intrebari ANUL I
-
enjustice
- newbie

Re: intrebari ANUL I
am inteles.dar pot "aranja" sa pic cu cineva in grupa ?am un prieten care da si el la medicina si eram curios ce trebuie sa fac sa intru in aceeasi serie si grupa cu el.
Buna seara.
Buna seara.
- Doddy
- elder

Dmndash wrote:eu am intrebat si ieri si vinerea trecuta la secretariat si a zis ca ne vor elibera adeverinte pt ratb abia vineri
Imi aduc aminte ca anul trecut ne-a tinut aproape o luna fara adeverinta, dadea secretara o "adeverinta" pe o foaie gen scutire medicala, care nu era primita oriunde... oricum, proasta rau organizarea facultatii asteia!
PS: (nu neaparat ca vreau sa ma introduc, dar...)
Am vazut ca spunea cineva ca vrea sa se transfere de la Lupu la Ispas... Care-i ideea? Parerea mea e ca la Lupu e mult mai bine... in fond, profii la curs predau embriologie, nu anatomie. Avantajul la Lupu este cu examenul, deoarece da note pe merit, si examenul este corect. La Ispas se copiaza foarte lejer cu casca (sau poate asta e motivul "transferului"). Practic, cine are casca (sau a invatat perfect), ia nota "mare" (7, maxim 8 ), cine stie ok materia ia 5 sau 6. Nu mi-a placut deloc ... Sfatul meu e sa ramai mai bine la Lupu, ca ai nimerit cum nu se poate mai bine (si nu uita ca la seria 3, a lui Ispas, mai e si domnul Atanasiu la biochimie...)
Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
Cand se inchid usile ca statia urmatoare e de partea mea
-
dr.tm
- senior

da..la lupu e mult mai bine. intradevar daca vrei sa copiezi nu mai merge. pt ca de anul trecut lupu asculta intreaga grupa in acelasi timp(intrati 8-12 cati sunteti in grupa 1data), intrucat s a prins cum sta treaba cu castile si chiar vrea sa ai macar un minim de cunostinte. nu le mai lasa timp de gandire. el trage subiectele, nu studentii...si aleatoriu poate da subiectul pe care il trage oricarui student. notele sunt pe merit. cinste lui !
La vie en rose, c’est à partir de la cinquantaine : cir’Rose, ostéopo’Rose, arth’Rose, név’Rose, artériosclé’Rose, fib’Rose, etc.
Dr A.Rosemberg
Dr A.Rosemberg
- daby
- senior

enjustice
eu asa am facut in anul 1 m-am dus la secretara cu cateva colege din liceu sa ne treaca in aceeasi grupa si s-a putut dar am avut o secretara ffff de treaba si oricum i-am dat `ceva`
eu asa am facut in anul 1 m-am dus la secretara cu cateva colege din liceu sa ne treaca in aceeasi grupa si s-a putut dar am avut o secretara ffff de treaba si oricum i-am dat `ceva`
-
enjustice
- newbie

merci mult pentru raspunsuri.
In principiu cu o mica "atentie" cred ca se rezolva...sper mai ales sa intru si sa dau de o secretara amiabila.Bafta tuturor celor care dau admiterea anul aceste.Numai bine.
In principiu cu o mica "atentie" cred ca se rezolva...sper mai ales sa intru si sa dau de o secretara amiabila.Bafta tuturor celor care dau admiterea anul aceste.Numai bine.
- pinky
- senior

Dna Cristina, secretara celor de anul 1 este cea mai tare! A fost intens aplaudata la absolvirea promotiei 2009! E o bomboana!
-
Defcut
- junior

Salut lumea!
N-am avut timp prea mult sa citesc tot pe aici, de aceea am cateva intrebari ( destul de imp. pentru mine )
Cu ce se mananca colcviile, cum se desfasoara si.. nota din colocviu contribuie la nota de la examenul final?
Cum se calculeaza notele finale? sau fiecare catedra/prof. isi face sistemul asa cum doreste?
Cum e dl. prof. dr. Vlad? se obtine relativ usor un 8-9-10 la dumnealui ?
Care-i treaba cu lp-ul la anatomie? credeam ca de predat ni se preda la curs, ca de-aia il avem trecut in orar.. in schimb, la lp ni se preda in prostie.. fara pic de " lucrare practica "Mai rau de atat.. ne asculta si la tabla..
)) . Amandoua ( curs/lp ) au acelasi rol?
I'm a newbie.. so help!
.. pe la facultate nu inteleg mare chestie din ceea ce ni se zice cu privire la notare, la colocvii, examene partiale'n shit.. e foarte mare harmalaie, agitatie.. mai ales pe la sala de disectie nr. 2 unde suntem vreo 80 de persoane cu 4 asistenti si vorbesc toti in acelasi timp si nu te mai poti concentra pe ce iti zice asistentul tau mai exact..
Destul de aiurea in ceea ce priveste chestia asta.. dar.. tot inainte acum, eu am facut alegerea
O seara frumoasa!
N-am avut timp prea mult sa citesc tot pe aici, de aceea am cateva intrebari ( destul de imp. pentru mine )
Cu ce se mananca colcviile, cum se desfasoara si.. nota din colocviu contribuie la nota de la examenul final?
Cum se calculeaza notele finale? sau fiecare catedra/prof. isi face sistemul asa cum doreste?
Cum e dl. prof. dr. Vlad? se obtine relativ usor un 8-9-10 la dumnealui ?
Care-i treaba cu lp-ul la anatomie? credeam ca de predat ni se preda la curs, ca de-aia il avem trecut in orar.. in schimb, la lp ni se preda in prostie.. fara pic de " lucrare practica "Mai rau de atat.. ne asculta si la tabla..
I'm a newbie.. so help!
Destul de aiurea in ceea ce priveste chestia asta.. dar.. tot inainte acum, eu am facut alegerea
O seara frumoasa!
Follow your bliss and the Universe will open doors where there were only walls.
- pinky
- senior

Colocviile au ca rol sa te treaca prin materie dupa cateva cursuri/lp-uri. Unii le mai zic si lucrari scrise. Sunt materii la care conteaza sa le treci [pentru ca nu intri in examenul mare], altele orienteaza nota finala. Nota finala depinde de materie. La unele materii se face media aritmetica lp + examen mare, la unele conteaza doar examenul mare.
Intre anato lp si curs este o mare diferenta. La curs vi se preda embriologie, la lp faceti cel putin anul I sem I oase, torace, apoi membre superioare si inferioare. La inceput nu prea faceti nimic practic, doar va uitati pe niste coaste si vertebre, mai incolo mergeti si la cadavru sa vedeti prorpiu-zis cum sta treaba! Examenul de anato e cel mai complex pentru ca are mai multe parti. O parte de embrio, una de radio, una de cadavru si ulterior examen oral cu profu unde aveti 3 subiecte. Aceste trei subiecte sunt si de curs si de Lp. Un sub de embrio va pica sigur! Unii profi tin f mult la subiectele de embrio pentru ca sunt predate de ei la curs si vor sa stii partea de embrio. Nu stiu sa iti spun prea multe de prof. Vlad, eu am facut cu Prof. Ispas...
Sper ca te-am lamurit cat de cat
Intre anato lp si curs este o mare diferenta. La curs vi se preda embriologie, la lp faceti cel putin anul I sem I oase, torace, apoi membre superioare si inferioare. La inceput nu prea faceti nimic practic, doar va uitati pe niste coaste si vertebre, mai incolo mergeti si la cadavru sa vedeti prorpiu-zis cum sta treaba! Examenul de anato e cel mai complex pentru ca are mai multe parti. O parte de embrio, una de radio, una de cadavru si ulterior examen oral cu profu unde aveti 3 subiecte. Aceste trei subiecte sunt si de curs si de Lp. Un sub de embrio va pica sigur! Unii profi tin f mult la subiectele de embrio pentru ca sunt predate de ei la curs si vor sa stii partea de embrio. Nu stiu sa iti spun prea multe de prof. Vlad, eu am facut cu Prof. Ispas...
Sper ca te-am lamurit cat de cat
- choux
- junior

hello! ma poate ajuta cineva cu un sfat in legatura cu atlasul de anatomie? ce ar fi mai bine sa aleg? netter sau gray? va multumesc. cheers!
- Bogdan_DD
- senior

Vremuri...
Colocviile au rol orientativ, vei da 3: oase, membre sup si membre inf. Daca ai note mari te ajuta asistentul la ex oral cu proful, mai baga o vorba gen 'baiat bun, a invatat in timpul anului'. Si asta in anul 1 ca din 2 colocviile astea-s cam optionale, din sistemul nervos nu am dat. Tine si de asistent.
La curs iti predau embrio si eventual articulatii, de obicei pe astea nu le mai apuca si le vei invata singur. Foarte nasoale si tin minte ca in primul bilet la ex. oral erau amestecate articulatii cu embrio (f. interesanta si logica de altfel).
La lp iti predau notiunile de pe foaia de subiecte de la II si III. Nasol moment la cadavru, nu prea apuci sa vezi cand esti cu grupa. Pe vremea mea eram 2-3 grupe/material didactic. Inainte de examenul practic - proba la cadavru - iti recomand sa mai vii inainte sa te uiti, te lasa.
Ex consta in practic (radio, embrio, cadavru) + discutie cu prof.
Colocviile au rol orientativ, vei da 3: oase, membre sup si membre inf. Daca ai note mari te ajuta asistentul la ex oral cu proful, mai baga o vorba gen 'baiat bun, a invatat in timpul anului'. Si asta in anul 1 ca din 2 colocviile astea-s cam optionale, din sistemul nervos nu am dat. Tine si de asistent.
La curs iti predau embrio si eventual articulatii, de obicei pe astea nu le mai apuca si le vei invata singur. Foarte nasoale si tin minte ca in primul bilet la ex. oral erau amestecate articulatii cu embrio (f. interesanta si logica de altfel).
La lp iti predau notiunile de pe foaia de subiecte de la II si III. Nasol moment la cadavru, nu prea apuci sa vezi cand esti cu grupa. Pe vremea mea eram 2-3 grupe/material didactic. Inainte de examenul practic - proba la cadavru - iti recomand sa mai vii inainte sa te uiti, te lasa.
Ex consta in practic (radio, embrio, cadavru) + discutie cu prof.
- b3
- elite

Bogdan_DD wrote:La curs iti predau embrio si eventual articulatii, de obicei pe astea nu le mai apuca si le vei invata singur.
Si eu care credeam ca a fost o intamplare la anul meu ca n-au mai predat articulatiile.. Urat, ar putea macar sa spuna asta mai din timp. Bine ca exista imed.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- Riley
- elder

Au fost cazuri cand nici partea de embrio nu era complet acoperita, variaza de la prof la prof. Dar articulatiile singuri-singurei le-am invatat!
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
Passion mothers greatness
- Virgin.Black
- junior

La noi au predat toate articulatiile la curs. Dar majoritatea au mizat pe noroc si nu le-au mai invatat. Si chiar au avut noroc: foarte putini au tras subiecte din articulatii.
You know, we're living in a SOCIETY!!!
- Kamy
- junior

am si eu o intrebare, pentru ca sa sa am reducere la tren imi trebuie si legitimatia de calatorie sau e de ajuns carnetul de student?
- razvv
- senior

Legitimatia de student, carnetul nu e valabil.
- Bogdan_DD
- senior

Virgin.Black wrote:La noi au predat toate articulatiile la curs. Dar majoritatea au mizat pe noroc si nu le-au mai invatat. Si chiar au avut noroc: foarte putini au tras subiecte din articulatii.
Oricum nu-s impartite corect subiectele alea. Una e sa-ti pice articulatia genunchiului si alta e sa tragi o ovulatie, un disc embrionar ceva. Apropo, vezi ca sunt subiecte-capat-de-tara, pe care daca le tragi si le bajbai te pica. Fata fiind, daca iti pica ovulatia si n-o stii, te pica instant. Idem pt spermatogeneza (baiat fiind). Si canalul inghinal -- invata-l bine ca-l vei intalni in anii 1,2,3 (chirurgie),4(chirurgie+chir ped) si rezi(hernii inghinale).
- Virgin.Black
- junior

Bogdan_DD wrote:Oricum nu-s impartite corect subiectele alea. Una e sa-ti pice articulatia genunchiului si alta e sa tragi o ovulatie, un disc embrionar ceva. Apropo, vezi ca sunt subiecte-capat-de-tara, pe care daca le tragi si le bajbai te pica. Fata fiind, daca iti pica ovulatia si n-o stii, te pica instant. Idem pt spermatogeneza (baiat fiind). Si canalul inghinal -- invata-l bine ca-l vei intalni in anii 1,2,3 (chirurgie),4(chirurgie+chir ped) si rezi(hernii inghinale).
Din pacate, daca nu stii fiecare subiect la fel de bine, norocul ramane un element crucial din examenul de anatomie.
- b3
- elite

Virgin.Black wrote:Din pacate, daca nu stii fiecare subiect la fel de bine, norocul ramane un element crucial din examenul de anatomie.
La Ispas in mod sigur. Si la altii la fel ?
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
- Riley
- elder

Bineinteles.
(mult noroc la tras subiecte
)
(mult noroc la tras subiecte As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
- kaeya
A făcut cineva laboratorul de biochimie cu dna Bogdana Vlădici? Dacă da ,ce puteţi spune despre ea in ceea ce priveşte materia .. cum predă, ce urmăreşte să vadă la un student , etc.
preatty please
preatty please
Sincer, pe univers îl doare-n cot de dorinţele tale şi nu prezinţi nici un interes personal pentru el. Cosmosul nici nu iubeşte, nici nu urăşte , işi vede doar de-ale lui, şi mai bune şi mai rele.
- vyorella89
- newbie

kaeya wrote:A făcut cineva laboratorul de biochimie cu dna Bogdana Vlădici? Dacă da ,ce puteţi spune despre ea in ceea ce priveşte materia .. cum predă, ce urmăreşte să vadă la un student , etc.
preatty please
eu am avut'o la curs,e o tanti fooarte de treaba.si la lp la fel.nu e nici exigenta,nu se compara cu spaimele gen atanasiu sau mohora.e chill,nu'ti fa probleme.
Cand femeia spune "Nu", insemana "Poate", cand spune "Poate", inseamna "Da". Si daca spune "Da" ? Inseamna ca nu-i femeie!
- Virgin.Black
- junior

kaeya wrote:A făcut cineva laboratorul de biochimie cu dna Bogdana Vlădici? Dacă da ,ce puteţi spune despre ea in ceea ce priveşte materia .. cum predă, ce urmăreşte să vadă la un student , etc.
preatty please
cred ca te referi la dna Vârcolici
eu am facut cu dumneaei LPul si pot sa spun ca mi-a placut enorm: preda f bine, n-o sa aveti nevoie de cartea de lucrari practice, la examen nu intreaba decat ce a predat, explica f frumos, multe corelatii clinice... Hmm... daca iei note bunicele la lucrari si vede ca esti de bun-simt, n-o sa ai absolut nicio problema cu dumneaei. Si sa nu incerci sa copii! Pune note mari in genere, dar o supara copiatul. E foarte, foarte draguta si chiar o sa ramaneti cu ceva de la LPuri
- deena01
- senior

Virgin.Black wrote:cred ca te referi la dna Vârcolici
Mai exact la doamna Bogdana Vârgolici.
If you always do what you've always done you'll always get what you always got.
- kaeya
deena01 wrote:Virgin.Black wrote:cred ca te referi la dna Vârcolici
Mai exact la doamna Bogdana Vârgolici.
da , Vargolici
are un picior de miel la mine
Sincer, pe univers îl doare-n cot de dorinţele tale şi nu prezinţi nici un interes personal pentru el. Cosmosul nici nu iubeşte, nici nu urăşte , işi vede doar de-ale lui, şi mai bune şi mai rele.
- Kamy
- junior

stie cineva daca atunci cand am lp de embrio il mai fac si pe ala de anato? avand in vedere ca's la ore diferite?
faza e ca am anato de dimi de la 8
si nu prea mi'ar conveni sa pierd aiurea ziua. va rog frumos daca stie cineva sa'mi raspunda.
faza e ca am anato de dimi de la 8
-
sussigkeit
- junior

Lp de embrio este in locul celui de anato. 
- Kamy
- junior

le'am facut pe amandoua si am avut lp-uri toata ziua de la 8 dimineata la 8 seara . a fost inuman
- Kamy
- junior

cat de importanta este lucrarea la genetica asta pe care o dam acum?
are vreo pondere la nota de la examen?
- Doddy
- elder

Kamy wrote:cat de importanta este lucrarea la genetica asta pe care o dam acum?
La noi nu a avut nici o influenta. E bine sa citesti pentru ea, insa daca nu ai timp / chef, nu cred ca se intampla nimic...
- choux
- junior

! am aflat ca la biofizica se da o lucrare de control.... stie cineva cam in ce perioada? adica acum in decembrie sau ianuarie? deja incep sa intru in panica avand in vedere volumul de materie... si mai ales, nota la lucrare foloseste la ceva? se face vreo medie? multumesc! cheers!- choux
- junior

stie cineva ceva despre lucrarea scrisa la biofizica? cam in ce perioada ar trebui sa fie? decembrie sau ianuarie? muuuulta materie...i'm kinda panicking over here...
- Riley
- elder

Acum multi, multi ani (vreo 5
) dadeam lucrare la fiecare lp
. Si mai dadeam vreo 2 lucrari la curs. Faceam cu dr Ganea. Tine cat de cat la nota de la lucrare, dar parca mai mult tinea sa isi aminteasca de tine pe la curs! Bafta si don't panic- nu merita
!!!
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
-
dr.tm
- senior

din ce stiu eu lucrarea se da mereu prin ianuarie. si eu tot cu ganea am facut (cursul) si pot spune ca la noi nu a tinut cont de notele de la lucrari(nu mai stiu exact daca am dat 1 sau 2), ci doar de cele de la lp, unde daca aveai 8-9-10 iti dadea 1pct in plus la examen, asa incat cea mai mica nota de la biofiz a fost 6 
La vie en rose, c’est à partir de la cinquantaine : cir’Rose, ostéopo’Rose, arth’Rose, név’Rose, artériosclé’Rose, fib’Rose, etc.
Dr A.Rosemberg
Dr A.Rosemberg
- Bogdan_DD
- senior

Si prezentele la curs, nu uita de alea. Conteaza f mult
- Kamy
- junior

am fost doar la un curs al profei ganea 
daca imi invat bine sper sa nu ies prea mult in pierdere :-S
- Doddy
- elder

Kamy wrote:am fost doar la un curs al profei ganea
La noi la examen nu s-a tinut cont. Adica... noua testele alea nu ni le-a adus... habar nu am avut daca am luat / n-am luat etc. Apoi, la examen notele se dau pe loc, iar profa care a verificat grilele (dna Ganea nu era in tara, a trimis pe altcineva sa corecteze), avea pe foaie doar notele de la examenul de LP. Teste sau prezente nu avea
Oricum, la noi cel putin a fost dezastru cu biofizica, s-a picat in disperare, s-a picat si la restante... s-a picat si la re-examinare. Nu cred ca a ramas cineva repetent din cauza biofizicii, insa au fost destui care au scapat de ea la 30 octombrie... dupa 2-3 re-re-uri. Asa ca grija (chestie valabila si pentru biochimie).
- Doddy
- elder

scuze pentru postul dublu... probleme cu netul
- Kamy
- junior

am inteles.. ms pt sfaturi 
stie cineva cum va fi structurata lucrarea la biofizica? adik vor fi subiecte de dezvoltat cele pe care le'a publicat pe site si subiecte grila sau adevarat sau fals? ca tot pe siteul de biofizica am vazut niste teste rezolvate.
stie cineva cum va fi structurata lucrarea la biofizica? adik vor fi subiecte de dezvoltat cele pe care le'a publicat pe site si subiecte grila sau adevarat sau fals? ca tot pe siteul de biofizica am vazut niste teste rezolvate.
- Bogdan_DD
- senior

Doddy wrote:La noi la examen nu s-a tinut cont.
Mie mi-a zis ca voi fi d'ala care nu-i raspunde la tel la 3 dimineata, prin urmare -1 pct. Raspund in garda, care e (teoretic) platita
-
dr.tm
- senior

la lucrare se dau subiecte, de dezvoltat, mai pe intelesul tuturor sinteza .daca e vreo lista cu sub pe site ul biofizicii, alea sunt.
Dr A.Rosemberg
Dr A.Rosemberg