lucrari de diploma
- DNCF
- junior
Re: lucrari de diploma
P.S. Daca nu exista asemenea specimene pe gineco, si chirurgia generala ar fi o optiune ok 

Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value. (Albert Einstein)
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
b3 wrote:partea generala si partea speciala ar trebui sa fie 50-50%, si la partea speciala maxim un grafic +/- un tabel pe pagina, obligatoriu comentate.
Nu sunt de acord. Partea specială e singura care contează. Sigur, la partea generală e loc de umplutură, şi multe lucrări au o parte generală de 50 de pagini, ceea ce mi se pare că dă foarte prost. După mine, partea generală ar trebui să fie cât mai sintetică şi LA OBIECT, cum e secţiunea de Background într-un articol ştiinţific serios, poate ceva mai amplă. Ţineţi minte că NIMENI nu citeşte partea generală, poate cu excepţia studenţilor din anii viitori,care o vor copia pe şest de la bibliotecă

În general, toate regulile de genul font, nr de grafice, nr de pagini, etc, nu prea contează. Contează să transmiteţi cât mai clar mesajul lucrării.
De asemenea, după părerea mea, partea generală nu are ce căuta la prezentarea lucrării. Dacă e absolut necesară, ca o introducere ce deserveşte studiul pe care l-aţi făcut, fără de care acesta din urmă ar fi mult mai greu de înţeles, ar trebui să fie un slide, maximum maximorum 2. E foarte enervant şi chiar jignitor pentru comisie să stai să le explici tu generalităţi despre placenta praevia sau whatever.
Şi un slide cu text-bloc în el e o abominaţie. Iar dacă mai şi citeşti textul ăla direct de pe slide, meriţi două palme.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
- Calico
- addicted
Asa e, pana la urma prezentarea e cea mai importanta, nu exista reguli in ceea ce priveste fontul si spatierea, decat cele de bun-simt. Nici mie nu mi se pare ca in prezentare au ce cauta mai mult de 1-2 slide-uri din partea generala. Si la sfarsit mi se par importante 1-2 slide-uri in care sa prezentati concluziile studiului.
Asta daca vreti sa faceti o prezentare frumoasa. E adevarat ca am avut multi colegi care au facut exact ceea ce nu se face (texte lungi, multa teorie, citit plictisitor de pe slide-uri) si au luat 10 fara nici o problema. Dar daca din intamplare in comisia voastra fac toti niste prezentari foarte frumoase si voi sunteti singurii cu o prezentare de cacao, ghiciti cine o sa fie depunctat...
Nu uitati, daca e sa va scada nota pentru ceva, probabil ca acel ceva e legat de prezentare, nu de lucrare in sine.
Asta daca vreti sa faceti o prezentare frumoasa. E adevarat ca am avut multi colegi care au facut exact ceea ce nu se face (texte lungi, multa teorie, citit plictisitor de pe slide-uri) si au luat 10 fara nici o problema. Dar daca din intamplare in comisia voastra fac toti niste prezentari foarte frumoase si voi sunteti singurii cu o prezentare de cacao, ghiciti cine o sa fie depunctat...
Nu uitati, daca e sa va scada nota pentru ceva, probabil ca acel ceva e legat de prezentare, nu de lucrare in sine.
- b3
- elite
De acord, Vlad, nu ma gandisem la varianta ca partea generala ar putea sa fie mai mica decat partea speciala. Indicatia cu 50-50% am primit-o de la indrumatoare si cred ca vine dupa niste lucrari care erau 70-30%, am vazut si eu pe la biblioteca.
Si la prezentare: marimea fontului de 20-30, ca sa se vada ce scrie si da, ca sa nu incapa mult text
Si un sfat usor amuzant, de la optionalul de engleza: fara rosu si verde la text ca poate aveti in comisie daltonisti
De preferinta poze si grafice pe care sa vorbesti liber.

Si la prezentare: marimea fontului de 20-30, ca sa se vada ce scrie si da, ca sa nu incapa mult text

Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- Chingachgook
- addicted
vlad stroescu wrote: Ţineţi minte că NIMENI nu citeşte partea generală,
da asa e, in schimb partea speciala o citeste toata lumea.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- Chingachgook
- addicted
toate sunt bune.
aia care iau 9 sunt ghinionisti, nu ca lucrarile lor ar fi mai proaste
aia care iau 9 sunt ghinionisti, nu ca lucrarile lor ar fi mai proaste
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
-
- newbie
TOTUSI UN EXEMPLU?
ok, am inteles dar totusi are cineva un exemplu ? Nu prea am idee cum sa structurez
-
- newbie
MERCI
Se vorbea pe aici ca prezentarea ar trebui sa fie ceva de genul: fiecare slide sa cuprinda maxim 7 randuri, fiecare rand - 7 cuvinte, sau ma rog ceva de genu.... are cineva un astfel de prezentare? Sa ma orientez pe care lucruri sa pun accent, merci
- Irys
- newbie
Are cineva prezentarea diplomei pe 24 septembrie la Sp. Colentina (comisia 15 de Medicina Interna)? Am inteles de la secretara ca suntem doar 10 speriati. Poate ne adunam si noi in dimineata respectiva pentru protocol. Sau macar sa stim unii de altii...
-
- newbie
buna,
eu am prezentarea la comisia 15.
mai cunosc 4 persoane care sunt la aceeasi comisie.
chiar ma intrebam cati suntem in total si dc se ocupa cineva de protocol...
la ce prof esti?
eu am prezentarea la comisia 15.
mai cunosc 4 persoane care sunt la aceeasi comisie.
chiar ma intrebam cati suntem in total si dc se ocupa cineva de protocol...
la ce prof esti?
- Irys
- newbie
Pai nici unul din profii din comisie nu e si proful meu. Eu am lucrarea facuta la Sf. Ioan cu Dr. Ariadna Cuiesdean. Mai cunosc si eu o persoana care da cu noi. Asa ca ma gandeam ca poate ne intalnim joi dimineata pe la 8:15 (sau mai devreme, cum vreti) sa luam protocolul ala. Sau daca ia cineva inainte, sa ne intalnim tot mai devreme ca sa-i dam banii. Daca ai si tu alte idei... sunt binevenite! 

-
- newbie
am incercat sa vb cu ceilalti dar inca nu am reusit...
in cel mai rau caz, ne intalnim la 8.15 sa hotarm pe loc ce si cum facem
dc vb cu ei pana diseara si vor sa procedam altfel, te anunt.
in cel mai rau caz, ne intalnim la 8.15 sa hotarm pe loc ce si cum facem
dc vb cu ei pana diseara si vor sa procedam altfel, te anunt.
- iuria
- junior
Trec anul 5 şi am înţeles că ar trebui să-mi aleg tema LD de anul acesta. Am citit topicul, dar n-am văzut nicăieri nicio referire la LD pe radiologie sau imagistică. E cineva care a făcut pe domeniul ăsta? M-ar interesa orice fel de informaţii. Mulţumesc anticipat.
-
- newbie
Salut !
Uite una noua, s-a modificat din cate se pare amplasarea prezentarii la comisia 28 de la Sp de Urgente Floreasca la Facultate, pe la Fizio din cate se pare.
Dar problema e ca nu s-a afisat nimic . Decat profii din comisie stiu asta.
intrebarea mea e daca ati mai auzit de asa ceva si ce se intapla cu cei care nu ajung unde trebuie?
Uite una noua, s-a modificat din cate se pare amplasarea prezentarii la comisia 28 de la Sp de Urgente Floreasca la Facultate, pe la Fizio din cate se pare.
Dar problema e ca nu s-a afisat nimic . Decat profii din comisie stiu asta.
intrebarea mea e daca ati mai auzit de asa ceva si ce se intapla cu cei care nu ajung unde trebuie?
-
Buna!
A facut sau face cineva lucrare de diploma la reumato la sf maria? dc da, cu cine si cat de mult s-a implicat?
A facut sau face cineva lucrare de diploma la reumato la sf maria? dc da, cu cine si cat de mult s-a implicat?
-
- junior
Ce imi recomandati sa-mi aleg pt LD astfel incat sa fie cat mai lejere atat culegerea de date, cat si sustinerea? Am auzit ca cele din preclinic ar fi cele mai ok, e adevarat?
Multumesc.
Multumesc.
- Bogdan_DD
- senior
Si tot ce tine de pediatrie
- Chingachgook
- addicted
sau chirurgicale.
eu am facut ortopedie si a fost relativ lejer
eu am facut ortopedie si a fost relativ lejer
-
ionelia wrote:Buna!
Eu am avut mai multe colege care si-au luat LD la Sf. Maria si toate au fost multumite pentru ca asistentii le-au ajutat atat cu cazuri cat si cu articole si sfaturi pentru redactare si prezentare. Cred ca fiecare asistent a avut cate o lucrare la mine in serie si nu am auzit sa se planga cineva.
A, daca vrei sa colaborezi cu dr. Cosmin Constantinescu, s-ar putea sa ai destul de mult de munca pt ca lui ii plac subiectele mai dificile, mai complexe si mai de actualitate. Mai ales cele legate de LES.

- Irys
- newbie
ionelia wrote:Buna!
Imi spun si eu parerea, chiar daca poate e cam tarziu, dar de... rezi a fost de vina

-
- senior
Lucrarea de licenta - nelamuriri
Salut !
As avea niste nelamuriri in legatura cu licenta, cu care as vrea sa ma ajutati:
1. Trebuie sa ne facem lucrarea de licenta neaparat acolo unde avem de gand sa fim medici: adica daca vreau sa fiu cardiolog trebuie neaparat sa ma duc sa mi-o fac pe cardiologie ? Adica nu se poate sa mi-o fac si pe microbiloogie sau orice altceva ?
2. Conteaza la ceva nota pe care o iei la examenul de licenta ? La ce anume ?
3. Grilele alea care se dau la licenta sunt aceleasi la toate facultatile ? Le are cineva ?
Multumesc mult !
1. Trebuie sa ne facem lucrarea de licenta neaparat acolo unde avem de gand sa fim medici: adica daca vreau sa fiu cardiolog trebuie neaparat sa ma duc sa mi-o fac pe cardiologie ? Adica nu se poate sa mi-o fac si pe microbiloogie sau orice altceva ?
3. Grilele alea care se dau la licenta sunt aceleasi la toate facultatile ? Le are cineva ?
Multumesc mult !
- b3
- elite
Re: Lucrarea de licenta - nelamuriri
Krisler, ai primul warning. Te-am atentionat ieri sa nu mai faci topicuri noi pentru toate intrebarile pe care le visezi noaptea ! Ai buton de search, exista topic despre lucrari de licenta. De ce ai postat la Rezidentiat ?
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
- Riley
- elder
Re: Lucrarea de licenta - nelamuriri
Krisler12 wrote:Salut !
Multumesc mult !
Pe scurt 1 nu 2 nu 3 nu.
1. La ce sa conteze? In primul rand ca atunci cand faci/dai licenta inca nu stii ce specialitate vei avea.
2. Nu conteaza la nimic (poate doar la orgoliul personal). Nu stiu daca vrei sa pleci cata influenta are nota de la licenta la aplicatia ta (aici poate te ajuta altcineva care a plecat-eventual deschizi un topic nou pe "Cum plecam din tara?")
3. Licenta nu este un examen national asa cum este rezidentiatul. Fiecare universitate isi organizeaza examenul de licenta. Cat despre grile, la UMF Bucuresti (presupun ca esti la Bucuresti) materia de licenta se suprapune in mare masura cu tematica de la rezidentiat. Cum inca pentru 2010 nu este nimic sigur cu metodologia rezidentiatului inca nu exista o decizie asupra examenului de licenta din 2010. De la colegii mai mari stiam ca exista o baza de date cu grile.
Mult succes!
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
Passion mothers greatness
-
- junior
Pe de o parte nota de la licenta nu conteaza la aproape nimic ulterior, decat daca vrei sa pleci din Romania, caz in care o poti scrie in CV. Pe de alta parte examenul si nota de la scris ar fi utile ca sa vezi cam pe unde te situezi cu materia si cam cat timp iti ia sa innegresti raspunsurile celor 120 de intrebari (cel putin mie la asta mi-a folosit).
Lucrarea de licenta nu te obliga nimeni sa o faci pe o anumita specialitate, dar daca vrei sa o elaborezi de la zero ar fi absurd sa o faci pe o alta specialitate decat cea pe care vrei sa o urmezi. Nu sunt de acord cu Riley in privinta faptului ca nu stii ce specialitate vei urma. Cred ca dupa atatia ani de medicina ai macar o idee despre ce vrei sa faci ulterior (desi se poate intampla sa nu prinzi ce ti-ai dorit). Si lucrarea de licenta poti sa o folosesti drept atu la CV (mai ales la vest de Budapesta).
Grilele de la licenta se iau din baza de date publicata prin 2004 (o gasesti sigur pe www.rezitests.ro) din care se va alege un numar de intrebari din fiecare capitol (numai complement multiplu). Am remarcat ca nu exista intrebari pentru capitolul de "Fracturi" si nici la examen nu am avut vreuna.
Lucrarea de licenta nu te obliga nimeni sa o faci pe o anumita specialitate, dar daca vrei sa o elaborezi de la zero ar fi absurd sa o faci pe o alta specialitate decat cea pe care vrei sa o urmezi. Nu sunt de acord cu Riley in privinta faptului ca nu stii ce specialitate vei urma. Cred ca dupa atatia ani de medicina ai macar o idee despre ce vrei sa faci ulterior (desi se poate intampla sa nu prinzi ce ti-ai dorit). Si lucrarea de licenta poti sa o folosesti drept atu la CV (mai ales la vest de Budapesta).
Grilele de la licenta se iau din baza de date publicata prin 2004 (o gasesti sigur pe www.rezitests.ro) din care se va alege un numar de intrebari din fiecare capitol (numai complement multiplu). Am remarcat ca nu exista intrebari pentru capitolul de "Fracturi" si nici la examen nu am avut vreuna.
- Bogdan_DD
- senior
georgescustefan2009 wrote:dar daca vrei sa o elaborezi de la zero ar fi absurd sa o faci pe o alta specialitate decat cea pe care vrei sa o urmezi. Nu sunt de acord cu Riley in privinta faptului ca nu stii ce specialitate vei urma.
Nu tine numai de ce-ti place/cum iti place, ci si de catedra, de indrumatori. Mi-am ales tema din anul 5 si e total opusa fata de optiunile mele. Mai nou suntem obligati sa dam cererea de diploma din sem 1 an 5. Pragmatic vorbind, conteaza sa nu-ti prinzi urechile si timpul cu LD (si sa o faci pe bune ca sa conteze la ceva daca vrei sa pleci. Gen o transformi in articol si adaugi la CV). Doar nu e doctorat. Daca e sa-ti faci LD pe ceea ce vrei sa urmezi, inseamna ca jumate din generatia mea va face igiena si anato.
Si da, stii cam ce vei urma, dar e vb de 2-3 optiuni de avut in catare.
- Riley
- elder
Cand spuneam ca nu stii ce specialitate vei urma nu implica faptul ca nu stii ce specialitate vrei sa urmezi. La unele din ele trebuie sa ai punctaj bun la rezidentiat. Daca iti faci LD pe cardio de ex nu inseamna neaparat ca vei face cardio sigur chiar daca asta iti doresti. Bineinteles este bine sa aiba legatura cu ce ai vrea sa urmezi dar asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa o faci acolo (cum spunea Krisler12 in postul lui). Din aceasta cauza i-am raspuns ca nu conteaza. Si dupa cum bine puncta Bogdan, multi fac LD ca sa fie cat mai putin cronofaga si putini colegi din seria mea isi fac LD pe specialitatea pe care vor sa o urmeze iar eu sunt oarecum la limita-dar trebuie sa recunosc ca implica unele aspecte ale carierei mele ulterioare
. Mult succes!

As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
- Riley
- elder
Riley wrote: multi fac LD ca sa fie cat mai putin cronofaga si putini colegi din seria mea isi fac LD pe specialitatea pe care vor sa o urmeze iar eu sunt oarecum la limita-dar trebuie sa recunosc ca implica unele aspecte ale carierei mele ulterioare![]()
Sau ca sa fiu mai specific "carierei pe care as dori sa o urmez" (nu stii niciodata ce se poate intampla-dupa cum aminteam mai sus)

- rox
- elder
Bogdan_DD wrote:
Nu tine numai de ce-ti place/cum iti place, ci si de catedra, de indrumatori. Mi-am ales tema din anul 5 si e total opusa fata de optiunile mele. Mai nou suntem obligati sa dam cererea de diploma din sem 1 an 5.
serios? eu sunt anul 5 si nu ne-a zis nimeni pina acum nimic de vreo cerere despre LD...
eu am ales sa o fac pe specialitatea pe care o vreau pentru ca eram o conditie minim necesara pentru o tara " la vest de budapesta" ( si mult la nord, daca pot sa zic asa
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
- Riley
- elder
Va anunta in sem 2. Pe noi atunci ne-a anuntat parca. Intrebati seful/sefa de serie pentru mai multa siguranta 

- etad
- junior
LD la endocrinologie, Parhon? Se ocupa de tine sau trebuie sa te descurci mai mult singur? Cum e comisia? Cum sunt notele?
Orice informatie(chiar numai din auzite) ar fi utila.
"Pleasure for the beautiful body, but Pain for the beautiful Soul" (Oscar Wilde)
- dr_madalina
- junior
buna!stie cineva cum e sa faci lucrarea pe diabet si boli de nutritie-spt Cantacuzino/....prof si coordonatorii cei mai indicati?LD pe pediatrie-Grigore Al.?.inca nu sunt convinsa unde vreau si m-ar interesa sa aud niste pareri.
Multumesc!
Multumesc!
-
- senior
Anul trecut o doamna doctor de la pediatrie Gr. Al. ne-a refuzat.
Am prezentat lucrarile impreuna cu cei de la diabet ( eu fiind la endocrine)..initial a fost o veste proasta pentru cei de la diabet care nu se asteptau sa fie in comisie Prof. Coculescu. Pana la urma a fost bine...si au avut lucrari reusite, muncite...
Va sfatuiesc pe cat se poate sa faceti lucrari de diploma cu coordonatori care sunt de obicei in comisiile finale...conteaza mult..
Am prezentat lucrarile impreuna cu cei de la diabet ( eu fiind la endocrine)..initial a fost o veste proasta pentru cei de la diabet care nu se asteptau sa fie in comisie Prof. Coculescu. Pana la urma a fost bine...si au avut lucrari reusite, muncite...
Va sfatuiesc pe cat se poate sa faceti lucrari de diploma cu coordonatori care sunt de obicei in comisiile finale...conteaza mult..
- etad
- junior
Am prezentat lucrarile impreuna cu cei de la diabet ( eu fiind la endocrine)..initial a fost o veste proasta pentru cei de la diabet care nu se asteptau sa fie in comisie Prof. Coculescu
Si cum a fost la endocrino? Pe cine ai avut coordonator? Conf. Grigorie a fost in comisie?
"Pleasure for the beautiful body, but Pain for the beautiful Soul" (Oscar Wilde)
-
- elder
etad wrote:LD la endocrinologie, Parhon? Se ocupa de tine sau trebuie sa te descurci mai mult singur? Cum e comisia? Cum sunt notele?
Atentie cu lucrarile la diabet, pe-acolo s-a dat 9 anu' asta.
Succese
-
- senior
Eu am facut LD la endocrine...am spus ca a fost comisie comuna diabet+ endocrine...au fost 2 profi de la diabet..foarte de treaba...s-au dat 3 - 4 note de 9 ( din 24 de absolventi).
Depinde insa...nu neaparat la anu` va fi iar comisie mixta endocrine-diabet ( in 2008 din cate auzisem endocrinele au facut comisie mixta cu MF).
Depinde insa...nu neaparat la anu` va fi iar comisie mixta endocrine-diabet ( in 2008 din cate auzisem endocrinele au facut comisie mixta cu MF).
- dr_madalina
- junior
Pt cei care au facut deja LD pe pediatrie.Pe cine imi recomandati coordonator si prof. de la Grigore A.?Dr Ion-coordonator?Prof.Orasanu?....exista varianta asta?:)
Pt cei care au prezentat anul asta LD- pediatrie...daca doriti sa imi povestiti:)
Multumesc!
Pt cei care au prezentat anul asta LD- pediatrie...daca doriti sa imi povestiti:)
Multumesc!
- b3
- elite
Lamuriri..
Coordonator este prof/conf, seful sectiei unde faci lucrarea, care de cele mai multe ori doar semneaza cererea si la final referatul si rezumatul. Unii se mai uita si pe lucrare si iti dau indicatii.
Indrumator este dr. (poate sa aiba orice grad didactic) cu care iti faci efectiv lucrarea de diploma.
Si decanul a comentat anul asta ca noi absolvim facultatea de medicina, nu facultatea de medicina generala, ca nu mai e medicina generala de prin 2005 de cand nu mai ies medici generalisti. In fine, explicatia nu stiu daca e cea mai corecta, dar el se referea la ce scrie pe coperta lucrarii de diploma, si anume Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", Facultatea de Medicina.
Coordonator este prof/conf, seful sectiei unde faci lucrarea, care de cele mai multe ori doar semneaza cererea si la final referatul si rezumatul. Unii se mai uita si pe lucrare si iti dau indicatii.
Indrumator este dr. (poate sa aiba orice grad didactic) cu care iti faci efectiv lucrarea de diploma.
Si decanul a comentat anul asta ca noi absolvim facultatea de medicina, nu facultatea de medicina generala, ca nu mai e medicina generala de prin 2005 de cand nu mai ies medici generalisti. In fine, explicatia nu stiu daca e cea mai corecta, dar el se referea la ce scrie pe coperta lucrarii de diploma, si anume Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", Facultatea de Medicina.