Intrebari anul 2
- Riley
- elder
- rox
- elder
Mersi, sa fie!
deocamdata e de bine daca e unul din sg obligatoriu, ca pe asa-l stiu, si celalat poate sa fie orice ( poate am bafta si trag epitelial sau conjunctiv...)
Iar la sem 2 ce-o fi o fi.
Btw, cum e Macrofagu' la anul 2? Ca in anul 1 a pus intrebari mai mult..pe linga subiect
Se mentine trendul?
deocamdata e de bine daca e unul din sg obligatoriu, ca pe asa-l stiu, si celalat poate sa fie orice ( poate am bafta si trag epitelial sau conjunctiv...)
Iar la sem 2 ce-o fi o fi.
Btw, cum e Macrofagu' la anul 2? Ca in anul 1 a pus intrebari mai mult..pe linga subiect

In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
-
- junior
- Riley
- elder
te trece prin tot, inclusiv coagulare unde tin minte ca am avut vreo 6-7 intrebari care nu erau chiar usurele, din EAB nu prea au fost decat un caz clinic in care iti dadea PaCos, HCO3 si altele si cerea sa zici tulburarea. oricum unele de detaliu, altele de principiu, mai simplute... nu stiu cum o sa fie acum, dar anul trecut a fost cam "traumatizant" avand in vedere k s-a picat pe capete...
succes

- rox
- elder
bai nush cum sa va zic dar anul asta la fizio s-a dat partial din Cv+ singe+ imunitate, deci pentru sem 2 au mai ramas decit respirator+ renal+ nervos, asa ca degeaba nu prea s-a dat anul trecut din renal de exemplu, ca acuma nu cred ca se mai aplica aceleasi proportii....
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
- rox
- elder
da am dat partial si din cite imi amintesc eu grilele au fost, vorba lui zagrean, "de weekend"( am dat intr-o simbata sau duminica...), numai ca s-a cam pus accent pe alte chestii decit am pus noi studentii accent. Adica toata lumea se pregatise din chestiile de teorie serios si grilele au fost multe multe din aplicatiile clinice....din sindroame...din hemodinamica au fost 2 sau 3 intrebari de FOARTE bun simt, asta dupa ce s-a predat ca un c*r si toata lumea s-a chinuit sa invete din guyton, una din ele era " care din urmatoarele sunt vase de schimb" si aveai artere, vene, capilare si nu-mai-stiu-ce.
Din imunitate la seria mea si din cite imi aduc eu aminte parca n-a fost nici o intrebare la grila, in schimb din singe si din CV....alea din CV si ele de bun simt, gen " cit e presiunea in atriul drept", care valve se inchid primele, ceva cu fractia de ejectie, qrs in nu-stiu-ce derivatie precordiala, o intrebare " cind e cea mai mare variatie de presiune in atriu" ...si nu mai stiu, sincer. In schimb alea naspa rau au fost din singe, unde ne-a luat cu toate poliglobuliile si hiper/hipovolemiile, factorii coagularii....
intrebari chiar nu-mi aduc aminte, imi pare rau, pentru ca erau formulari d-alea clasice imbirligate, ideea in sine era simpla dar formularea era in asa fel incit sa te zapaceasca....Bafta oricum
Din imunitate la seria mea si din cite imi aduc eu aminte parca n-a fost nici o intrebare la grila, in schimb din singe si din CV....alea din CV si ele de bun simt, gen " cit e presiunea in atriul drept", care valve se inchid primele, ceva cu fractia de ejectie, qrs in nu-stiu-ce derivatie precordiala, o intrebare " cind e cea mai mare variatie de presiune in atriu" ...si nu mai stiu, sincer. In schimb alea naspa rau au fost din singe, unde ne-a luat cu toate poliglobuliile si hiper/hipovolemiile, factorii coagularii....
intrebari chiar nu-mi aduc aminte, imi pare rau, pentru ca erau formulari d-alea clasice imbirligate, ideea in sine era simpla dar formularea era in asa fel incit sa te zapaceasca....Bafta oricum
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
- Abisia
- junior
- rox
- elder
- rox
- elder
stie cineva ceva de notele alea la engleza? ce dracu, se fac in curind doua luni si nimic...cit de greu o fi frate sa scoata cu măi să fie de foaie la imprimanta?
asta e deja nesimtire, ce sa mai....
si...cum se da marirea la engleza? nu de alta dar planuiesc sa ma duc
si ...intre virusi (7)-Ruta si paraziti ( 8 ) - Cilievici, ce sa aleg? La care se poate sa iau nota mare ( de preferat 10) mai usor? Si ce presupune marirea ( de ex daca ma duc la paraziti ca parca astia mi-au placut mai mult ca virusii si iau 10 la grila sa zicem, se mai tine cont de nota de la lp si blah-blah? ca daca da, ce rost are sa ma mai duc o data daca am 6 la lp si oricum o sa scada din nota...) Mersi anticipat

si...cum se da marirea la engleza? nu de alta dar planuiesc sa ma duc
si ...intre virusi (7)-Ruta si paraziti ( 8 ) - Cilievici, ce sa aleg? La care se poate sa iau nota mare ( de preferat 10) mai usor? Si ce presupune marirea ( de ex daca ma duc la paraziti ca parca astia mi-au placut mai mult ca virusii si iau 10 la grila sa zicem, se mai tine cont de nota de la lp si blah-blah? ca daca da, ce rost are sa ma mai duc o data daca am 6 la lp si oricum o sa scada din nota...) Mersi anticipat
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
- Abisia
- junior
- rox
- elder
nu ca aia de la engleza sunt monstruos de nesimtiti. ba n-au toner, ba n-au hirtie, ba n-au oameni sa le bata la calculator, ba n-au chef, ba sa-i ia dracu. Oare daca i-ar in trebat cineva " da' daca nu ati avea maini sa le scrieti cum ar fi?" ce-ar zice.....
pina acuma daca le scriau de mina le afisau de 100 de ori. Nesimtiti. Sau poate asteapta "sa-i impresionam" sa mai creasca notele....cine stie? sa vezi impresii ce le fac eu daca nu afiseaza alea pina pe 22.
pina acuma daca le scriau de mina le afisau de 100 de ori. Nesimtiti. Sau poate asteapta "sa-i impresionam" sa mai creasca notele....cine stie? sa vezi impresii ce le fac eu daca nu afiseaza alea pina pe 22.
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
- Calico
- addicted
rox wrote:Sau poate asteapta "sa-i impresionam" sa mai creasca notele....cine stie? sa vezi impresii ce le fac eu daca nu afiseaza alea pina pe 22.
Asa, arde-i, bravo! Sa ne tii la curent, o sa fiu curioasa ce-au patit in momentul cand nu au afisat alea pe 22. Ai vre-un plan sau o sa fie ceva de moment?
- rox
- elder
- Bogdan_DD
- senior
Incepe intai cu caile sensibilitatilor, apoi treci la II unde ai cerebel, talamus, hipo (statiile cailor). Asa e logic. Pe urma treci la III (cortex cu arii,..proiectiile cailor). Separat te apuci de analizatori, care merg repede.
Nucleii de la I lasa-i la sfarsit ca-s de toceala, am avut o tentativa si mi-a luat un subiect cat 5 de la III. Eu nu i-am inv, n-am avut timp. In felul asta am inv de la 0 in 7 zile 120 de sub din 150 (II+III+ 1/2 I). Nucleii i-am lasat asa, ca vezi pe spatele biletelor "N" si-ti dai seama
Nucleii de la I lasa-i la sfarsit ca-s de toceala, am avut o tentativa si mi-a luat un subiect cat 5 de la III. Eu nu i-am inv, n-am avut timp. In felul asta am inv de la 0 in 7 zile 120 de sub din 150 (II+III+ 1/2 I). Nucleii i-am lasat asa, ca vezi pe spatele biletelor "N" si-ti dai seama

- rox
- elder
lecitina aia e frectie, placebo toata ziua, in doi ani am turnat in mine borcane intregi d-alea mari si nimic, zau de n-am avut rezultate mai bune cind n-am mai luat si cind dormeam inainte de examen in loc sa fac noapte alba.
mai am 2 zile si sunt la stadiul de "repetat". La 3 merge, la 2 ma perfectionez azi, la 1 scirtaie grav.
LE: am uitat sa zic: mai bine MemoPlus
mai am 2 zile si sunt la stadiul de "repetat". La 3 merge, la 2 ma perfectionez azi, la 1 scirtaie grav.

LE: am uitat sa zic: mai bine MemoPlus

In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
- Abisia
- junior
Pt ca lumea nu se mai satura de a impanzi zvonuri...azi am auzit ca poti merge la marire chiar daca ai restante. Dai intai restantele si dupa aceea se face o sesiune de mariri la care ai posibilitatea sa te inscrii..Veniti cu stiri daca aveti, de preferabil din surse oficiale fiindca m-am saturat sa aud in stanga si in dreapta una alta si as fi chiar uimita daca marele umf s-ar "preta" la asa ceva...Reamintesc ca la poli de exemplu functioneaza acest sistem de o caruta de vreme.
- rox
- elder
Abisia wrote:Pt ca lumea nu se mai satura de a impanzi zvonuri...azi am auzit ca poti merge la marire chiar daca ai restante. Dai intai restantele si dupa aceea se face o sesiune de mariri la care ai posibilitatea sa te inscrii..Veniti cu stiri daca aveti, de preferabil din surse oficiale fiindca m-am saturat sa aud in stanga si in dreapta una alta si as fi chiar uimita daca marele umf s-ar "preta" la asa ceva...Reamintesc ca la poli de exemplu functioneaza acest sistem de o caruta de vreme.
pai si ...nu-i asa? Ca eu asa stiam ( si stiam asta de la cineva care in anul 1 a dat marire la biofizica desi avea biochimia si fiziologia restante. Daca ea a putut, noi restul de ce sa nu putem???)
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
- Calico
- addicted
Nu e vorba de restantele obisnuite, normal ca alea nu conteaza pentru ca sesiunea de restante e inaintea celei de mariri. Asa ca iei frumos restantele si apoi te duci la marire. E vorba de restantele pe care nu le iei, cu care intri in anul urmator. Daca ai de-alea nu poti, teoretic, sa dai marire. La fel cum nu poti teoretic sa dai marire decat la doua materii, la cele la care ai cele mai mici note. Dar toatea astea se pot aranja frumusel cu secretara. So I heard.
- lazarosa
- senior
- deena01
- senior
Abisia wrote:Pt ca lumea nu se mai satura de a impanzi zvonuri...azi am auzit ca poti merge la marire chiar daca ai restante. Dai intai restantele si dupa aceea se face o sesiune de mariri la care ai posibilitatea sa te inscrii..Veniti cu stiri daca aveti, de preferabil din surse oficiale fiindca m-am saturat sa aud in stanga si in dreapta una alta si as fi chiar uimita daca marele umf s-ar "preta" la asa ceva...Reamintesc ca la poli de exemplu functioneaza acest sistem de o caruta de vreme.
mai , eu am o absenta la anato sem II . voiam sa ma duc la mariri , numai ca am fost la secretariat de cateva ori (deja ma invatase secretara de an

am auzit ca daca vb cu secretara si ii dai "ceva" (ca doar asa se rezolva lucrurile din ziua de azi in romania , nu ?!) se rezolva
eu nu vreau mariri pt bursa , eu vreau mariri ca sa raman la buget ...

If you always do what you've always done you'll always get what you always got.
-
- junior
-
- junior
- deena01
- senior
hm , sa zicem ca sunt oarecum in vizorul lui
si legat de asistent ... la un dr . stomatolog
. so , nu stiu cat de mult ma va ajuta asta
si NU , NU vreau 10 . doar 9
PS : sa nu-mi spui ca pana si grupa conteaza , ca pe bune ca nu-ti spun

si legat de asistent ... la un dr . stomatolog

si NU , NU vreau 10 . doar 9

PS : sa nu-mi spui ca pana si grupa conteaza , ca pe bune ca nu-ti spun

If you always do what you've always done you'll always get what you always got.
-
- junior
- rox
- elder
am trecut pe la facultate sa vad una-alta aseara. S-a zugravit si au dat jos avizierele, da' ala de la fizio era sprijinit intr-o rina de scara. Am vazut ca scria, pentru cine e interesat, ca examenul de restanta e pe 26 septembrie. La mariri si re-examinari nu m-am uitat
deci fizio an II, toate seriile, 26 sept ora 8
succes!
deci fizio an II, toate seriile, 26 sept ora 8
succes!
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.