Admitere 2009

Voi ce intrati lasati orice speranta
d'Arc
elder
elder

Re: Admitere 2009

Postby d'Arc » Thu Jun 25, 2009 1:48 pm

Serenity. wrote:la o facultate...

Medicina nu e o facultate. E Facultatea. :devil:

bafta.

Serenity.
junior
junior

Postby Serenity. » Thu Jun 25, 2009 8:35 pm

Hehehe! Asa e. Eu azi am avut examenul de licenta la facultatea la buget pe care o termin/am terminat-o. L-am luat cu nota 10 si sunt asa de fericita! :D 3 ani din viata incheiati cu succes pana la urma. Nimic nu se compara cu senzatia asta, chiar daca nu vreau sa continui in domeniu, ma simt implinita.

Si ca sa fim on topic: am constatat zilele trecute ca taxa de admitere s-a facut 200 RON, iar cea de scolarizare/an 7.200. Marturisesc ca prima mea reactie a fost sa ma intreb daca am halucinat sau nu cand stiam ca e 70 inscrierea si 5000 anul de scolarizare. Parca n-am halucinat, nu? :roll: Si, chiar daca nu vreau sa cobesc, ma gandesc si ca ar fi foarte, FOARTE tare sa le mai mareasca un pic pana pe 22 iulie... :allright:

Bafta tuturor la repetat!

darja

ANUNT :)

Postby darja » Thu Jun 25, 2009 8:37 pm

Sunt studenta la UMF in anul 1. Pentru cei care trec a11a / a12a si sunt din Bucuresti, si vor sa dea la oricare din facultatile UMF vara viitoare, ofer meditatii pentru materiile anatomie si chimie organica. Pentru cei pe medicina, si guidelines si inside information :wink: . Nu conteaza la ce nivel va aflati cu respectiva materie, daca sunteti total in pom cu anato sau nu stiti o boaba de chimie - e ok, se repara intr-un an de zile cat pentru o nota de buget. Daca sunt persoane interesate, adresa mea de mail este purple_and_hippie@yahoo.com .

Acest anunt este real si, sper, within the site policy.

razvv
senior
senior

Postby razvv » Thu Jun 25, 2009 9:23 pm

:shock: Astia au innebunit!

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Jun 25, 2009 10:20 pm

Serenity. wrote:Hehehe! Asa e. Eu azi am avut examenul de licenta la facultatea la buget pe care o termin/am terminat-o. L-am luat cu nota 10 si sunt asa de fericita! :D 3 ani din viata incheiati cu succes pana la urma. Nimic nu se compara cu senzatia asta, chiar daca nu vreau sa continui in domeniu, ma simt implinita.

Si ca sa fim on topic: am constatat zilele trecute ca taxa de admitere s-a facut 200 RON, iar cea de scolarizare/an 7.200. Marturisesc ca prima mea reactie a fost sa ma intreb daca am halucinat sau nu cand stiam ca e 70 inscrierea si 5000 anul de scolarizare. Parca n-am halucinat, nu? :roll: Si, chiar daca nu vreau sa cobesc, ma gandesc si ca ar fi foarte, FOARTE tare sa le mai mareasca un pic pana pe 22 iulie... :allright:

ce facultate ai terminat?

pana la examen nu cred ca se mai mareste taxa.

casatoreste-te, schimba-ti numele, da examen la medicina si intri la fara taxa.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Thu Jun 25, 2009 10:40 pm

kooksee wrote:
Serenity. wrote:Hehehe! Asa e. Eu azi am avut examenul de licenta la facultatea la buget pe care o termin/am terminat-o. L-am luat cu nota 10 si sunt asa de fericita! :D 3 ani din viata incheiati cu succes pana la urma. Nimic nu se compara cu senzatia asta, chiar daca nu vreau sa continui in domeniu, ma simt implinita.

ce facultate ai terminat?

pana la examen nu cred ca se mai mareste taxa.

casatoreste-te, schimba-ti numele, da examen la medicina si intri la fara taxa.

sau da in iasi. aici e vreo 30 mil taxa/an
qpepsi.gif

Serenity.
junior
junior

Postby Serenity. » Thu Jun 25, 2009 10:45 pm

Stiinte politice la Universitatea din Bucuresti, specializarea pe stiinte politice in limba engleza. Ce am invatat acolo...cu siguranta n-o sa-mi fie de niciun folos aici, nu kooksee? :lol: (ca tare cred ca asta iti sta pe limba cand citesti randurile astea)

De bine, de rau, am invatat multe si acolo si m-am mai maturizat in limitele genului de care apartin. Deci suficient de mult incat sa-mi dau seama ca ai glumit/ironizat la faza cu casatoria pentru a scapa de taxa si de data asta n-o sa ma mai iau cu tine la tranta pe subiecte feministe/misogine/sexiste. :wink:

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Jun 26, 2009 12:13 am

nu glumeam deloc.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Serenity.
junior
junior

Postby Serenity. » Fri Jun 26, 2009 4:23 am

Mda, ca tot veni vorba mai sus de UMF Iasi...ia uitati aici: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/856151/Copiii-de-bani-gata-intra-la-Medicina-fara-examen/

Dragut rau...nu? :green:

@kooksee: Imi place prea mult numele meu de familie perfect, ca sa-l vand pe cateva milioane. :peace:

b3
elite
elite

Postby b3 » Fri Jun 26, 2009 11:26 am

Serenity. wrote:Si ca sa fim on topic: am constatat zilele trecute ca taxa de admitere s-a facut 200 RON, iar cea de scolarizare/an 7.200. Marturisesc ca prima mea reactie a fost sa ma intreb daca am halucinat sau nu cand stiam ca e 70 inscrierea si 5000 anul de scolarizare. Parca n-am halucinat, nu? :roll: Si, chiar daca nu vreau sa cobesc, ma gandesc si ca ar fi foarte, FOARTE tare sa le mai mareasca un pic pana pe 22 iulie... :allright:

Can't get any better than this ! Asta se poate considera pasul initiatic #3 (parca au fost mai sus primii 2, n-am numarat :) ). Decizii luate peste noapte, se aplica eventual retroactiv, astfel incat ce stiai si-ti facusei niste planuri legat de treaba respectiva nu mai este valabil.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

cosmina-gabriela
elder
elder

Postby cosmina-gabriela » Fri Jun 26, 2009 1:15 pm

mda,ar trebui sa se obisnuiasca, sau nu stiu.... :oops: :oops: ca pe mine ma scot din sarite mai abitir ca la inceput

ca si modificarile examenelor cu cateva ore inainte..frate, aici nu e oastea lui St cel Mare,ca se ne-adunam la un strigat de corn,de peste munti si vai..
Mi-ar place sa fie ceva centralizat,gen site pus frumusel la punct,updatat (noutatile sa nu treaca intai prin secretariat la modul ca le afiseaza alea cand vor, si care-o mai trece p'acolo sa zica si celorlalti..)

tematica,bibliografie -in clar..pe UMFCD e o tentativa,slabuta, si pe alocuri si invechita

stiu ca la MG unele catedre au site-urile lor, aici parca e o mare varza...cu carne

Serenity, fii serenity, asta se intampla la stoma, tu casatoreste-te , fa chiar si un copil,daca mai ai chef si de-o facult,o sa ai avantajul ca intri la f taxa ..
(sunt in sesiune, trebuie sa zic si eu ce am pe suflet...macar acu,ca in rest..fiecare cu ..aia lui)

Serenity.
junior
junior

Postby Serenity. » Fri Jun 26, 2009 7:54 pm

Asa e, la asta m-am gandit si eu: site-ul UMF Bucuresti e jalnic de-a dreptul. Nu e nici 10% functional la nivelul la care ar fi trebuit sa fie...La cealalta facultate se afisa totul pe website: de la programarea examenelor pana la note, amanari de cursuri, recuperari sau diferite conferinte si proceduri de scolaritate. Dar eram si mult mai putini decat la UMF:)

Nu-mi place sa-mi discut viata personala, asa ca n-o sa-mi expun parerile despre casatorie si babies. O sa spun doar ca la Unibuc apare mai intai numele de fata, apoi cel de dupa casatorie, intre paranteze. Uneori se mentioneaza si explicit "Z-ulescu (cas. X-ulescu)" deci tot cu numele de fata ramai in principal si cine stie cu ce toana de barbat pe langa :roll: . Nu e nicio afacere, plus ca probabil ai sta cu inima-n sosete la fiecare reclasificare anuala. Nu merita:)

Multa bafta la examene, Cosmina-Gabriela! :peace:

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Jun 26, 2009 11:12 pm

cand mergi sa te inscrii la examen te duci cu diploma de bac in original si declari senina ca e prima facultate din viata ta.

NU EXISTA NICIO STATISTICA.

aia cu a 2 facultate care se plateste se refera ca intri fara examen (datorita faptului ca mai ai o licenta).

ma enerveaza obtuzitatea unor oameni pe care vrei sa ii inveti de bine

cosmina-gabriela
elder
elder

Postby cosmina-gabriela » Fri Jun 26, 2009 11:19 pm

fata are dreptare,orishicat

mi-a placut aia cu 'declari senina' :lol: :lol: :lol:

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Sat Jun 27, 2009 9:02 am

kooksee wrote:cand mergi sa te inscrii la examen te duci cu diploma de bac in original si declari senina ca e prima facultate din viata ta.

NU EXISTA NICIO STATISTICA.

aia cu a 2 facultate care se plateste se refera ca intri fara examen (datorita faptului ca mai ai o licenta).

ma enerveaza obtuzitatea unor oameni pe care vrei sa ii inveti de bine

citeodata bine cu de-a sila nu se poate..
qpepsi.gif

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sat Jun 27, 2009 2:00 pm

atuncea sa nu mai vina sa se vaite pe aicea ca e 70 de milioane /an

cosmina-gabriela
elder
elder

Postby cosmina-gabriela » Sat Jun 27, 2009 4:28 pm

inca mai are timp se se razgandeasca :mrgreen: ..

Serenity.
junior
junior

Postby Serenity. » Sat Jun 27, 2009 7:25 pm

kooksee wrote:atuncea sa nu mai vina sa se vaite pe aicea ca e 70 de milioane /an

Stai un pic ca nu de asta ma vaitam. Ma vaitam ca s-a modificat asa subit. Adica au luat o hotarare, sute de candidati stiau de ea si se pregateau in consecinta, insa cu o luna inainte de examenul propriu-zis, revin asupra hotararii respective, cu o modificare substantiala de aprox. 50%. N-am mai auzit de asa ceva pana acum, tocmai d-asta si radeam ironic ca ar fi foarte tare sa o mai comita o data, eventual prin septembrie, cu o alta majorare. Asta mi se pare aiurea, ca daca dadeam 5000, o sa vad cum-necum si o sa dau 7200 pana la urma.

Iar ce spui tu, acele "invataminte de bine" se numesc, in limbaj juridic, fals si uz de fals in declaratii. Stii filmul "One Fine Day"? Era o vorba acolo "better safe than sorry" pe care traducatorii o redau ca "mai bine fraiera decat proasta". :roll:

@Cosmina-Gabriela: Din moment ce am invatat pentru examen, nu cred ca mai e timp sa ma razgandesc la jumatatea drumului si sa-mi bat joc de munca mea. As regreta toata viata...

cosmina-gabriela
elder
elder

Postby cosmina-gabriela » Sat Jun 27, 2009 8:03 pm

pai ideea e ca acu (de foarte curand ) e 70.
Te tine?

Serenity.
junior
junior

Postby Serenity. » Sat Jun 27, 2009 8:46 pm

Prima transa ma tine sigur, ca stransesem cat sa platesc 4000 RON (atat estimam eu ca avea sa se mareasca taxa...stiu, stiu, ce naivitate pe mine! :lol: ) din timpul anului trecut, cand am lucrat. Pentru ce mai ramane o sa apelez poate din nou la traduceri, desi mi se pare unul din cele mai plictisitoare domenii de activitate. Sau, pot oricand sa revin la catedra, cu jumatate de norma eventual.

Insa stiam ca e alta taxa pentru a doua facultate. Si pe la metodologia aia amarata de admitere scrie ca urmeaza sa discute in Senatul Universitatii taxa pentru cazurile de genul asta care reusesc sa ia admiterea. Dar acolo sa ajung eu :)

Si am mai gasit ceva http://fmi.unibuc.ro/ro/pdf/2009/admitere/iulie/dreptul%20la%20inscriere%20anul%202009.pdf. Bine, tine de Unibuc, dar scrie acolo ca poti sa efectuezi la buget diferenta anilor intre cele doua facultati. Deci 6-3, in cazul de fata, urmand ca a doua jumatate sa o pot face subventionata....presupunand ca as trece reclasificarea.

In fine, prea multi "daca si cu parca". Mai intai avem de trecut admiterea. Insa daca mai sunt si altii in situatia mea sau altii constienti ca n-or sa intre la buget, nu strica sa cunoasca metodologiile pentru cazurile de genul asta.

Kamy
junior
junior

Postby Kamy » Sun Jun 28, 2009 1:46 pm

eu am vazut bine acolo pe site? taxa de inscriere s'a facut 200 de ron? in aprilie era afisat ca 70 de ron :|

Bogdan_hd
newbie
newbie

Postby Bogdan_hd » Sun Jun 28, 2009 2:06 pm

foarte bine ai vazut :)

cosmina-gabriela
elder
elder

Postby cosmina-gabriela » Sun Jun 28, 2009 9:43 pm

Serenity. wrote:@Cosmina-Gabriela: Din moment ce am invatat pentru examen, nu cred ca mai e timp sa ma razgandesc la jumatatea drumului si sa-mi bat joc de munca mea. As regreta toata viata...

In acest caz, calm si concentrare.
Cel mai important e sa nu te blochezi la ex, ca grilele alea sunt la nivel de medie.

pps:Sa ne zici cum il cheama :P

Serenity.
junior
junior

Postby Serenity. » Sun Jun 28, 2009 10:21 pm

Stii...cand e randul tau sa le dai, ale naibii grile par orice mai putin mediocre!=))=)) Dar merci frumos de sfaturi, esti o draguta si cu totii avem nevoie de incurajari pe ultima suta de metri!

Sa va zic cum il cheama pe cine? Sau...te adresai altcuiva?

Doddy
elder
elder

Postby Doddy » Mon Jun 29, 2009 12:11 am

Nu e bine ca nimeni sa vina la examen cu ideea de "sigur nu intru la buget", fiindca isi face un rau (fie ca e stresat de idee, fie ca nu se mai concentreaza ca d'eh, tot aia e). Dupa examen, cand se corecteaza, si vedeti cati iau punctaje "fenomenale", mai mici de 30, va dati seama ca totusi nu e asa greu intratul la buget. Sincer sa fiu, mie examenul de admitere nu mi s-a parut unul dificil, ci unul de atentie...
Si eu cand am dat eram chitit ca intru la taxa, si totusi am facut bine si am intrat la buget (acuma sunt convins ca o sa trec la taxa in anul 2 :lol: , sa vedem, time will reveal, poate ma insel si de data asta).

Asa ca ganditi pozitiv si bafta multa!

PS: Cred c'am mai zis: important e sa va concentrati acolo, sa veniti odihniti la examen, sa fiti foarte foarte atenti la exprimare si sa nu va panicati cand dati de o grila pe care nu o stiti / care nu iese... Pur si simplu, nu va dati seama cum se face pe moment, treceti peste si uitati de ea pana le terminati pe celelalte! :p Si nu lasati grile necompletate ;)

Bafta! :)
Nu vad optiuni decat aceea de a spera,
Cand se inchid usile ca statia urmatoare e de partea mea

AnneMona
junior
junior

Postby AnneMona » Tue Jun 30, 2009 12:13 pm

Serenity. wrote:
kooksee wrote:atuncea sa nu mai vina sa se vaite pe aicea ca e 70 de milioane /an

Stai un pic ca nu de asta ma vaitam. Ma vaitam ca s-a modificat asa subit. Adica au luat o hotarare, sute de candidati stiau de ea si se pregateau in consecinta, insa cu o luna inainte de examenul propriu-zis, revin asupra hotararii respective, cu o modificare substantiala de aprox. 50%. N-am mai auzit de asa ceva pana acum, tocmai d-asta si radeam ironic ca ar fi foarte tare sa o mai comita o data, eventual prin septembrie, cu o alta majorare. Asta mi se pare aiurea, ca daca dadeam 5000, o sa vad cum-necum si o sa dau 7200 pana la urma.

Iar ce spui tu, acele "invataminte de bine" se numesc, in limbaj juridic, fals si uz de fals in declaratii. Stii filmul "One Fine Day"? Era o vorba acolo "better safe than sorry" pe care traducatorii o redau ca "mai bine fraiera decat proasta". :roll:

@Cosmina-Gabriela: Din moment ce am invatat pentru examen, nu cred ca mai e timp sa ma razgandesc la jumatatea drumului si sa-mi bat joc de munca mea. As regreta toata viata...

Offf... nu stiam ca s-a facut 7200 ron :( Stiam (de pe site-ul lor) ca anul trecut pentru cine avea deja o facultate terminata, taxa era mai mica. Am sunat la inceputul lui iunie, dar secretara zicea ca deocamdata nu s-a stabilit nimic... ca mai intai sa dau examenul!! Ai idee daca a aparut ceva nou in privinta asta?
Sti cumva care e ultimul punctaj pentru intrarea la "cu taxa"?
Si inca ceva... cred ca am mai intrebat, insa: sunt diferente mari intre cartea de bio din 2008 si cea din 2009?
Multumesc!

Serenity.
junior
junior

Postby Serenity. » Tue Jun 30, 2009 6:12 pm

Am fost chiar ieri la UMF si am intrebat la secretariatul general, de la decanat:

a) Care este taxa pentru cei la a doua facultate sau cand se va stabili -- va ramane aceeasi. Da, stiu, mizam si eu tot ca va fi mai mica, dar erau vreo 5 secretare acolo si raspunsul e unanim: tot 7200 RON va trebui sa platim si noi.
b) Cand trebuie achitata prima transa -- in perioada 1-5 octombrie. De fapt, de asta este conditionata inscrierea in primul an de studiu, deci sa nu visati la amanari de plata cum se faceau pe la Unibuc (O alta deosebire de UniBuc, fiindca acolo achitai in maxim 15 zile prima transa ca sa-ti confirmi intentia de a ocupa locul respectiv...ma mira ca aici nu e la fel).
c) Daca am absolvit deja o facultate, sunt inscrisa automat pe locurile la buget, conform metodologiei. Insa in urma rezultatelor, indiferent de punctaj, voi fi repartizata la un loc cu taxa. Tinand cont ca anul asta vor fi 198 de locuri in regim de taxa, cand imi anunt optiunea de a ocupa locul la taxa -- imediat dupa afisarea rezultatelor, insa anul trecut abia prin septembrie s-a intrunit Consiliul Facultatii sa decida cine era acceptat si cine era respins. Probabil ca si anul acesta la fel, abia pe la mijlocul lui septembrie vom afla; oricum, important e sa luam peste 50,00 si sa ne incadram in top 198 respinsi buget:)).

Si cu asta...m-am retras, ca era cam trecut de 15:00, pana la cat aveau dansele program cu publicul. Daca mai are cineva vreo intrebare care mie nu mi-a trecut mie ieri prin minte, va rog sa le postati aici sau sa-mi lasati un mesaj privat, fiindca eu stau aproape de UMFCV si cum mai multe capete gandesc mai bine decat unul... 8)

Cat despre ultima medie la cu taxa...nu stiu. Am vazut listele cu rezultatele de anul trecut: la buget ultima medie a fost 69p, iar la taxa tot de la 69p (tineti cont si de sistemul de departajare!) si pana la...0,00 (chiar erau vreo 9 candidati cu performanta asta). Bine...imi imaginez ca ei nu au intrat, dar nu pot sa-ti spun care a fost ultima medie fiindca nu stiu cati au acceptat sa studieze in regim de taxa. Sunt multi, multi care isi imagineaza ca intra 100% la buget si nu-si pot permite taxele de scolarizare, deci...

Iar diferente intre culegeri...eu am doar varianta 2009, deci nu te pot ajuta, sorry. Oricum, bafta la invatat! :)

cosmina-gabriela
elder
elder

Postby cosmina-gabriela » Tue Jun 30, 2009 7:25 pm

Serenity. wrote:
b) Cand trebuie achitata prima transa -- in perioada 1-5 octombrie. De fapt, de asta este conditionata inscrierea in primul an de studiu, deci sa nu visati la amanari de plata cum se faceau pe la Unibuc (O alta deosebire de UniBuc, fiindca acolo achitai in maxim 15 zile prima transa ca sa-ti confirmi intentia de a ocupa locul respectiv...ma mira ca aici nu e la fel).

sa ne zici si dupa primul an ce parere ai

Alfa_omega
senior
senior

Postby Alfa_omega » Fri Jul 03, 2009 11:02 pm

AnneMona wrote:
Si inca ceva... cred ca am mai intrebat, insa: sunt diferente mari intre cartea de bio din 2008 si cea din 2009?
Multumesc!

Da.....sunt complet schimbate, desi asta de bio din 2009 are multe greseli.
Ca sa-ti dai seama ca esti prost, trebuie totusi sa-ti mearga mintea...

peyton
senior
senior

Postby peyton » Sat Jul 04, 2009 10:50 pm

Alfa_omega wrote:Da.....sunt complet schimbate, desi asta de bio din 2009 are multe greseli.

eu dau admitere la anu.
sa inteleg ca as face o greseala daca ar fi sa iau culegerile de bio si chimie de anul acesta?
cam vreau sa le rasfoiesc, mai ales pe cea de chimie pt ca acolo e vidul mai mare :oops:

Ioana.
junior
junior

Postby Ioana. » Sun Jul 05, 2009 9:12 am

Aia de chimie ii aceiasi de nu stiu cati ani. Nu pierzi nimic daca te uiti pe ele, oricum stai linistit ca nu se fac subiectele din ele.

ex_nunc
junior
junior

Postby ex_nunc » Sun Jul 05, 2009 8:18 pm

la biologie nu se fac subiectele doar dupa cartea aia,adica nu se fac cam deloc :o
in schimb ,la chimie, eu stiam ca se fac aproape identic dupa ce e acolo..aproape identic in sensul ca ar putea schimba datele la pb de ex :lol:
P.S:si eu dau la anul urmator admitere :D
sa speram ca o ne spuna mai multe cei care dau anul acesta admitere :allright: :peace:

peyton
senior
senior

Postby peyton » Mon Jul 06, 2009 4:29 pm

aveam o tentativa sa incep usurel sa ma pregatesc...dar am ajuns la concluzia ca e prea devreme :D
culegerile probabil le voi cumpara pe cele de anul acesta...macar sa ma uit orientativ, sa vad ce si cat stiu sa fac.
daca se schimba programa anul viitor le iau si pe alea :lol: dar nu vad mari sanse sa se schimbe asa drastic...

AnneMona
junior
junior

Postby AnneMona » Mon Jul 06, 2009 8:38 pm

Serenity. wrote:Am fost chiar ieri la UMF si am intrebat la secretariatul general, de la decanat:

a) Care este taxa pentru cei la a doua facultate sau cand se va stabili -- va ramane aceeasi. Da, stiu, mizam si eu tot ca va fi mai mica, dar erau vreo 5 secretare acolo si raspunsul e unanim: tot 7200 RON va trebui sa platim si noi.
c) Daca am absolvit deja o facultate, sunt inscrisa automat pe locurile la buget, conform metodologiei. Insa in urma rezultatelor, indiferent de punctaj, voi fi repartizata la un loc cu taxa. Tinand cont ca anul asta vor fi 198 de locuri in regim de taxa, cand imi anunt optiunea de a ocupa locul la taxa -- imediat dupa afisarea rezultatelor, insa anul trecut abia prin septembrie s-a intrunit Consiliul Facultatii sa decida cine era acceptat si cine era respins. Probabil ca si anul acesta la fel, abia pe la mijlocul lui septembrie vom afla; oricum, important e sa luam peste 50,00 si sa ne incadram in top 198 respinsi buget:)).

Si cu asta...m-am retras, ca era cam trecut de 15:00, pana la cat aveau dansele program cu publicul. Daca mai are cineva vreo intrebare care mie nu mi-a trecut mie ieri prin minte, va rog sa le postati aici sau sa-mi lasati un mesaj privat, fiindca eu stau aproape de UMFCV si cum mai multe capete gandesc mai bine decat unul... 8)

Cat despre ultima medie la cu taxa...nu stiu. Am vazut listele cu rezultatele de anul trecut: la buget ultima medie a fost 69p, iar la taxa tot de la 69p (tineti cont si de sistemul de departajare!) si pana la...0,00 (chiar erau vreo 9 candidati cu performanta asta). Bine...imi imaginez ca ei nu au intrat, dar nu pot sa-ti spun care a fost ultima medie fiindca nu stiu cati au acceptat sa studieze in regim de taxa. Sunt multi, multi care isi imagineaza ca intra 100% la buget si nu-si pot permite taxele de scolarizare, deci...

Iar diferente intre culegeri...eu am doar varianta 2009, deci nu te pot ajuta, sorry. Oricum, bafta la invatat! :)

Multmesc pentru raspunsul tau detaliat! Sincera sa fiu mi se pare ffff mult :( Probabil peste 1-2 ani va ajunge 100 mil!
Oricum, cred ca se mai fac chetluieli cu manualele/cursurile in timpul facultatii (asa neluand in considerare chiriile din Bucuresti), iar suma pe an creste mult!
Plus ca nu inteleg de ce raspunsul il da abia la mijlocul lui septembrie! :(
Cred ca am sa incerc sa ma orientez prin imprejurimi, sa vad ce taxe sunt la facultatile de medicina apropiate de Pitesti :(

Maks
senior
senior

Postby Maks » Tue Jul 07, 2009 8:18 am

daca nu invatati sa luati la fara taxa. cum credeti ca veti face fata in facultate daca nu reusiti sa va mobilizati sa luati un amarat de examen de admitere? daca nu-l luati puteti sta acasa un an sa invatati. va prinde bine experienta asta.

d'Arc
elder
elder

Postby d'Arc » Tue Jul 07, 2009 8:32 am

extraordinar!!! uitasi vere ca a doua facultate e cu taxa oricum si oricat ar invata??? asta e una din marile anormalitati/nedreptati ale sistemului nostru universitar om mai putin dotat intelectual.

Maks
senior
senior

Postby Maks » Tue Jul 07, 2009 9:28 am

nu stiam ca la asta se refera cu taxa

d'Arc
elder
elder

Postby d'Arc » Tue Jul 07, 2009 10:42 am

n-are nimic :allright:

Problema e ca se confirma spusele unui faimos antecesor de-al nostru, istoric, cum ca istoria se repeta... Revenim la situatia in care doar cei cu bani isi vor permite sa faca scoala la o adica. Si nu ma refer acum doar la taxe, ci in general la cheltuielile unui student (care se tine de treaba) pe toata durata facultatii. Sunt curioasa ce monstri se vor naste peste cca 10-15 ani din sictirul studentilor prea saraci si satui de munca pentru a mai si asimila ceva, combinat cu frustrarea abrutizanta a celor carora sistemul le va fi pus doar piedici si va fi reusit sa-i doboare, cu vulgaritatea "italienilor/spaniolilor" descalecati din bmw-uri si mertane inmatriculate ostentativ cu numele celor din casa si dotate cu boxe tunatoare de manele prea "docte" pentru un public cu media anilor de studii undeva la 8 (si aia facuti de musai), cu blazarea superior-agramata a celor care isi vor folosi cu "inspiratie" background-ul financiar pentru a-si umfla titluri universitare si grade profesionale. Avem deja un preview al acestei "societati de maine", eu, in pesimismul meu, inclin sa cred ca e doar o palida imagine a ceea ce va urma.

AnneMona
junior
junior

Postby AnneMona » Tue Jul 07, 2009 11:10 am

Maks wrote:daca nu invatati sa luati la fara taxa. cum credeti ca veti face fata in facultate daca nu reusiti sa va mobilizati sa luati un amarat de examen de admitere? daca nu-l luati puteti sta acasa un an sa invatati. va prinde bine experienta asta.

mda... pai asta era problema: si eu, si Serenity, nu putem sa facem facultatea decat la "cu taxa", indiferent daca am face 100 de puncte la examen

AlexStoian
newbie
newbie

Postby AlexStoian » Tue Jul 07, 2009 11:12 am

<<Toate datele prezentate in aceste pagini sunt pur informative!
Informatiile oficiale pot fi gasite la avizierele si secretariatele U.M.F. "Carol Davila">>...asta e scrisa undeva intr-un subsol de pagina. Exista cumva informatii suplimentare la facultate? intrebarea e mai mult adresata celor care au posibilitatea sa se deplaseze mai repede pana acolo, tare nasol ar fi sa bat drumu cta-buc si sa-mi dau seama ca-mi lipsesc diverse.

Return to “Pre-med”