Rezidentiat 2009
- dr_h
- senior
Re: Rezidentiat 2009
Pe rezidentiat.info e precizat faptul ca in 15 noiembrie se da rezidentiat pe LOC si din ce am mai auzit s-ar scoate foarte putine locuri, mai putin decat cele 3000 de locuri si posturi care au fost aprobate odata cu bugetul pe 2009. Restul ce se intampla cu ele?
Iar iese circ si trebuie sa ne spunem parerea in strada? Pe cei din minister se pare ca nu-i intereseaza... Nu m-ar mira sa aflam locurile dupa ce dam rezidentiatul.
Iar iese circ si trebuie sa ne spunem parerea in strada? Pe cei din minister se pare ca nu-i intereseaza... Nu m-ar mira sa aflam locurile dupa ce dam rezidentiatul.
- dr_me
- senior
dupa ce ca sunt cu moralul la pamant, am mai citit si asta... baga-mi-as.....
si eu ma astept ca MS sa scoata mai putine locuri , pt ca deh, e criza... insa macar sa scoata si ei metodologia aia mai repede ca deja nu mai sunt decat 2 luni jumate
dr_h, crezi ca o sa se mai rezolve ceva cu scandal? in primul rand cine sa-l faca? "rezi 2009" e mult prea pasnic.. Dl Ferrari o sa vina sa zica, nu va convine, nu dati rezi... nu va obliga nimeni...
Ma gandesc cu groaza ca ar putea sa scoata numai vreo 1500 de locuri / tara...
si eu ma astept ca MS sa scoata mai putine locuri , pt ca deh, e criza... insa macar sa scoata si ei metodologia aia mai repede ca deja nu mai sunt decat 2 luni jumate

dr_h, crezi ca o sa se mai rezolve ceva cu scandal? in primul rand cine sa-l faca? "rezi 2009" e mult prea pasnic.. Dl Ferrari o sa vina sa zica, nu va convine, nu dati rezi... nu va obliga nimeni...
Ma gandesc cu groaza ca ar putea sa scoata numai vreo 1500 de locuri / tara...

- Chingachgook
- addicted
cu ce va ajuta metodologia?
invatati mai cu spor daca va zic aia de carioci sau numarul de locuri?
invatati mai cu spor daca va zic aia de carioci sau numarul de locuri?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- dr_me
- senior
nu e vb de invatat mai cu spor, dar daca stiu macar pe ce locuri se va candida, parca stiu la ce sa ma astept...
nu stiu cat de logic pare ceea ce zic, insa cred ca e vb de un eventul (dis)confort psihic daca stiu cam cum sta treaba
nu stiu cat de logic pare ceea ce zic, insa cred ca e vb de un eventul (dis)confort psihic daca stiu cam cum sta treaba

- Rash
- senior
Bineinteles ca inveti mai cu spor daca stii ca ai pentru ce.Nu ti se pare normal?Daca iti spuneau de la inceputul facultatii ca o sa fii super doctor daca citesti si o sa ai case si masini gramada ca in occident crezi ca n-ar fi fost mai multi care invatau?Ca sa muncesti,trebuie sa ai pentru ce munci.Daca nu ai stimulul,atunci de ce sa te mai chinui.Asa merge treaba la noi.
Primum non nocere!
- Chingachgook
- addicted
comparatia e deplasata.
pentru examenul asta oricum ar trebui sa inveti la maximul de potential.
sau daca afli ca sunt 2000 de locuri in loc de 1500 te lasi mai pe tanjala?
sigur ca ai pentru ce sa inveti intrucat vor fi locuri pe toate specialitatile.
pentru examenul asta oricum ar trebui sa inveti la maximul de potential.
sau daca afli ca sunt 2000 de locuri in loc de 1500 te lasi mai pe tanjala?
sigur ca ai pentru ce sa inveti intrucat vor fi locuri pe toate specialitatile.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- Calico
- addicted
Rash wrote:Daca iti spuneau de la inceputul facultatii ca o sa fii super doctor daca citesti si o sa ai case si masini gramada ca in occident crezi ca n-ar fi fost mai multi care invatau?
Nu. Poate daca-ti spuneau ca o sa intri la inchisoare daca o sa omori pe cineva. Dar nici asa nu cred.
- dr_agc
- junior
dr_h wrote:Pe rezidentiat.info e precizat faptul ca in 15 noiembrie se da rezidentiat pe LOC si din ce am mai auzit s-ar scoate foarte putine locuri, mai putin decat cele 3000 de locuri si posturi care au fost aprobate odata cu bugetul pe 2009. Restul ce se intampla cu ele?
si uite asa incepe uni sa se streseze...unde ai auzit ca o sa fie mai putine locuri??? la tanti vecina care le stie pe toate?? sau portarul de la spital?? eu zic ca daca s-a pulblicat si s-au aprobat vro fi 3000 de locuri...

-
- junior
Daaaaaaaaa si eu zic ca vor fi 3000 de locuri..poate dau astia metodologia macar acum la inc lui septembrie...sa aveti spor la invatat!!!!!!!!!! 

-
- newbie
cele 3000 de locuri fantastice includ rezi pentru dentisti farmaciste... poate si alte forme de rezi .. cum sunt rezindenţiatul cu timp parţial. deci ar ramane ... pentru noi .. cam tot cate au fost anul trecut , asta daca nu se trezesc sa mai dea un rezi pe post ..separat .
- dr_h
- senior
Traim si vedem... spor la invatat si voua, ca eu am mare nevoie la cat de in urma sunt cu materia...
-
dar inscrierile pe cat incep,un aspect important pentru unii.celebra metodologie cand apare?
- AndreeaAndrei
- senior
Stiu de la o persoana cu functie mare in sanatate ca anul asta se scot multe locuri.Mi-a zis ceva de genul :"imi pare tare rau ca baiatul meu nu da rezi anul asta pentru ca se vor sc ozte foarte multe locuri..."
Ce nu ma ucide ma face mai puternic.
- cog1983
- elder
AndreeaAndrei wrote:Stiu de la o persoana cu functie mare in sanatate ca anul asta se scot multe locuri.Mi-a zis ceva de genul :"imi pare tare rau ca baiatul meu nu da rezi anul asta pentru ca se vor sc ozte foarte multe locuri..."
Au mai fost din astia si anul trecut care stiau din surse sigure ca se vor scoate 3000+ locuri (nu mai stiu numarul exact, dar era unul foarte exact...)

Simtul umorului e o dovada de inteligenta
- AndreeaAndrei
- senior
N-am zis ca sunt exacta.Stiu de la un director al casei de asigurari.Sa-ti dau nr de telefon?
- Laurentziu
- senior
am zis intr-un topic ca nu exista un ghid al proaspatului absolvent de medicina si ma gandeam, plecand de la ideea asta sa facem un forum unde sa discutam despre examenul de rezidentiat, probleme ale rezidentilor, oportunitati in afara si joburi ptr absolventi de medicina sau rezidenti. dar ma gandeam sa fie ceva fara plageri si rascoale impotriva sistemului, mistouri, certuri si ce mai gasim pe imed, cu regulament clar, si sa ne limitam doar la ceea ce e util.
intrebarea e: cine vrea sa colaboreze la infiintarea si administrarea forumului? stiu eu un loc unde sa facem forumul, fara reclame, stabil si cu o interfata ca a imedului.
intrebarea e: cine vrea sa colaboreze la infiintarea si administrarea forumului? stiu eu un loc unde sa facem forumul, fara reclame, stabil si cu o interfata ca a imedului.
the punisher
- dr_
- elder
Nu cred ca se vor scoate multe locuri... tocmai pentru ca e criza.
Ei vor sa dea afara cat mai mult, sa blocheze posturi, etc... nicidecum sa angajeze.

- dr_h
- senior
AndreeaAndrei wrote:Stiu de la o persoana cu functie mare in sanatate ca anul asta se scot multe locuri.Mi-a zis ceva de genul :"imi pare tare rau ca baiatul meu nu da rezi anul asta pentru ca se vor sc ozte foarte multe locuri..."
Auzind lucrul acesta tu personal stai mai linistita?
Ideal ar fi sa ne faca o bucurie, mai ales ca de la anul se schimba materia... Cu toate ca imi vine foarte greu sa cred avand in vedere restructurarile pe care le fac...
- AndreeaAndrei
- senior
Da eu personal stau mai linistita pt ca momentan cred ce mi s-a spus.Persoana respectiva e cu foarte mult bun-simt si foate la locul ei si mi-a zis nu ca sa ma linisteasca pe mine ci cu parere de rau ca fi-su nu beneficiaza de sansa asta pt ca anul viitor nu se stie ce si cum va fi.Pana la proba contrarie..
- AndreeaAndrei
- senior
Nu incerc sa conving pe nimeni de nimic.Am spus doar ce-am auzit.ar fi bine sa fie adevarat...
- Chingachgook
- addicted
AndreeaAndrei wrote:N-am zis ca sunt exacta.Stiu de la un director al casei de asigurari.Sa-ti dau nr de telefon?

ce treaba are CAS cu rezidentiatul?
- AndreeaAndrei
- senior
Multe ca si ei papa ciolanul impreuna cei de la minister.Eu am aflat anul trecut inainte sa se faca publice nr de locuri de la aceeasi persoana
- AndreeaAndrei
- senior
- Chingachgook
- addicted
pai zi numele
- AndreeaAndrei
- senior
Ca sa ce?
Hai sa asteptam rezi sa vedem cine are dreptate.Eu chiar vreau sa cred ca e adevarat pt ca e ultimul an in care dau rezi.
Hai sa asteptam rezi sa vedem cine are dreptate.Eu chiar vreau sa cred ca e adevarat pt ca e ultimul an in care dau rezi.
- dr_h
- senior
doamne ajuta ! merci... chiar daca sunt in urma cu invatatul, m-am mai linistit putin ...
- Chingachgook
- addicted
AndreeaAndrei wrote:Ca sa ce?
ca sa vedemn daca e aceeasi persoana.
am vb si eu cu cineva din minister care mi-a zis ca din cauza ca s-a tot dat pe post vor fi mai putine locuri ca anii trecuti.
si anul trecut mi-a spus vreo 50 de grile din cele care s-au dat deci banuiesc ca e bine informat
- b3
- elite
kooksee, nu mai zice d-astea ca te crede lumea si iar se umple forumul de teorii ale conspiratiei la rezi 

Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- coffee&tv
- junior
Tot legat de rezidentiat, dar putin pe langa subiectul rezidentiat 2009: are cineva tabelele cu specializarile in functie de punctaj care se fac dupa rezindentiat? si poate acel cineva sa le si posteze pe forum?
Universe always settles the score!
Does it?
No, but it should.
Does it?
No, but it should.
- marmotul
- elite
coffee&tv wrote:Tot legat de rezidentiat, dar putin pe langa subiectul rezidentiat 2009: are cineva tabelele cu specializarile in functie de punctaj care se fac dupa rezindentiat? si poate acel cineva sa le si posteze pe forum?
te referi la a doua specialitate? aia se poate face si fara sa dai rezu

- maalex
- junior
marmotul wrote:coffee&tv wrote:Tot legat de rezidentiat, dar putin pe langa subiectul rezidentiat 2009: are cineva tabelele cu specializarile in functie de punctaj care se fac dupa rezindentiat? si poate acel cineva sa le si posteze pe forum?
te referi la a doua specialitate? aia se poate face si fara sa dai rezu
cred ca se referea la tabelele care se fac dupa teleconferinta cu ce si-a ales fiecare in functie de punctajul pe care l-a avut.
Numai ca sunt puse pe specialitati si pe centre universitare si poti vedea ultimul punctaj cu care s-a luat o anumita specialitate intr-un anumit centru.
- rezidante
- senior
coffee&tv wrote:Tot legat de rezidentiat, dar putin pe langa subiectul rezidentiat 2009: are cineva tabelele cu specializarile in functie de punctaj care se fac dupa rezindentiat? si poate acel cineva sa le si posteze pe forum?
Mult mai simplu:pune mana si invata serios in aceste doua luni,si asta in cazul in care deja ai trecut prin mat de doua ori.Obtii peste 780p si desigur nu vei avea plb.inca un aspect;un singur punct te poate arunca cu 7-10 locuri in jos cand vei alege,daca vei alege!

- coffee&tv
- junior
@marmotul
Nu ma refer la a doua specializare.
@maalex
Da, la tabelele facute dupa teleconferinta...la alea ma refer. La un moment dat a fost postat unul pe forum pentru 2007 (cred! pentru ca nu-l am pe computer-ul asta sa verific anul).
@rezidante
Nu dau rezidentiatul anul asta, ci in 2010 asa ca timp de invatat as avea destul, problema este ca nu stiu cum se va da rezidentiatul atunci
...probabil nici eu nici cei de la guvernare.
Nu ma refer la a doua specializare.
@maalex
Da, la tabelele facute dupa teleconferinta...la alea ma refer. La un moment dat a fost postat unul pe forum pentru 2007 (cred! pentru ca nu-l am pe computer-ul asta sa verific anul).
@rezidante
Nu dau rezidentiatul anul asta, ci in 2010 asa ca timp de invatat as avea destul, problema este ca nu stiu cum se va da rezidentiatul atunci

Universe always settles the score!
Does it?
No, but it should.
Does it?
No, but it should.
- rezidante
- senior
@rezidante
...probabil nici eu nici cei de la guvernare.[/quote]
Nu conteaza cand dai rezi sau sub ce forma, ci cat de bine esti pregatit, in calitate de candidat la concursul respectiv!

Nu conteaza cand dai rezi sau sub ce forma, ci cat de bine esti pregatit, in calitate de candidat la concursul respectiv!

-
- junior
[/quote]
Desigur, uneori nu conteaza nici cat de bine esti pregatit, da' nu-i problema fiindca medicina e un fel de hobby asa ca important e s-o practici cu placere, entuziasm si spirit de sacrificiu..
Daca vrei si bani pe hobby, e un pic exagerat, nu le poti avea pe toate asa.

Desigur, uneori nu conteaza nici cat de bine esti pregatit, da' nu-i problema fiindca medicina e un fel de hobby asa ca important e s-o practici cu placere, entuziasm si spirit de sacrificiu..

- maalex
- junior
rezidante wrote:Nu conteaza cand dai rezi sau sub ce forma, ci cat de bine esti pregatit, in calitate de candidat la concursul respectiv!
Da...doar ca ar fi dragut sa stii si pentru ce te pregatesti. (pentru ce forma de examen adica).
E usor de zis pentru cineva care stie sigur ca va da grila si dupa ce bibliografie.
- rezidante
- senior
Da...doar ca ar fi dragut sa stii si pentru ce te pregatesti. (pentru ce forma de examen adica).
E usor de zis pentru cineva care stie sigur ca va da grila si dupa ce bibliografie.[/quote]
Din cate stiu precum multi altii,ex de rezidentiat e un ex de cultura medicala generala
daca nu stapanesti aceasta cultura, fireste ca nu te vei descurca sub nici o forma si din nici o bibliografie! 
E usor de zis pentru cineva care stie sigur ca va da grila si dupa ce bibliografie.[/quote]
Din cate stiu precum multi altii,ex de rezidentiat e un ex de cultura medicala generala

- maalex
- junior
rezidante wrote:Da...doar ca ar fi dragut sa stii si pentru ce te pregatesti. (pentru ce forma de examen adica).
E usor de zis pentru cineva care stie sigur ca va da grila si dupa ce bibliografie.

Ai dreptate. Daca era un rezidentiat cu cazuri clinice ai fi avut si mai multa dreptate, dar atunci cand grilele nu se bazeaza neaparat pe o gandire logica si pe o cultura medicala generala ci sunt formulate aproape ca niste citate din carti....te ajuta macar un pic sa fi citit acele carti.
- rezidante
- senior
Cand stii bine, doar atunci poti sa vezi logica.Ft putine grile sunt stricto senso,dar ele sunt pt cei care obtin peste 90%!
Ai dreptate. Daca era un rezidentiat cu cazuri clinice ai fi avut si mai multa dreptate, dar atunci cand grilele nu se bazeaza neaparat pe o gandire logica si pe o cultura medicala generala ci sunt formulate aproape ca niste citate din carti....te ajuta macar un pic sa fi citit acele carti.[/quote]
Ai dreptate. Daca era un rezidentiat cu cazuri clinice ai fi avut si mai multa dreptate, dar atunci cand grilele nu se bazeaza neaparat pe o gandire logica si pe o cultura medicala generala ci sunt formulate aproape ca niste citate din carti....te ajuta macar un pic sa fi citit acele carti.[/quote]
- dr_
- elder
Cutare este produs de X, Y, Z, A, B. La asta se reduce tot rezidentiatul. Cu invatatul logic poti sa o iei masiv in barba.