Postby cosmina-gabriela » Sat Jan 17, 2009 10:04 pm
ca sa ne mai destindem:
'Sunt studenta in anul 4 la Facultatea de matematica Informatica Universitatea Babes Bolyai CJ si am o a doua pasiune ( descoperita de vreo 3 ani) stomatologia.
Termin facultatea cu o medie mare, peste 9,5, sunt admisa la un program de master in probabilitati si statistica la TUDelft, Olanda, urmand ca in lunile urmatoare sa primesc raspunsuri si de la restul universitatilor la care am aplicat. Cu toate astea ceva imi lipseste. V-am spus toate detaliilea astea, apparent neimportante, ca sa va castig cat de cat atentia si increderea.Eu chiar iau in serios aceasta problema si vreau ca decizia pe care o voi lua sa fie cea corecta.
Momentan, poate si din cauza unui soi de plictiseala aparuta pe parcusrul facultatii, inclin sa cred ca meseria de medic stomatolog m-ar face mai fericita decat cea de, generic vorbind, matematician. Ceea ce ma tine pe loc cu stomatologia, este evident varsta(23 de ani), rezultatele de la facultatea pe care o urmez acum(care dovedesc ca am talent la matematica) si frica de necunoscut, de un nou inceput. Alte posibile obstacole ar fi faptul ca in familie nu am nici un stomatolog si faptul ca n-am invatat in viata mea la Biologie, chimie sau fizica, iar acum imi pare rau. Ultimele 2 nu le iau in considerare ca obstacole reale, ci mai mult ca piedici pe care subconstientul ar trebui sa invete sa le depaseasca in timp.
Si acum sa va spun de ce cred eu ca sunt pasionata de stomatologie:
* de fiecare data cand merg la stomatolog, sunt curioasa sa stiu cu lux de amanunte ce mi se va face.
nu e zi sa nu citesc ceva pe internet legat de stomatologie( ma uit la vidouri pe youtube, citesc articole)
cand fac cunostinta cu o persoana, prima data ma uit la dinti.
imi place sa imi sfatuiesc prietenii sa mearga la stomatolog, imi place(cand stiu) sa le raspund la intrebari legate de stomatologie
am extrem de multa rabdare cand vine vorba de lucruri marunte, ce necesita atentie mare
mi-ar face o deosebita placere sa asit un medic stomatolog zi de zi, sa invat lucrurti noi si sa vad live toate procedurile. O sa radeti dar sunt atat de curioasa incat, as sta in cabinet toata ziua si m-as uitala el fara nici un fel de recompensa in schimb.
Pe scurt, nu dtiu de ce, insa dintii ma fascineaza.
Oare toate astea denota intr-adevar pasiune, sau pasiunea inseamna mai mult?
Oare intr-adevar exista o varsta pentru toate, oare intr-adevar facultatea e bine s-o faci doar la 18 ani?
Poate va intrebati cum stau cu dedicarea cand vine vorba de matematica. Ma dedic inca matematicii, imi place inca s-o descopar insa de ceva vreme, parca s-a stins acea flacara, parca pasiunea nu mai e asa de mare ca la inceput, parca a murit curiozitatea.'