analize angajare / medicina muncii
-
- junior
analize angajare / medicina muncii
Hai ca am sunat la spitalul platitor si mi-au zis sa aduc un dosar de medicina muncii.Eu nu inteleg:nu ma angajeaza ei? Atunci de ce sa imi fac eu analizele ?Pe banii mei?Nu mi le face spitalul?
- b3
- elite
Re: alegere spital platitor centrul univ bucuresti
Angajatorul este obligat sa-ti plateasca analizele/certificatul de la medicina muncii, cauta legea.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
-
- junior
zi-mi unde sa caut ca ma duc cu legea sa le arat
- b3
- elite
google, "angajator plateste medicina muncii"
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
- dr_rossi46
- newbie
dosarul medical nu este necesar acum la angajare. poti sa il aduci si in ianuarie. analizele le faci gratuit cu trimitere de la medicul de familie dar o sa platesti hiv si hbv (cam 80 ron).
- b3
- elite
daca aveti prea multi bani.. eu v-am zis, conform legii, angajatorul plateste tot. acum, in ianuarie, nu conteaza.
-
- newbie
b3 wrote:daca aveti prea multi bani.. eu v-am zis, conform legii, angajatorul plateste tot. acum, in ianuarie, nu conteaza.
Astazi am fost la spitalul Floreasca si ni s-a spus ca pentru analize nu platim nimic.
- b3
- elite
Floreasca, da Alti forumisti sunt pe la alte spitale, prin alte orase.. Legea este aceeasi.
-
- junior
Spital platitor sf.pantelimon
Rog colegii care au acest spital platitor (Pantelimon) sa insiste la ROUNOS sa ni se faca fisa de medicina muncii la spital ,fara sa platim ceva.Azi am fost acolo si mi-au dat o fisa de medicina muncii sa imi fac eu analizele pe banii mei.Mi-au zis clar ca ei nu deconteaza si ca daca eram incadrati cu 1 .12 le puteau face ei ,asa nu se poate.Apoi au zis ca spitalul are laborator,dar este privat ,deci va trebui sa platim.Cam 200 ron.
De ce la alte spitale se poate si aici nu?Dupa mine a mai venit un coleg care le-a zis acelasi lucru.Ma gandesc ca daca vom fi mai multi ,nu ne vor lua de fraieri
De ce la alte spitale se poate si aici nu?Dupa mine a mai venit un coleg care le-a zis acelasi lucru.Ma gandesc ca daca vom fi mai multi ,nu ne vor lua de fraieri
- alina_ok
- elder
Re: Spital platitor sf.pantelimon
sbarcea wrote:Rog colegii care au acest spital platitor (Pantelimon) sa insiste la ROUNOS sa ni se faca fisa de medicina muncii la spital ,fara sa platim ceva.Azi am fost acolo si mi-au dat o fisa de medicina muncii sa imi fac eu analizele pe banii mei.Mi-au zis clar ca ei nu deconteaza si ca daca eram incadrati cu 1 .12 le puteau face ei ,asa nu se poate.Apoi au zis ca spitalul are laborator,dar este privat ,deci va trebui sa platim.Cam 200 ron.
si noua la fel ni s-a spus. eu am fost luni. dar am hotarat sa fac acasa analizele si merg numai la medicina muncii la bucuresti sa imi semneze. am inteles de la alti colegi ca se poate. unii le aveau deja facute. nu v-a spus pana cand exact trebuie sa ducem fisele? noua ni s-a spus sa le ducem cat mai repede. numai ca e ingrozitor bucurestiul ala si ieri de abia am reusit sa gasesc coordonatorul de pe mf.
khabi kushi khabie gham...
- b3
- elite
se muta pe topicul cu analize/medicina muncii.
Duceti-va cu legea la ei, faceti cerere si depuneti-o cu numar de inregistrare (e pe gratis) sa va raspunda in scris in baza carei legi va pun sa platiti analizele/medicina muncii.
Duceti-va cu legea la ei, faceti cerere si depuneti-o cu numar de inregistrare (e pe gratis) sa va raspunda in scris in baza carei legi va pun sa platiti analizele/medicina muncii.
-
- junior
Re: analize angajare / medicina muncii
probl nu e ca nu am unde sa imi fac analizele ,ci ca nu e normal sa angajezi niste oameni si sa isi plateasca ei analizele de angajare .Alte spitale cum pot sa rezolve aceasta problema si pantelimon nu poate?M-am saturat ca sa ne ia de fraieri ca suntem anul 1 de rezi si nu stim de capul nostru.Eu am mai facut un rezi si stiu f bine cum stau lucrurile.
- anne_marie
- junior
Costurile controlului de medicina muncii le suporta ANGAJATORUL asa cum se specifica in HG355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor
ART. 7
Angajatorii sunt obligaţi sa asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
ART. 7
Angajatorii sunt obligaţi sa asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
- anne_marie
- junior
si in Iasi trebuie sa platim...mai putin HIV-ul si RBW care se fac gratuit la DSP.
- alina_ok
- elder
sbarcea wrote:probl nu e ca nu am unde sa imi fac analizele ,ci ca nu e normal sa angajezi niste oameni si sa isi plateasca ei analizele de angajare .Alte spitale cum pot sa rezolve aceasta problema si pantelimon nu poate?M-am saturat ca sa ne ia de fraieri ca suntem anul 1 de rezi si nu stim de capul nostru.Eu am mai facut un rezi si stiu f bine cum stau lucrurile.
si totusi pana cand trebuiesc aceste dosare medicale? daca ei fac numai de pe 1 pana pe 12 le facem in ianuarie, ce atata graba? sigur nu fac hepatita sau sifilis pana atunci, dau declaratie pe propria raspundere ca nu fac.
-
- senior
alina_ok wrote:si noua la fel ni s-a spus. eu am fost luni. dar am hotarat sa fac acasa analizele si merg numai la medicina muncii la bucuresti sa imi semneze. am inteles de la alti colegi ca se poate. unii le aveau deja facute
acei colegi aveau adeverinte de la Medicul de Medicina Muncii si poate au facut sau nu au facut analize intelegi ? nu uita ca in Romania fiecare apeleaza la ce mijloace poate
- alina_ok
- elder
sa vad ca imi desface contractul de munca daca nu fac analizele alea pana la 1 ianuarie....... nu au decat, deja m-am saturat de atata hartogarie.
-
- senior
nu e graba mare cu analizele alea...stati linistiti...l;e poti face si dupa 1 ianuarie fara probleme...cel putin in iasi asa a fost...
nu stiu cum se pune problema la bucuresti
nu stiu cum se pune problema la bucuresti
-
- junior
anne_marie wrote:Costurile controlului de medicina muncii le suporta ANGAJATORUL asa cum se specifica in HG355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor
ART. 7
Merci.Voi merge la juristul spitalului sa il intreb ce temei legal au pt faptul ca ne pun pe noi sa platim analizele la angajare.Doamnele de la rounos nu au nici o vina,probabil asa li s-au dat indicactiile:adica hai sa ii prostim pe fraierii astia.
Rog colegii de an mai mare care au acest spital platitor sa ne zica cum s-a procedat in anii anteriori.
- b3
- elite
Pur si simplu nu te inteleg. Ai mai sus discutia mea cu tine de acum 2 zile, in care ti-am zis si eu ca exista lege si ti-am indicat si unde sa o cauti. Erau fix primele trei rezultate daca dadeai search pe google cuvintele alea. Acum daca ti-a dat cineva mura in gura numarul legii si paragraful gata, zici ca gata, te poti duce la spital cu ele, dar rogi si alti colegi sa spuna ce-au facut... Eu cred ca, desi zici ca ai mai facut deja anul 1 si stii deja cum merg lucrurile, de fapt intodeauna astepti sa faca altii. Incredibil !
In fine, pentru restul colegilor: cereti in scris tot ce zic ei ca nu se poate, ei au juristi, ei sa va zica legea unde nu se poate, nu ca stiu doamnele de la RUNOS. Ori nu stiu, ori au primit directive aiurea de mai sus de la manager care vrea sa faca economii din aia 80 lei/analize. FACETI-VA SINGURI DREPTATE CA NU FACE NIMENI PENTRU VOI !
In fine, pentru restul colegilor: cereti in scris tot ce zic ei ca nu se poate, ei au juristi, ei sa va zica legea unde nu se poate, nu ca stiu doamnele de la RUNOS. Ori nu stiu, ori au primit directive aiurea de mai sus de la manager care vrea sa faca economii din aia 80 lei/analize. FACETI-VA SINGURI DREPTATE CA NU FACE NIMENI PENTRU VOI !
- gaurav_singh_md
- elder
b3 wrote:Pur si simplu nu te inteleg. Ai mai sus discutia mea cu tine de acum 2 zile, in care ti-am zis si eu ca exista lege si ti-am indicat si unde sa o cauti. Erau fix primele trei rezultate daca dadeai search pe google cuvintele alea. Acum daca ti-a dat cineva mura in gura numarul legii si paragraful gata, zici ca gata, te poti duce la spital cu ele, dar rogi si alti colegi sa spuna ce-au facut... Eu cred ca, desi zici ca ai mai facut deja anul 1 si stii deja cum merg lucrurile, de fapt intodeauna astepti sa faca altii. Incredibil !
54 (sange) + 40 (copro) + 30 (cxr) + 5 (dosar medical) = 125 (minim)
pentru timisoara: 320 x 125 = 40.000 lei
nu cred ca spitalul judetean vrea sa scoate suma asta de bani.
- b3
- elite
Vrea, nu vrea, este obligat, este lege. Sigur, daca nimeni nu le cere sa justifice IN SCRIS de ce nu respecta ei legea, nu-i vor da si rezidentii platesc din buzunar..
-
Problema e ca si astazi la repartitie ne-au calcat in picioare si marea majoritate a colegilor s-au comportat ca o turma fara pastor, incapabili sa ia vreo decizie sau sa faca vreun pas pt rezolvarea problemei. Doar vreo 50 ne-am strans sa mergem la MS, si asta dupa tergiversari si parlamentari incredibil de lungi. Ideea e ca pana nu reusim sa impunem spiritul de solidaritate si constientizarea faptului ca doar uniti contam....praful se va alege si tot suturi in fund ne vom lua.
Asa ca tineti-va pe pozitii si nu cedati. eu am norok cu floreask dar si celelalte spitale trebuie sa respecte Legea. Cu L mare
Asa ca tineti-va pe pozitii si nu cedati. eu am norok cu floreask dar si celelalte spitale trebuie sa respecte Legea. Cu L mare
-
- junior
b3 wrote:Pur si simplu nu te inteleg. Ai mai sus discutia mea cu tine de acum 2 zile, in care ti-am zis si eu ca exista lege si ti-am indicat si unde sa o cauti. Erau fix primele trei rezultate daca dadeai search pe google cuvintele alea. Acum daca ti-a dat cineva mura in gura numarul legii si paragraful gata, zici ca gata, te poti duce la spital cu ele, dar rogi si alti colegi sa spuna ce-au facut... Eu cred ca, desi zici ca ai mai facut deja anul 1 si stii deja cum merg lucrurile, de fapt intodeauna astepti sa faca altii. Incredibil !
Nu ai inteles bine,nu am mai facut anul 1 ,am mai facut un rezidentiat!Asa ca pentru mine asta e al2-lea rezidentiat si m-am gandit sa testez inca un spital platitor .Iar tu,esti medic?Altfel ai stii mersul lucrurilor :adica intai depui toate actele,apoi in termen de pana la 21 zile aduci dosarul de medicina muncii.
- b3
- elite
"Toate actele" cerute de spital pentru angajare exclud obligatia sa aduci tu de unde poti dosarul de medicina muncii. Tu du-le restul actelor cerute si cand te intreaba unde este cel de medicina muncii zi-le ca este obligatia lor, ca Floreasca si SUUB platesc pentru rezidentii lor, ca ASA ESTE LEGEA, nu ca sunt spitalele alea mai bogate sau mai proaste. Si ca daca refuza sa-ti primeasca dosarul si sa-ti plateasca ei medicina muncii, sa-ti dea in scris motivul refuzului, cu baza legala. Daca tot se incapataneaza, adreseaza-te Ministerului (sau poate e suficient sa le zici celor de la RUNOS/managerului ca te adresezi ministerului).
Hercule Poirot: intr-adevar
Hercule Poirot: intr-adevar