intrebari ANUL I

e.med
junior
junior

Re: intrebari ANUL I

Postby e.med » Tue Mar 22, 2011 10:20 am

La curs prof Ispas nu a facut nicio precizare cu privire la data optionalului de antropologie. Iar la seria 4 nu s-a anuntat nimic.

ex_nunc
junior
junior

Postby ex_nunc » Tue Mar 22, 2011 12:01 pm

la curs prof ispas a spus (in cursul 2 sau 3) ceva detalii--putine ce-i drept despre antropologie;fiindca a spus ca atunci cand o sa se hotarasca ce si cum,vor fi afisate peste tot prin facultate detalii despre data ,ora. :allright:

e.med
junior
junior

Postby e.med » Tue Mar 22, 2011 8:10 pm

raspunsul meu se referea la zvonul ca s-ar tine optionalul azi. oricum, azi, la curs a spus ca va afisa data si ora atunci cand va fi cazul.

ina09
junior
junior

Postby ina09 » Thu Mar 24, 2011 1:33 pm

Am inteles ca a fost deja un curs de psihosomatica saptamana trecuta, asa e? Cum a fost, a zis ceva in legatura cu examenul, se face prezenta? Noi ar trebui sa-l avem sambata...

ex_nunc
junior
junior

Postby ex_nunc » Sat Mar 26, 2011 7:49 pm

e.med wrote:raspunsul meu se referea la zvonul ca s-ar tine optionalul azi. oricum, azi, la curs a spus ca va afisa data si ora atunci cand va fi cazul.

scuze.n-am citit atent. :oops: :oops:

Dmndash
senior
senior

Postby Dmndash » Mon Mar 28, 2011 4:10 pm

poate cineva sa-mi dea niste informatii despre optionalul de psihosomatica (intreb pt o cunostinta de anul I)
noi anu trecut n-am facut optionale asa ca...habar n-am ce sa-i raspund
What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?

alin.olaru
junior
junior

Postby alin.olaru » Thu Mar 31, 2011 12:27 pm

În funcţie de seria la care este, cursul s-a ţinut în ultimele 2 săptămâni, sâmbăta, de la ora 09:00 până pe la 14:00. Săptămâna trecută au avut seriile 5-8, iar acum două săptămâni seriile 1-4. Prezenţa nu a fost obligatorie, dar cine a fost prezent primeste 1 punct în plus la examen, conform prof. Iamandescu.

O să mai fie în curând, dacă nu chiar sâmbăta asta, încă nu am fost anunţaţi, încă o sesiune de psihosomatica, de data aceasta cu cele 3 ore de LP + examenul final. Şi... cam atât. Scurt şi la obiect.
Truly they lie, they talk utter nonsense...

roxitzu
senior
senior

Postby roxitzu » Fri Apr 01, 2011 1:30 pm

la fiziologie chiar conteaza notele de la lucrare sau doar zic ei asa ... ma gandesc ca si la biochimie ne-au zis k ar conta si d fapt l examen nu a contat chiar deloc ... si la examen grilele vor fi din carte sau din curs?

Alfa_omega
senior
senior

Postby Alfa_omega » Sun Apr 03, 2011 7:50 pm

roxitzu wrote:la fiziologie chiar conteaza notele de la lucrare sau doar zic ei asa ... ma gandesc ca si la biochimie ne-au zis k ar conta si d fapt l examen nu a contat chiar deloc ... si la examen grilele vor fi din carte sau din curs?

Da...notele de la lucrari conteaza 25%. Examenul practic conteaza si el 25%, iar grila propriu-zisa conteaza 50%.
Anul trecut din ce imi amintesc, au fost intrebari atat din carte, cat si din curs.
Ca sa-ti dai seama ca esti prost, trebuie totusi sa-ti mearga mintea...

ina09
junior
junior

Postby ina09 » Sat Apr 09, 2011 7:28 am

Salutare! Poate cineva sa-mi spuna cum a fost la antropologie primul curs? Eu nu pot sa ajung la cursuri pentru ca am lp de biochimie...
La lucrarea de la biocel cum vor fi subiectele? Am inteles ca dam si din curs si din lp, cele din curs se aseamana cu cele pentru examen?
Multumesc anticipat!

ina09
junior
junior

Postby ina09 » Tue Apr 12, 2011 9:04 pm

Nu-i nimeni pe aici care sa-mi poata spune cum e cu lucrarea de la biologie celulara?

Ciprian_90
senior
senior

Postby Ciprian_90 » Tue Apr 12, 2011 10:57 pm

ina09 wrote:Nu-i nimeni pe aici care sa-mi poata spune cum e cu lucrarea de la biologie celulara?

La biocel o sa aveti un subiect din curs(e o lista de subiecte) si parca 5 intrebari grile si niste imagini. Pt fiecare grila va lasa un minut.

ina09
junior
junior

Postby ina09 » Fri Apr 15, 2011 8:49 am

Multumesc!

roxitzu
senior
senior

Postby roxitzu » Fri Apr 22, 2011 5:04 pm

in cazul in care mi-am pierdut permisul de la sala de lectura exista vreo sansa sa mai obtin unul? :roll:

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Wed Apr 27, 2011 8:52 am

HAAAA, opțional de antropologie! Să-mi povestiți și mie ce vă învață! (Tare mi-e teamă că antropometrie, cranii, din astea...)
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

ina09
junior
junior

Postby ina09 » Mon May 02, 2011 3:26 pm

La biologie celulara se dau tot 2 lucrari ca si la fiziologie?
Am gasit pe net niste subiecte rezolvate pentru examenul de biocel, credeti ca e suficient (am citit si sunt facute din cursuri)?
La psihosomatica stie cineva daca s-au afisat notele de la examen?

Multumesc anticipat!

roxitzu
senior
senior

Postby roxitzu » Thu May 05, 2011 4:13 pm

e cineva de pe aici care se duce la cursul de antropologie sa ne zica si noua ce se mai intampla? :) seria mea are lp de anatomie si apoi curs de anato fix cand e antropologia ... stiu ca trebuie sa invatzam dintr-o carticica si mai era ceva cu niste grile da alea cred ca le va da la curs

ex_nunc
junior
junior

Postby ex_nunc » Fri May 06, 2011 10:21 am

pai..pana acum ne-a dat cam 30 de intrebari din cele 60 cate sunt in total.din astea 60,10 intrebari vom avea la examen(aa,apropo ne-a dat si raspunsurile :devil: )
in rest,da sunt niste carticele.da' asa ...poate suplimentar.
la curs..ascultam niste povestioare.e destul de interesant :allright:

Cactus
senior
senior

Postby Cactus » Thu May 12, 2011 3:16 pm

roxitzu wrote:in cazul in care mi-am pierdut permisul de la sala de lectura exista vreo sansa sa mai obtin unul? :roll:

da. mie mi s-a furat portofelul in care era si permisul. Te duci la biblioteca si iti da un duplicat.

ex_nunc
junior
junior

Postby ex_nunc » Sat May 14, 2011 4:51 pm

am inteles de la colegii mai mari ca exista o carte de grile de fizio.eu am vazut-o la xerox insa am vazut ca era editata de Fac din Cluj si inca nu am cumparat-o(in plus mi s-au parut multe intrebari in afara cursurilor noastre)
tot asta ati cumparat-o si voi in anii trecuti ?am inteles ca la unele serii se dau grilele,majoritatea din culegerea de grile.insa nu la toate seriile se intampla asta.eu fac curs cu dna Badarau...
sper ca ma poate ajuta cineva.multumesc :allright:

yutthyra
junior
junior

Postby yutthyra » Mon May 16, 2011 12:56 pm

e buna cartea!unele grile de la examen le am regasit acolo si in plus te ajuta sa consolidezi cat de cat materia.
app cartea aia albastra a catedrei e de baza pentru examen cu toate greselile de rigoare.

ex_nunc
junior
junior

Postby ex_nunc » Tue May 17, 2011 8:10 pm

multumesc pt raspuns ! :D

roxitzu
senior
senior

Postby roxitzu » Thu May 19, 2011 6:38 pm

toti cei care predau cursul de fiziologie respecta cartea aia de grile? eu fac cu dr. ciornei si fata de cartea catedrei la unele subiecte mai erau informatii in plus si la altele din contra era mai mult in carte .... deci probabil ca trebuiesc citite si cursurile si cartea :lol: .... aaa si toate seriile vor avea aceleasi grile sau fiecare dr care tine cursul face propriile grile pt seria sa?

Dmndash
senior
senior

Postby Dmndash » Sun May 22, 2011 4:59 pm

dr ciornei....brr ce amintiri neplacute :lol:
si cartea si cursurile trebuiesc citite
unii s-au descurcat doar cu cursuri da nu strica sa cititi si cartea acum cat aveti timp
o sa va ajute mult la anu (parerea mea)
What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?

roxitzu
senior
senior

Postby roxitzu » Wed Jun 01, 2011 1:01 pm

are cineva idee cam in ce perioada fac secretarele modificari la grupe , serii etc? ... as vrea ca la anu sa ma mut in alta grupa tot la seria mea :D ...

tudorel
newbie
newbie

Postby tudorel » Fri Jun 03, 2011 12:29 pm

va salut.sunt viitor stundent la medicina si am o intrebare.are rost sa iti iei bisturiu pentru disectii?daca da...ce tip?nu ma pricep si am vazut tot felul de lame..stie cineva?

ametist713
elder
elder

Postby ametist713 » Fri Jun 03, 2011 12:35 pm

Salut! Pai spune intai in care centru universitar esti, ca sa-ti putem spune cat de mult se foloseste la lucrarile practice de anatomie. De exemplu eu in Tg Mures mi-am cam aruncat banii pe fereastra, ca l-am folosit de max 3 ori...Mai importanta zic eu ca este o pensa cu care sa poti trage si arata la examen diverse structuri anatomice deja disecate. Din cate stiu eu, exista truse de disectie la farmacii special pt studenti.
things can only get better

tudorel
newbie
newbie

Postby tudorel » Fri Jun 03, 2011 12:52 pm

o sa dau la UMF Carol Davila.Cineva vrea sa imi faca un "cadou" ca pentru un medicinist si nu stiu intre ce sa optez...ori bisturiu/trusa de disectii ori stetoscop+aparat masurat tensiunea arteriala.

ametist713
elder
elder

Postby ametist713 » Fri Jun 03, 2011 1:26 pm

Parerea mea sincera si umila : opteaza pt stetoscop & tensiometru (o sa ai nevoie de ele, desi combinatia asta este cam low sa zic asa, ar fi mai bun un stetoscop mai dichisit, dar asta oricum iti trebuie in anul 3 de abia...totusi te poti descurca si cu astea). Cat despre trusa de disectie, nu stiu cat de mult o sa o folosesti, poate doar daca esti super pasionat de anatomie si vrei sa descoperi toate detaliile :D Dar las si pe altii sa mai emita pareri.

alin.olaru
junior
junior

Postby alin.olaru » Sun Jun 05, 2011 11:10 am

tudorel wrote:o sa dau la UMF Carol Davila.Cineva vrea sa imi faca un "cadou" ca pentru un medicinist si nu stiu intre ce sa optez...ori bisturiu/trusa de disectii ori stetoscop+aparat masurat tensiunea arteriala.

După cum zicea şi @ametist713, stetoscopul nu o să îl foloseşti până cel puţin în anul 3, iar trusa de disecţie nu o să o prea foloseşti. În general la cadavru taie asistenţii şi dacă pun vreun student să taie, oricum îi furnizează ustensilele necesare, deci nici aceasta nu este extrem de utilă. Având în vedere, deci, că acest cadou este mai mult simbolic, lasă acea persoană să decidă ce consideră ea că este mai potrivit.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sun Jun 05, 2011 11:12 am

eu as cere banii

sau daca nu se poate cere un stetoscop- un littman cardio master :)
ala nu se devalorizeaza
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

alin.olaru
junior
junior

Postby alin.olaru » Sun Jun 05, 2011 11:15 am

roxitzu wrote:are cineva idee cam in ce perioada fac secretarele modificari la grupe , serii etc? ... as vrea ca la anu sa ma mut in alta grupa tot la seria mea :D ...

Prin septembrie, sau maxim în prima săptămână de şcoală. Dar aş zice că or sa fie mai fericite să te mute înainte de începerea anului.

ametist713
elder
elder

Postby ametist713 » Sun Jun 05, 2011 11:50 am

kooksee wrote:sau daca nu se poate cere un stetoscop- un littman cardio master :)
ala nu se devalorizeaza

Vreau si eu din asta...dar nu-mi ia nimeni :(

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Sun Jun 05, 2011 2:08 pm

Stetoscopul nu o sa il folosesti pana in anul 3 decat la practica de vara (daca faci), insa in anul 3 (sau mai bine zis din anul 3) o sa il folosesti intensiv. La semio, la fiecare anamneza ascultam si plamanii si inima (inima de pe sem 2 am inceput :lol: ), plus verificat tensiunea pacientilor cine are tensiometru. Cel putin in anul 3 nu e nevoie de un stetoscop super-performant, ideea e sa poti sa asculti cat mai multi plamani si cat mai multe inimi normale ca sa te obisnuiesti cu normalul. Apoi, doar daca o sa fie un pacient cu sufluri, raluri etc. evidente o sa le auzi si cu un stetoscop normal, nu o sa-ti ceara nimeni sa auzi toate sunetelele de mega-detaliu, numai chestiile mari si pe cele normale. Inca noua la semio ne-a spus ca mai bine sa folosim acum un stetoscop mai ieftinache pentru inceput, ca sa ne obisnuim cu abc-ul.
Ideea e ca mort-copt o sa trebuiasca sa folosesti destul de intensiv si stetoscop si tensiometru.
Pe de alta parte, trusa de disectie e foarte probabil sa nu o folosesti niciodata, daca nu vrei sa te faci chirurg.

Deci... eu as opta pentru stetoscop si tensiometru!
Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
Cand se inchid usile ca statia urmatoare e de partea mea

ina09
junior
junior

Postby ina09 » Mon Jun 06, 2011 4:13 pm

Salut! Imi puteti spune si mie ce se da la radiografie in sem II? Gratie asistentului noi nu am apucat sa vedem nimic...

zukunft24
newbie
newbie

Postby zukunft24 » Tue Jun 07, 2011 10:58 am

ina09 wrote:Salut! Imi puteti spune si mie ce se da la radiografie in sem II? Gratie asistentului noi nu am apucat sa vedem nimic...

Hey ! Nu mai tin minte exact, insa stiu ca cele din Netter sunt extrem de folositoare. Daca stii elementele de acolo, nu ai probleme.

tudorel
newbie
newbie

Postby tudorel » Tue Jun 07, 2011 11:36 am

am citit parerile voastre si m-am hotarat ...am ramas la stetoscop si tensiometru.va multumesc ca m-ati ajutat sa decid.

furcu
junior
junior

Postby furcu » Thu Jun 09, 2011 7:05 pm

Anatomie, Chirculescu, sem II. pe ce sb are boala? :help:
Dr. House: Vezi, din cauza bastonului toată lumea presupune că sunt pacient.
Dr. Wilson: Şi atunci de ce nu îţi pui halat alb, ca noi toţi?
Dr. House: Nu vreau să creadă că sunt doctor

Riley
elder
elder

Postby Riley » Thu Jun 09, 2011 8:39 pm

Tot ce e legat de cord (parca acum erau capul, gatul si toracele, nu?). Arcurile alea branhiale cu bolile lor. Nervii cranieni (brrrr :) ) Daca imi mai amintesc mai scriu ;). Spor!
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

Passion mothers greatness

roxitzu
senior
senior

Postby roxitzu » Sat Jun 18, 2011 7:56 am

cum e hinescu la examen ... sau bausic ... dc a dat cineva cu ei ... sa fiu pregatita sufleteste :D

Return to “Anii 1-3”