Admitere 2010

Voi ce intrati lasati orice speranta
b3
elite
elite

Re: Admitere 2010

Postby b3 » Sun Nov 01, 2009 1:10 am

Nu stiu exact ce inseamna sa te repatriezi.. Mai ai cetatenie romana ? Daca ai cetatenie romana, buletin romanesc si diploma de Bac nu vad care ar fi problema sa dai examen ca oricine altcineva si daca iei punctaj suficient sa intri la buget. Nu-i intereseaza ca o vreme ai locuit in strainatate.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

veraspi

Postby veraspi » Sun Nov 01, 2009 3:38 pm

Salut! Are cineva culegerea ptr admitere la fizica? An 2008-2009? Deja stocul s-a epuizat, banuiesc ca urmatoare editie va fi tocmai in februarie.

luizadream
newbie
newbie

Re: Carti admitere

Postby luizadream » Sun Nov 01, 2009 3:39 pm

constantinescu wrote:Da,daca e careva doritor.. dau chiar DUBLU pe una de bio :D
si daca sta in bucuresti..

Vielen Dank!

@cosmina: pai da,la medicina generala vreau..
daca ma duc la portar e posibil sa gasesc ceva material?ca pe net am mai cautat si n-am gasit nimic!...nici un test mititel..

inca sunt cartile de biologie-teste-admitere la facultatea de medicina, asa ca nu este nevoie sa platesti dublu. :allright: :mrgreen:

veraspi

Re: Carti admitere

Postby veraspi » Sun Nov 01, 2009 9:32 pm

Are cineva culegerea de fizica? Va implooor! :D

Luciajercan

Postby Luciajercan » Sun Nov 01, 2009 9:53 pm

Salut, Mersi de raspuns. Da cetatenie romana am, singura problema este ca bacul il am dat in strainatate. Intrebarea este daca -virgula- conteaza unde ai dat bacul, daca sunt acceptate numai persoane cu bacul din ro, sau chiar nu are importanta atata timp cat este tradus si legalizat de notar. Mersi mult.

b3
elite
elite

Postby b3 » Mon Nov 02, 2009 2:07 am

tradus si legalizat la notar dar cred ca iti trebuie si echivalare la ministerul educatiei. cel mai bine cauta un nr de tel de la secretariat facultatea de medicina si intreaba ( www.univermed-cdgm.ro )
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

Im
elite
elite

Postby Im » Mon Nov 02, 2009 4:39 am

Bac din Ro = Bac european, în ambele sensuri.

Doar daca nu ai bac euro o sa fie un pic mai greu, dar cred ca nu imposibil.
Singura durere suportabilă e durerea altora.

edenRose
newbie
newbie

Postby edenRose » Tue Nov 03, 2009 9:49 am

de cateva zile incerc sa intru pe site-ul facultatii Carol Davila www.univermed-cdgm.ro/ si nu reusesc.

nu merge site-ul, nu stiu ce se intampla.

poate sa imi spuna cineva de ce manuale am nevoie la biologie si chimie pentru admitere? de la ce editura, etc?

multumesc. :oops:
Azi stiu ca pt a ma descrie trebuie sa spun mai intai "sunt o femeie", dar feminitatea n-a constituit pentru mine nici un handicap, nici un alibi.
Orisicum e una din datele povestii mele, nu o explicatie.

Alfa_omega
senior
senior

Postby Alfa_omega » Tue Nov 03, 2009 12:16 pm

edenRose wrote:de cateva zile incerc sa intru pe site-ul facultatii Carol Davila http://www.univermed-cdgm.ro/ si nu reusesc.

nu merge site-ul, nu stiu ce se intampla.

poate sa imi spuna cineva de ce manuale am nevoie la biologie si chimie pentru admitere? de la ce editura, etc?

multumesc. :oops:

La biologie ai nevoie de manualul de la editura Corint, clasa a 11-a. E unul alb-rosu care ii are ca autori pe: Cezar Niculescu, Radu Carmaciu, Dan Cristescu, Bogdan Voiculescu si Carmen Salavastru.
La chimie iti trebuie 2 manuale: primul e de clasa a 10-a (de la editura Art), iar al 2-lea e de clasa a 11-a (de la editura Corint).
Ca sa-ti dai seama ca esti prost, trebuie totusi sa-ti mearga mintea...

edenRose
newbie
newbie

Postby edenRose » Wed Nov 04, 2009 2:36 pm

Alfa_omega wrote:La biologie ai nevoie de manualul de la editura Corint, clasa a 11-a. E unul alb-rosu care ii are ca autori pe: Cezar Niculescu, Radu Carmaciu, Dan Cristescu, Bogdan Voiculescu si Carmen Salavastru.
La chimie iti trebuie 2 manuale: primul e de clasa a 10-a (de la editura Art), iar al 2-lea e de clasa a 11-a (de la editura Corint).

multumesc mult...
Azi stiu ca pt a ma descrie trebuie sa spun mai intai "sunt o femeie", dar feminitatea n-a constituit pentru mine nici un handicap, nici un alibi.
Orisicum e una din datele povestii mele, nu o explicatie.

Velvet Underground
senior
senior

Postby Velvet Underground » Wed Nov 04, 2009 3:25 pm

Manualul de biologie e in mare cam la fel cu cel dat in 2003 cand am dat eu admiterea.
Difera layoutul putin (nu l-am rasfoit prea atent ce-i drept)

Stiti cumva unde se gasesc cartile de chimie?
Sora mea da la anul.

i_gabriel
junior
junior

Postby i_gabriel » Wed Nov 04, 2009 7:50 pm

Salutare medicilor si viitorilor medici de pe forum, am si eu o intrebare:

- Din cei care au dat anul trecut sau in anii trecuti, imi puteti spune daca s-au dat si probleme sau numai teorie la fizica/chimie ?, banuiesc ca la biologie se da numai teorie.

Multumesc anticipat pentru raspuns si voi pune si alte intrebari pe parcurs.

coldnose
newbie
newbie

Postby coldnose » Wed Nov 04, 2009 11:39 pm

Eu am dat in 2008 si la chimie nu au fost problemele date ca model in culegere, in sensul ca nu sunt complicate si genul la care sa ai nevoie de calculator pentru a-ti usura viata si a economisi 10-15 minute. Cele date au fost simple, cu calcule simple (in sensul ca nu cu 3 cifre dupa virgula and stuff care sa conteze), si metoda de rezolvare ok. In principiu se bazeaza pe teorie, insa e bine sa le faci si pe alea din culegere daca ai timp, prinde bine pentru exercitiu, si de ce nu, sa nu ai surprize (mai pot fi presarate 1, 2 pt departajare).

i_gabriel
junior
junior

Postby i_gabriel » Fri Nov 06, 2009 10:16 pm

Încă o întrebare pentru cei care au dat examenul de admitere, daca dau la doua specializări de la facultatea de asistenti sau dacă dau la facultatea de asistenţi si la facultatea de medicină să zicem, trebuie să dau 2 examene separate?. Probele sunt aceleaşi, doar numărul de întrebări diferă, de asta întreb cum se dă.

Mulţumesc anticipat pentru răspuns.

daby
senior
senior

Postby daby » Sat Nov 07, 2009 5:24 pm

se dau subiecte diferite am impresia ca si tematica este diferita deci trebuie sa dai 2 examene
de obicei examenele la medicina(gen,stoma,farma,asist)se dadeau in aceeasi zi la aceeasi ora si nu puteai sa dai la 2 specializari(nu stiu sigur daca asa mai este)

Alfa_omega
senior
senior

Postby Alfa_omega » Sat Nov 07, 2009 5:39 pm

Velvet Underground wrote:Manualul de biologie e in mare cam la fel cu cel dat in 2003 cand am dat eu admiterea.
Difera layoutul putin (nu l-am rasfoit prea atent ce-i drept)

Stiti cumva unde se gasesc cartile de chimie?
Sora mea da la anul.

Exista din ce stiu diferente si la continut, in sensul ca cel din 2003 avea mai multa anatomie. Multe dintre notiunile de anatomie din manualul acela au fost taiate, manualul de-acum bazandu-se mai mult pe fiziologie.
Manualul de clasa a 10-a de la editura Art mi se pare ca se gaseste prin librarii. Dar cel ce la Crepuscul cel putin anul trecut nu se gasea deloc, asa ca facusem comanda la editura.

i_gabriel
junior
junior

Postby i_gabriel » Sat Nov 07, 2009 9:19 pm

Din cate am citit pe site-ul UMF am vazut ca examenele s-au dat pe:
* 22 iulie a.c. la Facultatile de Medicina, Medicina Dentara si Farmacie;
* 23 iulie la Facultatea de Moase si Asistenta Medicala (FMAM).

Deci practic sunt in doua zile diferite, asa ca as putea sa ma inscriu la Medicina si la Asistenti.

daby
senior
senior

Postby daby » Sun Nov 08, 2009 12:49 pm

aa atunci scuze eu parca asa stiam dar sunt 2 examene diferite
Bafta!

ex_nunc
junior
junior

Postby ex_nunc » Tue Nov 10, 2009 10:48 pm

stie cineva daca anul asta se da o simulare la umf bucuresti,mg? m-ar interesa sa stiu daca se da si in ce perioada .. si alte informatii daca e cineva care stie :D :D :wink: :allright:

Guermantes
newbie
newbie

Postby Guermantes » Thu Nov 12, 2009 12:42 am

Oricum... va dati probabil seama ca manualele pe care ne pun astia sa le invatam sunt praf pe langa ce biologie, chimie ETC se gaseste pe net, din toate pdv, scheme, diagrame, explicatii, substraturi, exprimare, complexitate, conectivitate si ce mai vreti...
Spre exemplu, dai search pe site-ul asta http://users.rcn.com/jkimball.ma.ultranet/BiologyPages/ si gasesti toata biologia de care ai sau nu nevoie. E obositor sa-ti pierzi timpul cu ce ne cer pt exam. (Parere personala, nuj ce leg are cu discutiile anterioare...)
Long live Science, for it allows us to transform almost anything human into equations. We're still working on the 'almost'.

b3
elite
elite

Postby b3 » Thu Nov 12, 2009 12:09 pm

^ poti sa te obisnuiesti cu ideea, asa e toata facultatea. :D Sigur, inveti dupa ce vrei si mai ales cum vrei (in facultate, zic). Eventualele probleme pe care le poti avea la examen, de genul sa-ti spuna la oral ca la curs a predat altceva sau in carte scria ceva ce tu nu stii, sau sa te depuncteze la examene din aceleasi motive, nu stiu cat de dese sunt si, chiar, daca apar, probabil se pot rezolva daca esti cu adevarat sigur pe ce ai invatat si combati un pic cu proful. In cel mai rau caz, ai restanta, inveti SI ce vrea proful, iei examenul si iti vezi in continuare de treaba asa cum vrei tu :) Mai nasol e la examenele grila ca alea sunt facute dupa paragraful din carte (gen admitere si rezidentiat).

andreea22
newbie
newbie

Postby andreea22 » Tue Nov 17, 2009 10:16 am

Meditatii la anatomie pt admitere. Cei interesati lasati-mi un pm. :D

black ice
newbie
newbie

Postby black ice » Thu Nov 19, 2009 12:24 pm

Buna tuturor! Am si eu cateva intrebari pentru cei care au gasit informatiile in metodologia de admitere la medicina sau au trecut prin asta:
- media de admitere se calculeaza ca nota obtinuta la testul de admitere 100 intrebari (60 bio si 40 fiz/chimie) fiecare reprezentand 1 p => 100 p , deci sa inteleg de aici ca media de bac intra in calcul doar in caz de departajare?
- intrebarile sunt cu raspuns unic cumva? (ca am gasit in "TESTE ADMITERE BIOLOGIE - EDITURA UNIV CAROL DAVILA intrebari de tipul "complement simplu" si "complemet grupat")
-exista cumva rezultatele anilor precedenti (ca sa imi fac si eu o idee) ca pe site-ul universitatii sunt afisate doar notele de bac a candidatilor, care nu ma ajuta cu nimic?

Multumesc mult! Sa fiti veseli!

black ice
newbie
newbie

Postby black ice » Thu Nov 19, 2009 12:54 pm

Buna tuturor!
Am si eu cateva intrebari pentru cei care au inteles mai bine metodologia de admiter publicata pe site sau care au trecut prin asta:
- media de admitere se calculeaza ca punctajul obtinut la testul de amitere 100 intrebari X 1 p => 100 p, deci media de bac conteaza doar la departajare, sau conteaza si aceasta intr-un anume procent?
- intrebarile sunt grila cu raspuns unic? ( ca am niste Teste de Admitere Biologie 2008 si 2007 Edit Universitatea Carol Davila care contin intrebari tip "complement simplu" si "complement grupat" )

Multam! Sa fiti veseli!

peyton
senior
senior

Postby peyton » Thu Nov 19, 2009 5:33 pm

primul criteriu de departajare este media de la admitere(max 100 puncte), al doilea este punctajul la partea de biologie(max 60 puncte), bacul fiind al 3lea.
din cate stiu, sunt grile si cu complement multiplu.

rezultatele erau postate pe site-ul facultatii dar am observat si eu ca le-au scos. nu stiu daca intentionat sau vreun bug ceva. oricum, ultima medie pt un loc la buget anul trecut a fost de 7,40 parca, mai mare ca in anii precedenti unde am auzit ca ar fi fost si de 6,90. concurenta e slaba, 3 pe loc(400 de locuri scoase la buget si aproape 1200 candidati)

black ice
newbie
newbie

Postby black ice » Thu Nov 19, 2009 5:57 pm

Ordine de departajare era pe site, insa media de admitere se calculeaza : Nota Test Admitere*X% + Medie Bac*X% ?

Stie cineva unde gasesc o metodologie completa de desfasurare a examenului de admitere?

Multam!

veraspi

Postby veraspi » Fri Nov 20, 2009 4:12 pm

Vinde oare cineva culegerea de fizica ptr admitere (2009 sau 2008) ? Mi-ar placea f mult sa raspunda cineva de data asta.. Va rog...?

peyton
senior
senior

Postby peyton » Fri Nov 20, 2009 7:38 pm

black ice wrote:Ordine de departajare era pe site, insa media de admitere se calculeaza : Nota Test Admitere*X% + Medie Bac*X% ?

nu.
nota test admitere si atat.
trebuie sa ai bacul luat si te ajuta doar la departajare.

black ice
newbie
newbie

Postby black ice » Sat Nov 21, 2009 4:42 pm

merci! deci faza cu nota admitere este lamurita! (in sfarsit o facultate care nu ia in considerare media de la bac in nota); acum mai raman cu doua (sau dc ma gandesc mai bine cu mai multe) nelamuriri:
- intrebarile grila au raspuns unic sau de tip grupat;
- exista cumva o metoologie de admitere (ca cea din anul 2009 nu prea e asa detaliata);
- stie cine o adresa de mail a faculatii unde pot sa adresez si eu cateva intrebari;
si inca ceva (dc mai apuca cineva sa citeasca si ultima mea intrebare) voi ce intelegeti din aceasta fraza postata la sectiunea Admitere 2009 :"Inscrierile la concurs pentru candidatii care au absolvit deja o facultate se vor face pe locurile fara taxa, urmand ca, in cazul reusitei, Decanatele Facultatilor sa analizeze situatia taxelor de scolarizare si echivalarea examenelor in vederea inscrierii in anul de studiu." - in conditiile in care eu ipotetic vorbind am facut ASE-ul ce poate sa-mi echivaleze, Educatia fizica, Engleza, ca altceva nu ar avea ce..... ma gandesc sa fie ceva tot din domeniu, ca altfel nu vad ce...
multam!!!!!

Alfa_omega
senior
senior

Postby Alfa_omega » Sun Nov 22, 2009 11:29 am

black ice wrote:merci! deci faza cu nota admitere este lamurita! (in sfarsit o facultate care nu ia in considerare media de la bac in nota); acum mai raman cu doua (sau dc ma gandesc mai bine cu mai multe) nelamuriri:
- intrebarile grila au raspuns unic sau de tip grupat;
- exista cumva o metoologie de admitere (ca cea din anul 2009 nu prea e asa detaliata);
- stie cine o adresa de mail a faculatii unde pot sa adresez si eu cateva intrebari;
si inca ceva (dc mai apuca cineva sa citeasca si ultima mea intrebare) voi ce intelegeti din aceasta fraza postata la sectiunea Admitere 2009 :"Inscrierile la concurs pentru candidatii care au absolvit deja o facultate se vor face pe locurile fara taxa, urmand ca, in cazul reusitei, Decanatele Facultatilor sa analizeze situatia taxelor de scolarizare si echivalarea examenelor in vederea inscrierii in anul de studiu." - in conditiile in care eu ipotetic vorbind am facut ASE-ul ce poate sa-mi echivaleze, Educatia fizica, Engleza, ca altceva nu ar avea ce..... ma gandesc sa fie ceva tot din domeniu, ca altfel nu vad ce...
multam!!!!!

Intrebarile grila pot fi de 2 tipuri: complement simplu(in care trebuie sa alegi un raspuns corect din 5 variante) si complement grupat(in care trebuie sa alegi in functie de raspunsurile corecte. Ti se vor da 4 variante si exista 5 combinatii posibile: A daca 1,2,3 sunt adevarate, B daca 1 si 3 sunt adevarate, C daca 2 si 4 sunt adevarate, D daca 4 e adevarata si E daca toate sunt adevarate sau toate sunt false)

Ultima medie cu care s-a intrat la buget anul acesta a fost de 73 de puncte, iar la taxa a fost de 50 de puncte.
Aici se afla lista cu punctajele tuturor: http://www.studentie.ro/fisiere/Microso ... -61194.pdf
Cat despre intrebari, adresa de mail nu cred ca exista, dar poti sa suni la secretariatul facultatii: http://umf.ro/ro/#universitate/contact/

peyton
senior
senior

Postby peyton » Tue Nov 24, 2009 3:51 pm

am facut rost de 2 culegeri de chimie cu grile.
faza aiurea e ca sunt din '91 respectiv '93 :D una sigur e de la Carol Davila Bucuresti...cealalta e putin mai dubioasa.
am zis ca o cumpar pe aia noua cand apare prin iarna si pana atunci invat.

ceea ce voiam sa stiu...pot face din astea vechi pana apare aia noua? sau sunt diferente prea mari si nu mai are rost?

peyton
senior
senior

Postby peyton » Tue Nov 24, 2009 9:04 pm

pana acum am aflat ca s-au scos problemele de tip cauza-efect.
altceva? :help:

black ice
newbie
newbie

Postby black ice » Wed Nov 25, 2009 9:31 am

Cred ca cel mai bine ar fi sa ne concentram pe invatat pana prin ianuarie-februarie asa...si dupa aia sunt sigura ca se vor afla mai multe in legatura cu tot ce inseamna admitere. Asta dc nu e cineva care stie toata materia pana la ora asta...cred ca putem sa facem subiectele din anii precedenti, ne facem o idee despre ce si cum.... asa ca SPOR LA INVATAT!!!

georgescustefan2009
junior
junior

Postby georgescustefan2009 » Wed Nov 25, 2009 4:45 pm

La chimie cele din 91/93 ar fi un pic cam vechi. Culegeri găseşti la librăria aflată la subsolul facultăţii.
Baftă şi spor.

peyton
senior
senior

Postby peyton » Wed Nov 25, 2009 9:18 pm

georgescustefan2009 wrote: Culegeri găseşti la librăria aflată la subsolul facultăţii.

asta nu stiam.
ms frumos!
sper sa mai fie culegeri... la poarta am inteles ca s-au vandut.

georgescustefan2009
junior
junior

Postby georgescustefan2009 » Thu Nov 26, 2009 4:06 am

Întotdeauna reeditează, doar nu o să piardă bani.

Faranume
junior
junior

Postby Faranume » Sun Nov 29, 2009 6:37 pm

black ice wrote:- stie cine o adresa de mail a faculatii unde pot sa adresez si eu cateva intrebari;

Cel mai simplu: te duci la Rectorat UMF aflat pe str. Dionisie Lupu (cand o iei spre Romana de la Universitate, dupa Batistei urmeaza strada C.A. Rossetti, intri pe ea si prima la stg este Dionisie Lupu). De acolo te duci la Secretarul Sef sau la unul din Prorectori si afli toate detaliile de departajare sau ce informatie doresti. Sau si mai simplu suni la nr.021-3180720(19,21) si ceri la Secretarul Sef.

Succes
Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare-Sigmund Freud.

Guermantes
newbie
newbie

Postby Guermantes » Tue Dec 01, 2009 10:18 am

Nu are legatura cu topicul, stiu. Dar vreau sa imi spuna cineva dupa ce carte/carti de biochimie se studiaza la facultate, in engleza daca sunt, e perfect. Nu ma intereseaza cele mai usoare, ci cele mai complete.
Asta e buna?http://www.borders.co.uk/book/biochemistry/296878/ Scuze de intrerupere.
Long live Science, for it allows us to transform almost anything human into equations. We're still working on the 'almost'.

dr.tm
senior
senior

Postby dr.tm » Tue Dec 01, 2009 11:15 am

1.Biochimie Medicala - V. Atanasiu, Ed. Universitara "Carol Davila" 2006
2.Biochimie Medicala - Maria Mohora, Ed Niculescu 2006
3. Biochimie medicala - mic tratat - V. Dinu, E. Trutia, E. Cristea, A. Popescu, Ed. Medicala 2000
4. Biochemistry - H. Devlin Ed.John Wiley & Sons, 2002
5.Biochemistry - L. Stryer, W.H. Freeman and company, New York 1995
6.Harper's Biochemisty -Ed. Appleton & Lange, 1990
7.Biochimie medicala - ghid pentru lucrari practice, Valeriu Atanasiu (coordonator), Maria Mohora, Adrian Caplanusi, Beatrice Dogaru, Cristian Dogaru, Carmen Duta, Marilena Galca, Annamaria Katona, Daniela Lixandru, Bogdan Manolescu, Corina Muscurel, Liliana Paslaru, Irina Stoian, Bogdana Virgolici, Ed. Niculescu, Bucuresti
La vie en rose, c’est à partir de la cinquantaine : cir’Rose, ostéopo’Rose, arth’Rose, név’Rose, artériosclé’Rose, fib’Rose, etc.
Dr A.Rosemberg

pensionaru
junior
junior

Postby pensionaru » Wed Dec 02, 2009 10:00 pm

Cum mai stati mai cu invatatu?:D Eu acum am terminat Sth,intru in prolactina.. :D sper ca pana de anu nou sa termin si miscarea :D:D

Return to “Pre-med”