spitale anul 4

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Feb 07, 2007 2:18 pm

loreal - mutat wrote:Are cineva grilele de radio de la Fundeni???Sa se indure cineva si de noi ca la practic ne-au macelarit :((
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

TibiGZU
elder
elder

Postby TibiGZU » Fri Feb 16, 2007 12:00 am

off topic

are cineva adresa de mail a userului liana_ro2004? se pare ca nu a mai activat pe forum din noiembrie, nu raspunde la mesajele pe privat si am nevoie urgenta de niste informatii...
contesting is a life style

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Fri Mar 09, 2007 5:31 pm

stie cineva cand anume se termina anul 4 la medicina generala? pe orar e trecuta pentru finalul ultimului stagiu data de 5 iunie. Se mai da vreun examen dupa aceasta data (ex: radiologie, igiena sau farmacologie clinica?) sau toate acestea se vor da inainte de 5 iunie?

Mersi anticipat

b3
elite
elite

Postby b3 » Fri Mar 09, 2007 11:57 pm

Nu stiu sigur dar probabil depinde doar de seria ta, cum hotarati cu profesorii respectivi. La radiologie sunt 15 cursuri parca, daca in semestrul 2 au inceput in martie se termina prin iunie, examenul probabil va fi la inceput de iunie. La igiena sunt mai multi profi, nu stiu cum e impartita materia, dar probabil si ei vor sa termine mai devreme asa ca nu se lungesc pana in iulie.

5 iunie insa? Eu am vazut 2-6 iulie ultima saptamana..
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Sat Mar 10, 2007 11:20 am

5 iulie , (2-6 iul) scuze.

dap, am calculat si eu si cam asa vine --- inceput iunie ptr radio

b3
elite
elite

Postby b3 » Thu Mar 22, 2007 6:08 pm

adarika - post mutat wrote:sal stie careva cum e exam la gastro cu voiosu?
am pe 30 si sunt disperata. cursurile alea sunt varza. nu am inteles nimic din ele.
daca stiti ceva ajutati un om sarman. :( :cry:

dark_mind
junior
junior

Postby dark_mind » Fri Apr 20, 2007 9:30 pm

cum este chirurgia in bagdasar?

andraM
newbie
newbie

Postby andraM » Sat Apr 21, 2007 9:54 am

Chirurgia in Bagdasar: e ok examneul ..se da oral cu proful ,3 subiecte. oricare ar fi alea iti pune si intrebari din cursurile tinute de el.Dc stii sa raspunzi la ele iei 10. se dau note mari.

dr_me
senior
senior

Postby dr_me » Wed Apr 25, 2007 10:52 pm

stagiu cardio - floreasca... asist dr erena. :lol: .. cine a facut cu el? sugestii, impresii? :roll:

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Tue May 15, 2007 6:14 pm

imi puteti spune va rog (daca s-ar putea reprezentanti din toate seriile) cand anume v-ati planificat examenul la FARMACOLOGIE CLINICA ?
se exclude seria care il da miercuri 16 Mai 2007, deoarece nu mai am timp de invatat.

Mersi anticipat

elencalota
junior
junior

cardio bagdazar

Postby elencalota » Fri May 18, 2007 3:09 pm

an inceput cardio la bagdazar de 2 sapt. taota seria mea se pare ca invata ceva - grupa mea are norocul sa faca cu dr floridor adam care nu ne arata nimik, nu vrea sa ne spuna nimik, nici daca il intrebam direct.. si tot asa. a mai avut cineva norocul sa faca cu el? cum a fost?
in legatura cu examenul? sa ne stresam? abia se trece sau se iau si note mari? :?
Remember, it's a wonderful life!

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Fri May 18, 2007 3:46 pm

Eu n-am facut cardio la bagdazar, asa ca nu pot sa te ajut in privinta asta. Totusi, daca asistentul vostru nu va arata nimic, du-te si tu prin garzi, pe la alti asistenti (vorbeste cu colegii tai si vezi care explica mai bine). Incearca sa ramai cu ceva din cardiologie, e pacat.

b3
elite
elite

Postby b3 » Mon May 28, 2007 11:29 pm

Are cineva cursurile de respirator de la Filaret ? .ppt-urile. O arhiva aruncata pe http://www.transfer.ro sau pe un torrent ? Ma duc la cursuri dar nu vreau sa iau notite in disperare.

andy
elder
elder

Postby andy » Mon May 28, 2007 11:39 pm

daca faci respirator in filaret, nu o sa ai nevoie de cursuri oricum... multa vasilina mai degraba :lol:
informatie: cursurile sunt postate pe undeva pe forum, ba chiar si grilele care se dau la examen. cuvantul magic: search
Not kennt kein Gebot.

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue May 29, 2007 12:58 am

andy wrote:daca faci respirator in filaret, nu o sa ai nevoie de cursuri oricum... multa vasilina mai degraba :lol:
informatie: cursurile sunt postate pe undeva pe forum, ba chiar si grilele care se dau la examen. cuvantul magic: search

tocmai eu crezi ca n-am folosit searchul inainte ? :) multa lume a cerut dar nimeni nu le-a pus. am gasit doar niste .doc-uri nu stiu pe unde, eu vreau .ppt ;)

dark_mind
junior
junior

Postby dark_mind » Fri Jun 01, 2007 10:51 pm

a facut cineva ortopedie in Elias cum este examenul, cum sunt asistentii

Bogdan_DD
senior
senior

Postby Bogdan_DD » Sat Jul 14, 2007 11:30 am

O intrebare pentru cei care au terminat/sunt in anul4: Unde se face cel mai serios cardio, in ce spital? Multa lume se bate pt Fundeni/Floreasca. In cazul in care nu prind unul din astea, mai sunt si altele capabile? Multumesc anticipat.

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Sat Jul 14, 2007 11:49 am

Cel mai tare am auzit ca e Floreasca. Nu stiu de Fundeni, eu am facut la SUUB si mi-a placut. E bine daca pici cu unul din asistentii sau asistentele tinere, pentru ca iti arata chestii si explica frumos. Daca nu e mai naspa.

Medex
elder
elder

Postby Medex » Sat Jul 14, 2007 2:09 pm

FLOREASCA! singura optiune!
Incredible as is seems, my life is based on a true story.

miki2283
senior
senior

Postby miki2283 » Sat Jul 14, 2007 2:09 pm

Pt Bogdan _ DD

La Floreasca e bine la Fruntelata la cardio.Este o femeie exceptionala si foarte buna profesionista. La Fundeni nu se face nimic.A facut anul trecut o prietena de-a mea si s-a mutat din serie. NIMENI nu face la Fundeni, nu depinde de asistent . La alte spitale nu prea stiu

dr_me
senior
senior

Postby dr_me » Sat Jul 14, 2007 4:06 pm

eu zic floreasca! examen serios, dar se face la fel de serios (mai putin un asistent nu face nimik, insa sper s anu ai tu ghinionul ala sa pici fix la el, si daca se intampla asa, poti migra la alt asistent fara probleme, el zice mersi ca nu are studenti pe cap.)
ca si asistenti .... f buna e dr ana fruntelata, insa nu mereu are timp de studenti si ii mai lasa cu rezidenta ei.... insa atunci cand sta cu studentii, ai ce invata de la ea. iarasi f bun e dr-ul scafa, la fiecare lp sta cu studentii si discuta cazurile, are multa rabdare si iarasi ai ce invata.... si cu conferntiarul balanescu se face, insa el pleaca desprin lume la congrese si atunci cam ramai cu okii in soare, sau tot asa, migrezi la alt asistent... deasememnea f buna e si dr elisabeta badila.
cam astia ti i-as recomnada eu, in ordine expusa.

la fundeni si eu am auzit ca nu faceau nimik.

la suub, sunt prea putini asistenti interesati s ate ajute, iar la examen e nasol, in sensul ca tu nu ramaicu multa practica, ci eventual cu ce inveti tu acasa.

bafta!

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Sun Jul 15, 2007 1:44 am

Deci s-a votat Floreasca in unanimitate. :) Pe profa mi se pare c-o cheamna Maria Dorobantu, are o carte rosie. Cica are niste cursuri super. Oricum, si noua care am facut la SUUB, tot dupa cartea ei ni s-a recomandat sa invatam pentru examen. Deci...

b3
elite
elite

Postby b3 » Sun Jul 15, 2007 2:49 am

miki2283 wrote:La Fundeni nu se face nimic.A facut anul trecut o prietena de-a mea si s-a mutat din serie. NIMENI nu face la Fundeni, nu depinde de asistent . La alte spitale nu prea stiu

Hai hai, sa nu aberam.. Eu am facut la Fundeni si nu pot spune ca nu se face. Nu stiu cum e la Floreasca asa ca nu pot compara, poate e mult mai bine acolo.

Concret: la Fundeni cursurile sunt destul de bune (nu adormi (poate la unele), se tin, majoritatea profilor/asistentilor explica daca sunt intrebari). Un dezavantaj e ca se tin intr-un amfiteatru de 40 de locuri asa ca daca sunteti serie mare si constiincioasa va cam ingramaditi. Nu exista carte, invatati dupa ce vreti (Harisson, Gherasim, Braunwald daca va plictisiti.. cursurile parca nu erau suficiente). La LP unii asistenti se ocupa, unii nu. Problema e ca mai toti fac eco si cardiologie interventionala si atunci n-au timp de studenti. Dar daca insistati isi mai fac timp. Parca era si un asistent pe care l-au vazut colegii de la alta grupa doar de 2 ori in 2 luni :( Presupun ca si la Floreasca exista asa ceva insa..
Partea buna e ca puteti sa intrati si la eco si la sala, unii si explica. Sunt pacienti multi cu patologii diferite, va puteti plimba intre etaje ca sa vedeti cat mai multe patologii, nu va zice nimeni nimic.
Examenul e destul de frustrant, sunt 3 comisii de exigente diferite :( tragi o Rx sau un EKG si un subiect oral. la practic ai un pacient.

Si un alt dezavantaj e ca spitalul e la mama naibii iar acum ca tot strica.. asta.. repara astia Sos. Colentina probabil se face si 1h30 pe drum (cardio la fundeni e in oct-nov pt o serie si ian-feb pt alta, parca.. nu cred ca termina cu reparatiile pana atunci).

pt posteritate: la Filaret se face foarte bine respiratorul si nu ai sanse mai mari sa faci TBC decat plimbandu-te cu metroul :D ca nu vezi pacienti cu TBC decat daca e vreunul nediagnosticat, nu te trimite nimeni sa vb cu ei altfel (decat daca faci cu dr. Spanu :) care este un asistent de nota 10 !). Dar notele sunt cam mici daca asta va intereseaza.
La Municipal nu se face chirurgie bine in sensul de cursuri+LP, dar te lasa in sala daca asta vreti. Notele sunt mari.
Ortopedie la Foisor - cursuri+LP se fac in amfiteatru, slideuri, se poate intra in sala. Pacienti nu vezi. Note mici si aiurea.
Chir ped la Budimex - cursuri bunicele, lp nu se face si te pun si sa-i astepti degeaba, cam bataie de joc. Cartea lor e foarte comica, o tona de greseli (mai ales de redactare :) ). Examen grila ;) note aiurea (uita sa dea puncte din oficiu, prezente..).
Oncologia mi se pare unul din cele mai bune si serioase stagii de pana acum desi nu multa lume e de acord cu mine :)
Radiologia la Fundeni e foarte bine, nu-mi amintesc daca toti asistentii se ocupa dar chiar inveti radio la LP. Cursurile sunt cam adormitoare dar e bine sa te duci. Cartea e ok. Examenul e grila si din 50 de intrebari ei se asteapta sa faci 30-40 maxim, se face Gauss. Practicul cu proful e bataie de joc, foarte subiectiv. cu conf. e ok.
Gastro la Fundeni e excelent, cursuri bune, examen decent, note mari, patologii diferite, din pacate nu toti asistentii se ocupa :( De fapt putini se ocupa.

Rash
senior
senior

Postby Rash » Tue Jul 17, 2007 4:08 pm

De acord cu b3,cu o completare!La Fundeni la cardio sunt asistenti intre asistenti!Ar fi bine sa-l prindeti pe doctorul Coman!Care era sef de lucrari practice!Am inteles ca intre timp a ajuns conferentiar!Dintre aia de acolo e cel care te invata cele mai multe chestii!
Primum non nocere!

b3
elite
elite

Postby b3 » Tue Aug 21, 2007 3:23 pm

deedee wrote:salut. imi poate spune cine cum e examenul de radio la fundeni in restante?in iarna s-a enervat profu si ne-a picat la practic :(
si cardio la floreasca m-ar interesa,tot in toamna
multumesc anticipat

golanulstelist
senior
senior

Postby golanulstelist » Sun Sep 09, 2007 8:50 pm

Imi poate spune cineva cate grupe sunt intr-o serie din anul 4?

Medex
elder
elder

Postby Medex » Sun Sep 09, 2007 9:56 pm

Şepte.

golanulstelist
senior
senior

Postby golanulstelist » Sun Sep 09, 2007 11:09 pm

multam

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Wed Sep 12, 2007 6:40 am

de fapt sunt doar 6

Medex
elder
elder

Postby Medex » Wed Sep 12, 2007 12:57 pm

La noi au fost 7 din anu' 4. Acum poate s-au mai schimbat :?

girasol
junior
junior

Postby girasol » Thu Sep 13, 2007 9:07 pm

am si eu cateva mici intrebari:

1. cum se stabileste ordinea stagiilor in anul 4?
2. care e durata lor aproximativa?
3. dupa-amiezele o sa fie libere?

multumesc anticipat.
:?:

b3
elite
elite

Postby b3 » Fri Sep 14, 2007 1:12 am

girasol wrote:am si eu cateva mici intrebari:

1. cum se stabileste ordinea stagiilor in anul 4?
2. care e durata lor aproximativa?
3. dupa-amiezele o sa fie libere?

multumesc anticipat.
:?:

1. din cate stiu eu, ordinea e predefinita, e ca la orarul din anii 1-3, il vezi afisat si nu ai ce sa faci.

2. cardio cam 2 luni, respirator 1 luna jumate parca (inclus 1 saptamana medicina muncii), ortopedie 3-4 saptamani, chirurgie pediatrica 2 sapt, chirurgie 5 sapt, oncologie 1 sapt, digestiv 5 saptamani parca. nu-mi mai amintesc alt stagiu.. + radiologie 1 semestru jumate, cate 1 curs+lp/sapt, igiena tot anul 1curs+lp/sapt, metodologia cercetarii stiintifice vreo 2 luni 1curs+lp/sapt, astea 3 suprapuse peste stagii..

3. da, dupa ora 2 in principiu ai terminat. de fapt chiar mai devreme, ca unii tin cursul mai devreme. dar vei avea radiologia si igiena 2 zile/sapt si apoi MCS inca 1 zi (parca dupa ce terminai radiologia, deci ramaneau tot doar 2 zile). si astea sunt programate dupa ora 2. (de fapt de obicei fix la 2 si sa vezi ce frumos alergi de la un spital la altul sau la facultate la igiena la ora 1 la pranz)

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Fri Sep 14, 2007 10:38 am

b3 wrote:de fapt de obicei fix la 2 si sa vezi ce frumos alergi de la un spital la altul sau la facultate la igiena la ora 1 la pranz

Da, sau le pun mult mai tarziu si uite-asa pierzi toata ziua. Eu am facut radio la fundeni si uneori terminam lp-urile pe la noua seara. Dar a fost frumos... :)

miki2283
senior
senior

Postby miki2283 » Fri Sep 14, 2007 1:09 pm

Da , la radio se intampla frecvent sa ramanem pana seara...mai ales in apropierea examenului :D

golanulstelist
senior
senior

Postby golanulstelist » Mon Sep 17, 2007 4:43 pm

Dati-mi si mie cat mai multe informatii de spitalele astea:
CV - Caritas
Oncologie - Fundeni
Chirurgie pediatrica - Marie Curie
Chirurgie - Fundeni
Respirator - SUUB II
Digestiv - SUUB II
Ortopedie - Militar
Radiologie - SUUB

Multumesc anticipat!

miki2283
senior
senior

Postby miki2283 » Mon Sep 17, 2007 5:49 pm

Doar de onco pot sa-ti spun ca acolo am facut si eu. Este un modul de o saptamana,sunt 2 cursuri pe zi si intre ele lpul. La lp o sa faci o zi de oncopediatrica,una de chimioterapie,una de radioterapie si una de tehnici chirurgicale de extirpare a tumorilor. Iar in principiu vineri este examenul,care dureaza 15 minute si consta in 3 subiecte de sinteza din cursuri. Vineri inainte de exam dai practicu . A ,si vezi ca lp-urile se fac prin rotatie ( adica intr-o zi unele grupe merg la onco ped,altele la radio,altele la chimio... ) dar sunt obligatorii. Bafta!

Bogdan_DD
senior
senior

Postby Bogdan_DD » Tue Sep 18, 2007 10:27 am

Daca se poate sa-mi dati niste info despre urmatoarele spitale si niste nume de asistenti rasariti:

Chirurgie SUUB1
Respirator Caritas
Cardio Colentina
Ortopedie Floreasca
Digestiv Militar

girasol
junior
junior

Postby girasol » Tue Sep 18, 2007 12:04 pm

Imi parea rau ca trebuie sa postez si eu un "pomelnic" cu spitale, asa ca am mai citit ce s-a scris si am ramas doar la o mare dilema: Cantacuzino...digestiv si chirurgie!
Multumesc.

doareu_mm
senior
senior

Postby doareu_mm » Tue Sep 18, 2007 4:06 pm

Cum este CARDIOLOGIA in COLENTINA ?
Medicina = Stiinta , Arta si Constiinta

anncush
senior
senior

Postby anncush » Tue Sep 18, 2007 4:23 pm

contribui si io la lista de intrebari :lol:

despre unele stagii mi-am facut deja o idee citind pe-aici dar m-ar interesa ce puteti spune despre: chirurgie generala - fundeni, respirator - SUUB II, radiologie - SUUB.

evident, multumesc anticipat :lol:
Slowly getting less stupid :)

Return to “Anii 4-6”