Transfer...detasare...help...

de dat il dam, dar il mai terminam ?
dr_arm
senior
senior

Re: Transfer...detasare...help...

Postby dr_arm » Sun Dec 07, 2008 4:43 pm

aspirina wrote:Eu in noaptea asta plec la oradea ....cu inima stransa ce-i drept :? ,ok? :?

Da, e deajuns. Dar de obicei detasarea e pe un an. Nu strica sa o ei pe un an. Nu te incurca la transfer. Nu strica sa mergi si cu un buchet de flori daca e vb de o femeie. Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Succes![/quote]

Detasarea poate fi facuta pe orice perioada de timp, maxim un an (eu m-am detasat in urma cu 3 ani), dar se ia pe module; de exemplu: primul modul e de 3 luni, iti faci detasare pe 3 luni, apoi faci detasare pe urmatorul modul. Sfatul meu e sa-ti iei detasare de 6 luni pe mf si in februarie iti faci actele pentru transfer...
Drum bun si sa te auzim cu vesti bune! Bafta!

nejla_dr
junior
junior

Postby nejla_dr » Sun Dec 07, 2008 4:49 pm

eu nu inteleg o chestie....detasarea asta in ce consta....o cerere pe care o semneaza ambii coordonatori?sau sunt cereri separate pt fiecare coordonator?e cineva amabil sa ne dea un exemplu de cerere?multumesc anticipat!

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Sun Dec 07, 2008 4:59 pm

nejla_dr wrote:eu nu inteleg o chestie....detasarea asta in ce consta....o cerere pe care o semneaza ambii coordonatori?sau sunt cereri separate pt fiecare coordonator?e cineva amabil sa ne dea un exemplu de cerere?multumesc anticipat!

so... acum 3 ani am facut o cerere pe care au semnat-o cei de la spitalul platitor, centrul in care am vrut sa ma detasez (DSP) si coordonatoarea de rezidentiat din centrul in care am vrut sa ma detasez (acum vad ca s-au schimbat regulile).
Subsemnatul/a X, CI serie si nr., domiciliul, medic rezident in specialitatea Y, repartizat/a la spitalul Z, avand ca spital platitor spitalul W, rog a-mi aproba detasarea in perioada de... de la spitalul Z la spitalul M, din urmatoarele motive:...
Atunci eu am facut cererea catre directorul spitalului unde am fost repartizata.
Din cate am vazut, pentru cei care au luat post, pentru detasare au nevoie de acordul celor 2 indrumatori si acceptul spitalului platitor.
Bafta!

Dr. pedi
newbie
newbie

Postby Dr. pedi » Sun Dec 07, 2008 6:44 pm

dr_arm wrote:
dr_ wrote:Eu inca nu am inteles ce hartie trebuie sa semneze aia doi... :( :( :(Heeelp.

Ambele semnaturi vor fi pe cererea ta de detasare/transfer

coordonator oradea+ timisoara +cerere la perfmed trimiti prin fax si este in regula,
Detasarea se obtine fara probleme.

dr_
elder
elder

Postby dr_ » Sun Dec 07, 2008 7:13 pm

nejla_dr wrote:eu nu inteleg o chestie....detasarea asta in ce consta....o cerere pe care o semneaza ambii coordonatori?sau sunt cereri separate pt fiecare coordonator?

Poate sa raspunda cineva extrem de clar la intrebarea de mai sus? :?

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Sun Dec 07, 2008 8:21 pm

dr_ wrote:Poate sa raspunda cineva extrem de clar la intrebarea de mai sus? :?

cred ca am explicat destul de clar mai sus. este o singura cerere pe care o semneaza ambii coordonatori.

dr_
elder
elder

Postby dr_ » Sun Dec 07, 2008 8:55 pm

Bun. Inteleg ca detasarea se face pe module. Cum pot afla care este primul modul pe Anato-pat in Sibiu?
Pot alege orice spital din Buc ca primitor? (daca ma accepta, logic)

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Sun Dec 07, 2008 10:05 pm

dr_ wrote:Bun. Inteleg ca detasarea se face pe module. Cum pot afla care este primul modul pe Anato-pat in Sibiu?
Pot alege orice spital din Buc ca primitor? (daca ma accepta, logic)

indrumatorul de rezi de la Sibiu este obligat sa va spuna cu ce stagiu incepeti. te transferi la Buc pe stagiul respectiv...dap, poti alege orice spital platitor din Buc...

folositorul
senior
senior

Postby folositorul » Sun Dec 07, 2008 11:59 pm

Code: Select all

A. Pentru detasari intre Centre Universitare:
      - acceptul de plecare dat de coordonatorul de program de rezidentiat din centrul de pregatire in care a fost confirmat si, respectiv acceptul de primire din centrul in care urmeaza sa se detaseze
      - acceptul de primire dat de coordonatorul de program de rezidentiat in specialitatea modulului in care se doreste detasarea (in cazul in care se detaseaza pe un stagiu complementar)

coordonatorul asta e decanul?

ai seful de sexie din spitalul in care esti repartizat, probabil cadavru didactic (ma rog, daca ai de ales, ala pe care l-ai ales) si eventual managerul spitalului, in ambele directii - de unde pleci si unde te duci.
eu am post la deta si vreau sa ma transfer de la oradea la timisoara. nu ma plateste nici timisoara nici oradea, asa ca, nu prea vad care e problema
when the goin' get's tough, the tough get's goin'!

d'Arc
elder
elder

Postby d'Arc » Mon Dec 08, 2008 12:20 pm

dr_arm wrote:
aspirina wrote:Eu in noaptea asta plec la oradea ....cu inima stransa ce-i drept :? ,ok? :?

mah nu puteai spune mai repede ca vii la Oradea?? :ohmamma: veneam dupa tine si te plimbam pe la ai nostri. astia de la faculta sunt niste rechini, daca nu musti tu mai tare te sfasie de viu. unde mai pui ca decan este da numa interimar. iti urez bafta. :susel:

rontzy
senior
senior

Postby rontzy » Mon Dec 08, 2008 5:35 pm

burlacelul wrote:Eu am obtinut aprobarile inainte de angajare. Important e sa fie ei deacord. Si acordul poti sa il iei inainte de angajare. Daca spun ca nu e legal sa ti-l dea inainte, cel putin verbal sa il obtii. E jenant pt ei sa se razgandeasca dupa.
Bafta!

AVETI GRIJA CE DATA CONTIN ACORDURILE VOASTRE!!!!
Nu se poate ca data de pe acorduri sa fie anterioara lunii ianuarie, pt ca nu cred ca sunt valabile (cel putin asa mi-a explicat mie la DSP). Plus ca inca nu a aparut metodologia de detasari si transferuri.
Este pacat ca singurul lucru pe care un om il poate face opt ore este sa munceasca. Nu poate sa manance opt ore; nu poate sa bea opt ore; nu poate sa faca dragoste opt ore.

dr_
elder
elder

Postby dr_ » Mon Dec 08, 2008 8:11 pm

A aparut aici lista cu primul stagiu:

http://www.perfmed.ro/download/rezident ... embrie.pdf

La anatomie patologica primul stagiu dureaza 1 an. :peace:

Sa inteleg de aici ca prima detasare o voi obtine pe tot anul? Adica un an de zile raman 100% "acasa" daca imi este aprobata detasarea? Ar fi super tare! :shock:

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Mon Dec 08, 2008 10:00 pm

dr_ wrote:Sa inteleg de aici ca prima detasare o voi obtine pe tot anul? Adica un an de zile raman 100% "acasa" daca imi este aprobata detasarea? Ar fi super tare! :shock:

dap, desi te sfatuiesc ca intre timp sa-ti faci actele si pentru transfer. detasarea o vei lua pentru tot anul (dar trebuie sa specifici in cerere perioada pentru care doresti detasarea!)

lion
senior
senior

Postby lion » Tue Dec 09, 2008 2:19 pm

in perfmed scrie numai de "metodologia de detasare" dar de transfer nimic.... :( .sa inteleg ca nu se fac transfweruri de data asta?la rezidentiatul pe post din vara scrie clar "metodologie transfer si detasari" acum nimic....si nu reusesc nici sa prind bucurestiul :evil:

pisicuta
newbie
newbie

Postby pisicuta » Tue Dec 09, 2008 2:25 pm

E asa cum zici doar de detasari scrie hmmm nu-mi miroase a bine cred ca nu vom pupa transferuri ca atunci amintea si de ele :x

aspirina
senior
senior

Postby aspirina » Tue Dec 09, 2008 2:26 pm

Hai ca venii si yo de la oradea. Doctore Bang,data viitoare o sa te anuntz,prin feb vin la oradea sa iau acordul tuturor coordonatorilor din 2009 :lol: . mersic fain

Am luat semnatura de la conf dr.luiza demian de pe med interna ( coordonator mf).Mi s-a zis acolo ca cererile pt detasare se pun incepand cu 5 ian.
Acuma intrebare: Eu unde ma duc la serviciu incepand cu 5 ian avand in vedere ca am obtinut semnatura? Banuiesc ca la sb.

Mersic mult Dr_arm ,asa am gandit si eu!!!! Acuma cu acordul coordonatorilor luat ma duc la dsp sibiu? (impreuna cu actele doveditoare pt detasare) De fapt nu acum,ci in 5 ian,corect? Intrebarea ramane cea de mai sus :help:

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Tue Dec 09, 2008 2:30 pm

aspirina wrote: Acuma intrebare: Eu unde ma duc la serviciu incepand cu 5 ian avand in vedere ca am obtinut semnatura? Banuiesc ca la sb.

Mersic mult Dr_arm ,asa am gandit si eu!!!! Acuma cu acordul coordonatorilor luat ma duc la dsp sibiu? (impreuna cu actele doveditoare pt detasare) De fapt nu acum,ci in 5 ian,corect? Intrebarea ramane cea de mai sus :help:

Da, incepand cu 5 ianuarie te duci la Sibiu. Actele cu acordul tuturor trbuie trimise la CNDPS. Nu strica sa intrebi la Sibiu..
Pentru putin!
Bafta multa in continuare!

lion
senior
senior

Postby lion » Tue Dec 09, 2008 2:50 pm

pisicuta wrote:E asa cum zici doar de detasari scrie hmmm nu-mi miroase a bine cred ca nu vom pupa transferuri ca atunci amintea si de ele :x

eu sun de dimineata ca idioata si nu reusesc sa prind bucurestiul....nu stiu ce sa scriu in cerere,detasare sau transfer,profu' meu ma asteapta si imi semneaza orice ii duc :x ......

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Tue Dec 09, 2008 2:50 pm

lion wrote:in perfmed scrie numai de "metodologia de detasare" dar de transfer nimic.... :( .sa inteleg ca nu se fac transfweruri de data asta?la rezidentiatul pe post din vara scrie clar "metodologie transfer si detasari" acum nimic....si nu reusesc nici sa prind bucurestiul :evil:

stati linistiti! transferurile se fac dupa 28 februarie. este undeva scris ca pe 20 februarie se va publica metodologia pentru transfer si locurile disponibile pentru fiecare centru..

lion
senior
senior

Postby lion » Tue Dec 09, 2008 2:53 pm

dr_arm wrote:
lion wrote:in perfmed scrie numai de "metodologia de detasare" dar de transfer nimic.... :( .sa inteleg ca nu se fac transfweruri de data asta?la rezidentiatul pe post din vara scrie clar "metodologie transfer si detasari" acum nimic....si nu reusesc nici sa prind bucurestiul :evil:

stati linistiti! transferurile se fac dupa 28 februarie. este undeva scris ca pe 20 februarie se va publica metodologia pentru transfer si locurile disponibile pentru fiecare centru..

ce ma enerveaza ca ne pun asa pe drumuri...
merci mult,inseamna ca mai intai imi fac dosarul de detasare?asa-i?

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Tue Dec 09, 2008 3:01 pm

lion wrote:ce ma enerveaza ca ne pun asa pe drumuri...
merci mult,inseamna ca mai intai imi fac dosarul de detasare?asa-i?

dap...

razi
senior
senior

Postby razi » Tue Dec 09, 2008 4:59 pm

Scrie doar de detasare pt ca transferul nu este treaba lor ci treaba MS.Stati linistiti ca transferuri se dau daca intruniti conditiile.

d'Arc
elder
elder

Postby d'Arc » Tue Dec 09, 2008 10:40 pm

[quote="aspirina"]Hai ca venii si yo de la oradea. Doctore Bang,data viitoare o sa te anuntz,prin feb vin la oradea sa iau acordul tuturor coordonatorilor din 2009 :lol: . mersic fain

noi sa fim sanatoase. in feb o sa fiu si eu un mic-pitic printre urgentistii din Tg M, cam departe de casuta mea unde o sa vii tu... in orice caz, baftoace sa ai. :peace:

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Wed Dec 10, 2008 3:37 pm

nu as vrea sa fiu rautacioasa dar... ce au patit doamnele de la rectorat- UMF Carol Davila??? nici nu am apucat sa adresez intrebarea ca poccc!!!! mi-au inchis telefonul in nas (dupa ce 20 min ma trimiteau la facultate, de la facultate la rectorat). aaaa!
si cei de la CNDPS mi-au dat minunata veste ca nu ma pot detasa in centrul universitar Iasi deoarece nu exista coordonator pe recuperare... ce zi! :( :( :(

lion
senior
senior

Postby lion » Wed Dec 10, 2008 4:34 pm

dr_arm naspa treaba....
am reusit azi sa prind perfmed-ul si mi-au zis clar: in prima faza numai detasare ulterior,in februarie se acepta dosarele de transfer.so alte drumuri,alte distractii....

aspirina
senior
senior

Postby aspirina » Wed Dec 10, 2008 6:01 pm

Bafta multa,piticule urgentist!!!!!!!!!! :allright:

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Wed Dec 10, 2008 6:16 pm

lion wrote:dr_arm naspa treaba....
am reusit azi sa prind perfmed-ul si mi-au zis clar: in prima faza numai detasare ulterior,in februarie se acepta dosarele de transfer.so alte drumuri,alte distractii....

pai de la Iasi la Bucuresti ajungi in 5 minute... :(

tufish
junior
junior

Postby tufish » Wed Dec 10, 2008 7:42 pm

nu pune cineva niste cereri tip dupa care sa ne luam? (detasare si transfer) ca eu is degeaba la formulari.

aspirina
senior
senior

Postby aspirina » Wed Dec 10, 2008 9:07 pm

Eu pt detasare am scris asa:

D-nei /D-lui conf.dr .........coordonator rezidentiat specialitatea......centrul univ......,

Subsemnata....,medic rezident anul 1, specialitatea......,incadrata la spitalul.......,va rog sa-mi aprobati detasarea din centrul universitar...in centrul universitar.... pt efectuarea stagiului de........in perioada ........
Solicit detasarea din urmat motive:......................

Va multumesc!

mad_maddie
senior
senior

Postby mad_maddie » Wed Dec 10, 2008 10:48 pm

eu am adresat cererea Domnului Rector, si am luat si parafa rectoratului si a coord. pe ea. asa m-a sfatuit cineva de la ASP.

aspirina
senior
senior

Postby aspirina » Thu Dec 11, 2008 12:54 am

Mie la oradea nu mi-a zis nimeni de rector :roll:

tufish
junior
junior

Postby tufish » Thu Dec 11, 2008 5:22 pm

ok... asta inseamna ca trebuie trei cereri separate pt fiecare coordonator in parte
si nu cum se vehicula mai inainte ca o cerere adresata (cui?) in care cei trei coordonatori isi pun acceptul pe aceeasi foaie, da? (asta pt detasare)
pt transfer scriu aceeasi chestie doar ca trec transfer in loc de detasare?
si cum formulez ca n-am chef sa stau in cluj fiindca am locuinta in timisoara?

tufish
junior
junior

Postby tufish » Thu Dec 11, 2008 5:37 pm

si cum formulez pt partea care ma primeste detasarea/ transferul?

aspirina
senior
senior

Postby aspirina » Thu Dec 11, 2008 8:45 pm

Faci o singura cerere catre dr docent pe care il rogi sa te lase sa pleci si tot cu aia te duci la celalalt care te primeste si ala scrie DE ACORD si parafeaza sau poti sa faci 2 cereri ca nu te tine nimeni,tu sa ai aprobarile ambelor talente.
Cum sa scrii ca nu ai chef ? simplu-DIN MOTIVE LOCATIVE.

miha25
newbie
newbie

Postby miha25 » Thu Dec 11, 2008 8:51 pm

Stiu ca se vorbeste aici despre detasari si transferuri...dintr-un oras in altul din cate am inteles, dar pentru schimbarea specialitatii stie cineva ceva? multumesc!

d'Arc
elder
elder

Postby d'Arc » Fri Dec 12, 2008 10:29 am

aspirina wrote:Bafta multa,piticule urgentist!!!!!!!!!! :allright:

mersi frumos! bafta si tie, mai ales daca mai dai la anul :peace:

burlacelul
elder
elder

Postby burlacelul » Fri Dec 12, 2008 11:10 am

rontzy wrote:
burlacelul wrote:Eu am obtinut aprobarile inainte de angajare. Important e sa fie ei deacord. Si acordul poti sa il iei inainte de angajare. Daca spun ca nu e legal sa ti-l dea inainte, cel putin verbal sa il obtii. E jenant pt ei sa se razgandeasca dupa.
Bafta!

AVETI GRIJA CE DATA CONTIN ACORDURILE VOASTRE!!!!
Nu se poate ca data de pe acorduri sa fie anterioara lunii ianuarie, pt ca nu cred ca sunt valabile (cel putin asa mi-a explicat mie la DSP). Plus ca inca nu a aparut metodologia de
detasari si transferuri.

Multumesc mult! Imi e de mare ajutor informatia. Pot evita o neplacere la centru.

burlacelul
elder
elder

Postby burlacelul » Fri Dec 12, 2008 11:19 am

miha25 wrote:Stiu ca se vorbeste aici despre detasari si transferuri...dintr-un oras in altul din cate am inteles, dar pentru schimbarea specialitatii stie cineva ceva? multumesc!

Nasol, asta doar la anul, la ex de rezi. Daca il iei.
E inuman cum ne-au tratat la repartizare. Imi pare rau de situatia in care esti.

aspirina
senior
senior

Postby aspirina » Fri Dec 12, 2008 11:28 am

Da,da ....aveti grija cu datele de pe cereri,ele trebuie sa dateze din ian 2009 pt ca altfel nu sunt bune
Cererile pt detasare se pun in 5 ian,deci ar fi bine ca aia sa fie data

d'Arc
elder
elder

Postby d'Arc » Fri Dec 12, 2008 11:41 am

aspirina wrote:Da,da ....aveti grija cu datele de pe cereri,ele trebuie sa dateze din ian 2009 pt ca altfel nu sunt bune
Cererile pt detasare se pun in 5 ian,deci ar fi bine ca aia sa fie data

dupa cate am vazut, la rector se ajunge dupa 5 ian cu cererea, asa ca oricum inainte tre sa treci de coordonatori..

Return to “Rezidentiat 2009”