cum a fost prima zi de munca?

de dat il dam, dar il mai terminam ?

mai bine nici ca se putea
34
41%
binisor, am aflat unde e spitalul
13
16%
naspa, nu m-a bagat nimeni in seama
11
13%
nu stiu, nu cunosc, nu am fost
11
13%
eu votez cind iau salariul
13
16%

Total votes: 82

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Mon Jan 05, 2009 6:21 pm

cum a fost prima zi de munca din viata de medic rezident? v-a placut? nu? vi s-au indeplinit asteptarile sau va ginditi ca mai bine luati specialitatea x sau orasuly ca acolo era mai frumos?
qpepsi.gif

Floyd
newbie
newbie

Re: cum a fost prima zi de munca?

Postby Floyd » Mon Jan 05, 2009 6:42 pm

Destul de trista. As avea si eu o intrebare , se poate schimba indrumatorul, adica un alt indrumator de la un alt spital din acelasi oras?

mc00000
junior
junior

Postby mc00000 » Mon Jan 05, 2009 6:56 pm

super tare
dupa 10 min ne-a trimis acasa sa ne mai odihnim putin :lol:

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Mon Jan 05, 2009 7:00 pm

Floyd wrote:Destul de trista. As avea si eu o intrebare , se poate schimba indrumatorul, adica un alt indrumator de la un alt spital din acelasi oras?

da, se poate.vezi la dsp
qpepsi.gif

Floyd
newbie
newbie

Postby Floyd » Mon Jan 05, 2009 7:05 pm

Sper sa se poata, nu vreau coordonatorul sa se schimbe ci doar indrumatorul. Am sa merg sa intreb , sper sa nu fie prea tarziu .
Multumesc

AvLee
elder
elder

Postby AvLee » Mon Jan 05, 2009 7:24 pm

Si noi am fost trimisi acasa :P
AvLee : philosopher, warrior , poet and lover.

I am not like the other lumbering trolls, I am a gracefull elf

De ce sa ne plangem ca suntem nedreptatiti atat timp cat avem arme si libertatea de a le folosi - Leto Atreides

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Mon Jan 05, 2009 7:33 pm

ca de obiciei, gretoasa.i-am ascultat pe ceilalti laudandu-se cu ce au mai f...t de rev, ce tari exotice au vizitat, cata zapada au inghitit pe partia de schi, colegele lamentandu-se:fata, m-am ingrasat ca vaca atata am mancat zilele astea....in rest nimik.pacientura la fel de selecta, boschetare la al 3-4-lea plod, pocaite la al 14-lea plod, o distractie....si maine continuam
i can resist everything except temptation

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Mon Jan 05, 2009 7:33 pm

ca de obiciei, gretoasa.i-am ascultat pe ceilalti laudandu-se cu ce au mai f...t de rev, ce tari exotice au vizitat, cata zapada au inghitit pe partia de schi, colegele lamentandu-se:fata, m-am ingrasat ca vaca atata am mancat zilele astea....in rest nimik.pacientura la fel de selecta, boschetare la al 3-4-lea plod, pocaite la al 14-lea plod, o distractie....si maine continuam

cog1983
elder
elder

Postby cog1983 » Mon Jan 05, 2009 8:04 pm

Dragut in prima zi. O fi adevarata treaba aia cu "cine se trezeste de dimineata..."
Am fost la raport, ne-au facut prezenta, am fost in beci sa ne schimbam, am consultat+tratat 2 pacienti :mrgreen: , iar apoi cand am iesit am fost de mi-am cumparat costum de spital (albastru ca asa se cere), papuci si parafa :peace: Si mi-a ramas timp sa ma si uit la un film. E faina treaba asta cu serviciul ca nu mai ai stress cand ajungi acasa ca trebuie sa inveti pe a 2-a zi...
Simtul umorului e o dovada de inteligenta

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Mon Jan 05, 2009 8:13 pm

ce fel de parafa? de aia fara cod? adica x-ulescu si dedesubt medic rezident specialitatea....?
qpepsi.gif

hylldegar
junior
junior

Postby hylldegar » Mon Jan 05, 2009 9:35 pm

he he! stiam eu ca o sa apara si topic ul asta..si pe la Fundeni destul de ok..de fapt m-am carat imediat dupa ce mi-am facut intrarea prezentandu-ma coordonatorului..de maine cred ca e scutere de utere mai ales ca tre sa ma trezesc la 5 ca sa fiu la 7 in spital..sa vad cum e camera rezidentilor,poate ma mut acolo de tot ce pana mea :aaa:

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Mon Jan 05, 2009 9:37 pm

razwin2 wrote:cum a fost prima zi de munca din viata de medic rezident? v-a placut? nu? vi s-au indeplinit asteptarile sau va ginditi ca mai bine luati specialitatea x sau orasuly ca acolo era mai frumos?

puteai sa mai adaugi: naspa, mult de munca. bine ca am mai facut un rezi pentru ca altfel as fi ramas traumatizata dupa prima zi: internari, foi de observatie, plecat la 14.00 (daca nu aveam si al 2-lea job probabil stateam si mai mult). pe maine am de invatat si voi fi si ascultata... e super rezidentiatul!!!

rezidentiat2008
newbie
newbie

Postby rezidentiat2008 » Mon Jan 05, 2009 10:06 pm

Foarte tare! Am aflat ca daca ai nevoie la baie si nu intri la prima pe care o vezi risti sa cauti o ora alta si inca o ora iesirea din spital:))...in rest relaxant, mai iei o tensiune, mai vezi un examen clinic, mai dai un telefon....

AvLee
elder
elder

Postby AvLee » Mon Jan 05, 2009 10:14 pm

dr_arm wrote:[
puteai sa mai adaugi: naspa, mult de munca. bine ca am mai facut un rezi pentru ca altfel as fi ramas traumatizata dupa prima zi: internari, foi de observatie, plecat la 14.00 (daca nu aveam si al 2-lea job probabil stateam si mai mult). pe maine am de invatat si voi fi si ascultata... e super rezidentiatul!!!

cog1983 wrote:Dragut in prima zi. O fi adevarata treaba aia cu "cine se trezeste de dimineata..."
Am fost la raport, ne-au facut prezenta, am fost in beci sa ne schimbam, am consultat+tratat 2 pacienti :mrgreen: , iar apoi cand am iesit am fost de mi-am cumparat costum de spital (albastru ca asa se cere), papuci si parafa :peace: Si mi-a ramas timp sa ma si uit la un film. E faina treaba asta cu serviciul ca nu mai ai stress cand ajungi acasa ca trebuie sa inveti pe a 2-a zi...

Ingrozitor!!! Chiar se munceste din prima zi?

De ce sa ne plangem ca suntem nedreptatiti atat timp cat avem arme si libertatea de a le folosi - Leto Atreides

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Mon Jan 05, 2009 10:55 pm

AvLee wrote:Ingrozitor!!! Chiar se munceste din prima zi?

dap! si tocmai am terminat de citit nervul oculomotor comun. dar na, ne pregatim sa fim medici, gata boieria! :wink: bafta tuturor!

AvLee
elder
elder

Postby AvLee » Mon Jan 05, 2009 10:58 pm

Si eu gasi cartile de biochimie de anul 1 si incepui sa le rasfoiesc. Orikum trebuie sa fie cineva diliu la capsor sa aiba pretentia sa mai tin minte de akum 6 ani , asa ca mai usor cu munca si mai mult cu repregatirea noastra .

Riley
elder
elder

Postby Riley » Mon Jan 05, 2009 11:56 pm

Pai la lab nu cred sa fie asa stresant chiar din prima. Intr-adevar trebuie MULTA RECAPITULARE ;)) adica biochimie, microbi, paraziti, virusi, amintiri din copilaria copilariei :D. Dar e frumos ;). Multa bafta tuturor (si mai vechilor dar si mai noilor rezidenti). II dati voi de cap!
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

Passion mothers greatness

cog1983
elder
elder

Postby cog1983 » Tue Jan 06, 2009 4:21 pm

razwin2 wrote:ce fel de parafa? de aia fara cod? adica x-ulescu si dedesubt medic rezident specialitatea....?

Exact de aia! Noua ne trebuie pt uz intern (ca sa o punem pe foi) ca sa nu aduca apoi expertul grafolog sa ne gaseasca dupa scris. :mrgreen:

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Jan 06, 2009 4:24 pm

cog1983 wrote:
razwin2 wrote:ce fel de parafa? de aia fara cod? adica x-ulescu si dedesubt medic rezident specialitatea....?

Exact de aia! Noua ne trebuie pt uz intern (ca sa o punem pe foi) ca sa nu aduca apoi expertul grafolog sa ne gaseasca dupa scris. :mrgreen:

:O ce e aia uz intern?

fratii mei rezidenti, foaia e document medicolegal.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

cog1983
elder
elder

Postby cog1983 » Tue Jan 06, 2009 5:17 pm

kooksee wrote:
cog1983 wrote:

:O ce e aia uz intern?

fratii mei rezidenti, foaia e document medicolegal.

Uz intern = sa nu ne scriem numele cu pixul de fiecare data cand scriem in foaie, ci sa punem parafa ca sa stie ceilalti pe care sa ne caute daca e vreo problema. Si nu putem folosi parafa pt retete, trimiteri, etc. Acestea trebuie sa fie parafate de un medic cu drept de libera practica, la fel si fisa de observatie... pe langa parafa noastra mai are si parafa unui medic mai "mare". Pricepi? :mrgreen:

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Tue Jan 06, 2009 6:49 pm

am priceput din prima dar ma fascineaza cu cata lejeritate se vb despre foi.

in rest aveti dreptate, trebuie s a incepeti sa va simtiti doctori. scrii o foaie cu pixul, ajungi la semnatura. te opresti,lasi pixul jos, cauti parafa in buzunar, parafezi, bagi parafa in buzunar. in loc sa iti scrii numele ca tot aveai pixul in mana. dar trebuie sa recunosc ca gestul de a pune parafa are ceva deosebit.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Tue Jan 06, 2009 6:56 pm

parafa fara cod este egala cu zero. pacat de banii dati.la fel poti sa te scrii cu pixul.si nimeni nu te poate obliga sa-ti faci parafa.dar, e drept, e mai sexos sa-ti pui parafa pe foaie....suna mai a ...doctor

Dr.Lexie
newbie
newbie

Postby Dr.Lexie » Tue Jan 06, 2009 7:15 pm

My day 1
eu sunt multumita de cum a debutat primul meu stagiu :peace:
indrumatoarea mi-a spus ca singura ei regula ptr a ne intelege bine este ca, atunci cand nu stiu ceva sau am o nelamurire, sa o intreb - ceea ce mi s-a parut super ok. Dupa o mica discutie de inceput, mi-a dat sa completez foi de obs si cam asta am facut toata ziua
Sunt destul de incantata si de colegele mele rezidente, atat de cele de an I cat si de cele mai mari, ptr ca par fete super de treaba si ne intelegem foarte bine. :allright:
imaginatia este mai importanta decat cunoasterea.
cunoasterea este limitata; imaginatia poate inconjura lumea
(A.Einstein)

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Tue Jan 06, 2009 7:17 pm

sper sa gresesc, dar....o sa vezi urmatoarele zile, garantez iti va pieri incantarea

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Tue Jan 06, 2009 7:20 pm

si noua ne-au spus la fel, sa ne luam parafe. dar eu prefer sa scriu numele cu pixul decit sa mai dau 2-3 sute mii pe o stampila. la scrisul meu 'da doctor' nici numele nu cred ca or sa mi-l inteleaga cei ce citesc foaia. oare o parafa maare de tot sa o pun pe toata foaia nu e? sa nu mai scriu nimic:)
sau tre sa imi iau un soft ca in afara, sa dictez :)
qpepsi.gif

dyddy
junior
junior

Postby dyddy » Tue Jan 06, 2009 7:52 pm

prima mea zi de munca... chiar a fost ...am ajuns la 8, am stat cuminte la raport... apoi prin salon... m am jucat prin foi, noroc ca rezidenta mai mare stia ce are de facut, ca eu eram varza;am vazut ecocardiografii, ekg uri, mi am pus intrebari, am cautat raspunsuri in toate directiile:P
l am cunoscut pe dl prof gherasim...
eram rupta de foame si de picioare cat ma vanturasem pe acolo...
si la 3 s a hotarat d na dr sa imi dea drumul... aleluia
Mai bine sa fii prost 5 minute daca pui o intrebare , decat sa ramai prost toata viata daca n-o faci!

firehand
junior
junior

Postby firehand » Tue Jan 06, 2009 9:56 pm

Greu, greu! Nu ma asteptam sa incepem asa de tare din prima... Dar e placut! Medicii si asistentele... suspect de amabili ... mai vedem ce va mai fi! Chiar ma bucur ca am ales spitalul in care sunt. La alegerea spitalului a contribuit si imed-ul, asa ca va multumesc!
Mult succes tuturor!

vladcome
junior
junior

Postby vladcome » Wed Jan 07, 2009 12:31 am

Ce senzatie de zeu absolut sa dai cu parafa :) , mai postati pe tema asta ca mi place, vb serios. v am pupat.

Lizz22
elder
elder

Postby Lizz22 » Wed Jan 07, 2009 10:19 am

prima mea zi d munca...iiihh!
nu m-am asteptat la nimic dinainte ca sa nu fiu dezamagita cumva la final...
am intalnit o asistenta sefa care se ocupa d tot/toate,niste colegi d an 1 p care-i stiam deja,niste colegi rezidentzi d an mai mare care pareau ca s-au nascut direct mari si "dasteptzi" (unii din ei,e drept); Doamne,sper sa nu ajung si eu asa!!!
in rest...2 ore d rezemat un perete si drumul spre casa.
sper,totusi, ca viatza mea d rezident sa nu ramana si p viitor asa searbada!

AvLee
elder
elder

Postby AvLee » Wed Jan 07, 2009 1:58 pm

Lizz22 wrote:prima mea zi d munca...iiihh!
nu m-am asteptat la nimic dinainte ca sa nu fiu dezamagita cumva la final...
am intalnit o asistenta sefa care se ocupa d tot/toate,niste colegi d an 1 p care-i stiam deja,niste colegi rezidentzi d an mai mare care pareau ca s-au nascut direct mari si "dasteptzi" (unii din ei,e drept); Doamne,sper sa nu ajung si eu asa!!!
in rest...2 ore d rezemat un perete si drumul spre casa.
sper,totusi, ca viatza mea d rezident sa nu ramana si p viitor asa searbada!

Pe ce esti?

ioana_medline
junior
junior

Postby ioana_medline » Wed Jan 07, 2009 4:30 pm

AvLee esti cumva rezidenta pe laborator?

AvLee
elder
elder

Postby AvLee » Wed Jan 07, 2009 5:41 pm

ioana_medline wrote:AvLee esti cumva rezidenta pe laborator?

Pe laborator da, dar inca nu am facut nici o schimbare de sex.

cog1983
elder
elder

Postby cog1983 » Wed Jan 07, 2009 6:23 pm

kooksee wrote:am priceput din prima dar ma fascineaza cu cata lejeritate se vb despre foi.

in rest aveti dreptate, trebuie s a incepeti sa va simtiti doctori. scrii o foaie cu pixul, ajungi la semnatura. te opresti,lasi pixul jos, cauti parafa in buzunar, parafezi, bagi parafa in buzunar. in loc sa iti scrii numele ca tot aveai pixul in mana. dar trebuie sa recunosc ca gestul de a pune parafa are ceva deosebit.

Mai, esti culmea... ziceam ca e mai usor de citit daca e scrisul de tipar de pe parafa decat scrisul de mana... la vreo 120 cazuri/zi si 21 de rezidenti nu sta nimeni sa compare scrisurile sa vada care al cui e. Si nu ne-a obligat nimeni sa ne facem parafa, ne-a zis cu frumosu' si ne-a explicat si de ce. Cine nu doreste, poate sa nu isi faca

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Jan 07, 2009 6:41 pm

dar restul scrisului cum il intelege?

hai ma ca sunteti penibili cu parafa aia

ioana_medline
junior
junior

Postby ioana_medline » Wed Jan 07, 2009 7:09 pm

Scuza-ma nu am vrut deci esti TIP...ai si cumva ceva carte de biochimie as avea nevoie au zis sa ne inspiram din Aurora Popescu ceva de genu accept sa-mi trimiti si mesaj privat.

razvan.f
senior
senior

Postby razvan.f » Wed Jan 07, 2009 7:34 pm

ioana_medline wrote:Scuza-ma nu am vrut deci esti TIP...ai si cumva ceva carte de biochimie as avea nevoie au zis sa ne inspiram din Aurora Popescu ceva de genu accept sa-mi trimiti si mesaj privat.

Doamne, ce invitatie!!! :shock: :shock: :D
Trebuie sa accepti invitatia ca accepta sa ii trimiti....

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Wed Jan 07, 2009 8:45 pm

razvan.f wrote:
ioana_medline wrote:Scuza-ma nu am vrut deci esti TIP...ai si cumva ceva carte de biochimie as avea nevoie au zis sa ne inspiram din Aurora Popescu ceva de genu accept sa-mi trimiti si mesaj privat.

Doamne, ce invitatie!!! :shock: :shock: :D
Trebuie sa accepti invitatia ca accepta sa ii trimiti....

:D :D :D :D :D :D
qpepsi.gif

AvLee
elder
elder

Postby AvLee » Wed Jan 07, 2009 9:12 pm

Ce rautaciosi :P

Nu am cartea , dar incearca aici poate o are altcineva

viewtopic.php?f=18&t=6961&st=0&sk=t&sd=a

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Wed Jan 07, 2009 9:25 pm

trebuia sa ii trimiti mesaj privat, ca accepta.... :D :D :D :D :D :D
aurora popescu asta e un monstru de carte, o aveam si eu prin anul 1 si 2 cind faceam biochimie. cred ca cei de la xeroxuri o mai au pe stoc. daca nu, pe la anticariate
qpepsi.gif

andra_
junior
junior

Postby andra_ » Wed Jan 07, 2009 9:44 pm

azi am facut prima paracenteza :peace:

Return to “Rezidentiat 2009”