intrebari ANUL I

razvv
senior
senior

Re: intrebari ANUL I

Postby razvv » Wed Sep 01, 2010 7:59 am

Stie cineva cum decurge examenul de marire la anatomie(Vlad)? Se mai da si examenul practic?

La biofizica(Ionescu) si genetica(bohaltea), ceva pareri?

dexterumf
newbie
newbie

Postby dexterumf » Wed Sep 01, 2010 9:31 am

Stie cineva cum decurge examenul de retanta la biochimie(semestrul 2) la doamna profesoara Mohora?

dr.tm
senior
senior

Postby dr.tm » Wed Sep 01, 2010 7:21 pm

dexterumf wrote:Stie cineva cum decurge examenul de retanta la biochimie(semestrul 2) la doamna profesoara Mohora?

in principiu la fel ca si in vara = grile + sinteza(se si pica). uneori da posibilitatea de a alege intre grile si 10 subiecte sinteza( cred ca 10 erau, nu mai tin minte exact). bafta !
La vie en rose, c’est à partir de la cinquantaine : cir’Rose, ostéopo’Rose, arth’Rose, név’Rose, artériosclé’Rose, fib’Rose, etc.
Dr A.Rosemberg

ralwka
newbie
newbie

Postby ralwka » Fri Sep 03, 2010 9:48 pm

daca la inscrierea la examenul de admitere am depus si diploma de bac in original, am intrat la buget...mai trebuie sa fac ceva pana la 1 octombrie?

ionutz_1185
senior
senior

Postby ionutz_1185 » Fri Sep 03, 2010 10:12 pm

ralwka wrote:daca la inscrierea la examenul de admitere am depus si diploma de bac in original, am intrat la buget...mai trebuie sa fac ceva pana la 1 octombrie?

sa ti faci cerere de camin,daca vrei si sa te bucuri de vacanta... a si sa ti strangi ceva banuti pentru anu 1 ca o sa ai nevoie: halat,carti vezi tu dupa 1 octombrie :wink:

Socrates
junior
junior

Postby Socrates » Sat Sep 04, 2010 10:11 pm

Cum e prima sesiune?
Prefer să mor în mocirlă într-o Românie Mare decât să mor în paradisul unei Românii mici. - Ion Antonescu

Riley
elder
elder

Postby Riley » Sat Sep 04, 2010 10:34 pm

Socrates wrote:Cum e prima sesiune?

Grea...dar eu zic sa te bucuri de vacanta ca pana la prima sesiune mai e si crede-ma atunci o sa te gandesti la cat de bine era in vacanta! Asadar vacanta placuta! ;)
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

Passion mothers greatness

furcu
junior
junior

Postby furcu » Sat Sep 04, 2010 11:04 pm

cum ajung la rectorat sa imi platesc taxa?
Dr. House: Vezi, din cauza bastonului toată lumea presupune că sunt pacient.
Dr. Wilson: Şi atunci de ce nu îţi pui halat alb, ca noi toţi?
Dr. House: Nu vreau să creadă că sunt doctor

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Sat Sep 04, 2010 11:30 pm

Socrates wrote:Cum e prima sesiune?

Cea mai naspa.

Incepe pe undeva prin a doua saptamana din februarie (acuma s-ar putea sa inceapa de la sfarsitul lui ianuarie, deoarece surse mai mult sau mai putin oficiale spun ca se vor taia cate doua saptamani din fiecare semestru, astfel incat sa luam si noi vacanta de vara pe la sfarsitul lui iunie, la doar o luna dupa ce iau cei de la post-liceala de stiinte economice ASE).
Asa... boon... sesiunea are doua saptamani doar. Examenul de anatomie este cel mai marcant... un examen lung, cu multe "probe" (e descris in lux de amanunte pe forum), plus ca materia de sem 1 an 1, cu membrele si peretii trunchiului este oribila. Mie unuia mi-a fost imposibil sa o invat. Basca, la anato, mai ales pentru primul semestru, nimeni nu termina de invatat... nimeni... toti mai au un minim de 30-40 de subiecte neparcurse (sau cel putin inca nu am intalnit eu pe nimeni care sa le fi parcurs pe toate din prima). Daca esti in primele 4 serii, vei da si biofizica, un examen pe cat de scurt (30 de grile, 50 de minute), pe atat de rece deoarece se pica... mult. E un examen dificil, plus ca materia este... deosebit de antipatica. Daca faci parte din cealalta jumatate de serie, vei da marketing, care sincer sa fiu este foarte simplu (este de preferat totusi sa dai biofizica in semestrul 1, deoarece in 2 sunt mai multe examene). Mai este cel de genetica, relativ simplut (materia nu m-a incantat, insa examenul e ok, se iau note bunicele). Al 4lea examen din sesiune este cel de psiho, un examen greu, muncitoresc, dar nu imposibil (de luat cu nota buna).

Booon, dupa toate astea, vine "vacanta" intersemestriala... in care ar trebui sa te apuci de studiu pentru partialul de biochimie... acesta se da in prima sau a doua saptamana dupa vacanta, si este bine sa-l dai si sa-l iei (eu nu l-am dat si nu am reusit sa invat tot in vara si am picat... ambele semestre - singura restanta).

In fine, sper ca nu te-am speriat... in a doua sesiune deja te obisnuiesti (este mult mai relax), iar in a treia (cea din anul 2 bineinteles) deja "treci fluierand".
Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
Cand se inchid usile ca statia urmatoare e de partea mea

choux
junior
junior

Postby choux » Sun Sep 05, 2010 10:54 pm

dilema. what should i choose? neurostiinte sau istoria medicinei? neurostiinte suna tare interesant, dar si greu totodata; istoria medicinei usor, dar suna a pierdere de timp? sfaturi? va rog... multumesc

Ciprian_90
senior
senior

Postby Ciprian_90 » Sun Sep 05, 2010 11:37 pm

Eu am ales neurostiinte deoarece majoritatea a ales asa. Am inteles ca istoria medicinii e foooarte plictisitoare.

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Sun Sep 05, 2010 11:56 pm

Pedagogie nu mai aveti pe lista de optionale?

Daca mai aveti pedagogie, alegeti-o ;).
Daca nu, luati neurostiinte, nu e atat de greu, trece toata lumea la examen (absolut toata lumea), iar optionalul se face in semestrul 2. Ei bine, tot in semestrul 2 se face nervosul la fizio, si examenul de neurostiinte o sa fie un motiv in plus sa invatati canalele si pompele de la nervos, lucru care va foloseste foarte mult la fizio la grile.

choux
junior
junior

Postby choux » Mon Sep 06, 2010 9:43 am

multumesc. eram in dubiu pt ca am auzit ca se face cu zagrean..si din descrieri e cam fioros..gen...mananca oameni, dar i'll take my chance! :D

De3a
senior
senior

Postby De3a » Mon Sep 06, 2010 12:45 pm

asa imi era si mie frica de Zagrean..ce e asa fioros nu stiu..doar ca sunt 100 de examinari..in rest fiecare profesor isi face grilele lui si el corecteaza in functie de raspunsurile trimise de ceilalti...eu cel putin nu am avut contact direct deloc cu el anu asta ca nu a fost la examenul oral..si daca inveti iei examenul clar

dexterumf
newbie
newbie

Postby dexterumf » Mon Sep 06, 2010 1:52 pm

Stie cineva cum e Bohaltea la restante? Cam ce da sau cum se desfasoara examenul? Ms anticipat.

XaphanDeumos
senior
senior

Postby XaphanDeumos » Mon Sep 06, 2010 3:17 pm

n-am inteles prea bine cum sta treaba cu optionalele :? Este vorba de un optional pe an/pe semestru? :? merci :D
Greşeala oamenilor a fost că niciodată nu s-au priceput să se uite lângă ei. Li s-a părut că dacă fericirea există, ea trebuie să fie inaccesibilă sau, oricum, foarte greu de atins. Dincolo de orizonturile lor.

Joanna*
newbie
newbie

Postby Joanna* » Mon Sep 06, 2010 4:02 pm

XaphanDeumos wrote:n-am inteles prea bine cum sta treaba cu optionalele :? Este vorba de un optional pe an/pe semestru? :? merci :D

In fiecare an trebuie sa faci o materie optionala. Ea nu are credite si nu conteaza nota la media finala dar este obigatoriu sa o faci...am inteles ca o sa conteze media tuturor materiilor optionale in anu' 6.
"Pentru a putea fi realist trebuie sa poti crede in minuni."

dexterumf
newbie
newbie

Postby dexterumf » Mon Sep 06, 2010 6:15 pm

Stie cineva cum decurge examenul de restanta la genetica(Bohaltea).Are tot asa subiecte preferate,trebuie sa ii scrii mult ca in sesiunea de iarna?(dak e cineva care poate sa dea mai multe detali) Ms anticipat.

dr.tm
senior
senior

Postby dr.tm » Mon Sep 06, 2010 8:09 pm

dexterumf wrote:Stie cineva cum decurge examenul de restanta la genetica(Bohaltea).Are tot asa subiecte preferate,trebuie sa ii scrii mult ca in sesiunea de iarna?(dak e cineva care poate sa dea mai multe detali) Ms anticipat.

la fel ca si in iarna. scrie cat mai multtttttttttttttt !
La vie en rose, c’est à partir de la cinquantaine : cir’Rose, ostéopo’Rose, arth’Rose, név’Rose, artériosclé’Rose, fib’Rose, etc.
Dr A.Rosemberg

dr.tm
senior
senior

Postby dr.tm » Mon Sep 06, 2010 8:19 pm

dexterumf wrote:Stie cineva cum decurge examenul de restanta la genetica(Bohaltea).Are tot asa subiecte preferate,trebuie sa ii scrii mult ca in sesiunea de iarna?(dak e cineva care poate sa dea mai multe detali) Ms anticipat.

Subiecte care au mai picat in alti ani:
solenoidul
elem transpozabile
conjugarea bacteriana
oncogeneza-mecanism molecular
ADN mitocondrial
structura tertiara adn
-oncogeneza mec molecular
-transductia
mecanisme de activare a protoncogenelor
expresivitatea genelor
histonele
relatia dintre structura ADN si codul genetic
transductia bacteriana
heterocromatina, conceptul de linkage, expresivitatea genelor, structura primara,
genele care participa la oncogeneza, penetranta genelor,structura tertiara
proteina P53, ARN m structuri,gene implicate in oncogeneza, pleiotropia,intronul,structura codului genetic,substitutia,inlantuirea genica,
Dr A.Rosemberg

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Mon Sep 06, 2010 9:13 pm

choux wrote:multumesc. eram in dubiu pt ca am auzit ca se face cu zagrean..si din descrieri e cam fioros..gen...mananca oameni, dar i'll take my chance! :D

Nop, e destul de oke nenea Zagrean!

riotvan
newbie
newbie

Postby riotvan » Tue Sep 07, 2010 9:44 pm

Daca ai picat LP-ul la fiziologie, trebuie sa il dai din nou in toamna? Cand m-a picat profa, mi-a trecut 5 pe foaie. Asta inseamna ca nu o sa-l mai dau acum?

patentu
newbie
newbie

Postby patentu » Wed Sep 08, 2010 10:02 am

Salutare tuturor. Vreau sa va cer o parere, am terminat anul I integralist dar cu note destul de mici, drept urmare ma duc la mariri insa nu stiu ce sa fac sa ma duc la anato I si II sau la 1 anatomie si biofizica?? please :help:

Ciprian_90
senior
senior

Postby Ciprian_90 » Wed Sep 08, 2010 11:43 am

patentu wrote:Salutare tuturor. Vreau sa va cer o parere, am terminat anul I integralist dar cu note destul de mici, drept urmare ma duc la mariri insa nu stiu ce sa fac sa ma duc la anato I si II sau la 1 anatomie si biofizica?? please :help:

ce inseamna nota destul de mica?

patentu
newbie
newbie

Postby patentu » Wed Sep 08, 2010 11:53 am

inseamna majoritar 7 sau mai putin, cel putin la obiectele cu peste 5 credite.

madaaa
senior
senior

Postby madaaa » Wed Sep 08, 2010 11:58 am

salut. nr de locuri de la fara taxa se pastreaza si in anul 2? adica daca au fost 400 de locuri in anul 1, raman tot 400?

De3a
senior
senior

Postby De3a » Wed Sep 08, 2010 12:00 pm

du-te la materiile cu cele mai multe credite si la care ai cele mai mici note. de exemplu du-te la anatomie 1 ca are cele mai multe credite si un semestru de biochimie daca ai nota mica, daca nu, sa iti alegi biocel , fizio sau biofiz ca au 5 credite

De3a
senior
senior

Postby De3a » Wed Sep 08, 2010 12:00 pm

da, se pastreaza numarul

razvv
senior
senior

Postby razvv » Wed Sep 08, 2010 12:07 pm

Genetica nu are 5 credite?

patentu
newbie
newbie

Postby patentu » Wed Sep 08, 2010 2:47 pm

genetica are 5 credite :wink: singurele mariri care se pot da sunt:

MARIRI
Biofizica 29 si 30 septembrie ora 9:00
Anatomie 29 septembrie ora 11:00
Fiziologie 30 septembrie ora 9:00

cel putin asa e la seria mea :mrgreen:

De3a
senior
senior

Postby De3a » Wed Sep 08, 2010 3:07 pm

eu stiam ca dai la ce vrei tu:-s

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Wed Sep 08, 2010 3:21 pm

Alea sunt maririle anuntate, or sa mai anunte date pentru mariri la alte materii ulterior (in mod normal tot in perioada 27-30 septembrie).
Ai voie sa dai la ce materie vrei tu, maxim doua mariri (mi se pare ca totusi trebuie sa fie la ce ai notele cele mai mici, asta e de intrebat)!

Problema insa este ca cererile se fac in perioada 6-8 septembrie din cate stiu eu...

Joanna*
newbie
newbie

Postby Joanna* » Wed Sep 08, 2010 4:34 pm

Secretara noastra de an si sefa de serie a anuntat ca: maririle se pot da daca esti integralist la oricare 1 sau 2 materii vrei tu, nu trebuie sa fie neaparat la cele la care ai cele mai mici note. Cererile de marire se depun in functie de cum a hotarat secretara de an ...pt anul meu de ex: se pot depune intre 7-10 sept.
patentu wrote:Salutare tuturor. Vreau sa va cer o parere, am terminat anul I integralist dar cu note destul de mici, drept urmare ma duc la mariri insa nu stiu ce sa fac sa ma duc la anato I si II sau la 1 anatomie si biofizica?? please :help:

Sfatul meu este sa te duci la 2 materii care au cele mai multe credite dar care ti-au si placut cat de cat pt ca o sa ai destul de mult de inv si nu prea mare distanta de zile intre ele...si ar fi bine sa te interesezi sa nu pice amandoua in aceeasi zi. Bafta!
"Pentru a putea fi realist trebuie sa poti crede in minuni."

patentu
newbie
newbie

Postby patentu » Wed Sep 08, 2010 7:09 pm

tocmai asta e :) daca ar fi sa ma duc la ambele anatomii sunt in aceeasi zi de la aceeasi ora so :peace: ms de sfaturi

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Wed Sep 08, 2010 10:29 pm

Depinde ff. mult si cu cine ai facut anatomie... :p (chiar... cu cine ai facut? )
In rest, daca doamna secretara iti spune ca poti da marire la ce materie vrei tu, indiferent de note, alege-ti materiile (sau materia), la care crezi ca poti sa inveti usor (si cu placere), care are un numar mare de credite (nu are sens sa dai marire la materii de 1-2 credite gen psiho sau marketing), si la care "se aude" ca se maresc notele (par example, la genetica "se aude" ca se maresc bine).

Bafta multa!

patentu
newbie
newbie

Postby patentu » Thu Sep 09, 2010 6:34 am

Dr. G. Lupu :D exact cum e scris in topic, de nota 10 :allright: dar tot imi fac griji

dr.tm
senior
senior

Postby dr.tm » Thu Sep 09, 2010 8:23 am

in general lupu e f ok. mareste cu 1-2 pct in plus. poate mai sunt oameni care se duc la marire si de la cealalta serie si o sa intrati in mai multe ture. oricum o sa intre intai sem1, apoi sem2 deci practic daca tu ai invatat ai putea sa dai 2 mariri in ac zi.
Dr A.Rosemberg

patentu
newbie
newbie

Postby patentu » Thu Sep 09, 2010 8:31 am

asa voi face :D tu restante/ mariri?

dexterumf
newbie
newbie

Postby dexterumf » Fri Sep 10, 2010 5:27 pm

E cineva care a dat restanta la genetica si poate sa ne ofere si noua detali despre acest examen? Ms anticipat

gagagugu

Postby gagagugu » Fri Sep 10, 2010 5:40 pm

hello:D. am si eu o intrebare. Aveti idee cam care ar fii ultima medie la buget pentru cei ce au terminat anul I? Eu am 8,27 si vreau sa dau marire la anato I(Filipoiu)si mi-e frica sa nu fiu la limita sau ceva de genul. Voi ce ziceti?

Return to “Anii 1-3”