intrebari ANUL I

Riley
elder
elder

Re: intrebari ANUL I

Postby Riley » Wed Oct 06, 2010 9:30 pm

cititi din Ranga si nu va bazati pe ce va zice el la lp. Chircu vrea Ranga!!! atentie ca e tipicar Chircu si daca ii zbarcesti ceva urat la insertii, canal inghinal sau nervi poate iesi destul de naspa. Daca citesti si iti stapanesti stresul si emotiile la examen nu ai cum sa nu faci o figura buna ;). Bafta multa!
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

Passion mothers greatness

furcu
junior
junior

Postby furcu » Wed Oct 06, 2010 9:52 pm

Riley wrote:cititi din Ranga si nu va bazati pe ce va zice el la lp. Chircu vrea Ranga!!! atentie ca e tipicar Chircu si daca ii zbarcesti ceva urat la insertii, canal inghinal sau nervi poate iesi destul de naspa. Daca citesti si iti stapanesti stresul si emotiile la examen nu ai cum sa nu faci o figura buna ;). Bafta multa!

multumesc pt sfaturi, nu e chiar asa de grav pe cat imi imaginam la anato.
Dr. House: Vezi, din cauza bastonului toată lumea presupune că sunt pacient.
Dr. Wilson: Şi atunci de ce nu îţi pui halat alb, ca noi toţi?
Dr. House: Nu vreau să creadă că sunt doctor

Riley
elder
elder

Postby Riley » Wed Oct 06, 2010 10:14 pm

furcu wrote:
Riley wrote:cititi din Ranga si nu va bazati pe ce va zice el la lp. Chircu vrea Ranga!!! atentie ca e tipicar Chircu si daca ii zbarcesti ceva urat la insertii, canal inghinal sau nervi poate iesi destul de naspa. Daca citesti si iti stapanesti stresul si emotiile la examen nu ai cum sa nu faci o figura buna ;). Bafta multa!

multumesc pt sfaturi, nu e chiar asa de grav pe cat imi imaginam la anato.

Cu placere! nimic nu e grav :D doar ca trebuie amortizat nitel din timp ca se tot aduna materie ;) Spor si bafta mare :D
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Thu Oct 07, 2010 6:51 pm

furcu wrote:multumesc pt sfaturi, nu e chiar asa de grav pe cat imi imaginam la anato.

Eh, acuma nu e grav, dar mai incolo o sa vezi ca sunt si parti nasoale... membrul superior (mai ales axila si antebratul) pe semestrul 1, nervii cranieni, laringele si gatul pe semestrul 2 si embriologia per total (mai ales pe sem1) o sa-ti cam manance sufletul.
Personal, pe mine m-a cam chinuit anatomia (eu am facut cu Ispas), nu prea mi-a placut (cu exceptia sem1 din anul 2, ala e foarte misto) si acuma sunt foarte fericit ca am scapat de ea. Chiar e un sentiment ciudat dupa 2 ani de anato sa treci pe langa sala de disectie si sa stii ca nu mai ai nici o treaba acolo (mai incolo probabil o sa intervina si nostalgia) :P

In fine, bafta multa! :)
Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
Cand se inchid usile ca statia urmatoare e de partea mea

Riley
elder
elder

Postby Riley » Thu Oct 07, 2010 7:40 pm

Doddy wrote: (mai incolo probabil o sa intervina si nostalgia) :P

cu siguranta o sa intervina nostalgia!

roxitzu
senior
senior

Postby roxitzu » Thu Oct 07, 2010 9:55 pm

ce asteptari are Cergan de la noi la examen in general si din ce ar trebui sa invat. Mi-am luat ranga si niculescu care mi se pare mai completa cel putin la vertebre unde suntem acum la lp . .... si la examen cum o sa fie ... trebuie sa turuim ca papagalu sau e suficient sa citim, sa zicem esentialu si ce ni s-a parut noua logic

daby
senior
senior

Postby daby » Fri Oct 08, 2010 5:14 pm

la cergan examenul e ok: pt prima parte sunt suficiente cursurile, la restu din ranga( sau dc faci lp cu d-na dr.Banu sun suficiente alea)
dupa ce trageti sub va lasa sa va ganditi la ele apoi veniti trei in fata lui si incepeti sa cititi de pe foaie... dc cititi cursiv, mult si corect nu va lasa sa ziceti toata partea; cei care nu prea stiu sunt intrebati
daca mergeti doar cu 2 parti știute f bine luati 7-8

roxitzu
senior
senior

Postby roxitzu » Fri Oct 08, 2010 10:28 pm

ms pt informatii ... si da fac cu dna dr. Banu ... am facut un singur lp pana acum si mi se pare o persoana super ... isi da interesul si ne arata la fiecare ... sper s fie tot asa si in continuare :D

e.med
junior
junior

Postby e.med » Fri Oct 08, 2010 10:58 pm

Ce informatii si sfaturi despre dr. Bogdan Diaconescu (anatomie) si Marilena Gilca (biochimie) imi puteti da? Si inca ceva, seria IV cu cine face cursul de psihologie ? :help:

b3
elite
elite

Postby b3 » Fri Oct 08, 2010 11:33 pm

folositi si voi si topicurile dedicate materiilor pentru intrebari despre anumite materii si profii/asistentii de la acele materii. Daca nu exista pentru ce materie va intereseaza puteti sa faceti unul nou
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

roxitzu
senior
senior

Postby roxitzu » Sun Oct 17, 2010 7:46 am

notele de la lucrari practice influenteaza media finala sau sunt doar ca sa poti intra la partial? :roll:

daby
senior
senior

Postby daby » Sun Oct 17, 2010 10:08 am

se mai tine cont si de practic si de lucrari la nota finala

ina09
junior
junior

Postby ina09 » Sat Oct 23, 2010 5:04 pm

Lamuriti-ma si pe mine ce presupune un colocviu la anatomie. E scris sau oral? Se da cu asistentul?

daby
senior
senior

Postby daby » Sat Oct 23, 2010 5:13 pm

se da cu asistentul si fiecare da cum vrea... noi in anul 1 am dat oral( recunoastere formatiuni pe oase) si scris (5 sub)
nota nu conteaza la nimic, acest colocviu va ajuta doar sa mai fiti cu materia la zi... in anul 2 nu am dat deloc (depinde de asistent)

Dmndash
senior
senior

Postby Dmndash » Sat Oct 23, 2010 9:01 pm

mai poate ajuta la impresionarea asistentului
ex daca vede ca inveti colovciu de colocviu, esti atent la lp poate ai noroc sa fii ajutat la examen de fata cu profu mare in caz ca atunci n-ai avut o prestatie multumitoare
What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Sun Oct 24, 2010 1:00 am

ina09 wrote:Lamuriti-ma si pe mine ce presupune un colocviu la anatomie. E scris sau oral? Se da cu asistentul?

Depinde cu cine faci...
Unii asistenti dau doar oral, la cadavru (implicit, stii ca asculta elementele de la cadavru), altii dau scris / subiecte. Va spun ei o chestie ca daca nu luati colocviul nu intrati in examen, astea sunt povesti vanatoresti, nu am auzit de absolut nimeni sa nu intre in examen ca nu a luat colocviul.
In genere, primul colocviu e din oase, vi se dau 1-2 oase si vi se cere sa le descrieti... Oasele nu intra in subiectele de examen (prin urmare, tendinta e sa nu le invatati), insa e o idee buna sa le cititi, deoarece invatati astfel insertiile unor muschi si (teoretic) intelegeti mai bine articulatiile (pentru mine anato de pe sem 1 a primului an a fost un cosmar, in fine).
Al doilea colocviu e din membrul superior... trebuie sa stiti membrul superior si axila (si parca ceva din peretii abdomenului pana la bazin). In general parca puneau accentul pe artere/nervi.
Al treilea colocviu din membrul inferior nu cred ca il mai da nici un asistent.

Ideea cu colocviile e sa invatati voi materia, iar nota influenteaza strict de parerea asistentului despre student (celor carora le pasa, ai sa vezi ca pe majoritatea profilor de la facultate nu prea ii intereseaza de studenti la modul la care se interesau cei de liceu). Examenul mare nu este deloc influentat de aceste colocvii. Poti avea 4 la colocvii si 10 la examen, insa si invers.

Colac peste pupaza, e bine sa inveti pentru colocvii, deoarece te ajuta sa tii pasul oarecum cu materia (care este foarte multa si nasoala, mai ales pe semestrul 1).

e.med
junior
junior

Postby e.med » Sun Oct 24, 2010 10:23 am

Deci Ispas nu tine cont de notele de la colocviu ?

Socrates
junior
junior

Postby Socrates » Sun Oct 31, 2010 5:39 pm

La Bucuresti dati partiale la anatomie?
Prefer să mor în mocirlă într-o Românie Mare decât să mor în paradisul unei Românii mici. - Ion Antonescu

Dmndash
senior
senior

Postby Dmndash » Sun Oct 31, 2010 7:32 pm

nu.sunt 2 examene pe an la anato si amandoua in sesiune
in primu an partial are doar biochimia
What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Sun Oct 31, 2010 11:05 pm

e.med wrote:Deci Ispas nu tine cont de notele de la colocviu ?

Nu tine...
Oricum, primul examen practic la anatomie (de la cadavru) se da cu Ispas, asa ca e un pseudo-colocviu. Va intreaba 2-3 chestii pe acolo (are el cateva preferinte - artera axilara si ramurile ei, nervul popliteu, muschii coracobrahial si tensor al fasciei lata, nervii si arterele radiale sau ulnare, venele safene parca...). In fine, intreaba chestii maricele, care se gasesc la cadavru, si va pune sa spuneti 3-4 vorbulite despre fiecare. Nu este greu, insa emotiile si "prima infatisare" cu Ispas ii descurajeaza pe multi... in general se greseste si se iau note micutze (apropos, taxeaza foarte mult greselile mari).

In fine, pentru cei care fac anatomia cu Ispas, trageti tare de pe'acum, luati-va lista aia cu subiecte, rezolvati-le, completati-le si invatati-le de pe'acum, si invatati din timp cursurile (embrio de primul semestru e naspa, cea din sem 2 si din anul 2 e mai usoara). Si mai umblati prin cadavrul ala, sa aveti bine fixate elementele mari! In felul asta, o sa obtineti nota mare la primul examen, si dupa aia o sa va fie mult mai usor. Pentru Ispas, primul examen este definitoriu, daca luati 8-9 (poate chiar 10), va fi destul de indulgent la urmatoarele examene, si chiar daca nu veti sti foarte bine, o sa luati o nota buna (bine, daca nu veti sti deloc nu va fi foarte buna nota :P). In schimb, daca luati o nota mica sau daca va veti retrage de la examen, cam greu o sa va dea mai mult de 7 la urmatoarele examene (indiferent de cunostiinte)... asta e principalul defect al lui Ispas...

Socrates
junior
junior

Postby Socrates » Thu Nov 04, 2010 6:48 pm

am pescuit un craniu din cimitir... :))) cam ce trebuie sa-i fac sa devina ca si cele de la facultate (gen curatat, lustruit, fiert?)
Prefer să mor în mocirlă într-o Românie Mare decât să mor în paradisul unei Românii mici. - Ion Antonescu

ina09
junior
junior

Postby ina09 » Tue Nov 09, 2010 6:42 pm

stie cineva din ce carte trebuie sa invatam la anatomie curs la chirculescu? cursurile lui mi se par cam incomplete si foarte greu de descifrat ...

Riley
elder
elder

Postby Riley » Tue Nov 09, 2010 7:21 pm

Mda, sunt incomplete si INDESCIFRABILE din pacate plus ca nu te ajuta la nimic. Din pacate la Chircu trebuie sa fii autodidact!
Eu pe sem I an I am invatat din Ranga la lp iar la curs din Ranga cartea aia albastra. De pe sem II am trecut pe Niculescu la curs (e o carte cu dezvioltarea capului si gatului f buna si completa se gaseste la xerox cred). Ranga a ramas la lp.
Pe sem I an II am invatat din Ranga pt abdomen si Ciomu la renal (parca numai astea erau la lp). La curs am virat-o spre Andronescu (e o carte mare ca un atlas alba se gaseste la biblioteca si la imprumut).
Pe sem II an II am facut cu Lupu deci nu stiu ce sa iti spun.
Cu resursele astea bibliografice am luat note bune deci presupun ca metoda functioneaza!
Bafta si spor!!

Riley
elder
elder

Postby Riley » Tue Nov 09, 2010 7:23 pm

later edit: noteaza-ti in curs cand face aluzie la vreo reptila, pasare si altele nu de alta dar s-ar putea sa te trezesti cu intrebari de anatomia comparata la examen (asta pt impresie) si daca tot te duci pe la curs si asisti macar cu asta sa ramai.
Bafta ;)

ina09
junior
junior

Postby ina09 » Tue Nov 09, 2010 8:31 pm

multumesc mult, Riley!

furcu
junior
junior

Postby furcu » Tue Nov 09, 2010 10:53 pm

Riley wrote:later edit: noteaza-ti in curs cand face aluzie la vreo reptila, pasare si altele nu de alta dar s-ar putea sa te trezesti cu intrebari de anatomia comparata la examen (asta pt impresie) si daca tot te duci pe la curs si asisti macar cu asta sa ramai.
Bafta ;)

mai Riley jur ca adorm la cursurile lu chircu. la embrio ne arata numai poze de pe le[top si vorbeste in asa fel incat nu stii cand iti zice ceva serios si cand spune o chestie care nu conteaza...eu personal ma duc la Lupu(cel putin preda foarte misto la embrio) dar vreau sa stiu daca pe baza a ceea ce iau de la el o sa imi ajute la examen la Chircu.

Cactus
senior
senior

Postby Cactus » Tue Nov 09, 2010 11:02 pm

ina09 wrote:multumesc mult, Riley!

eu am luat frumos lista de subiecte de embrio si am inceput sa caut pe net. mi le-am scris din timpul anului si in sesiune a mers mult mai usor. sfat: nu te baga in ceva de care nu esti sigura pentru ca pe aia o sa ramana fixat si o sa te intrebe pana o sa te pierzi. un alt sfat ar fi, poate pentru mai incolo, sa te duci la curs oricat de greu pare de tolerat. Acuma banuiesc ca de bine de rau mai merge lumea. Dar la noi de exemplu din semestrul 2 din anul 1 au mers constant aceleasi 10-15 persoane. A contat in final ca le-a retinut de la curs ca il frecventau si le-a avantajat un pic. al 3-lea sfat: la examenul practic o sa va agate stegulete de diverse piese anatomice, oase si-asa mai departe. Cine scoate cele mai multe puncte ia un punct in plus la oral. Nu e greu! Asa ca exerseaza in timpul semestrului cat mai mult la cadavru ca merita.
Bafta! :allright:

Cactus
senior
senior

Postby Cactus » Tue Nov 09, 2010 11:04 pm

furcu wrote:
Riley wrote:later edit: noteaza-ti in curs cand face aluzie la vreo reptila, pasare si altele nu de alta dar s-ar putea sa te trezesti cu intrebari de anatomia comparata la examen (asta pt impresie) si daca tot te duci pe la curs si asisti macar cu asta sa ramai.
Bafta ;)

mai Riley jur ca adorm la cursurile lu chircu. la embrio ne arata numai poze de pe le[top si vorbeste in asa fel incat nu stii cand iti zice ceva serios si cand spune o chestie care nu conteaza...eu personal ma duc la Lupu(cel putin preda foarte misto la embrio) dar vreau sa stiu daca pe baza a ceea ce iau de la el o sa imi ajute la examen la Chircu.

e ok daca ai cum sa te duci la alte cursuri de embrio. lupu, ciomu si ispas sunt super la curs. eu am invatat de pe net si cand am putut, mai mult in anul 2, am fost la ispas si a fost ok la chircu la examen. la chircu e foarte important sa nu tradezi vreo emotie, sa fii degajat. Poker face :rightblinky:

Cactus
senior
senior

Postby Cactus » Tue Nov 09, 2010 11:07 pm

furcu wrote:
Bafta ;)

e ok daca ai cum sa te duci la alte cursuri de embrio. lupu, ciomu si ispas sunt super la curs. eu am invatat de pe net si cand am putut, mai mult in anul 2, am fost la ispas si a fost ok la chircu la examen. la chircu e foarte important sa nu tradezi vreo emotie, sa fii degajat. Poker face :rightblinky:

Riley
elder
elder

Postby Riley » Tue Nov 09, 2010 11:10 pm

furcu wrote:
Bafta ;)

stiuuuu :)) asa eram si eu si numaram minutele alea. Dar e bine ca va arata poze, la noi incepea sa "explice" desenand ceva pe tabla, evident ca acel ceva era indescifrabil si nici nu are talent la desen asa ca iti dai seama. Da, sunt bune cursurile lui Lupu, nu stiu daca si suficiente dar macar sa ai ce sa ii spui la subiect. Are dreptate si Cactus, are memoria fetelor.
Multa bafta!

laleaua neagra
junior
junior

Postby laleaua neagra » Wed Nov 10, 2010 12:18 pm

Riley wrote:
furcu wrote:
Bafta ;)

stiuuuu :)) asa eram si eu si numaram minutele alea. Dar e bine ca va arata poze, la noi incepea sa "explice" desenand ceva pe tabla, evident ca acel ceva era indescifrabil si nici nu are talent la desen asa ca iti dai seama. Da, sunt bune cursurile lui Lupu, nu stiu daca si suficiente dar macar sa ai ce sa ii spui la subiect. Are dreptate si Cactus, are memoria fetelor.
Multa bafta!

AOLEO...si eu am facut cu chircu,groaznik,dar parca se auzea ca si-a revenit;la noi au fo note f mici in anul 1...maxim 8 in sem 2 parca a dat si 9...in rest 5...6...iar cursurile...execrabile :D;eu in anul 2 am inv embrio din filipoiu,are o carticika mik si a fo ok...riley are dreptate la faza cu reptile...chiar te m intreaba aberattiii dastea la exam...

furcu
junior
junior

Postby furcu » Wed Nov 10, 2010 10:09 pm

Cactus wrote:
ina09 wrote:multumesc mult, Riley!

eu am luat frumos lista de subiecte de embrio si am inceput sa caut pe net. mi le-am scris din timpul anului si in sesiune a mers mult mai usor. sfat: nu te baga in ceva de care nu esti sigura pentru ca pe aia o sa ramana fixat si o sa te intrebe pana o sa te pierzi. un alt sfat ar fi, poate pentru mai incolo, sa te duci la curs oricat de greu pare de tolerat. Acuma banuiesc ca de bine de rau mai merge lumea. Dar la noi de exemplu din semestrul 2 din anul 1 au mers constant aceleasi 10-15 persoane. A contat in final ca le-a retinut de la curs ca il frecventau si le-a avantajat un pic. al 3-lea sfat: la examenul practic o sa va agate stegulete de diverse piese anatomice, oase si-asa mai departe. Cine scoate cele mai multe puncte ia un punct in plus la oral. Nu e greu! Asa ca exerseaza in timpul semestrului cat mai mult la cadavru ca merita.
Bafta! :allright:

multam de sfaturi. la examenu practic am o mica problema....il am asistent pe proca, iar el nu frecventeaza la cadavru, reusesc cateodata sa vad pe la alte grupe dar cadavrele sunt varsa si nu stiu ce o sa mai reziste din ce vad acum la examen.

Riley
elder
elder

Postby Riley » Wed Nov 10, 2010 10:41 pm

du-te acolo cu alte grupe! oricum o sa fie chestii mari, plus ce se mai pastreaza evident pana la examen ;). O sa fie si niste oase pe masa in sem I (la mine asa a fost) plus niste sectiuni (alea apar mai tarziu prin sala). Deci nu o sa fie exclusiv cadavru!
Bafta!

ina09
junior
junior

Postby ina09 » Sun Nov 21, 2010 9:48 am

Cam cum se desfasoara examenul de anatomie? Cat trrebuie sa vorbesti ca sa iei o nota buna? La muschi, de exemplu, daca spui origine, insertie, inervatie, actiune e suficient? Sau trebuie sa spui si despre raporturi? Multumesc anticipat!

Ciprian_90
senior
senior

Postby Ciprian_90 » Sun Nov 21, 2010 1:12 pm

ina09 wrote:Cam cum se desfasoara examenul de anatomie? Cat trrebuie sa vorbesti ca sa iei o nota buna? La muschi, de exemplu, daca spui origine, insertie, inervatie, actiune e suficient? Sau trebuie sa spui si despre raporturi? Multumesc anticipat!

Cu cine faci? In general, la oral treb sa vb cam 10-15 min, la unii profi poate si mai bine. De obicei, te lasa sa zici tu cat stii, apoi incep sa te intrebe ei din ce vor. Muschii trebuie sa-i inveti fara raporturi.

ctnalexandra
newbie
newbie

Postby ctnalexandra » Sun Nov 21, 2010 6:13 pm

De exemplu la noi (fac cu dnul. Filipoiu) asistentul ne-a cerut la muschi : origine,insertie,actiune si atat.

De3a
senior
senior

Postby De3a » Mon Nov 22, 2010 5:41 pm

si eu am facut cu dnul Filipoiu..si daca e un raport mai important trebuie sa zici

Ciprian_90
senior
senior

Postby Ciprian_90 » Mon Nov 22, 2010 6:17 pm

Eu stiu ca la noi nu a cerut raporturi, insa era foarte bine daca stiai.

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Mon Nov 22, 2010 9:15 pm

E bine daca zici si raporturi... insa nu neaparat cum sunt in Ranga (ca treimea mijlocie a partii distale a tendonului nu-stiu-carui muschi este incrucisata anterior de marginea antero-superioara a treimii mediale a altui element). Pur si simplu, cand inveti si te uiti pe atlas, cam vezi care cum vin (care e mai superficial, care e mai profund, raporturi intre muschi, raporturi cu arterele/venele/nervii). E suficient sa zici un raport si va aprecia...

Apropos... legat de anatomie (mai ales cu Ispas) : daca va pica un subiect greu / pe care nu il stapaniti, puteti sa incepeti sa faceti o legatura cu alte subiecte. Par example, daca va pica santul pulsului, puteti baga linistiti si cate ceva despre artera radiala. Sau, daca la Ispas (mai ales) subiectul de la II sau III a fost discutat la embrio, ii place foarte mult daca incepeti / amintiti cand spuneti subiectul 2-3 chestii de la embrio.

simbad
senior
senior

Postby simbad » Mon Nov 29, 2010 5:17 pm

De curiozitate, in ce an s-a dat in folosinta Amfiteatrul Marketing si Amfiteatrul Curte?
Hipocrisy is the greatest luxury!

Return to “Anii 1-3”