Intrebari anul 3
- doareu_mm
- senior
Re: Intrebari anul 3
Mai....asta cu sinteza la mariri...noi am dat FIX ACELEASI grile ca in vara...
Medicina = Stiinta , Arta si Constiinta
- iuria
- junior
Re: Imuno
La imuno am invatat dupa cursuri. Important e sa scrii cam tot ce stii si daca faci si desene e si mai bine
desi s-a luat 10 si fara ele. Notele in general sunt extreme
, mai putine note intermediare. Totusi multi de 10, nu e chiar asa greu
Eu am invatat doar in sesiune, 5 zile, dar necesita multa rabdare si atentie, la noi a fost primul examen si am avut chef
ce-i drept mi-a placut foarte mult si materia, iar cursurile profului sunt super, printre cele mai faine cursuri ever -din punctul meu de vedere
Bara mi s-a parut unul dintre cei mai inteligenti si bine pregatiti profi din facultate. Merita sa mergi la cursurile lui.

- etad
- junior
Re: Imuno
ca prof, Bara este foarte ok, mie mi-a placut mult de el.Materia insa .... mi s-a parut extrem de greoaie...si foarte abstracta, de aceea desenele chiar te ajuta foarte mult.eu am facut decat 2 subiecte din 3 si am trecut, dar as vrea sa merg la marire...
A fost cineva la marire la imuno?
A fost cineva la marire la imuno?

"Pleasure for the beautiful body, but Pain for the beautiful Soul" (Oscar Wilde)
-
- newbie
poate sa-mi zica cineva cum e restanta la chirurgie la spit sf maria,va rog?
-
- newbie
va rog chiar nu e nimeni care sa stie cum e restanta la chirurgie sf maria(anul 3)?sunt aceleasi sub ca in vara sau nu?sunt mai indulgenti?
-
stiti cumva cu aproximatie data al care se face "tragerea la sorti" a spitalelor.... si daca ele intotdeauna vin cuplate.... adica asa la pachet?
-
- newbie
Din cate am inteles de la colegii mai mari...tragerea la sorti se face pe la 1/2 lui septembrie....asta asa sa iti faci o idee. in cazul in care shtie careva sigur sa nu ezite sa dea un reply..

-
- newbie
stie cineva cum e la marire la semio la spitalul sf pantelimon?
-
- newbie
chiar nu stie nimeni nimic despre marire la semio?
-
- junior
Data exacta cand se da restanta la semio- sf pantelimon stie cineva?
-
- newbie
data exacta e maine 8 sep:( din pakate......
- grasuX
- senior
Stie cineva daca s-a hotarat data pentru restanta la imunologie cu Dr.Bara?
"If every instinct you have is wrong, then the opposite would have to be right."
-
- newbie
intrebari: cum (eventual cand) se aleg spitalele pt anu 3 cu precizie?; Care sunt spitalele pt semio medic si care pt semio chirurgic?; Care e spitalul pentru care trebuie sa ma zbat : coltea sau sf. ioan ?; hmm...si pt final : pareri despre primul an clinic (in mod particular din primele sapt de an 3).. 

- darksunrise
- elder
se aleg intai combinatiile intre spitale apoi se trag la sorti seriile
ex: sf ioan anu' asta a fost cuplat cu SUUB I si SUUB II la chirurgie
coltea cu pantelimon si caritas la chirurgie
& so on
sfat: duceti-va la sf ioan, sub 8 nu se ia nici daca nu spui nimic
si la coltea s-au luat note mari(desi examenul nu e asa lejer ca la sf ioan)
la semio cele mai mici note s-au luat in SUUB (stagiul e lejer si frumos, dar examenul final e grila si e aiurea)
la chirurgie cele mai mici note la Sf Maria
ex: sf ioan anu' asta a fost cuplat cu SUUB I si SUUB II la chirurgie
coltea cu pantelimon si caritas la chirurgie
& so on
sfat: duceti-va la sf ioan, sub 8 nu se ia nici daca nu spui nimic
si la coltea s-au luat note mari(desi examenul nu e asa lejer ca la sf ioan)
la semio cele mai mici note s-au luat in SUUB (stagiul e lejer si frumos, dar examenul final e grila si e aiurea)
la chirurgie cele mai mici note la Sf Maria
There is a fine line between fishing and just standing on the shore like an om mai putin dotat intelectual.
-
- newbie
aham...ms pt lamuriri...eu de coltea am auzit pana acum ca sunt nishte zmei profii aia...si ce'i drept am prins frica de locul ala dar daca zici ca nu'i chiar asa ..m'ar tenta....oricum e mult mai favorabil ca pozitie in capitala decat sf ioan..

- iuria
- junior
darksunrise wrote:la semio cele mai mici note s-au luat in SUUB (stagiul e lejer si frumos, dar examenul final e grila si e aiurea)
Grilele sunt intr-adevar aiurea si destul de grele, dar in final notele nu sunt chiar asa de mici pentru ca se face curba lui Gauss.Si de picat nu prea se pica. Se da partial si e bine sa mergeti pt ca se fac 2 cursuri pe saptamana si altfel s'ar strange muuulta materie in vara(cand mai ai multe alte examene- chirurgia, unde la noi nu s-a dat partial, imuno, daca n'ati facut pe sem 1, etc);in plus vezi cum sunt grilele.
- lazarosa
- senior
pana la urma...judecand la rece, ce spital e mai indicat: coltea sau sf ioan. am auzit zeci de pareri si sunt debusolata. help me 

.
- Bogdan_DD
- senior
Coltea, pentru cursurile Prof. Dr. Bruckner si Danutz Isacoff (+"calirea" din partea acestuia in timpul stagiului); daca ai bafta de asistent bun (dna Caruntu) vei ramane cu amintiri placute. Examenul nu ti se va parea cine stie ce pana la urma. Semio te va ajuta mult in anii viitori, iar in Coltea de frica si/sau de buna voie vei trage tare sa inveti macar pentru examen.
- lazarosa
- senior
- rox
- elder
Bogdan_DD wrote:Coltea, pentru cursurile Prof. Dr. Bruckner si Danutz Isacoff (+"calirea" din partea acestuia in timpul stagiului); daca ai bafta de asistent bun (dna Caruntu) vei ramane cu amintiri placute. Examenul nu ti se va parea cine stie ce pana la urma. Semio te va ajuta mult in anii viitori, iar in Coltea de frica si/sau de buna voie vei trage tare sa inveti macar pentru examen.
da, si daca n-ai bafta de dna Caruntu n-o sa faci nimic, cursurile sunt o mare frectie, in afara de cele citeva tinute de Isacoff si Minerva si poate si cele 2-3 ale dr Savulescu ( SINCER ). "Calirea" din timpul anului nu mai e asa cum povestesc batrinii, la noi a fost destul de ok atunci cind venea Isacoff, cred ca au fost singurele momente in care pot sa spun cu mina pe inima ca am invatat si inteles ceva in spitalul ala, iar despre examen.. hai sa fim seriosi, la practic e in mare parte loterie si muuult stres pentru nimic ( desi e aproximativ corecta evaluarea), dar la scris...no comment.

In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
- harry
- senior
La Sf. Ioan nu cred ca o sa se mai dea examenul cu Dl. Prof. Georgescu. Asa ca nu o sa mai fie asa de lejer cu notele!
"Un cersetor sanatos este mai fericit decat un rege bolnav"
Schopenhauer
Schopenhauer
- furnicuta
- junior
eu am facut chirurgie la coltea.e ok in mare parte.amenintari peste amenintari dar in final la exam( practic cu profu, ex.mare-grile) a fost bine.
grupa mea a avut un asistent mai zu-zu si ne stresa frecvent dar ceilalti sunt ok si conteaza sa te pui bine cu ei , ca dupa mine,nota lor(cica de activitate in timpul anului
) conteaza. vezi hernii la greu!
cursurile sunt bunicele dar unele cam stufoase dupa parerea mea.
aaa!si mai sunt niste microcursuri de umplutura.
semio la suub: sum s-a mai zis grile nasoale si nu sunt din cursuridc nu se facea curba Gauss picau multi. in timpul anului:frecare de menta in majoritatea timpului
grupa mea a avut un asistent mai zu-zu si ne stresa frecvent dar ceilalti sunt ok si conteaza sa te pui bine cu ei , ca dupa mine,nota lor(cica de activitate in timpul anului

aaa!si mai sunt niste microcursuri de umplutura.

semio la suub: sum s-a mai zis grile nasoale si nu sunt din cursuridc nu se facea curba Gauss picau multi. in timpul anului:frecare de menta in majoritatea timpului
-
- newbie
va rog spuneti-mi si mie despre ex la chirurgie sf maria in toamna .....va rog mult de tot
- dr.ruxy
- senior
rox wrote:da, si daca n-ai bafta de dna Caruntu n-o sa faci nimic, cursurile sunt o mare frectie, in afara de cele citeva tinute de Isacoff si Minerva si poate si cele 2-3 ale dr Savulescu ( SINCER ). "Calirea" din timpul anului nu mai e asa cum povestesc batrinii, la noi a fost destul de ok atunci cind venea Isacoff, cred ca au fost singurele momente in care pot sa spun cu mina pe inima ca am invatat si inteles ceva in spitalul ala, iar despre examen.. hai sa fim seriosi, la practic e in mare parte loterie si muuult stres pentru nimic ( desi e aproximativ corecta evaluarea), dar la scris...no comment.
citindu-ti si post-urile de la inceputul anului cand iti doreai sa ajungi la coltzea... inteleg ca exista un om dezamagit?
deci pana la urma nu e lapte si miere acolo? si nu vom avea cu totii parte de iluminare in tainele semiologiei?
Nu exita esec, exista feedback!
- rox
- elder
lapte si miere a fost, ca n-a stat nimeni cu batu' pe noi ( cel putin pe grupa mea chiar nimeni), vrei vii, nu vrei nu vii, nu te intreaba mai nimeni mai nimic, liniste si pace. iluminarea se produce acasa, altfel nema.
dezamagire? neh, la cit "efort" am depus ar fi chiar culmea.
doar ca m-asteptam (" din batrini se povesteste" ) sa fie... altfel. altfel rau.
acuma asta e, bine c-am ajuns si-n anu' patru
dezamagire? neh, la cit "efort" am depus ar fi chiar culmea.

doar ca m-asteptam (" din batrini se povesteste" ) sa fie... altfel. altfel rau.

In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
- dr.ruxy
- senior
aham...
eh sa vedem.. ca pana acum ne-am scos okii in serie pentru un spital sau altul
s-au aruncat cu oua, rosii si alte cele in colegii de grupa
acum pare sa se fi calmat spiritele si sa se fi ajuns la pacea universala... lasand pana la urma totul in voia norocului
eh sa vedem.. ca pana acum ne-am scos okii in serie pentru un spital sau altul
s-au aruncat cu oua, rosii si alte cele in colegii de grupa
acum pare sa se fi calmat spiritele si sa se fi ajuns la pacea universala... lasand pana la urma totul in voia norocului

-
- newbie
am auzit din diverse surse : sefi de serie/colegi etc, ca nu se mai face semiologia chirurgicala in anul asta. daca stie careva mai multe ex.: cu ce se va inlocui...as fi happy sa aflu. 

- lazarosa
- senior
- dr.ruxy
- senior
Tom21 wrote:am auzit din diverse surse : sefi de serie/colegi etc, ca nu se mai face semiologia chirurgicala in anul asta. daca stie careva mai multe ex.: cu ce se va inlocui...as fi happy sa aflu.
asta este sigur... noi nu mai facem semio chiru anu asta
cei care trec acum anu 2 nu vor face paraziti si virusi

- rhodoet
- junior
si ce se face in loc de semiochiru? ......am auzit varianta cu radiologia......
something official?
something official?
a avea constiinta curata inseamna sa ai memorie proasta
-
- newbie
asta este sigur... noi nu mai facem semio chiru anu asta
[/quote]
wow...mishto modificari...
asta ar trebui sa ne semnaleze ca noua conducere e pusa pe fapte mari...sau fac modificari cu scopul de a ne face pe noi sa credem ca they're working..
( i'm mean I know)
asa inca ceva: spitalele se trag pe 22 nu?
ps: si eu am auzit varianta cu radiologia...acum ramane de vazut.
enjoy..

wow...mishto modificari...

asa inca ceva: spitalele se trag pe 22 nu?
ps: si eu am auzit varianta cu radiologia...acum ramane de vazut.
enjoy..

- iuria
- junior
dr.ruxy wrote:cei care trec acum anu 2 nu vor face paraziti si virusi
Si atunci cand se fac? In anul 3 sau 1? sau?
- Riley
- elder
In 3, incepand cu anul universitar 2009-2010!
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
Passion mothers greatness
Passion mothers greatness
- dr.ruxy
- senior
rhodoet wrote:si ce se face in loc de semiochiru? ......am auzit varianta cu radiologia......
something official?
eu stiam de igiena (care se facea in anu' IV)

- lazarosa
- senior
semio chir parca avea 8 credite...ma indoiesc ca igiena ar echivala cu semio chir din punctul de vedere al creditelor...si probabil vom avea atat igiena, cat si radio
)

.
- dr.ruxy
- senior
- iuria
- junior
l4z4r0s4 wrote:semio chir parca avea 8 credite...ma indoiesc ca igiena ar echivala cu semio chir din punctul de vedere al creditelor...si probabil vom avea atat igiena, cat si radio)
Semio chir are, pardon,avea 15 credite. Nu stiu cat au igiena si radio, dar igiena parca e materie de an, la fel si semio chir, in timp ce radio se face doar un semestru.Cel mai probabil o sa inlocuiasca chirurgia cu igiena.Sper ca nu gresesc.

- lazarosa
- senior
- dr.ruxy
- senior
auzisem ca igiena e materie oki... nu pune probleme
sa mai avem putzintica rabdare si ni se vor elucida misterele

sa mai avem putzintica rabdare si ni se vor elucida misterele

-
- newbie