Examene sesiune 1

mmorning
newbie
newbie
Posts: 15
Joined: Thu Oct 02, 2014 5:50 pm

Examene sesiune 1

Postby mmorning » Tue Dec 30, 2014 6:28 pm

Bună! Cu disperarea studentului ce urmează sa intre în prima sesiune, îmi puteți da va rog informații despre ce mă așteaptă la examene în aceasta sesiune? La anatomie fac cu dr Filipoiu. Pe ce pune accent când asculta? Și la ce ar trebui sa am grija?

User avatar
Doddy
elder
elder
Posts: 546
Joined: Tue Sep 09, 2008 12:12 pm
Location: Bucuresti

Re: Examene sesiune 1

Postby Doddy » Tue Dec 30, 2014 7:46 pm

Buna!

Cum o mai asculta Don Felipe nu am de unde sa stiu. Acum vreo 6 ani, stiu ca pe primul semestru era ok, dar pe al doilea mai exigent... eu nu am facut cu el, insa colegii de la seria lui spuneau asta.
Despre prima sesiune insa, iti pot spune ca pentru mine a fost un fel de "dus rece", am avut note destul de mici, mi-am dat seama ca stilul de invatat din liceu nu mai este bun, ca se noteaza "mai la sange" (in fine, acum cica se iau note mari mai usor decat "pe vremea mea", poate ai noroc).
Vezi ca cel putin in anii mici materia de LP este cel putin la fel de importanta ca cea de curs, nu se aplica faza ca "la LP aprofundam ce facem la curs", sunt chestii diferite. Daca inveti bine n-are cum sa nu fie bine, insa pentru mine prima sesiune a fost destul de traumatizanta. Dupa insa, este mai usor ;)
Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
Cand se inchid usile ca statia urmatoare e de partea mea

User avatar
Lizzie
junior
junior
Posts: 60
Joined: Sun Dec 04, 2011 5:33 pm

Re: Examene sesiune 1

Postby Lizzie » Wed Dec 31, 2014 2:56 pm

La Filipoiu nu e un examen greu, daca tii cont de cateva aspecte:

- aspectul fizic: are pretentia sa te duci impecabil, baietii la costum, fetele imbracate elegant, pe tocuri, machiate, aranjate etc, zambet larg, sa il privesti in ochi, sa vorbesti degajat;

- daca va da de ales intre a trage subiecte si a purta o discutie libera, intotdeauna apreciaza pe cei care aleg discutie libera; e un pic riscant pentru ca te plimba prin absolut ce vrea el, dar poti sa arati mai mult din ce ai invatat si e o atmosfera mai ok (are si el subiecte care evident nu ii plac);

- sa inveti fff bine toate corelatiile clinice pe care vi le-a dat, pentru ca intreaba la ce foloseste de fapt aia si ailalta.

mmorning
newbie
newbie
Posts: 15
Joined: Thu Oct 02, 2014 5:50 pm

Re: Examene sesiune 1

Postby mmorning » Thu Jan 01, 2015 6:03 pm

Mulțumesc mult! :D

ioana_c
senior
senior
Posts: 160
Joined: Tue Dec 14, 2010 8:25 pm

Re: Examene sesiune 1

Postby ioana_c » Fri Jan 16, 2015 9:53 am

Pentru mine prima sesiune a fost groaznica. Am venit de la un liceu cu profil real, unde nu eram invatata sa tocesc, eram obinuita ca materiile sa fie lejere, etc. Prima sesiune mi-a demostrat ca aici ca sa iei note mari, mai ales in anii preclinici, trebuie sa tocesti foarte mult. Ulterior, prin semestrul 2 mi-am dat seama ca nu poti toci totul, ca iti trebuie si putina logica. Notele au fost mici in prima sesiune, apoi au crescut din ce in ce mai mult.
Ai sa vezi ca vei prinde experienta si in semestrul 2 nu o sa ti se mai para asa de horror:)). La un moment dat la mine devenise deja obisnuinta si nu ma mai stresam.
Prof. Filipoiu e un profesor foarte subiectiv. Daca te pricepi sa vorbesti frumos, sa ii raspunzi la glume (uneori lipsite de bun simt) si sa fii sigur/a pe tine nu vei avea probleme. In anul meu s-a scos discutia libera si toata lumea a ales subiecte. A intrebat strict din ce am extras, nu mi s-a parut genul care sa traga de student sa il treaca, dar nici nu a pus intrebari dificile ca sa pice pe cineva. Prin dificil inteleg ceva ce sa nu se regaseasca in Ranga sau sa in cursuri. In anul 1 pe primul semestru a trecut pe majoritatea, iar notele au fost medii spre mari. In sem 2 si in anul 2 au picat destui, dar repet, au picat pt ca nu au invatat ei, nu ca ar fi vrut profu sa ii incurce la subiecte. 5 si 10 a dat destul de usor, te freaca cu intrebarile doar pt note medii. Ca sa iti faci o idee, pentru 5 trebuie sa zici cateva vorbe la fiecare subiect, lucruri generale fara detalii. Dar asta nu inseamna ca poti zice prostii de genul ,,nervul femural trece pe la antebrat". Pt 5 e suficient sa zici daca nervul e senzitiv/motor, unde se gaseste si pe unde trece si unele raporturi importante. Pt 10 trebuie sa ii vorbesti cursiv la fiecare subiect, nu te lasa sa zici pana la capat si te opreste daca vede ca zici bine si ca ai invatat. Ca sa iti dea nota maxima trebuie sa zici pe langa generalitati si raporturi de finete, implicatii clinice si ramuri. Daca vede ca stii nu te tine mai mult de 10 min la ascultat. Nu uita sa fii imbracat/a asa cum s-a zis mai sus, sa vorbesti tare, clar, sigur/a pe tine si totul va fi ok:)


Return to “Anii 1-3”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests