loreal - mutat wrote:Are cineva grilele de radio de la Fundeni???Sa se indure cineva si de noi ca la practic ne-au macelarit(
spitale anul 4
- b3
- elite

Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- TibiGZU
- elder

-
Enemy
- elder

- b3
- elite

Nu stiu sigur dar probabil depinde doar de seria ta, cum hotarati cu profesorii respectivi. La radiologie sunt 15 cursuri parca, daca in semestrul 2 au inceput in martie se termina prin iunie, examenul probabil va fi la inceput de iunie. La igiena sunt mai multi profi, nu stiu cum e impartita materia, dar probabil si ei vor sa termine mai devreme asa ca nu se lungesc pana in iulie.
5 iunie insa? Eu am vazut 2-6 iulie ultima saptamana..
5 iunie insa? Eu am vazut 2-6 iulie ultima saptamana..
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
-
Enemy
- elder

- b3
- elite

adarika - post mutat wrote:sal stie careva cum e exam la gastro cu voiosu?
am pe 30 si sunt disperata. cursurile alea sunt varza. nu am inteles nimic din ele.
daca stiti ceva ajutati un om sarman.![]()
-
Enemy
- elder

- elencalota
- junior

cardio bagdazar
an inceput cardio la bagdazar de 2 sapt. taota seria mea se pare ca invata ceva - grupa mea are norocul sa faca cu dr floridor adam care nu ne arata nimik, nu vrea sa ne spuna nimik, nici daca il intrebam direct.. si tot asa. a mai avut cineva norocul sa faca cu el? cum a fost?
in legatura cu examenul? sa ne stresam? abia se trece sau se iau si note mari?
in legatura cu examenul? sa ne stresam? abia se trece sau se iau si note mari?
Remember, it's a wonderful life!
- Calico
- addicted

- b3
- elite

Are cineva cursurile de respirator de la Filaret ? .ppt-urile. O arhiva aruncata pe http://www.transfer.ro sau pe un torrent ? Ma duc la cursuri dar nu vreau sa iau notite in disperare.
- andy
- elder

- b3
- elite

andy wrote:daca faci respirator in filaret, nu o sa ai nevoie de cursuri oricum... multa vasilina mai degraba![]()
informatie: cursurile sunt postate pe undeva pe forum, ba chiar si grilele care se dau la examen. cuvantul magic: search
tocmai eu crezi ca n-am folosit searchul inainte ?
- Bogdan_DD
- senior

-
miki2283
- senior

- dr_me
- senior

eu zic floreasca! examen serios, dar se face la fel de serios (mai putin un asistent nu face nimik, insa sper s anu ai tu ghinionul ala sa pici fix la el, si daca se intampla asa, poti migra la alt asistent fara probleme, el zice mersi ca nu are studenti pe cap.)
ca si asistenti .... f buna e dr ana fruntelata, insa nu mereu are timp de studenti si ii mai lasa cu rezidenta ei.... insa atunci cand sta cu studentii, ai ce invata de la ea. iarasi f bun e dr-ul scafa, la fiecare lp sta cu studentii si discuta cazurile, are multa rabdare si iarasi ai ce invata.... si cu conferntiarul balanescu se face, insa el pleaca desprin lume la congrese si atunci cam ramai cu okii in soare, sau tot asa, migrezi la alt asistent... deasememnea f buna e si dr elisabeta badila.
cam astia ti i-as recomnada eu, in ordine expusa.
la fundeni si eu am auzit ca nu faceau nimik.
la suub, sunt prea putini asistenti interesati s ate ajute, iar la examen e nasol, in sensul ca tu nu ramaicu multa practica, ci eventual cu ce inveti tu acasa.
bafta!
ca si asistenti .... f buna e dr ana fruntelata, insa nu mereu are timp de studenti si ii mai lasa cu rezidenta ei.... insa atunci cand sta cu studentii, ai ce invata de la ea. iarasi f bun e dr-ul scafa, la fiecare lp sta cu studentii si discuta cazurile, are multa rabdare si iarasi ai ce invata.... si cu conferntiarul balanescu se face, insa el pleaca desprin lume la congrese si atunci cam ramai cu okii in soare, sau tot asa, migrezi la alt asistent... deasememnea f buna e si dr elisabeta badila.
cam astia ti i-as recomnada eu, in ordine expusa.
la fundeni si eu am auzit ca nu faceau nimik.
la suub, sunt prea putini asistenti interesati s ate ajute, iar la examen e nasol, in sensul ca tu nu ramaicu multa practica, ci eventual cu ce inveti tu acasa.
bafta!
- Calico
- addicted

- b3
- elite

miki2283 wrote:La Fundeni nu se face nimic.A facut anul trecut o prietena de-a mea si s-a mutat din serie. NIMENI nu face la Fundeni, nu depinde de asistent . La alte spitale nu prea stiu
Hai hai, sa nu aberam.. Eu am facut la Fundeni si nu pot spune ca nu se face. Nu stiu cum e la Floreasca asa ca nu pot compara, poate e mult mai bine acolo.
Concret: la Fundeni cursurile sunt destul de bune (nu adormi (poate la unele), se tin, majoritatea profilor/asistentilor explica daca sunt intrebari). Un dezavantaj e ca se tin intr-un amfiteatru de 40 de locuri asa ca daca sunteti serie mare si constiincioasa va cam ingramaditi. Nu exista carte, invatati dupa ce vreti (Harisson, Gherasim, Braunwald daca va plictisiti.. cursurile parca nu erau suficiente). La LP unii asistenti se ocupa, unii nu. Problema e ca mai toti fac eco si cardiologie interventionala si atunci n-au timp de studenti. Dar daca insistati isi mai fac timp. Parca era si un asistent pe care l-au vazut colegii de la alta grupa doar de 2 ori in 2 luni
Partea buna e ca puteti sa intrati si la eco si la sala, unii si explica. Sunt pacienti multi cu patologii diferite, va puteti plimba intre etaje ca sa vedeti cat mai multe patologii, nu va zice nimeni nimic.
Examenul e destul de frustrant, sunt 3 comisii de exigente diferite
Si un alt dezavantaj e ca spitalul e la mama naibii iar acum ca tot strica.. asta.. repara astia Sos. Colentina probabil se face si 1h30 pe drum (cardio la fundeni e in oct-nov pt o serie si ian-feb pt alta, parca.. nu cred ca termina cu reparatiile pana atunci).
pt posteritate: la Filaret se face foarte bine respiratorul si nu ai sanse mai mari sa faci TBC decat plimbandu-te cu metroul
La Municipal nu se face chirurgie bine in sensul de cursuri+LP, dar te lasa in sala daca asta vreti. Notele sunt mari.
Ortopedie la Foisor - cursuri+LP se fac in amfiteatru, slideuri, se poate intra in sala. Pacienti nu vezi. Note mici si aiurea.
Chir ped la Budimex - cursuri bunicele, lp nu se face si te pun si sa-i astepti degeaba, cam bataie de joc. Cartea lor e foarte comica, o tona de greseli (mai ales de redactare
Oncologia mi se pare unul din cele mai bune si serioase stagii de pana acum desi nu multa lume e de acord cu mine
Radiologia la Fundeni e foarte bine, nu-mi amintesc daca toti asistentii se ocupa dar chiar inveti radio la LP. Cursurile sunt cam adormitoare dar e bine sa te duci. Cartea e ok. Examenul e grila si din 50 de intrebari ei se asteapta sa faci 30-40 maxim, se face Gauss. Practicul cu proful e bataie de joc, foarte subiectiv. cu conf. e ok.
Gastro la Fundeni e excelent, cursuri bune, examen decent, note mari, patologii diferite, din pacate nu toti asistentii se ocupa
- Rash
- senior

- b3
- elite

deedee wrote:salut. imi poate spune cine cum e examenul de radio la fundeni in restante?in iarna s-a enervat profu si ne-a picat la practic![]()
si cardio la floreasca m-ar interesa,tot in toamna
multumesc anticipat
-
golanulstelist
- senior

-
Enemy
- elder

- b3
- elite

girasol wrote:am si eu cateva mici intrebari:
1. cum se stabileste ordinea stagiilor in anul 4?
2. care e durata lor aproximativa?
3. dupa-amiezele o sa fie libere?
multumesc anticipat.
1. din cate stiu eu, ordinea e predefinita, e ca la orarul din anii 1-3, il vezi afisat si nu ai ce sa faci.
2. cardio cam 2 luni, respirator 1 luna jumate parca (inclus 1 saptamana medicina muncii), ortopedie 3-4 saptamani, chirurgie pediatrica 2 sapt, chirurgie 5 sapt, oncologie 1 sapt, digestiv 5 saptamani parca. nu-mi mai amintesc alt stagiu.. + radiologie 1 semestru jumate, cate 1 curs+lp/sapt, igiena tot anul 1curs+lp/sapt, metodologia cercetarii stiintifice vreo 2 luni 1curs+lp/sapt, astea 3 suprapuse peste stagii..
3. da, dupa ora 2 in principiu ai terminat. de fapt chiar mai devreme, ca unii tin cursul mai devreme. dar vei avea radiologia si igiena 2 zile/sapt si apoi MCS inca 1 zi (parca dupa ce terminai radiologia, deci ramaneau tot doar 2 zile). si astea sunt programate dupa ora 2. (de fapt de obicei fix la 2 si sa vezi ce frumos alergi de la un spital la altul sau la facultate la igiena la ora 1 la pranz)
- Calico
- addicted

-
golanulstelist
- senior

-
miki2283
- senior

Doar de onco pot sa-ti spun ca acolo am facut si eu. Este un modul de o saptamana,sunt 2 cursuri pe zi si intre ele lpul. La lp o sa faci o zi de oncopediatrica,una de chimioterapie,una de radioterapie si una de tehnici chirurgicale de extirpare a tumorilor. Iar in principiu vineri este examenul,care dureaza 15 minute si consta in 3 subiecte de sinteza din cursuri. Vineri inainte de exam dai practicu . A ,si vezi ca lp-urile se fac prin rotatie ( adica intr-o zi unele grupe merg la onco ped,altele la radio,altele la chimio... ) dar sunt obligatorii. Bafta!
- anncush
- senior