ADMITERE 2012

Voi ce intrati lasati orice speranta
începătorul
elder
elder

Re: Pt admitere trebuie sa invat chimia organica sau anorgan

Postby începătorul » Fri Feb 03, 2012 12:33 am

Aveam o presimţire că eşti micuţă. Trăieşte-ţi viaţa de liceancă. Lasă pregătirile pentru medicină pentru toamna lu' 2014. :D
Contemplarea propriei tale inimi este un fapt profund emoţionant şi tulburător. Contemplarea propriului tău suflet este o perpetuă, dureroasă tulburare.

Nichita Stănescu, Fiziologia poeziei

Alfa_omega
senior
senior

Postby Alfa_omega » Fri Feb 03, 2012 12:36 am

ilinca96 wrote:multumesc frumos pentru raspunsuri. :) Dar in facultate se face si chimie anorganica,nu? Si presupun ca se face mai multa chimie decat fizica. :-??

In facultate nu vei face nici chimie organica, nici anorganica si nici fizica. Chimia organica si fizica iti trebuie doar pentru admitere. Vei face insa in anul I: biochimie(un an) si biofizica(un semestru).
Ca sa-ti dai seama ca esti prost, trebuie totusi sa-ti mearga mintea...

ilinca96
junior
junior

Postby ilinca96 » Fri Feb 03, 2012 12:49 am

Ma bucur de liceu, dar totusi nu ma pot abtine sa nu ma gandesc la ce si la cat am de invatat, si vreau sa fiu cat mai bine pregatita :)). Si timpul trece repede,nu vreau sa ma trezesc mai tarziu ca nu stiu nimic :D.

Daca se fac atat de putin in facultate chimia si fizica,atunci de ce le dam pe acestea la admitere?:)))

Dmndash
senior
senior

Postby Dmndash » Fri Feb 03, 2012 1:12 am

siiii cam ce ai vrea sa dai? anatomie? semiologie?

esti a 10-a..nu te gandesti de acum cat si ce ai de invatat..nu fac asta nici studentii in plina sesiune (recte eu care am examen in 3 zile :lol: ) ai timp sa te gandesti cel putin inca un an, nu-ti fa griji de pe acuma ...o sa iti faci destul in facultate daca chiar la asta vrei sa dai pana la urma..

Si oricum in general materiile de un an sunt importante
What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?

Festina
elder
elder

Postby Festina » Fri Feb 03, 2012 1:31 am

ilinca96 wrote:Ma bucur de liceu, dar totusi nu ma pot abtine sa nu ma gandesc la ce si la cat am de invatat, si vreau sa fiu cat mai bine pregatita :)). Si timpul trece repede,nu vreau sa ma trezesc mai tarziu ca nu stiu nimic :D.

Daca se fac atat de putin in facultate chimia si fizica,atunci de ce le dam pe acestea la admitere?:)))

Eu am avut colege la faculta din Cta ce au dat un oral si au luat admiterea. Si oral au facut si in timpul facultatii. Si vor face toata viata... Chimia si fizica sunt niste criterii de departajare.
Im wrote:Deci un studiu statistic improvizat de mine spune ca un candidat la (orice) va fi cu atât mai agitat si pretentios si penibil cu goana dupa criterii cu cât e mai de slaba calitate.

PS: Alergic la cadre didactice din UMF !

qweenex
junior
junior

Postby qweenex » Fri Feb 03, 2012 1:33 am

Exista si oral la admitere? sau doar scris?
"doctors will have more lives to answer for in the next world than even we generals.."
"If the doctor cures, the sun sees it; if he kills, the earth hides it."

Festina
elder
elder

Postby Festina » Fri Feb 03, 2012 1:35 am

qweenex wrote:Exista si oral la admitere? sau doar scris?

Doar scris la Bucuresti. La cta este oral.Pt fete
Im wrote:Deci un studiu statistic improvizat de mine spune ca un candidat la (orice) va fi cu atât mai agitat si pretentios si penibil cu goana dupa criterii cu cât e mai de slaba calitate.

qweenex
junior
junior

Postby qweenex » Fri Feb 03, 2012 1:35 am

Am inteles :p
"doctors will have more lives to answer for in the next world than even we generals.."

ilinca96
junior
junior

Postby ilinca96 » Fri Feb 03, 2012 1:54 am

Dmndash wrote:siiii cam ce ai vrea sa dai? anatomie? semiologie?

esti a 10-a..nu te gandesti de acum cat si ce ai de invatat..nu fac asta nici studentii in plina sesiune (recte eu care am examen in 3 zile :lol: ) ai timp sa te gandesti cel putin inca un an, nu-ti fa griji de pe acuma ...o sa iti faci destul in facultate daca chiar la asta vrei sa dai pana la urma..

Si oricum in general materiile de un an sunt importante

Eu vreau chirurgie.Poate imi voi schimba parerea si voi descoperi ramuri ale medicinii care ma atrag mai mult, nu stiu. Si chiar sunt hotarata si foarte entuziasmata sa fac facultatea de medicina,deci ma apuc de invatat :). Daca cine stie cum ma razgandesc, asta e, nu cred ca o sa imi para rau ca am adunat niste informatii noi :D.

Succes la examen!

ilinca96
junior
junior

Postby ilinca96 » Fri Feb 03, 2012 1:59 am

[/quote]
Eu am avut colege la faculta din Cta ce au dat un oral si au luat admiterea. Si oral au facut si in timpul facultatii. Si vor face toata viata... Chimia si fizica sunt niste criterii de departajare.[/quote]

Saracele, daca atat le-a dus capul..

Festina
elder
elder

Postby Festina » Fri Feb 03, 2012 2:03 am

ilinca96 wrote:

Eu am avut colege la faculta din Cta ce au dat un oral si au luat admiterea. Si oral au facut si in timpul facultatii. Si vor face toata viata... Chimia si fizica sunt niste criterii de departajare.[/quote]

Saracele, daca atat le-a dus capul..[/quote]
Au bursa acum la facultate acele colege.

Alfa_omega
senior
senior

Postby Alfa_omega » Fri Feb 03, 2012 1:04 pm

ilinca96 wrote:

In afara de anatomie(2 ani) si fiziologie(1 an si jumatate)...nu vei mai intalni decat materii care se fac un an sau un semestru. Plus ca cele 2 (biochimia si biofizica) sunt materii importante, care chiar te ajuta mai incolo(bineinteles, depinzand de specialitatea medicala).
Ca sa-ti dai seama ca esti prost, trebuie totusi sa-ti mearga mintea...

Festina
elder
elder

Postby Festina » Fri Feb 03, 2012 11:50 pm

Ilinca dar eu te-as sfatui sa-ti inveti si chimia de a9-a. Pentru ca ar fi bine sa intelegi tu cum e cu un orbital cu hibridizarea orbitalilor deoarece te ajuta atunci cand iti pui intrebari.

ioana_c
senior
senior

Re: ADMITERE 2012

Postby ioana_c » Sat Feb 04, 2012 1:25 pm

Vreau sa va intreb si cu ceva pe cei care deja au trecut prin facultate.De ce peste tot se da de inteles ca cei care fac meditatii pentru admitere nu vor face fata facultatii?Este un lucru general-valabil si care ar fi cauza?
Sper sa nu interpreteze nimeni gresit si sa-mi sara in cap careva,doar sunt curioasa pentru ca,in paralel,am mai auzit si niste vorbe cum ca daca nu faci meditatii nu intrii.

Festina
elder
elder

Postby Festina » Sat Feb 04, 2012 1:30 pm

ioana_c wrote:Vreau sa va intreb si cu ceva pe cei care deja au trecut prin facultate.De ce peste tot se da de inteles ca cei care fac meditatii pentru admitere nu vor face fata facultatii?Este un lucru general-valabil si care ar fi cauza?
Sper sa nu interpreteze nimeni gresit si sa-mi sara in cap careva,doar sunt curioasa pentru ca,in paralel,am mai auzit si niste vorbe cum ca daca nu faci meditatii nu intrii.

Dar cine ti-a dat tie de inteles ca daca faci meditatii nu faci fata facultatii? Nimic nu este general valabil! Nu in Romania si in nici un caz la UMF. Daca nu inveti,nu intrii,daca faci meditatii poti sa nu intrii daca nu INVETI de unul singur acasa.
Este foarte mult de invatat la medicina. Pt primul examen de biochimie vei avea de invatat cat pentru un bac+admitere. De aceea se ridica problema aceasta de a face sau nu fata in medicina.

Dmndash
senior
senior

Postby Dmndash » Sat Feb 04, 2012 2:55 pm

nu mi se pare relevant cat/cum inveti in liceu si cat/cum inveti in facultate
Da, daca ai avut 10 pe linie in liceu si ai intrat printre primii cu bursa de merit in facultate evident ca te vei descurca cu brio in facultate
Eu insa am intrat la cu taxa in primu an. Asta e m-am ars destul de tare si financiar si mental (pe principiu "daca sunt prea proasta sa invat 2 carti sunt prea proasta pt medicina) insa am ramas aici
Am invatat in primul an si de atunci sunt la fara taxa.

D'asta zic..nu va mai faceti voi griji din liceu ce cum si de ce. Daca simtiti nevoia faceti pregatiri....daca nu nu...invatati cat de mult puteti acum si o sa vedeti voi cum va descurcati in facultate. Nu stii pana nu ajungi in fata locului.

Si la urma urmei cum zicea si altcineva pe forum, nu e tragedie sa faci un an de medicina si sa te prinzi ca nu-i de tine...oricum n-ai cum sa stii dinainte
What would you prefer--a doctor who holds your hand while you die or who ignores you while you get better?

luchiiian
newbie
newbie

Postby luchiiian » Sun Feb 05, 2012 12:12 am

stie cineva data admiterii la buc?

qweenex
junior
junior

Postby qweenex » Sun Feb 05, 2012 1:58 am

20 iulie. cred :-?

Chris.05
junior
junior

Postby Chris.05 » Sun Feb 05, 2012 12:12 pm

Cei de la Cluj au pus admiterea pe 18 si cred ca si cei de la Craiova( de asta nu sunt sigura ).Inca un motiv in plus sa creasca concurenta la Bucuresti :))

ilinca96
junior
junior

Postby ilinca96 » Sun Feb 05, 2012 3:57 pm

Deci ar fi mai bine sa invat intai materia de a 9-a,inainte sa trec la cea pentru admitere?:-s

luchiiian
newbie
newbie

Postby luchiiian » Sun Feb 05, 2012 3:59 pm

mi se pare cam devreme avand in vedere ca bacul se termina cam tarziu... rezultatele finale la bac le primim pe 13 iulie, in 5 zile sa ma si inscriu sa mai si repet materia sa dau si admiterea e cam nasol....

Festina
elder
elder

Postby Festina » Sun Feb 05, 2012 4:18 pm

ilinca96 wrote:Deci ar fi mai bine sa invat intai materia de a 9-a,inainte sa trec la cea pentru admitere?:-s

Ca sa iti vina usor sa intelegi chimia organica,ar fi bine sa inveti si chimia anorganica...

Dmndash
senior
senior

Postby Dmndash » Sun Feb 05, 2012 4:27 pm

De unde si pana unde rezultatele la bac se primesc pe 13 iulie?
Sunt facultati care au admitere mult mai devreme de atat..

ilinca96
junior
junior

Postby ilinca96 » Sun Feb 05, 2012 4:29 pm

ok, mersi pentru sfat! si oricum am timp daca ma apuc de acum.. dar am dubii,pentru ca cica la fizica ar fi mai usor.. :-?

Festina
elder
elder

Postby Festina » Sun Feb 05, 2012 4:33 pm

ilinca96 wrote:ok, mersi pentru sfat! si oricum am timp daca ma apuc de acum.. dar am dubii,pentru ca cica la fizica ar fi mai usor.. :-?

ar fi bine sa inveti si fizica si chimie ca apoi sa ai de unde alege... e simplu...

Chris.05
junior
junior

Postby Chris.05 » Sun Feb 05, 2012 5:31 pm

Pai nu te obliga nimeni sa dai la CLuj sau Craiova pe 18.Poti da la cele care au admiterea pe 20.

Anca1203
senior
senior

Postby Anca1203 » Sun Feb 05, 2012 6:24 pm

Au aparut cartile de teste ?
,,Oameni sunt putini, restul e populatie".

ioana_c
senior
senior

Postby ioana_c » Sun Feb 05, 2012 9:13 pm

Doar cea de fizica,restul nu.
Am sunat ieri si mi-au spus ca nu.

Chris.05
junior
junior

Postby Chris.05 » Sun Feb 05, 2012 10:02 pm

Pai nu sunt in stare sa puna o amarata de tematica pe site-ul lor, dar sa ma scoata inca 2 carti...

Anca1203
senior
senior

Postby Anca1203 » Sun Feb 05, 2012 10:10 pm

Chris.. stiu. De 2 saptamani tot verific site-ul si nimic. Mai ales ca la farmacie au bagat materia pe inca un an, am emotii sa nu faca si la MG ceva modificari. Si cat despre carti.. nu mai am ce zice
,,Oameni sunt putini, restul e populatie".

Chris.05
junior
junior

Postby Chris.05 » Sun Feb 05, 2012 10:14 pm

Cum adica au bagat materia pe inca un an ?:|

ilinca96
junior
junior

Postby ilinca96 » Sun Feb 05, 2012 10:36 pm

dar care dintre cele doua imi va fi mai mult de folos in facultate?

Festina
elder
elder

Postby Festina » Sun Feb 05, 2012 11:10 pm

ilinca96 wrote:dar care dintre cele doua imi va fi mai mult de folos in facultate?

Ambele iti vor folosi la fel de mult,crede-ma!

Kay Scarpetta
junior
junior

Postby Kay Scarpetta » Mon Feb 06, 2012 12:40 pm

Chris.05 wrote:Cum adica au bagat materia pe inca un an ?:|

Nu e nicio modificare privind tematica de la farmacie. Este fix aceeaşi de anul trecut. Farmacia este, însă, singura facultate care şi-a postat tematica. La celelalte facultăţi nu a apărut nimic.

steph.
junior
junior

Postby steph. » Mon Feb 06, 2012 12:53 pm

Eu ma astept, totusi, sa nu se schimbe nimic nici la celelalte facultati .. presupun ca daca ar face modificari ar posta mai din timp tematica, nu ar lasa lucrurile asa pana in ultimul moment.
Si la urma urmei, ce anume ar fi de modificat .. ?!

Chris.05
junior
junior

Postby Chris.05 » Mon Feb 06, 2012 3:18 pm

Sa bage si putina genetica acolo..ca na..e romania..se poate orice..

Kay Scarpetta
junior
junior

Postby Kay Scarpetta » Mon Feb 06, 2012 4:07 pm

Ce ar fi de modificat? Manualul de biologie, de pildă. Însă e puţin probabil ca asta să se întâmple, dat fiind că Farmacia îl are tot pe cel de anul trecut. Plus că o astfel de schimbare se anunţă, în general, din timp.

începătorul
elder
elder

Postby începătorul » Mon Feb 06, 2012 4:18 pm

Mariane, ce-ți mai place s-o confuzezi pe ilinca. :P
Contemplarea propriei tale inimi este un fapt profund emoţionant şi tulburător. Contemplarea propriului tău suflet este o perpetuă, dureroasă tulburare.

Nichita Stănescu, Fiziologia poeziei

luchiiian
newbie
newbie

Postby luchiiian » Mon Feb 06, 2012 5:06 pm

calendarul bac-ului este postat pe edu.ro si se vede clar ca terminam bac-ul pe 13 iulie (rezultate finale dupa contestatii) nu cred ca este posibil ca in 5-7 zile sa iti iei adeverinta de bac sa platesti taxa admitere si sa mergi si in bucuresti sa te inscri...

steph.
junior
junior

Postby steph. » Mon Feb 06, 2012 7:17 pm

Kay Scarpetta wrote:Ce ar fi de modificat? Manualul de biologie, de pildă. Însă e puţin probabil ca asta să se întâmple, dat fiind că Farmacia îl are tot pe cel de anul trecut. Plus că o astfel de schimbare se anunţă, în general, din timp.

Cam asta am spus si eu, cu alte cuvinte.
Si chiar daca ar schimba manualul, ar fi aceeasi materie de baza, eventual ar fi cateva detalii schimbate, care nu cred ca ar ridica mari probleme la invatat.

Return to “Pre-med”