
senior
senior

Postby shinkeigaku » Fri Dec 25, 2009 8:21 pm

OK, am gresit :oops: , acum faptul e consumat.
Oricum ma bucur atat de mult ca in sfarsit am ajuns in Germania (cine m-ar mai fi angajat la varsta mea ?), incat nu o sa dau in depresie ca m-au fraierit.
Timpul trece oricum destul de repede, poate prea repede uneori. Asa ca dupa acel an (sau cat timp o fi) in care spitalul isi recupereaza investitia, mai am si eu speranta la o crestere de salariu. Daca nu, parca scria prin paginile precedente ca dupa vreo 2, poate 3 ani am vechime suficient de mare incat sa-mi incerc norocul in alta clinica, daca aici nu vor accepta sa-mi mareasca salariul.

cristianlica
senior
senior

Postby cristianlica » Fri Dec 25, 2009 8:38 pm

Iar in ceea ce priveste plecatul in Germania prin firme...pentru ca tot exista o mica polemica pe aceasta tema...am sa expun si povestea mea. Am plecat prin Permedex. La momentul respectiv nu stiam prea multe lucruri despre Germania....eu incercam sa plec in Anglia. I-am intalnit la un targ de job-uri si desi i-am refuzat spunand ca nu stiu nici o boaba de germana, m-au convins sa ma inscriu in baza lor de date spunandu-mi ca organizeaza un curs de germana chiar in Germania. Au spus intr-adevar tot timpul ca e OBLIGATORIU sa am nivel B2, sincer nici acum nu mi-e clar daca exista acest lucru OFICIAL in legislatie sau nu, sau care sunt landurile unde nivelul B2 trebuie si care unde nu. Inainte de curs s-a facut o mica 'selectie' telefonica, in sensul ca te sunau si vorbeau cu tine in germana, dar eu am refuzat sa raspund la toate apelurile ce aveau prefixul Germaniei. Le-am scris pe mail ca as fi ca nivel undeva intre A2 si B1, cand de fapt eu incepusem cu un fel de 'Germana pentru copii' de vreo 2 saptamani... :D si fara sa mai trec prin testarea asta m-au luat la curs
Cursul a fost foarte bun (aproape 2 luni, intre 5 si 8 ore pe zi, 6 zile din 7, cu duminica zi de excursie in orasele din zona), lucru care pe mine m-a ajutat enorm. Am avut cazare gratuita tot acest timp si 2 mese pe zi asigurate. Hotel de 3 stele in Gera, Thuringen. Ne-au aranjat interviurile pe durata cursului....eu dupa ce am primit raspuns afirmativ de la primul am refuzat sa mai merg la celelalte (la cata germana stiam....) Examenul a fost in mod ciudat (pentru mine) pe bune si o treime l-au picat....spre disperarea si a Permedexului, probabil. Insa Fidesul a rezolvat totul, in romanica. Actele am fost nevoit sa mi le rezolv eu si sincer de multe ori am cam fost pus in incurcatura de indicatiile contradictorii sau de lipsa de raspuns din partea firmei la intrebarile mele pe mail. Traducerile le-am facut in tara, unde pretul a fost, intr-adevar acceptabil. Am tradus intr-adevar orice ..... nu stiu daca trebuiau atatea. Pana sa primesc Approbation mi-au zis ca dureaza peste 2-3 saptamani, dar din fericire se pare ca spitalul s-a implicat si s-a rezolvat in cateva zile. Acum sunt intr-un oras de 50000 loc in apropierea Dresdei. Spitalul e recent renovat, aparatura exista, deci e bine
Nu pot spune o parere definitiva. Poate ca pe cont propriu as fi reusit mai mult. Dar pentru mine care eram plopist cam la tot ce tinea de Germania...si mai ales si la limba, firma a reprezentat ceva bine.
Nu vreau sa contrazic pe nimeni, nu lucrez la o firma de recrutare, doar mi-am expus povestea. Sper ca cei care citesc acest forum sa tina cont in primul rand de opiniile celor mai mari si mai cu experienta in Germania :peace:

camish
senior
senior

Postby camish » Fri Dec 25, 2009 9:16 pm

shinkeigaku wrote:OK, am gresit :oops: , acum faptul e consumat.
Oricum ma bucur atat de mult ca in sfarsit am ajuns in Germania (cine m-ar mai fi angajat la varsta mea ?), incat nu o sa dau in depresie ca m-au fraierit.

Nu ai gresit. In parte ai primit raspunsurile de mai sus pt. treaba cu "cine merge singur are bani". Dar si pt. ca lumea iti citeste parerile pertinente. Un om de calitate se vede usor. Si nici nu poti spune ca te-au fraierit, pt. ca asta e meseria lor: paraziti...scuze...intermediari.

coolscript58
senior
senior

Postby coolscript58 » Fri Dec 25, 2009 10:09 pm

(cine m-ar mai fi angajat la varsta mea ?)

hehe inca nu ai inteles dar o sa pricepi intrun an singurel dupa ce vezi cum e treaba :D te angajau toti :D
mult succes sincer trebuie doarrrrrrrrrrrrr sa ai incredere in tine
Cand s-a aprins lumina in apartamentul ei
M-am urcat intr-un copac pan' la etajul trei
Era ea, era goala, era goala toata
Asa aproape n-am vazut-o niciodata
As vrea sa ma vada sa ma cheme la ea

coolscript58
senior
senior

Postby coolscript58 » Fri Dec 25, 2009 11:01 pm

am inteles si eu ca permedex sunt seriosi si mai faci si cursuri la ei . da asa se merita daca nu stii germana sa te duci 2 luni la cursuri in germania si dupaia sa te angajezi, mai ales ca platesc ei tot . dar permedex sunt fiurma germana parca :D

shinkeigaku
senior
senior

Postby shinkeigaku » Fri Dec 25, 2009 11:33 pm

La una din clinici unde nu ne-a vrut, stateam afara, sa vorbeasca intai cel de la firma pentru noi. Usa de la birou de la Chefarzt nu era bine inchisa si am apucat sa aud cum seful ii spunea celui de la Permedex: "Aber sie sind zu alt!" despre noi. Si nici nu ne-a luat in final dupa interviu. Asa ca in cazul nostru particular, nu ma paraseste ideea ca fara aceasta firma, nu mi-as fi gasit un post. Nici eu nu credeam (adica nu ma simt batran, de aceea am curaj sa fac aceasta specialitate de la zero), daca nu s-ar fi gasit sefi de clinica sa afirme asta despre noi (legat de varsta noastra). Stiu ca altora le vine sa rada, dar majoritatea participantilor la discutii cred ca au varste de pana in 30 ani, iar eu chiar am trecut prin asemenea refuz legat de varsta mea (adica s-au exprimat clar).

wolu
senior
senior

Postby wolu » Fri Dec 25, 2009 11:49 pm

multi au mers cu Permedex....dar cu Brandler n-a mers niciunu?? ca eu merg din ianuarie la curs cu ei,si eram curios sa aflu de la careva care a fost cu ei daca is de treaba! desi mam interesat din inainte,e mai bine daca mi-ar mai spune careva ceva :roll:

animustatea
junior
junior

Postby animustatea » Fri Dec 25, 2009 11:55 pm

ce inseamna pt ei alter? eu am 34

vmc
elite
elite

Postby vmc » Sat Dec 26, 2009 1:51 am

Oooops, ma ataca firmele pe privat :D :D , eu credeam ca au vacanta :oops:

Deci mergeti cu firmele :shock:
nicht wahr?

wolu
senior
senior

Postby wolu » Sat Dec 26, 2009 2:35 am

vmc wrote:Oooops, ma ataca firmele pe privat :D :D , eu credeam ca au vacanta :oops:

Deci mergeti cu firmele :shock:

:lol: cred ca te injura de te rupe!! :D

shinkeigaku
senior
senior

Postby shinkeigaku » Sat Dec 26, 2009 10:45 am

Nu am auzit de firma aceasta. Dar cred ca o firma din Germania e mai credibila decat una din Romania. Aici cuvantul dat e cuvant.

cristianlica
senior
senior

Postby cristianlica » Sat Dec 26, 2009 11:37 am

Mai postez o data rugamintea mea mai veche.
Pot gasi si downloada de undeva de pe net ' Larsen - Anästhesie' ?
Bitte.... :help:

wolu
senior
senior

Postby wolu » Sat Dec 26, 2009 12:23 pm

cristianlica wrote:Mai postez o data rugamintea mea mai veche.
Pot gasi si downloada de undeva de pe net ' Larsen - Anästhesie' ?
Bitte.... :help:

omule,am incercat...dar n-am gasit din pacate! dar am dat peste astea,poate-ti e de folos vreuna :

Michael Heck : Klinikmanual Anästhesie
http://rapidshare.com/files/186457442/K ... ual_An.rar

Franz-Josef Kretz, Jürgen Schäffer “Anästhesie, Intensivmedizin, Notfallmedizin, Schmerztherapie"
http://uploading.com/files/4GOD7XTF/Ana ... e.rar.html

Peter Biro - Anästhesie Bei Seltenen Erkrankungen - [über 150 Syndrome zum Nachschlagen]
http://uploading.com/files/7HKH999S/Ana ... ..rar.html Pass:www.AvaxHome.ru

Jochen Schulte am Esch - Anästhesie: Intensivmedizin, Notfallmedizin, Schmerztherapie
http://uploadbox.com/files/1RGUCQI0ug Pass:www.AvaxHome.ru

Neonatologische und pädiatrische Intensivpflege: Praxisleitfaden und Lernbuch 4. Auflage
http://uploading.com/files/mdd54cba/354 ... flege.rar/

Das "kleine Lehrbuch der Kinderanästhesie" in der 4. Auflage!
http://uploading.com/files/1UQMMWKN/G061_KindA.rar.html

Michael Hatzenbühler, Michael Fresenius, Michael Heck, Justus Benrath - Repetitorium Schmerztherapie: Zur Vorbereitung Auf Die Prüfung "Spezielle Schmerztherapie"
http://uploading.com/files/MLG7E9FT/Rep ... e.rar.html

alexandru_v
newbie
newbie

Postby alexandru_v » Sat Dec 26, 2009 12:25 pm

Salut tuturor. Tot urmaresc discutiile de pe acest forum de prin vara si abia acum am si eu ceva de zis. Vad ca e o disputa de mare interes intre "firme" si "pe cont propriu" - parerile sunt impartite si cred ca nimeni nu trebuie judecat pentru hotararea pe care a luat-o. Eu unul am apelat la o firma germana (nu am sa dau nume ca sa nu se ia lumea de mine ca fac reclama) deoarece inainte sa ma hotarasc sa plec in germania sa fac rezidentiatul nivelul meu de germana era 0. Am "mers pe cont propriu" cat am mers...si din 50 de mailuri pe care le-am trimis am primit doar 3 invitatii (ceea ce nu e rau) dar la date diferite si in zone diferite....si atunci am zis ca e mai bine sa plec alaturi de cineva cunoscut intr-un loc cat de cay sigur si cu un anumit nivel de germana . Numai ca dupa cum bine stitit sa ajungi macar la un B1 in romania trebuie sa treaca mai mult timp si atunci am cautat si am gasit aceasta firma care imi ofera 1 luna de curs intensiv (cazare, manacre, excursii asigurate) dupa care imi elibereaza ei (de la sine putere) un B2 valabil peste tot....si nu imi iau nici bani din salariu...singura conditie este sa lucrez min 2 ani in cadrul lantului de spitale Mediclin (pot sa plec daca vreau a doua zi dupa ce am certificatul b2 numai ca atunci platesc contravaloarea cursului si a celorlalte servicii). Asa ca eu sunt de parere ca exista anumite firme de recrutare care pot sa ajute anumite persoane. Bafta multa tuturor!

alexandru_v
newbie
newbie

Postby alexandru_v » Sat Dec 26, 2009 12:26 pm

Salut tuturor. Tot urmaresc discutiile de pe acest forum de prin vara si abia acum am si eu ceva de zis. Vad ca e o disputa de mare interes intre "firme" si "pe cont propriu" - parerile sunt impartite si cred ca nimeni nu trebuie judecat pentru hotararea pe care a luat-o. Eu unul am apelat la o firma germana (nu am sa dau nume ca sa nu se ia lumea de mine ca fac reclama) deoarece inainte sa ma hotarasc sa plec in germania sa fac rezidentiatul nivelul meu de germana era 0. Am "mers pe cont propriu" cat am mers...si din 50 de mailuri pe care le-am trimis am primit doar 3 invitatii (ceea ce nu e rau) dar la date diferite si in zone diferite....si atunci am zis ca e mai bine sa plec alaturi de cineva cunoscut intr-un loc cat de cay sigur si cu un anumit nivel de germana . Numai ca dupa cum bine stitit sa ajungi macar la un B1 in romania trebuie sa treaca mai mult timp si atunci am cautat si am gasit aceasta firma care imi ofera 1 luna de curs intensiv (cazare, manacre, excursii asigurate) dupa care imi elibereaza ei (de la sine putere) un B2 valabil peste tot....si nu imi iau nici bani din salariu...singura conditie este sa lucrez min 2 ani in cadrul lantului de spitale Mediclin (pot sa plec daca vreau a doua zi dupa ce am certificatul b2 numai ca atunci platesc contravaloarea cursului si a celorlalte servicii). Asa ca eu sunt de parere ca exista anumite firme de recrutare care pot sa ajute anumite persoane. Bafta multa tuturor!

nectarya
junior
junior

Postby nectarya » Sat Dec 26, 2009 12:50 pm

Unde ai gasit cartile astea? Vreau si eu macar una de psihiatrie. :help:

wolu
senior
senior

Postby wolu » Sat Dec 26, 2009 2:21 pm

nectarya wrote:Unde ai gasit cartile astea? Vreau si eu macar una de psihiatrie. :help:

ia maica :

Hans-Ludwig Kröber, Dieter Dölling, Norbert Leygraf, "Handbuch der Forensischen Psychiatrie, B.1: Strafrechtliche Grundlagen der Forensischen Psychiatrie"
http://depositfiles.com/files/z0v7cvbny

Borwin Bandelow, Oliver Gruber, Peter Falkai “Kurzlehrbuch Psychiatrie"
http://depositfiles.com/files/7i564ud92

Michael Zaudig, Rolf D. Trautmann, Peter Joraschky - Therapielexikon Psychiatrie, Psychosomatik, Psychotherapie
http://uploading.com/files/NNQAFB82/The ... 6.rar.html
Pass : www.AvaxHome.ru

enjoy.. :allright:

cris3
senior
senior

Postby cris3 » Sat Dec 26, 2009 2:28 pm

Draga Santa,

De gineco ai? :mrgreen:

Multumesc!

wolu
senior
senior

Postby wolu » Sat Dec 26, 2009 2:35 pm

cris3 wrote:Draga Santa,

De gineco ai? :mrgreen:

Multumesc!

Axel Riehn et al - Notfälle in Gynäkologie und Geburtshilfe
http://uploading.com/files/QCTOQF7T/gyn ... 1.rar.html

Nathalie Blanck - Hörbuch Gynäkologie Patientinnenvorstellung Und Krankheitsverlauf
http://uploading.com/files/IDSH9DS5/Hörbuch%20Medizin%20-%20Gynäkologie.part1.rar.html
http://uploading.com/files/WUK39ODZ/Hörbuch%20Medizin%20-%20Gynäkologie.part2.rar.html
http://uploading.com/files/HYJFDMP2/Hörbuch%20Medizin%20-%20Gynäkologie.part3.rar.html
http://uploading.com/files/DU1TYK5R/Hörbuch%20Medizin%20-%20Gynäkologie.part4.rar.html
Pass : www.AvaxHome.ru

Christian Sohn, Anne-Sybil Krapfl-Gast, Monika Schiesser, "Checklisten der aktuellen Medizin, Checkliste Sonographie in Gynäkologie und Geburtshilfe"
http://uploading.com/files/HKHGK80F/Che ... n.rar.html

Gynäkologie und Geburtshilfe
http://rapidshare.com/files/187642483/G ... shilfe.pdf

Poate nu le inveti... :devil:

cris3
senior
senior

Postby cris3 » Sat Dec 26, 2009 2:39 pm

Hohoho, ce tare esti! :peace: :peace:

Sa-ti dea Dzeu sanatate si sa mai vii si la anu' :wink:

williams1
junior
junior

Postby williams1 » Sat Dec 26, 2009 5:07 pm

Este cineva pe aici mai informat in ceea ce priveste rezidentiatul pe radiologie in germania? M-ar interesa sa aflu mai multe in special despre stagii. thx

cristianlica
senior
senior

Postby cristianlica » Sat Dec 26, 2009 7:47 pm

wolu...vielen Dank..... :D

coolscript58
senior
senior

Postby coolscript58 » Sat Dec 26, 2009 9:52 pm

deci astia 3 care ati cerut carti de la WOLU!!! in 2 saptamani sa va prezentati la examenul scris!! materia e cea pe care ati cerut-o , 10 intrebari , minim si obligatoriu de dezvoltat sunt 9 . 1 aveti voie sa nu o stiti ca e craciun!! sa va vad acuma......... :help:

bianca17_rau

Postby bianca17_rau » Sat Dec 26, 2009 10:01 pm

Salut! ca tot sunteti la subiectul cartilor, eu am ceva carti in format pdf, pe care le dau cu placere (pe mail , k de uploadat mai greu)... din seria checkliste-innere, pneumo, onko, nefro; Leitsymptome-gastro, cardio, pneumo ; Dual Rheihe- Innere, psihiatrie, neuro. Mai am ceva de pedi, radio, oflatmo, Ati (nu si Larson), gineco., EKG- kurs fuer Isabel , EKG Trainer.. Am destul de multe, depinde ca cautati... :D

wolu
senior
senior

Postby wolu » Sun Dec 27, 2009 12:37 am

coolscript58 wrote:deci astia 3 care ati cerut carti de la WOLU!!! in 2 saptamani sa va prezentati la examenul scris!! materia e cea pe care ati cerut-o , 10 intrebari , minim si obligatoriu de dezvoltat sunt 9 . 1 aveti voie sa nu o stiti ca e craciun!! sa va vad acuma......... :help:

:lol: deci un test fulger...randu 1...randu 2 ...daaa???

nectarya
junior
junior

Postby nectarya » Sun Dec 27, 2009 12:51 am

Multumesc mult.

cris3
senior
senior

Postby cris3 » Sun Dec 27, 2009 10:45 am

Alles klar!

Numai sa nu-i puneti la supravegheat/corectura pe cei de la permedex, egv sau brandler, ca innebunesc vmc, coolscript si altii antiparaziti si picam pe capete :D

vmc
elite
elite

Postby vmc » Sun Dec 27, 2009 11:22 am

eu nu mai inebunesc, am cedat :D
mergeti cu firmele, bafta, bafta!

de fapt, fiecare face ce vrea cu viata lui. :allright:
nicht wahr?

Doll
elder
elder

Postby Doll » Sun Dec 27, 2009 12:20 pm

de curiozitate asa......cum poate un user anonim (care se da drept firma?) sa ameninte alt user anonim? :roll:

coolscript58
senior
senior

Postby coolscript58 » Sun Dec 27, 2009 12:28 pm

din ciclul, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa VMC are dreptate !!, firmele sunt cele mai bune :D
deci mergeti NUMAAAAAAAi cu firme :D

sunt sigur ca si camish are aceasi parere :D

hehe doll pai nu stiu tre sa ne zica vmc, eu cred ceva in genu ' cand te prind iti rup picioarele ', sau ' o sa ii scriu la mama ta care este si ii zic ca ai vb urat pe forum despre mine ', sau cine stie poate chiar sunt atat de low si trimit versuri cu manele.... asta chiar ca tre sa doare...

shinkeigaku
senior
senior

Postby shinkeigaku » Sun Dec 27, 2009 1:12 pm

Mie mi-e frica sa mai zic ceva de bine despre firme, pentru ca deja am primit mustrare scrisa :D . Da' mi-a trecut, nu ma supar :) .

Nu trageti in mine, nu fac propaganda nimanui, mi-am expus doar cazul meu, atat. :wink:

vmc
elite
elite

Postby vmc » Sun Dec 27, 2009 1:57 pm

Doll wrote:de curiozitate asa......cum poate un user anonim (care se da drept firma?) sa ameninte alt user anonim? :roll:

pentru tine suntem anonimi, intre noi ne cunoastem. :lol:

si nu ma ameninta ca n-au cum, dar si-au pierdut doi clienti brusc si ma intreaba daca le dau eu de mancare copiilor lor (am facut un rezumat), iar eu sunt atat de sensibila la stomacul copiilor

din ciclul "sa manance si gura ta din munca mea" va recomand sa nu ratati ofertele firmelor
nicht wahr?

cris3
senior
senior

Postby cris3 » Sun Dec 27, 2009 2:52 pm

shinkeigaku wrote:Mie mi-e frica sa mai zic ceva de bine despre firme, pentru ca deja am primit mustrare scrisa :D . Da' mi-a trecut, nu ma supar :) .

Nu trageti in mine, nu fac propaganda nimanui, mi-am expus doar cazul meu, atat. :wink:

Ma aliniez si eu intrucat si eu as fi zis cate ceva de bine despre firma (macar de cel care m-a insotit la interviuri :oops: ), dar ma abtin tot din cauza "mustrarilor"... :devil:

De fapt, cred ca ar fi cazul sa incetam cu pareri pro si contrafirme/paraziti/rechini si sa faca fiecare cum considera ca i se potriveste mai bine.
Oricum, noi multumim din suflet celor din germania care incearca sa ne aduca si pe noi acolo si se straduiesc sa ne dea cat mai multe detalii, astfel incat noi sa putem alege ce e mai bine ptr noi :allright:

aarabagiu_aalina
junior
junior

Postby aarabagiu_aalina » Sun Dec 27, 2009 3:20 pm

Hallo,
Sunt fericita posesoare a unui loc de munca de rezi pe medicina interna la Asklepios Klinik in Parchim. E un orasel mic la 120 km de Hamburg si 150 km de Berlin( o ora de Autobahn). In vara trecuta am facut practica la Universitatea de medicina din Hamburg si intr-o seara de plictiseala am inceput sa imi depun cv-uri pe kliniken. de. Nivelul meu de limba era ft ft mic( in Hamburg vorbeam numai engleza cu medicii de acolo), nu dadusem nici licenta. Dar am fost chemata la 3 interviuri spre surprinderea mea. La primul interviu( unde am si ramas) nu am inteles nici un sfert din conversatie...am raspuns cu Ja Ja..Ce am inteles insa ca vor sa ma primeasca si ca imi asigura ei : cursuri de limba, salariu de Hospitant 2000 euro, cazare la hotel 2 saptamani si ma ajuta sa imi gasesc casa. Singura lor conditie era sa iau licenta. Am fost si la al doilea interviu...cie de acolo mi-au zis ca nivelul meu de limba nu este ft bun si ca ar fi bine sa mai fac niste cursuri in tara( platite de mine) si apoi sa mai vin la un interviu in noiembrie- decembrie.Si la altrelea interviu nu m-am mai dus...deoarece am vrut sa plec in Romania mai devreme. Am dat licenta, imediat m-am apucat sa imi fac actele cate am putut restul am imputernicit-o pe mama, mi-am facut bagajele si am plecat in Germania. Am ajuns aici pe 23 noiembrie. Hotelul era super luxos cu mic dejun inclus. In prima zi am cautat aparatamente in Parchim cu soferul clinicii. Am gasit unul care sa imi convina si la pret si sa fie aproape de spital. Am inceput si cursul de Germana cu o profesoara personala...de 3 ori pe sapt. La spital toti sunt ft draguti si au rabdare cu mine avand in vedere ca eu nu stiu nici limba si nu am nici un fel de experienta( sunt proaspat venita de pe bancile scolii). la sfarsitul lunii ianuarie o sa incerc sa dau examenul de B2...imi e cam frica...E mai greu aici in Germania decat in Romania? Ma gandesc totusi sa il dau aici....si daca nu il iau ma duc in tara si il dau la Fides. L-am mai dat odata la Fides si am luat decat A2..dar sincer nu eram nici de A 2. In momentul cand am B2 pot sa trimit actele pt Aprobation. Dar pana atunci...stau aici si invat germana pe banii spitalului..mai sunt si platita si sincer fac progrese mai mari stand printre ei toata ziua decat daca stateam eu acasa si ma chinuiam cu cd-uri etc. Intr-o luna de cand am venit incep parca sa pot vorbi cat de cat...si inteleg aproape tot ce mi se spune. Asa ca aveti curaj si depuneti-va Cv-urile indiferent de cata germana stiti sau nu. Si fara B2 se poate lucra aici ca Hospitant o perioada .

Doll
elder
elder

Postby Doll » Sun Dec 27, 2009 4:51 pm

Parerea mea este ca mersul prin firma are avantaje si dezavantaje.
Firma, normal ca firma ce e, incearca (are datoria) sa impace si candidatul, si spitalul si sa le iasa si lor ceva. Nu cred ca lucreaza doar in detrimentul sau doar pentru profitul vreuneia din partile enumerate mai sus.
Oricum, daca se adevereste ce zice VMC si o sa ma arda la salariu clinica pentru a-si scoate banii dati pe mine, sau daca Doamne fereste cand semnez contractul ma trezesc cu perioada minima mai mare de 2 ani, o iau pe VMC si facem noi firma anti-firma. :lol: .
Last edited by Doll on Sun Dec 27, 2009 4:52 pm, edited 2 times in total.

wolu
senior
senior

Postby wolu » Sun Dec 27, 2009 4:51 pm

Pentru Atlantiana....ia mama de aci :

Hartwig Siebner, Ulf Ziemann, "Das TMS-Buch: Handbuch der transkraniellen Magnetstimulation"
http://uploading.com/files/49RFTGEQ/TMS_Buch.rar.html

Robert F. Schmidt, Hans-Georg Schaible, "Neuro- und Sinnesphysiologie"
http://uploading.com/files/X4WPKKTH/Neu ... e.rar.html

Jürgen Schölmerich, S.E.G. Burdach, H. Drexler, M. Hallek, W. Hiddemann, W.H. Hörl, H.E. Klein, M. Landthaler, K. Lenz, K. Mann, "Medizinische Therapie 2007 / 2008"
http://uploading.com/files/d4c3m77e/Med ... e2007.rar/

sorry,dar altele nam gasit :?

auerbach
senior
senior

Postby auerbach » Sun Dec 27, 2009 5:08 pm

ce stiti de pediatrie?accepta rezidenti de pedi?

daca nu, de radiologie... ce specialitati cauta?

coolscript58
senior
senior

Postby coolscript58 » Sun Dec 27, 2009 5:13 pm

doamna ssirurg , m-ati speriat tare pe persoana mea, am crezut ca primiti versuri din manele :D ca ceva mai rau nu pot sa imi inchipui decat sa vina unu sa iti cante la geam, un guta un minune un cum il mai cheama pe cel de-al treilea crai de la manelit...florinel ciutanu sau cum ii zice.
pai daca e doar de gura la copii la ei sa iti trimita copii dupa certificatele de nastere ale copiilor, dupa certificatu de casatorie si dupa certificatele de nastere ale parintilor, legalizate si traduse in germania, copii dupa buletine, scoala la care se duce copiii cu adresa si tot si vedem ne descurcam noi dam fiecare cate 2-3 marci , se aduna acolo de un suc si un iaurt pt copil. da sa ne dea si chitanta sa nu ia tasu banutii sa ii bea :D

da se accepta rezidenti pe orice , tre sa iti gasesti doar post, de radiologie cred ca chiar se cauta, e cam criza :D
si apeleaza cu incredere la firme, dai pm lu vmc iti zice ea ce firma are mai multi copii de hranit sa apelezi la ei hehehe

shinkeigaku
senior
senior

Postby shinkeigaku » Sun Dec 27, 2009 5:24 pm

Doll wrote:Parerea mea este ca mersul prin firma are avantaje si dezavantaje.

Oricum, daca se adevereste ce zice VMC si o sa ma arda la salariu clinica pentru a-si scoate banii dati pe mine, sau daca Doamne fereste cand semnez contractul ma trezesc cu perioada minima mai mare de 2 ani, o iau pe VMC si facem noi firma anti-firma. :lol: .

Contractul se face pe 1 an, din care primele 6 luni sunt perioada de proba, in care Clinica (Chefarzt-ul sau Geschaeftsfuehrer-ul) ii poate da Kuendigung candidatului (adica il poate da afara) fara sa fie obligata sa spuna de ce. Dar daca e adevarat ca vor sa-si scoata banii dati pe mine, inseamna ca nu ar trebui sa ma tem, cat timp imi fac datoria (cel putin ma vor tine pe post). Noua ne-a zis ca deja din al doilea an ne creste salariul cu cateva sute de euro pe luna, in al treilea an din nou creste salariul etc. (pana acum s-au tinut de cuvant cand au spus ceva).

Return to “Germania”