Se suplimenteaza locurile la rezidentiat 2010? petitie

odiseea spatiala
Iepurita
elite
elite

Re: Se suplimenteaza locurile la rezidentiat 2010?

Postby Iepurita » Tue Nov 30, 2010 2:19 pm

cristina1986 wrote:Am o poveste mai amuzanta decat teoria ta, o sa incerc sa fiu scurta. Inainte cu o seara de examen m-a sunat un coleg de facultate care urma sa stea la rezidentiat langa mine. El a concurat pe un post iar eu m-am inscris pe loc....Long story short m-a rugat sa-l las sa copieze dupa mine, i-am explicat ca nu imi doresc sa fiu data afara din examen si prin urmare nu-l las sa se inspire din grila mea chiar daca nu concuram pe acelasi loc/post. Nu s-a inspirat a pus la plesneala majoritatea grilelor. Rezultatul 680pct. Nu generalizez si nu spun ca toata lumea a obtinut un punctaj mai mare in acest fel dar, totusi... Oricum sunt convinsa ca si tu ai putea sa indici printre colegii tai exemple de oameni care nu sunt capabili sa completeze o fisa dar cu toate astea au avut un punctaj mai mare decat la al tau. Nu inteleg tendinata de a uita nemultumirea ca viitorul tau se bazeaza pe o grila sireata necontand stradania din facultate si abilitatile dobandite in 6 ani, exceptand capacitatea de a toci o bibliografie de toata jena plina de greseli.
PS am reusit sa obtin mai mult de 60% din prima nota chiar daca nu m-am preocupat cum este mai avantajos sa completez grila
Felicitarile mele sincere pentru reusita

Cristina, am colegi care in facultate mi-au lasat impresia de paralelism cu medicina si acum au luat punctaj mai mare decat mine si decat alte colege bune care au invatat. Asta e unul din motivele pt. care am spus ca nu i se pare bun examenul asta de rezidentiat. daca o pun pe mama-mea care n-are nici o legatura cu medicina, sa faca grilele de pe rezitests 2 luni garantez ca ia pste 750 de puncte. Am mai spus in discutiile de aici ca din pacate grilele astea nu unt facute de un om care se ocupa cu evaluarea altora, ci de niste oameni ca mine, ca tine care pun intrebari de detaliu, implicit de toceala.
Nu poti lua nota mar fara sa nu tocesti cate ceva.
Eu personal urasc partea asta, prin urmare am invatat strict ce mi-a placut si ce mi se parea ca trebuie sa stiu, plus cateva date care mi-au ramas in memorie aiurea, doar citindu-le.
Cred ca singura modalitate corecta de a evalua cine a invatat in facultate este un examen practic.
A, mi se mai pare aiurea ca o colega de-a mea care stia ce vrea sa faca de multi ani nu a prins specialitatea aceea dar au luat-o altii care habar n-au despre ce e vorba, doar asa ca faci bani sau suna bine.
Eu as fi incantata daca s-ar aplica si la noi sistemul din Germania, Elvetia.
obstetrix wrote:in anul I nu poti face cezariana mana 1, sunt multe care trebuie sa le stii:tipuri de incizii, cum sa tii pensele, cum sa le desfaci, sa iti folosesti ambele maini in orice mom, sa stii nodurile in orice conditii, ce sa ceri de la instrumentara

rosebuds
junior
junior

Postby rosebuds » Tue Nov 30, 2010 2:21 pm

Am alcatuit deja o petitie on-line pt care astept aprobarea admin-ului. Va rog frumosw sa nu va mai certati.Concentrati-va pe ce ne intereseaza,nu pe dat replici.Nu cred ca ne ajuta cu ceva. Fiecare are dreptul la o opinie. Hai acum sa facem ceva pt noi....

ina_doc

Postby ina_doc » Tue Nov 30, 2010 2:22 pm

cristina1986 wrote:
ina_doc wrote:secretul e sa nu astepti punctajul la scanner zambind...
adica sa nu te supraevaluezi.

Pentru a evita concluzile pripite am dorit sa-mi explic zambetul, consider ca m-am exprimat suficient de clar incat si cei mai putini inzestrati sa prinda esenta. Totusi "colega" ai prins loc/post sau nu ai invatat nimic si prin urmare ai reusit sa te autoevaluezi eficient? Caci daca te incadrezi in ultima varianta ma tem ca trebuie sa-i dau dreptate D-soarei Dr care ne atragea atentia ca ei nu-i place pomana.

mai fata, ce-am scris eu si ce-ai inteles tu?
n-aveam intentia sa te iau peste picior, doar iti recomandam o banalitate, dar acum chiar inteleg ca unii sunt putin inzestrati...
bafta la anul si spor la treaba! cum bine am aflat si eu inainte de a da rezi, acest examen e unul psihologic. joaca-te cu ideea asta, fara sa te intereseze succesul sau insuccesul "colegei".

cristina1986
junior
junior

Postby cristina1986 » Tue Nov 30, 2010 2:27 pm

MumaPadurii wrote:
cristina1986 wrote:Culmea, iti dau dreptate nu e un examen greu! Si as vrea sa ma crezi pe cuvant ca stau si ma gandesc care e problema mea. Tu de ce nu te gandesti care e problema ta de stai in fata calculatorului pe un forum si un topic care nu te intereseaza in loc sa sarbatoresti triumful tau cu prieteni/colegi/familie?
Foarte urat, inteleg ca esti suparata, dar atacuri din astea personale nu-si au rostul. Si fata ti-a vorbit foarte frumos. La fel de bine te poate intreba si ea: "da tu de ce stai pe forum sa dai replici urate celor care nu-ti plang de mila, in loc sa pui mana sa inveti pentru la anu´?

Daca-mi permiti un sfat, in cazul in care ai ajuns la concluzia ca greseala ta a fost faptul ca ti-a fost frica sa iei drept corecte raspunsurile la care nu erai sigura (dupa cum am inteles din alt post), o buna strategie ar fi sa faci multe grile, nu doar sa inveti teoria. Contrar multor pareri, examenul asta nu e doar toceala. E si toceala, si inteles, si antrenament, si curajul de a alege. Exact ca in medicina reala.

Nu consider ca am atacat pe cineva personal sau nu. Acesta din cate am inteles eu (desi multe lucruri nu inteleg bine in ultima perioada) este un topic despre suplimentarea locurilor, indrazneam sa ma intreb ce cauta cei care au luat sa posteze pe acest topic. Daca s-a simtit cineva atacat imi cer scuze. In ceea ce priveste toceala, intelesul, antrenamentul si curajul se pare ca alte nationalitati considera ca le am prin urmare am nevoie doar de o inscriere in colegiul medicilor pentru a putea sa dau dovada de calitatile pe care mi le-ai enumerat si fara pic de modestie tind sa mi le insusesc. Strategia de a face mai multe grile marturisesc ca nu am adoptat-o caci nu mi s-a parut utila...evident m-am inselat. Eu sincer daca as fi in locul vostru m-as bucura pentru ce am obtinut si as mai pune mana pe carte caci niciodata nu o sa stim suficient si pana la urma dragi mei nereusitele/necazurile ne sunt familiare tuturor intr-un moment sau al altul al vietii.

rosebuds
junior
junior

Postby rosebuds » Wed Dec 01, 2010 9:51 am

http://www.petitieonline.ro/petitie-p58447054.html
Am facut o petitie.Va rog toti cei in situatia de fata sa o semnati si incercati sa o promovati mai departe. Mai am o rugaminte:fiecare alcatuitia cate o scrisoare catre Ministerul Sanatatii. Adresa de mail este publicata pe site-ul lor. Va multumesc.

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Wed Dec 01, 2010 10:57 am

Si eu stiam ca nu ramane nimeni pe dinafara, toti cei care au promovat iau MF iar ceilalti fac stagiatura.
Petitia poate fi semnata si de cei care nu sunt in situatia asta? Ca vreau si eu sa o semnez.
obstetrix wrote:in anul I nu poti face cezariana mana 1, sunt multe care trebuie sa le stii:tipuri de incizii, cum sa tii pensele, cum sa le desfaci, sa iti folosesti ambele maini in orice mom, sa stii nodurile in orice conditii, ce sa ceri de la instrumentara

ikujjj
senior
senior

Postby ikujjj » Wed Dec 01, 2010 10:58 am

eu sper sa nu se suplimenteze niciun loc la niciun fel de rezidentiat. a fost concursul, astea-s punctajele, gata. si-asa, sa nu iei 544 de puncte mi se pare deja lipsa de bun simt, mai ales ca la licenta a fost aceeasi materie (asta pentru absolventii 2010, 2009, 2008 cel putin). hai sa fim seriosi? de ce sa se suplimenteze? ca sa mai ia cateva sute mf si sa se milogeasca dup-aia ca n-au timp si ca trebuie sa invete pentru la anu'? sau sa faca mf 3 ani cu chiu cu vai si dup-aia sa-si gaseasca "vocatia" chirurgicala pentru a doua specialitate cu plata?
aberant!
second edit: stagiatura e chiar ok. si ar trebui incurajata. trebuie gasita doar forma legala, oficiala.

auratus

Postby auratus » Wed Dec 01, 2010 11:12 am

ikujjj daca erai putin mai atent sau daca catadicseai sa citesti petitia vedeai ca se refera la cei care au luat punctajul de promovare dar au ramas fara loc.

ikujjj
senior
senior

Postby ikujjj » Wed Dec 01, 2010 11:56 am

auratus wrote:ikujjj daca erai putin mai atent sau daca catadicseai sa citesti petitia vedeai ca se refera la cei care au luat punctajul de promovare dar au ramas fara loc.

eu cred ca tu nu prea ai fost atent cand ai citit, intr-adevar punctaj "de promovare" adica un fel de, nu e 4, e 4.50 rotunjit 5.
dar totusi, e CONCURS! intelegi? locurile sunt limitate la un concurs, nu? pe aceste locuri pot concura mai putini sau mai multi candidati decat locurile? CORECT?
hai...succes-uri!

rosebuds
junior
junior

Postby rosebuds » Wed Dec 01, 2010 12:06 pm

Da. petitia poate fi semnata de toata lumea. Multumim pt incurajari.

rosebuds
junior
junior

Postby rosebuds » Wed Dec 01, 2010 12:36 pm

V arog cei care semneaza petitia ,lasati si date de contact.S-ar putea luni sa mergem la Bucuresti la MS.

radub85
newbie
newbie

Postby radub85 » Wed Dec 01, 2010 1:11 pm

am semnat...iar cel de mai sus care abereaza e rugat sa isi vada de treburile lui...nu toti care prind mf vor sa dea la anu pt alta specialitate..de exemplu eu chiar vreau mf...dar trebuie sa se gasesca toti desteptii sa comenteze

ikujjj
senior
senior

Postby ikujjj » Wed Dec 01, 2010 1:34 pm

radub85 wrote:am semnat...iar cel de mai sus care abereaza e rugat sa isi vada de treburile lui...nu toti care prind mf vor sa dea la anu pt alta specialitate..de exemplu eu chiar vreau mf...dar trebuie sa se gasesca toti desteptii sa comenteze

pentru ce as avea sa-ti raspund as primi fara indoiala nu un "warn" ci pe toate trei :peace: dar sunt o gramada pe-aici pentru care orice fel de argument pur si simplu este ignorat in interesul propriu. si mie mi-au lipsit odata 5 sutimi, la un CONCURS promovat de altfel, dar era totusi un concurs si la concurs, nu castiga toata lumea. ba unii nici macar nu se califica, nu? mai ai putina rabdare, poate la anul daca se descentralizeaza dai si tu un interviu pe undeva si se rezolva. mai inveti cate ceva intre timp.

radub85
newbie
newbie

Postby radub85 » Wed Dec 01, 2010 1:46 pm

sincer nu imi pasa ca nu te-ai calificat tu....diferenta e ca eu nu m-am luat de tine in schimb tu comentezi aiurea ca sa te aflii in treaba...asta nu e un post pt cei care au luat...este pt cei care au promovat dar nu au loc asa ca du-te tare si canta la alta masa

rosebuds
junior
junior

Postby rosebuds » Wed Dec 01, 2010 1:50 pm

Radu85 te rog ai griaja sa nu iei un alt warn.Inca mai avem nevoie de tine:).Noi avem peste 540 de puncte la acest concurs de rezidentiat.Anul ttecut s-a intrat cu 460 pe mf.Asta in cazul in care nu au fost anulata nicio intrebare. Noi de ce nu am beneficia de acelasi tratament?La asta v-ati gandit?

razi
senior
senior

Postby razi » Wed Dec 01, 2010 1:52 pm

radub85 wrote:sincer nu imi pasa ca nu te-ai calificat tu....diferenta e ca eu nu m-am luat de tine in schimb tu comentezi aiurea ca sa te aflii in treaba...asta nu e un post pt cei care au luat...este pt cei care au promovat dar nu au loc asa ca du-te tare si canta la alta masa

Oameni buni dar asta este un concurs, asta inseamna ca nu toti cei cu punctaj de promovare trebuie sa prinda si un loc.Imi pare rau pantru voi dar eu cred ca din cauza voastra medicina de familie a ajuns codasa pentru ca vreti din ce in ce mai multe locuri suplimentate fara intentia de a si termina cei trei ani...deci nu va dati silinta nici in pregatire.

radub85
newbie
newbie

Postby radub85 » Wed Dec 01, 2010 1:56 pm

te contrazic pt ca eu chiar vreau mf...si 900 de puncte daca aveam tot mf luam

canci
elder
elder

Postby canci » Wed Dec 01, 2010 2:15 pm

Am obs ca si in anii trecuti s-a intamplat la fel si ce nu inteleg eu este de ce nu vor sa reintroduca stagiatura,adica de ce mf,mereu pe mf. :shock: Ar putea sa suplimenteze si pe med de urgenta,nu? sau medicina interna...ati...cardio :mrgreen: In fine,sa nu fiu inteleasa gresit,n-am nimic cu nimeni,interesu' poarta fesu' sau asa ceva si sper de la anul sa bage stagiatura ca daca nu prind loc si promovez eu chiar nu vreau mf...brr.

razi
senior
senior

Postby razi » Wed Dec 01, 2010 2:26 pm

radub85 wrote:te contrazic pt ca eu chiar vreau mf...si 900 de puncte daca aveam tot mf luam

Imi pare rau dar nu te cred, tentatia cardiologiei e prea mare...si oricum te asigur ca esti o exceptie.

Chingachgook
addicted
addicted

Re: Se suplimenteaza locurile la rezidentiat 2010? petitie

Postby Chingachgook » Wed Dec 01, 2010 2:31 pm

foarte capabil ala care a scris-o

nicio singura virgula nu e pusa corect.

mi se pare o realizare.

trebuie sa fii pe etnobotanice sa crezi ca o petitie online inseamna ceva
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

ikujjj
senior
senior

Postby ikujjj » Wed Dec 01, 2010 2:32 pm

@razi: asta ziceam si eu!
natura umana, bre domnu'doctoru', nu-i asa?
Last edited by ikujjj on Wed Dec 01, 2010 2:34 pm, edited 1 time in total.

ikujjj
senior
senior

Postby ikujjj » Wed Dec 01, 2010 2:32 pm

kooksee wrote:foarte capabil ala care a scris-o

nicio singura virgula nu e pusa corect.

mi se pare o realizare.

trebuie sa fii pe etnobotanice sa crezi ca o petitie online inseamna ceva

cred ca-i o distinsa domnisoara colega din craiova
cred... :hate:

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Wed Dec 01, 2010 2:47 pm

razi wrote:
radub85 wrote:te contrazic pt ca eu chiar vreau mf...si 900 de puncte daca aveam tot mf luam

Imi pare rau dar nu te cred, tentatia cardiologiei e prea mare...si oricum te asigur ca esti o exceptie.

Vad ca e o manie care circula si te face sa crezi ca toti din jurul tau mint...
Uita-te la riley care desi avea 900 sau peste nu a ales cardiologia, colega mea care afost a 6-a pe tara nu a ales cardio, eu nu am ales cardio, pozitia 204 a ales Mf etc etc

radub85
newbie
newbie

Postby radub85 » Wed Dec 01, 2010 2:51 pm

daca tie ti-a placut cardiologia nu inseamna ca tuturor trebuie sa le placa asta...mie de ex mi se pare f neinteresanta...fiecare cu ce ii place...si mai repet celor care nu au treaba si au luat frumos un loc sa nu ne mai streseze cu comentariile lor inutile si neinteresante...pt ca nu li se adreseaza lor acest topic. Daca sunteti asa destepti precum va credeti ca ati reusit sa luati un loc va recomand sa o frecati in alta parte (menta).

md_gr
elder
elder

Postby md_gr » Wed Dec 01, 2010 2:52 pm

radub85 wrote:daca tie ti-a placut cardiologia nu inseamna ca tuturor trebuie sa le placa asta...mie de ex mi se pare f neinteresanta...fiecare cu ce ii place...si mai repet celor care nu au treaba si au luat frumos un loc sa nu ne mai streseze cu comentariile lor inutile si neinteresante...pt ca nu li se adreseaza lor acest topic. Daca sunteti asa destepti precum va credeti ca ati reusit sa luati un loc va recomand sa o frecati in alta parte (menta).

Esti rautacios fara motiv.
Bafta in continuare.

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Dec 01, 2010 2:55 pm

Ioio wrote:
razi wrote:

pozitia 204 a ales Mf etc etc

in plus, anul asta primul MF s-a luat cu 823 de puncte, in 2009 primul MF s-a luat cu 813 puncte iar in 2008 primul MF s-a luat cu 700 si ceva, dar tot pe la pozitia 250. Deci mai sunt si "nebuni" d-astia care aleg ceea ce isi doresc si isi doresc MF.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Dec 01, 2010 3:01 pm

@ ioio diferenta e ca riley a zis dinainte ca ia lab

tu ai declarat preventiv ca ti-ar p[lacea si mefe

si in caz ca luai punctaj mic spuneai senina ca aia ai vrut
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Iepurita
elite
elite

Postby Iepurita » Wed Dec 01, 2010 3:13 pm

kooksee wrote:@ ioio diferenta e ca riley a zis dinainte ca ia lab

tu ai declarat preventiv ca ti-ar p[lacea si mefe

si in caz ca luai punctaj mic spuneai senina ca aia ai vrut

Da, imi amintesc si eu ca mi-ai spus malitios ca prind MF :lol: . Ce sa facem, asta-i viata.
Observ o bresa in logica ta: eu am spus ca imi place SI MF (la diverse discutii am afirmat asta), nu ca asta as vrea sa fac. Pt. ca daca luam MF mai dadeam la anu' sau plecam din tara dupa 6 luni in Germania.Mi-au placut multe, dar nu ma vedeam facand decat astea 3 de care am zis.
Intre "imi place" si "vreau" e diferenta mare. Eu vroiam gineco-orto-psihiatrie, dar daca nu prindeam ce vRoiam, alegeam altceva ce IMI PLACE, ca sa nu fiu fortata sa ma duc la lucru cu scarba.

kcuf_di
senior
senior

Postby kcuf_di » Wed Dec 01, 2010 3:21 pm

Parerea, mea fara, misto, este sa nu aratati nimanui, chestia aia;
cse kestie

rosebuds
junior
junior

Postby rosebuds » Wed Dec 01, 2010 3:33 pm

Da.petitia poate ca nu e f corect formulata,dar nu cred ca vreunul din dragii nostri guvernanti isi va da seama.Si daca careva din voi are o idee mai buna despre cum ar trebui sa procedam,va astept parerile pe forum.

kcuf_di
senior
senior

Postby kcuf_di » Wed Dec 01, 2010 3:39 pm

Luati legatura cu cei ce s-au ocupat de treaba asta in anii anteriori.
cse kestie

hmm
junior
junior

Postby hmm » Wed Dec 01, 2010 3:58 pm

serios? de ce? ce anume te incanta la aceasta specialitate atat de respingatoare?
Ca sa ajungi cineva trebuie sa incepi prin a fi nimic.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Dec 01, 2010 4:07 pm

b3 wrote:in plus, anul asta primul MF s-a luat cu 823 de puncte, in 2009 primul MF s-a luat cu 813 puncte iar in 2008 primul MF s-a luat cu 700 si ceva, dar tot pe la pozitia 250. Deci mai sunt si "nebuni" d-astia care aleg ceea ce isi doresc si isi doresc MF.

NU. este o interpretate TOTAL gresita. Daca primul isi ia MF cu 900 de puncte nu inseamna ca MF este vanata de absolventi, ci cel mai probabil parintii lui facusera deja jumatate de drum pt el.
am un prienten si cand a dat asta rezi acum cativa ani, unul printre primii foaarte putini numarabili pe degetele de la o mana si-a luat o specialitate nu tocmai clinica :) . ulterior pritentul asta a aflat ca ma-sa sau ta-su lui ala aveau o mare sperla pe specialitatea aia, fiind medici de specialitatea aia etc.

printre cei care isi iau MF desi au punctaj de cardio eu cred ca gasim faorte multi ai caror parinti au MF. nu e ca si cand lumea ar deschide ochii asupra frumusetii specilitatii de MF, sa fim seriosi!!

si daca e asa, aia nu sunt "nebuni" , inconstienti care din pasiuni neintelese aleg MF, ci probabilistiq aleg asta ca au totul de-a gata :)

rosebuds
junior
junior

Postby rosebuds » Wed Dec 01, 2010 4:23 pm

Sau aleg mf pt ca locuri in spitalele mari nu exista.Cel putin nu pt cei care nu au parinti,frati,surori,verisori,matusa,etc. in sistem.Si prefera sa isi cumpere cu 10-20000 euro un cabinet de medicina de familie.Unii medici de fam ajung si la 100 de mil pe luna.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Wed Dec 01, 2010 4:27 pm

nici vandut pacientii nu exista legal, de fapt, asa ca s-ar putea sa fie chair mai dificila intrarea in sistemul MF la modul "pe bune". adica sa nu intri nici amcar daca esti super-ultra-competent. si la MF merge treaba pe pedigree. daca se poate numi asa :) .
pana la urma ce se intampla, s suplimenteaza locurile la rezidentiat?

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Wed Dec 01, 2010 4:34 pm

rosebuds wrote:Unii medici de fam ajung si la 100 de mil pe luna.
:lol: b3, ii explici tu?

rosebuds
junior
junior

Postby rosebuds » Wed Dec 01, 2010 5:11 pm

Am zis ''unii''.Si cei care au dat un examen de specialist,apoi prrimariat...

rosebuds
junior
junior

Postby rosebuds » Wed Dec 01, 2010 5:13 pm

este 1 decembrie...chiar credeti ca ar da vreun comunicat de presa azi? App....''la multi ani tuturor!'' :D

ciprian01
junior
junior

Postby ciprian01 » Wed Dec 01, 2010 10:57 pm

De ce trebuie ca toata lumea sa ia rezi? Si aici ii includ pe cei care , cica, au punctaj de promovare... Sa inteleg ca rezi pe MF este o vaca de supt de la bugetul statului (degeaba).

Si mai ales de ce trebuie sa ia MF cei care nu au nicio treba cu medicina? Le cade rau statul acasa inca un an si citititul materiei...?! Sa fim seriosi, nu aveti nicio treaba cu MF-ul. Doar cu storsul de bani.

Personal nu v-as da nimic. Si as prefera ca banii care ar ajunge la voi, cei cu petitiile in jalba, sa ajunga la NOI, cei care am PROMOVAT pe LOCURI ELIGIBILE acest examen.
Rezidentiatul nu este concurs de binefacere. Il iei sau nu! Varianta cu il pic dar iau MF este o tampenie.

Mai ca as pune-o de o petitie care sa opreasca oerirea locurilor de MF si redistribuirea banilor catre rezidentii care au luat acest concurs in mod normal.

Medicina nu este sistemul vostru de binefacere! Nici locul unde sa stati cu mana intinsa!

P.S.
Liber la injuraturi!

b3
elite
elite

Postby b3 » Thu Dec 02, 2010 12:47 am

trident wrote:
b3 wrote:in plus, anul asta primul MF s-a luat cu 823 de puncte, in 2009 primul MF s-a luat cu 813 puncte iar in 2008 primul MF s-a luat cu 700 si ceva, dar tot pe la pozitia 250. Deci mai sunt si "nebuni" d-astia care aleg ceea ce isi doresc si isi doresc MF.

NU. este o interpretate TOTAL gresita. Daca primul isi ia MF cu 900 de puncte nu inseamna ca MF este vanata de absolventi, ci cel mai probabil parintii lui facusera deja jumatate de drum pt el.

Una din persoanele alea 3 de care am zis mai sus nu avea nici o ruda si nimic de-a gata. A ales MF pt ca vrea familie si viata linistita, nu garzi, sefi, sefe...

Iar legat de parinti in specialitatea respectiva sau totul inlesnit (te referi la bani sa-si cumere, sau ce?), nu exista si pe alte specialitati, sau cum ? Ba din contra, daca n-ai pe nimeni in sistem si nici bani, MF mi se pare o solutie foarte buna. Poti gasi cabinet la liber, e drept, nu in orase mari, si nu-ti trebuie relatii. Am auzit si de cabinet dat in Bucuresti pe gratis, proprietarul era prea scarbit de sistem si a vrut sa plece urgent din tara dar sa nu-si lase pacientii in "grija" casei de asigurari.

trident wrote:nici vandut pacientii nu exista legal

NU AI DREPTATE, este TOTAL gresit :lol: :lol: :lol: ia uite ce legal este http://www.sfatulmedicului.ro/Legislati ... sului_3479

ARTICOLUL 5

Obiectul preluarii activitatii unui praxis il reprezinta patrimoniul de afectatiune profesionala. Modalitatile de preluare a activitatii unui praxis pot fi:
a) vanzarea cu indeplinirea conditiilor prevazute la titlul III din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii;
b) schimbul;
c) donatia, legatul, facute in conditiile Codului civil (ARTICOLUL 800 si urmatoarele);
d) locatiunea (ARTICOLUL 1410 - 1490 din Codul civil), comodatul (ARTICOLUL 1560 - 1575 din Codul civil), uzufructul (ARTICOLUL 517 - 564 din Codul civil);
e) aportul la capitalul social.

MumaPadurii wrote:
rosebuds wrote:Unii medici de fam ajung si la 100 de mil pe luna.
:lol: b3, ii explici tu?

:D viewtopic.php?p=259431#p259431
primariatul iti aduce +20% din banii de pe lista, e f putin. la ora actuala vreo 400 ron in plus la o lista de 1500 pacienti (media).

ciprian01 wrote:Liber la injuraturi!

in gand, ca pe forum e cu warning :D nu-l credeti, vrea sa va bage in bucluc :D
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

Return to “Rezidentiat 2010”