alexa_umf wrote:E de bine sau de rau daca am fost repartizata la Sf. Pantelimon?
Colegii care fac la Pantelimon cu dr. Stamate la curs sunt relativ multumiti. Am inteles de la ei ca cine vrea sa invete, invata, cine vrea sa frece menta, o freaca (bine, nu e o noutate pana la urma). Despre note, cum spune si dr.tm, notele au fost variabile, insa cu o tendinta spre maricele.
In orice situatie, depinde la semio ff mult de asistent, poti sa fii la Coltea sau la Sf. Ioan (spitelele laudate) si sa ai ghinion de un asistent care nu se ocupa, sau la Pantelimon si sa ai noroc de cineva care se tine de voi.
O sa vezi, semio este o materie foarte importanta insa, chiar daca se cheama clinica si se face la spital, tot cartea ramane baza. Asistentii au "datoria" sa va invete sa faceti o anamneza ca lumea, sa va uitati cu mare atentie la pacient (ce pozitie are, de ce sta asa, ce pete are pe corp, de ce le are, ce facies are, de ce ar putea sa-l aiba asa, toate lucruri invatate din carte), si cateva manevre (destul de simplute majoritatea, care presimt ca vor fi rerererefacute in anii mari).
Cartea lui Dan Georgescu e de baza, are unele portiuni unde este mai greu de priceput (e destul de schematica), insa, chiar daca nu o sa faci la Sf. Ioan (unde este "manualul oficial, approved etc." ) o sa fie f bine sa o cumperi. Ideea este ca, oricum ai lua-o, tot cartea si invatatul din carte raman baza

.
Faptul ca nu au condica e un lucru oarecum bun pana la urma (cu conditia sa nu cazi prea des in pacatul de a nu te duce, deloc)... la Sf. Ioan e condica, trebuie semnata la 8, 8 si 5, insa de obicei pana pe la 9:15 - 9:30 cand vin asistenii o cam ardem aiurea. La inceput era frumos, ca tot faceam anamneze, cum mai invatam ceva nou din carte incercam pe pacient, insa pe masura ce trece timpul, ajungi sa te plictisesti (mai ales dupa ce te prinzi ca nu o sa ti se explice toate cazurile).
De mutat eu zic ca merita sa te muti doar daca poti sa te transferi la Sf. Ioan (preferabil la un asistent bun -> Dr. Omer sau Dr. Baboi, ca daca nimeresti la cateva asistente, nu dau nume ca nu e frumos, nu o sa faci absolut nimic tot anul... adica o sa te tii cat se poate dupa Omer sau dupa Baboi, si o sa mai ciupesti una-alta de la ei, insa fara sa aiba o continuitate lectiile si explicatiile) !