spitale anul 4

anncush
senior
senior

Re: spitale anul 4

Postby anncush » Tue Feb 02, 2010 1:09 am

bebeeeblu wrote:subiecte radio suub din anii trecuti plzzzzzz!!! :cry:

Eu am facut Radio in SUUB acum 2 ani, cu dr Georgescu titular de curs. Sper sa nu se fi schimbat prea mult ca sa corespunda totusi intr-o oarecare masura ce urmeaza sa-ti spun :)

Noi am dat examen sinteza - 3 subiecte. Subiectele s-au extras pe loc (profa a venit cu muuuuulte biletele si cineva care s-a simtit mai norocos a tras la sorti) si parca nu s-au dat subiecte diferite pe numere. In fine, 2 sb imi mai amintesc din cele 3 - "anomaliile renale" si "TB primara".

Corectarea a fost din punctul meu de vedere foarte lejera, spun asta pt ca eu la momentul respectiv n-am dat pe branci cu invatatul (nu pot spune ca nu citisem, dar nici nu visam cursurile in detaliu) si am luat o nota neasteptat de mare scriind lucrurile elementare, de baza si culmea, am luat nota mai mare decat cei care au scris mici roamne plecand de la cele 3 sb :lol:

Am ramas totusi cu ideea ca ar fi avut o oarecare importanta la ponderea notei finale si impresia artistica de la examenul practic, dar e doar parerea mea subiectiva. Notele la noi au fost de toate culorile, fara picati parca, insa si fara nota maxima. Daca te incalzeste cu ceva, gandeste-te ca e cea mai buna varianta de examen/stagiu de radio cea din municipal, comparativ cu ce se intampla in fundeni si in coltea, iar daca ramai si cu ceva din stagiul asta este absolut excelent :)

Una peste alta, nu-ti face probleme pt examenul de radio - SUUB pt ca daca ai citit totusi cursurile va fi mai mult decat ok :)

Bafta multa :allright:
Slowly getting less stupid :)

rox
elder
elder

Postby rox » Tue Feb 02, 2010 9:23 am

la noi in vara anul trecut au fost:
1. diverticuloza (aici unii au scris despre diverticuli in general, altii despre diverticuloza colonica...fiecare cu ce l-a taiat capul)
2. leziuni osteocondensante, aspecte radiologice, diagnostic, exemple si particularitati
3. cancerul pulmonar central

la marire am avut:
1. imagini hidroaerice toracice,particularitati, exemple si diagnostic diferential
2. ceva cu ulcerul, parca nisa maligna vs nisa benigna, dar nu imi amintesc 100%, oricum ceva din ulcere
3. ....?
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

deena01
senior
senior

Postby deena01 » Wed Feb 10, 2010 6:05 pm

Subiecte cardiologie SUUB (Cinteza) ? :? :help:
Multumesc anticipat!
If you always do what you've always done you'll always get what you always got.

Cosette
junior
junior

Postby Cosette » Wed Feb 10, 2010 8:43 pm

DSA(DSV), aspect Ekg HVD, CMH, tratament TEP, betabloc in IC, diagnostic pericardita, tratament valvulopatii..
La,tout n'est qu'ordre et beaute,
Luxe,calme et volupte.

alexbere
junior
junior

Postby alexbere » Fri Feb 12, 2010 9:05 pm

salut.in legatura cu chirurgia la fundeni...cum se desfasoara examenul practic, examenul mare,etc...any tips..? 10x..

DNCF
junior
junior

Postby DNCF » Sun Feb 14, 2010 12:45 am

Cum este examenul de respirator la Caritas cu prof. Nanea? Cat conteaza nota data de asistent si notele de la medicina muncii si tbc? Mersi mult!
Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value. (Albert Einstein)

b3
elite
elite

Postby b3 » Sun Feb 14, 2010 12:48 am

Daca ai programat examenul saptamana viitoare: http://www.antena3.ro/stiri/romania/con ... 92041.html

:lol:
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

Dr.DiGi
junior
junior

Postby Dr.DiGi » Sun Feb 21, 2010 4:41 pm

Stie cineva cum e Radio la Fundeni?...Cum e examenul, cat de indulgenti sunt cu absentele...?...
MS!

Laura_libelula
newbie
newbie

Postby Laura_libelula » Sun Feb 21, 2010 4:59 pm

Dr.DiGi wrote:Stie cineva cum e Radio la Fundeni?...Cum e examenul, cat de indulgenti sunt cu absentele...?...
MS!

in principiu e ok. depinde si de asistentul la care nimeresti. se pun absente daca lipsesti de la lp care trebuie recuperat si evident nu ai voie mai mult de 3. cursul e bunicel dar aceeasi informatie o ai si in cartea lor (radiografiile sunt aproape aceleasi ca in carte la unele capitole). e util sa mergi ca sa tii pasul si sa nu te uiti curcis cand se pun radiogragiile la lp.
Examenul se desfasoara pe 3-4 zile, 2-3 grupe pe zi. Nota finala e formata din nota pe care ti-o da asistentul de grupa la examenul practic cu el+ nota de la examenul practic propriu-zis +nota de la examenul scris, fiecare nota o treime. examenul practic propriu zis si cel scris sunt unul dupa altul. baga cate o grupa intr-o sala si proiecteaza 4 radiografii si tre sa raspunzi la niste intrebari pe ele ( ce radiografie este, ce semiologie vezi, ce sindrom este). Apoi 10 intrebari cu raspuns scurt de genul enumerari si definitii. Timp: o ora. Nu e suficient oricum. Subiectele sunt cam aceleasi ca la seriile de dinainte, dar tot aceleasi note se iau chit ca le stii pentru ca, repet, nu ai timp sa scrii tot. Notele au fost din toate, ff rar 10.
good luck :allright:

b3
elite
elite

Postby b3 » Sun Feb 21, 2010 9:19 pm

^^^^ Radiologia la FUNDENI ??? :shock: :shock:

Gone are the days of prof. Georgescu then :( Nu ca l-as regreta dar radio in Fundeni cu Georgescu era unul din bau-bau-urile majore ale facultatii.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

bebeeeblu
newbie
newbie

Postby bebeeeblu » Mon Mar 01, 2010 8:49 pm

grile tbc nasta ???? plz...

Riley
elder
elder

Postby Riley » Mon Mar 01, 2010 9:33 pm

Nu exista pe net-sau nu erau acum cativa ani. Nu sunt foarte grele, complement simplu, dar intreaba si din epidemiologie (parca am avut ceva cu incidenta sau prevalenta in Ro-mie asta mi s-a parut cea mai ciudata pt ca dau skip de obicei la partea de epidemiologie :D). Daca citesti din cartea aia nu ai probleme, nu sunt intrebari foarte detaliate si notele sunt destul de mari si la unele spitale nici nu conteaza nota de la tbc (Floreasca de exemplu). Bafta!
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

Passion mothers greatness

Cristina1887
newbie
newbie

Postby Cristina1887 » Mon Mar 01, 2010 10:46 pm

Cum e gastro la colentina? Dar dna. dr. Dimitriu? MS

you_know_what
newbie
newbie

Postby you_know_what » Wed Mar 03, 2010 4:34 pm

despre ortopedie in militar stiti ceva?nu prea am gasit nimic p'aici...am observat insa ca e destul de lejer...dar ma intereseaza examenul.ms

cris_vaduva

Postby cris_vaduva » Wed Mar 31, 2010 8:55 am

Stie cineva grile grile de la examenul de chirurgie la IOB ?

durere de cap
senior
senior

Postby durere de cap » Thu Apr 08, 2010 1:56 pm

cat de departe e institutul oncologic de sp.fundeni?se poate ajunge daca traversezi sp.fundeni?

Riley
elder
elder

Postby Riley » Thu Apr 08, 2010 2:44 pm

Da, e prin spate pe acolo, treci printr-un fel de parculet si ajungi. 5 minunte maxim. Se mai poate intra si dinspre Sos Fundeni dar eu traversam spitalul (de fapt il ocoleam :D)
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

durere de cap
senior
senior

Postby durere de cap » Thu Apr 08, 2010 3:16 pm

Riley wrote:Da, e prin spate pe acolo, treci printr-un fel de parculet si ajungi. 5 minunte maxim. Se mai poate intra si dinspre Sos Fundeni dar eu traversam spitalul (de fapt il ocoleam :D)

multumesc!

Keira
junior
junior

Postby Keira » Sun Apr 11, 2010 5:15 pm

Aveti idee cum se desfasoara examenul de chirurgie generala la Colentina?

bebeeeblu
newbie
newbie

Postby bebeeeblu » Sat Apr 24, 2010 9:43 am

va rog muuuuult subiecte respirator municipal vinereanu :help: :help:

deena01
senior
senior

Postby deena01 » Sun May 02, 2010 2:54 pm

Isi mai aminteste cineva subiecte de la Chirurgie (Sf. Maria)? Daca da e rugat sa le posteze. Multumesc anticipat! :wink:

ruxi_

Postby ruxi_ » Wed May 19, 2010 5:44 pm

Buna! A facut cineva chirurgie la Colentina? Cum e examenul?
Dar la ortopedie la Foisor?
MULUMESC

Riley
elder
elder

Postby Riley » Thu May 20, 2010 10:02 am

La Foisor am facut eu si e nasol.... adica trebuie invatat bine, e o carte albastra.
Ex lp si grila. Grilele circula pe retea dar numai un singur numar (asa ca daca esti prin cei norocosi te-ai scos :) ). La lp tragi o radiografie dai oral cu proful. Radiografia poate sa fie si normala sau sa cuprinda patologie reumatologica si nicidecum ortopedica. Oricum nu se prea pica (sau la noi cel putin nu s-a prea picat). Accentul sa cada pe proteze, osteosinteza, indicatii, contraindicatii si tumori. Proful mai are o placere sa mai intrebe chestii de anato: insertii, vascularizatii, etc. Per ansamblu uratel examenul, note mici, dar se trece ;). Bafta

sladubi
newbie
newbie

Postby sladubi » Tue Jun 08, 2010 7:39 pm

:) are cineva grilele la ortopedie din sp. Elias???? Mersi :))))

bebeeeblu
newbie
newbie

Postby bebeeeblu » Wed Jun 09, 2010 3:58 pm

subiecte pentru anul 4 chirurgie sf maria plzz :help:

deena01
senior
senior

Postby deena01 » Sat Jun 26, 2010 1:16 pm

Ceva pareri si subiecte de anul acesta de la examenul de MCS de la Colentina? :help:
Multumesc anticipat!

Riley
elder
elder

Postby Riley » Sat Jun 26, 2010 8:01 pm

uite un link: http://www.baicus.ro/mcsro.html
poate te ajuta cu ceva ;) BAFTA!

deena01
senior
senior

Postby deena01 » Sun Jun 27, 2010 8:33 pm

Riley wrote:uite un link: http://www.baicus.ro/mcsro.html
poate te ajuta cu ceva ;) BAFTA!

Stiam si eu linkul asta. :) Oricum multumesc, Riley!

bebeeeblu
newbie
newbie

Postby bebeeeblu » Mon Jul 05, 2010 7:34 pm

stiti cumva daca sunt suficiente cursurile la chirurgie pediatrica de la budimex sau trebuie invatata cartea profului?
Multumesc.

rox
elder
elder

Postby rox » Mon Jul 05, 2010 9:48 pm

cursurile de "generala" sunt suficiente si destul de bine facute (cel putin la noi asa au fost), la ortopedie stiu ca a fost nevoie sa xeroxam cartea aia si sa citim d-acolo, am regasit fraze intregi, la cuvant, la examen.
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.

durere de cap
senior
senior

Postby durere de cap » Mon Jul 19, 2010 10:26 pm

cum este la marire la prof.Vinereanu (resp) si la prof.Ciurea (chirurgie),ambii la SUUB?

laleaua neagra
junior
junior

Postby laleaua neagra » Wed Jul 21, 2010 3:14 pm

sfaturi pt marire la respirator -suub(andronescu)?si pt chir gen fundeni....am luat 8 din pakate la chirurgie si mi-ar mai trebui un pct..multam!

ionutz_1185
senior
senior

Postby ionutz_1185 » Fri Jul 23, 2010 9:57 pm

broscuta wrote:Anul trecut am avut culoarul cu interne la floreasca. Cateva impresii:
7.Radio Coltea: dragute cursurile dar e nasol la practic ca va cere mult pentru nota mare! Daca luati 10 la practic nu mai dati scrisul ! E greu sa iei 10 dar nu imposibil! Scrisul e groaznic : o mare porcarie de grila! Si trebuie citit si primul capitol!Recomand ca asist Dr Popa- Floreasca

Eu am facut cu dr popa la floreasca si a fost un stagiu superficial...poate la tine era altfel..tipu mereu contra timp...si superficial...lucrari date in 2-3 minute.nici nu apucam sa le citesc complet...iar la examenu practic a fost Nesimtit... a iesit proful Zaharia si desi aveam 5 radiografii la care nu stiam exact si ne dadeam cu parerea el se juca pe telefon...am stat 10 minute cu un "mut"...
pacat de sosetele alea Armani pe care le avea, la urma i-a facut si proful zaharia observatie de ce nu ne a soptit ca doar ne a lasat singur...
iar notele la practic au fost mici cel putin la grupa mea...a tinut cont de nivelul grupei,avand o grupa slaba eu ultimul mi a luat toate pacanelele peste cap... asta e...macar am invatat pentru mine daca nota nu a fost buna

lovelly_girl
newbie
newbie

Postby lovelly_girl » Mon Jul 26, 2010 3:03 pm

Cum e ex. de marire la radio Coltea cu prof. Zaharia? MS

alexbere
junior
junior

Postby alexbere » Fri Jul 30, 2010 8:57 am

despre marirea la chirurgie IOB stie cineva ? merci

ionutz_1185
senior
senior

Postby ionutz_1185 » Mon Aug 23, 2010 1:43 pm

alexbere wrote:despre marirea la chirurgie IOB stie cineva ? merci

cum e la marire la Gastro-Colentina cu Prof. Voiosu? are cineva vreo idee,detalii,pareri orice e bun
mersi frumos

andraumf
newbie
newbie

marire Chirurgie - Cantacuzino si radio - sub

Postby andraumf » Tue Aug 24, 2010 8:59 am

buna.
1. a fost careva la marire la chirurgie - cantacuzino?
daca da, cum a fost? se maresc notele? se scad? raman aceleasi? :help:
examenul este tot grila?

2. la marire la radio - sub? se mareste nota?

va multumesc

vacanta placuta in continuare

andraumf
newbie
newbie

mariri Chirurgie - Cantacuzino si radio - sub

Postby andraumf » Tue Aug 24, 2010 9:06 am

buna.
1. a fost careva la marire la chirurgie - cantacuzino?
daca da, cum a fost? se maresc notele? se scad? raman aceleasi? :help:
examenul este tot grila?

2. la marire la radio - sub? se mareste nota?

va multumesc

vacanta placuta in continuare

deena01
senior
senior

Postby deena01 » Tue Aug 24, 2010 6:05 pm

La marire la Cardio sau la Pmeuno la SUUB (Cinteza) stie cineva cum e? Sau la chirurgie la Sf. Maria? Multumesc anticipat!

alexbere
junior
junior

Postby alexbere » Mon Aug 30, 2010 10:02 am

care a fost ultima medie de bursa pentru anul 5 ?

Return to “Anii 4-6”