eu am trecut deja de ex asta
nu cred ca trebuie sa le gasim scuze,au de facut 200 de grile care trebuie sa fie din materie,neinterpretabile si corect scrise

gaurav_singh_md wrote:dr_dr wrote:da dar nu era din materie
daca te uiti pe tabe 231-2 este mentionat ce efecte au medicamente antiaritmice pe nodul sinusal. (si chiar daca nu ai citit randul din care a fost format intrebare de pe pg. 1385, tabel 231-2 sigur ai citit).
iubitata wrote:gaurav_singh_md wrote:dr_dr wrote:da dar nu era din materie
daca te uiti pe tabe 231-2 este mentionat ce efecte au medicamente antiaritmice pe nodul sinusal. (si chiar daca nu ai citit randul din care a fost format intrebare de pe pg. 1385, tabel 231-2 sigur ai citit).
Este o tematica care ar trebui respectata, dar la noi nu se respecta nimic. Si in plus mai sunt si persoane, ca tine(te rog nu te supara), care tolereaza asa ceva( le gaseste si explicatii). Noi ar trebui sa lupatam sa ni se respecte drepturile in tara asta, nu sa gasim "explicatii".
Agentii de sulfitare precum metabisulfitul de potasiu, bisulfitul de sodiu si de potasiu, sulfitul de sodiu si dioxidul de sulf, folositi pe scara larga in industria alimentara si farmaceutica ca agenti antiseptici si conservanti pot produce de asemenea obstructie acuta a cailor respiratorii la indivizii sensibili
Velvet Underground wrote:Este trecut si la poluanti din aer (unde scrie ca trebuie sa fie in c% mare) dar si la stimuli farmacologici.
Citez de Harrison - Astm, pagina 1568:Agentii de sulfitare precum metabisulfitul de potasiu, bisulfitul de sodiu si de potasiu, sulfitul de sodiu si dioxidul de sulf, folositi pe scara larga in industria alimentara si farmaceutica ca agenti antiseptici si conservanti pot produce de asemenea obstructie acuta a cailor respiratorii la indivizii sensibili
cog1983 wrote:Velvet Underground wrote:Este trecut si la poluanti din aer (unde scrie ca trebuie sa fie in c% mare) dar si la stimuli farmacologici.
Citez de Harrison - Astm, pagina 1568:Agentii de sulfitare precum metabisulfitul de potasiu, bisulfitul de sodiu si de potasiu, sulfitul de sodiu si dioxidul de sulf, folositi pe scara larga in industria alimentara si farmaceutica ca agenti antiseptici si conservanti pot produce de asemenea obstructie acuta a cailor respiratorii la indivizii sensibili
deci nu ca agenti farmacologici![]()
Mie mi s-a parut foarte clara intrebarea respectiva. Din cate imi aduc aminte era pusa si pe rezitest inainte de rezi.
clivia wrote:Eu am o intrebare in ceea ce priveste HTA, daca ma poate ajuta cineva: pg 1530:Agenti antiadrenergici: stimularea allfa receptorilor din centrul vasomotor al creierului scade fluxul simpatic scazand astfel presiunea arteriala. Apare de obicei o scadere a debitului cardiac si a frecventei cardiace, mai obisnuit cu clonidina si guanabenz dar reflexul baroreceptor este intact. Astfel simptomele posturale sunt absente.
Tabel 246-4: La toti agentii antiadrenergici centrali la reactii adverse frecvente sau caracteristice e mentionata hipotensiune posturala.
Cum este corect? Sau poate nu am inteles eu!
clivia wrote:Ma mai poate ajuta cineva cu o intrebare din IMA? Pg 1503 :Rareori depolarizari ventriculare sporadice se intalnesc la aproape toti pacientii cu infarct. Rareori e cam acelasi lucru cu sporadic dar daca apar la aproape toti pacientii nu inseamna ca sunt frecvente? Multumesc anticipat!
clivia wrote:Ma mai poate ajuta cineva cu o intrebare din IMA? Pg 1503 :Rareori depolarizari ventriculare sporadice se intalnesc la aproape toti pacientii cu infarct. Rareori e cam acelasi lucru cu sporadic dar daca apar la aproape toti pacientii nu inseamna ca sunt frecvente? Multumesc anticipat!
VoxEgo wrote:Bun, one more.
La sepsis la copii apare 'leucocitoza cu neutrofilie' de n ori, precum si precizarea ca numarul normal al leucocitelor este de 22.ooo/mm cub.
Mai jos, leucocitele < 5000/mm cub cu neutrofile <1000/mm cub sunt considerate sugestive si pot fi considerate semne de infectie la nou nascut (sunt criteriu cu valoare predictiva pt infectia neonatala)
Am inteles mai jos ca neutropenia <1750/mm cub este specifica pt sepsis dar nr neutrofile > 2000/mm cub mai sensibil.
Maybe I am missing something and not seeing the big pink elephant DAR eu vad leucocite < 5000 ca fiind leucopenie, in contextul in care valoarea lor normala este de 22.000. Deci unde este respectiva leucocitoza cu neutrofilie?
Banuiesc ca este vorba despre o variatie relativa pe undeva, pe care nu au explicat-o corect, dar pana atunci eu nu inteleg nimic.
VoxEgo wrote:I see. M-a indus in eroare insistenta pe leucocitoza si neutrofilie.
Next
In cancerul de san, la pagina 1192 avem impartirea lui Berg a ggl axilari, in trei statii (de fapt 4).
a. statia I - ggl situati in afara marginii externe a micului pectoral.
b. statia a II a - ggl ce se gasesc inapoia acestui muschi
c. statia a III a - teritoriul limfo ganglionar cuprins in spatiul aflat inuntrul marginii interne a muschiului
d. statia a IV - ggl interpectoral Rotter
La pagina 1196, la stadializare, ggl axilari si interpectorali (Rotter) se impart in 3 statii ganglionare
Nivel I (axilari inferiori) - ggl situati lateral si inferior de marginea laterala a m. pectoral mic
Nivel II (axilar mijlociu) - ggl situati intre marginile mediala si laterala ale muschiului pectoral mic si ggl limfatici interpectorali Rotter
Nivel III (axilar apical) - ggl situati superior de marginea mediala a m. pectoral mic incluzandu-i pe cei descrisi ca subclaviculari, infraclaviculari sau apicali.
Initial am presupus ca este vorba despre una si aceiasi clasificare. Dar statia a II a nu corespunde cu nivelul II, in primul caz fiind vorba de ggl situati ininapoia micului pectoral (pe fata posterioara, nu?) si in al doilea caz fiind vorba de ggl situati pe fata anterioara, luand in calcul reperul dat de ggl. interpectorali Rotter.
Deci overall intrebarea mea ar fi daca este vorba sau nu de aceiasi clasificare.
clivia wrote:Si eu mai am una la insuficienta cardiaca diureticele de ansa au ca efecte adverse hipopotasemie, alcaloza metabolica si hiponatremie-1426. La pg 1427 scrie ca acestea s-au dovedit eficiente la pacientii hipoalbuminemie,hipocloremie,hipokaliemie,hiponatremie.Nu prea inteleg! Poate imi scapa mie ceva,dar administrarea lor in aceste cazuri nu ar agrava tulburarile hidroelectrolitice deja prezente?
clivia wrote:Daca tot vorbim de hiponatremie la pagina 1431 scrie ca hiponatremia apare ca o complicatie a diureticelor administrate in exces care scad rfg si reduc eliminarea de nacl de la nivelul segmentelor de dilutie in tubii distali.Daca eliminarea de NaCl e redusa...atunci de ce e hiponatremie?
clivia wrote:Am carente la capitolul fiziologie renala si nu mai stiu exact ce se intampla in segmentele de dilutieasa ca o sa mai intreb daca ceea ce a scris gaurav_singh_md se poate traduce asa: hiponatremia rezulta prin scaderea RFG care scade reabsorbtia Na in tubul distal? Va multumesc pentru raspunsuri!
VoxEgo wrote:Ce iti spun ei acolo e ca apare o 'decreased delivery of NaCl to the diluting sites in the distal tubule' adica iese mai putin Na, deci este eliminat mai mult, deci apare hiponatremia.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests