Rezidentiat 2009
- Chingachgook
- addicted

Re: Rezidentiat 2009
sibiu - portstindardul medicinei romanesti.
in alta ordine de idei, la bucuresti facultatea e o jena. din auzite , la cluj si (poate mures) e la fel. prin comparatie totusi... in celelalte centre nivelul e sub asta.
nu inteleg rolul argumentatiei de mai sus. atat timp cat nu putem cuantifica eu nu vad decat niste frustrari de oameni care cauta justificari ca ei au terminat in alte centre.
cat priveste exemplul stupid cu prezenta si restantele in anul 6, daca se uita careva in history o sa vada cum ma plangeam in 2005 ca am avut restanta la ATI in municipal. era ultimul stagiu in vara, ala abera ca nu ne baga in licenta, m-am dus pe acolo sa fac recuperari, etc. normal ca la momentul respectiv eram revoltat, dar cu trecerea anilor l-am mai inteles.
am mai scris undeva, nu zic ca umf buc e cea mai floare dintre flori, dar in mod clar alaturi de cj e in plutonul fruntas.
in alta ordine de idei, la bucuresti facultatea e o jena. din auzite , la cluj si (poate mures) e la fel. prin comparatie totusi... in celelalte centre nivelul e sub asta.
nu inteleg rolul argumentatiei de mai sus. atat timp cat nu putem cuantifica eu nu vad decat niste frustrari de oameni care cauta justificari ca ei au terminat in alte centre.
cat priveste exemplul stupid cu prezenta si restantele in anul 6, daca se uita careva in history o sa vada cum ma plangeam in 2005 ca am avut restanta la ATI in municipal. era ultimul stagiu in vara, ala abera ca nu ne baga in licenta, m-am dus pe acolo sa fac recuperari, etc. normal ca la momentul respectiv eram revoltat, dar cu trecerea anilor l-am mai inteles.
am mai scris undeva, nu zic ca umf buc e cea mai floare dintre flori, dar in mod clar alaturi de cj e in plutonul fruntas.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- drzuzu
- senior

kooksee wrote:sibiu - portstindardul medicinei romanesti.
Eu am vrut doar sa subliniez faptul ca exista facultate de medicina si la Sibiu, din 1990. Nu are aceeasi reputatie si istorie (nici nu ar avea cum!) cum au cele de la Bucuresti, Cluj, Tg Mures, Timisoara sau Iasi, dar exista. Nu este la fel de buna, nu are acelasi nivel de pregatire ca cele din centrele mai sus amintite, dar exista! Iar cine vrea sa invete, invata, indiferent cat de buna/rea este facultatea pe care o urmeaza!
Chiar a existat o perioada, in istoria facultatii de medicina "Victor Papilian" din Sibiu, in care cursurile erau tinute de catre profesori ce veneau din Cluj. Din cate tin minte farmacologia am facut-o cu prof Safta de la Cluj...
Si am mai vrut sa subliniez faptul ca profii sunt cam exigenti sau mai cu mot, mai ciufuti, cum ar spune unii. De-astia sunt peste tot! Poate sunt mai multi in Sibiu pt ca si orasul este mai mic! De fapt...intr-un oras mare, nu-i vezi, dar intr-unul mai mic...ies in evidenta!
"Poti zidi o lume-ntreaga, poti s-o sfarmi, orice ai spune, peste toate o lopata de tarana se depune..."
- drzuzu
- senior

Apropos....si la Oradea exista facultate de medicina.
"Poti zidi o lume-ntreaga, poti s-o sfarmi, orice ai spune, peste toate o lopata de tarana se depune..."
- she-doc
- junior

.. si sa nu uitam facultatea de medicina din Arad...
- drzuzu
- senior

she-doc wrote:.. si sa nu uitam facultatea de medicina din Arad...
De asta uitasem! Am auzit de existenta ei...
- Chingachgook
- addicted

sau galati.
eu ma refeream la avantul pionieresc al sibienilor.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- drzuzu
- senior

kooksee wrote:sau galati.
Lasa-ne si pe noi sa ne simtim bine!
Eu am terminat la Sibiu si, sincera sa fiu, am fost multumita de prestatiile profilor de la Sibiu (cu unele mici exceptii). De la unii ai ce invata! Si chiar sunt mandra ca am terminat medicina la Sibiu!
- dr_dr
- elder

reimus wrote:dr_dr wrote:Ce imi plac mie astea cu in anul VI nu trebuie sa mergi la scoala.....Poate la voi in Bucuresti se practica..In alte centre cum ar fi Clujul de ex se face prezenta la gine...ai garzi obligatorii, se pica la sanatate publica,derma...
M-am saturat de examene in anul VI...
Eu propun sa se dea o lege sa nu mai existe anul VI si in acel an toata lumea sa invete pt rezidentiat....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mai, copii, nu stiu cum draq peste tot in provincie va vaitati ca ati rupt cartea in facultate, ca la Cluj, Timi etc s-a facut prezenta zilnic la absolut toate materiile in anul 6 (by the way, si pe noi, in Buc, ne-au rupt la Sanatate Publica, e adevarat ca am facut in anul 4)...
Sa va explic ceva, ca deveniti agasanti cu placa "in Buc nu se face": aici sunt muuult mai multe serii si clinici decat in provincie si intr-adevar in unele din ele nu se face, dar nu este o stare de spirit generala. Cat despre constiinciozitatea cu care se face carte in celelalte centre am dubiile mele, avioane din astea nu mai halesc de mult...
O alta paranteza, pentru cultura generala a tuturor: la Bucuresti a aparut baza de intrebari pt examenul de licenta in anul 2005, adica la 2 ani dupa ce stia toata lumea ca grilele de la examenul de licenta in Cluj si Timi circulau cu 1 zi inauntea examenului... No comment...
Poate ne povesteste un absolvent de 2007(Bucuresti)ce licenta draguta au dat ei...asa de draguta ca s-a auzit pana la cluj...
Da noi avem un fel de rezitest..dar din grilele respective vin doar 70% din intrebari.Si sa nu punem la socoteala ca avem si ex practic...A nu stiai? Da astia din provincie au si ex practic...Si ca sa vezi suntem impartiti la toate clinicile.Si nimeni nu tine cont de subiecte...si mai ales ca sunt din harrison.Si sa te vad eu pe tine la un examen cu doama dr Fodor(medicala 2) recitand pasaje din harrison.
In fond ex de licenta e o L.....Te ajuta la ceva ca poate nu stiu eu?
Cand citesti ceva de genul "in anul VI mutati-va in seriile care fac stagii la spitalele in care nu se face prezenta" te gandesti ce tari is astia.De ex la cluj nu te poti muta dintr-o serie in alta asa cand ti se scoala...In fine...Noi astia din provincie meregm la scoala...si sincer mi se pare absurd sa lipsesti la materii importante ca sa tocesti pt rezi..sau mai nasol sa vii cu subiectele dupa tine la scoala poate poate mai citesti o fraza....Stiu o gramada care au invatat in anul VI au mers la stagii si au luat si rezidentiatul cu punctaje foarte bune..
Exista facultati la Cluj,Timisoara,Iasi ?????????....
Nimeni nu e destul de inteligent ca sa poata convinge pe un prost ca e prost 
- dyddy
- junior

eu sunt curioasa... primii 100 la rezi cam de unde vin? buc, cluj, tg mures, etc... asa procentual
in alta ordine de idei.. cand am dat eu admitere la buc se dadeau 3 probe: biologie, chimie si fizica, pe cand in alte centre erau 2 sau chiar 1 la alegere; si multi au dat admitere acolo,,, si apoi s au transferat la buc.
iar licenta...hai sa ne uitam si ograda vecina... ca noi barem am invatat subiectele de rezi, vreo 35...
in alta ordine de idei.. cand am dat eu admitere la buc se dadeau 3 probe: biologie, chimie si fizica, pe cand in alte centre erau 2 sau chiar 1 la alegere; si multi au dat admitere acolo,,, si apoi s au transferat la buc.
iar licenta...hai sa ne uitam si ograda vecina... ca noi barem am invatat subiectele de rezi, vreo 35...
Mai bine sa fii prost 5 minute daca pui o intrebare , decat sa ramai prost toata viata daca n-o faci!
- cog1983
- elder

dyddy wrote:eu sunt curioasa... primii 100 la rezi cam de unde vin? buc, cluj, tg mures, etc... asa procentual
Dintre cei care au terminat la Cluj in 2008 eu am numarat 20 in primii 100 (daca gresesc sa ma corectati). Poate mai sunt si din alte generatii... Asa ca eu spun ca procentual stam bine avand in vedere ca au terminat vreo 320 de studenti anul acesta (6,25% daca e sa o luam procentual). La Bucuresti care e procentul dintre cei care au terminat?
Simtul umorului e o dovada de inteligenta
-
dr_arm
- senior

de la rezidentiat 2009 s-a ajuns la licenta... ar trebui sa se stie ca de la centru universitar la altul e diferenta, ca in acelasi centru universitar e diferenta de la un spital la altul (ma refer la centrele mari), ca de la o generatie la alta iar e diferenta. am dat licenta acum 3 ani, la Iasi. noi am fost 4 serii si se stia ca in unele serii e mai lejer si in altele e rupere. culmea e ca in seriile in care ultimul an de facultate a fost mai dur (examene mai grele, prezenta la cursuri) procentajul de promovabilitate cu nota mare la rezidentiat a fost mai mare. imi amintesc cu groaza de examenul de gineco care s-a picat cu brio pana in toamna, inainte cu 1-2 zile de licenta (unii colegi erau disperati ca nu vor intra in licenta). imi amintesc de lucrarea de diploma care mi-a fost taiata de 4 ori ca ba nu am trecut dupa fiecare paragraf numarul de referinta, ba graficele au fost aiurea. am facut personal lucrarea de diploma si pur si simplu m-am enervat cand am vazut ca la sfarsit toata lumea a luat 10 (la specialitatea la care am facut eu lucrarea). imi mai amintesc de examenul practic de la licenta unde tematica era din cursurile din timpul facultatii- grupa mea a dat la chirurgie si ne-a intrebat tot felul de aberatii. in fine, a trecut...
ceea ce ma mira e ca cei din Bucuresti desconsidera "provincia". chiar daca rata de promovabilitate e mai mare in Bucuresti sa nu uitam ca si numarul de studenti e mai mare... si dragii mei colegi, facultatea de medicina e aceeasi indiferent unde o absolvi, la final toti suntem medici
ceea ce ma mira e ca cei din Bucuresti desconsidera "provincia". chiar daca rata de promovabilitate e mai mare in Bucuresti sa nu uitam ca si numarul de studenti e mai mare... si dragii mei colegi, facultatea de medicina e aceeasi indiferent unde o absolvi, la final toti suntem medici
- Chingachgook
- addicted

dr_arm wrote:chiar daca rata de promovabilitate e mai mare in Bucuresti sa nu uitam ca si numarul de studenti e mai mare...
ma scuzi ca te intrerup din aceasta pledoarie patetica, dar tu stii ce e aia rata?
dr_arm wrote:si dragii mei colegi, facultatea de medicina e aceeasi indiferent unde o absolvi, la final toti suntem medici
normal ca toti suntem medici. unii mai prosti ( majoritatea), unii incredibil de prosti si cativa mai rasariti
-
dr_arm
- senior

kooksee wrote:dr_arm wrote:chiar daca rata de promovabilitate e mai mare in Bucuresti sa nu uitam ca si numarul de studenti e mai mare...
ma scuzi ca te intrerup din aceasta pledoarie patetica, dar tu stii ce e aia rata?
dr_arm wrote:si dragii mei colegi, facultatea de medicina e aceeasi indiferent unde o absolvi, la final toti suntem medici
normal ca toti suntem medici. unii mai prosti ( majoritatea), unii incredibil de prosti si cativa mai rasariti
noroc ca existi tu KOOKSEE sa ne luminezi pe toti!!! ii multumesc lui Dumnezeu ca existi! sper ca tu sa te numeri printre cei "mai rasariti" pentru a ma lamuri si pe mine (in pledoaria mea patetica) ce e aia rata, procentaj, etc., poate asa ma destept si eu din prostie si voi "urca" pe scala dvs. de inteligenta. poate... am avut colegi mai saraci cu duhul in facultate, dar nu mi-am permis niciodata sa-i judec si sa-i consider prosti. cine sunteti dvs ca sa faceti aceste aprecieri? nu ma deranjeaza ce scrieti, imi cunosc prea bine valoarea ca sa decad intr-atat. credeam ca dupa 6 ani de medicina ne distingem prin ceva (si acel ceva nu e prostie). numai adevaratele valori stiu sa fie si oameni cu bun-simt. cu tot respectul!
- Chingachgook
- addicted

chiar daca rata de promovabilitate e mai mare in Bucuresti sa nu uitam ca si numarul de studenti e mai mare...
rata nu depinde de numar. e un raport. daca nici acum nu intelegi ma declar batut..
eu imi permit sa ii fac prosti pe aia evidenti.
-
dr_arm
- senior

kooksee wrote:chiar daca rata de promovabilitate e mai mare in Bucuresti sa nu uitam ca si numarul de studenti e mai mare...
rata nu depinde de numar. e un raport. daca nici acum nu intelegi ma declar batut..
eu imi permit sa ii fac prosti pe aia evidenti.
am inteles unde am gresit. imi accept greselile... scuze!
-
swiss
- elite

kooksee wrote:
si daca mai pui si iasul intre florile alea rosii faci un buchet de trandafiri rosii, d-aia psd-isti, ca doar toti rectorii sunt in psd...
si te mai intrebi de ce merge din ce in ce mai prost...
-
diagnostic
- newbie

sunteti culmea
programa pentru rezi e aceeasi, indiferent unde terminam. cu licenta si restul examenelor te poti sterge la fund daca nu iei ce-ti doresti la rezi.
cine vrea sa invete rupe cartea indiferent de profi si de centrul universitar. cine vrea s-o lalaie o lalaie oriunde si oricum....important e ce faci dupa , nu unde termini fac
( fac facultatea in bucuresti, dar sunt din provincie, as fi putut foarte bine sa aleg si Iasi...)
cine vrea sa invete rupe cartea indiferent de profi si de centrul universitar. cine vrea s-o lalaie o lalaie oriunde si oricum....important e ce faci dupa , nu unde termini fac
( fac facultatea in bucuresti, dar sunt din provincie, as fi putut foarte bine sa aleg si Iasi...)
Tot ceea ce te inconjoara este ceea ce ai atras. Primesti ceea ce esti.
- goosey
- junior

BUN... Materia pentru rezidentiatul de anul asta (2009) ramane aceiasi. hartiile sunt facute se asteapta semnaturile oficiale.
imi pare rau pentru noi toti. nu plecam toti de la 0 , stiu ca multi s-au apucat deja, si inteleg ca concurenta este acerba, asa ca va doresc mult succes!
imi pare rau pentru noi toti. nu plecam toti de la 0 , stiu ca multi s-au apucat deja, si inteleg ca concurenta este acerba, asa ca va doresc mult succes!
a very remarkable creature...
- jeromeKjerome
- elder

goosey wrote:BUN... Materia pentru rezidentiatul de anul asta (2009) ramane aceiasi.
poate aceeasi, ca e o ea.
Tu pe unde ai facut facultatea ? La Lupeni ?
He aprendido que la vida es dura. Pero yo lo soy más !
- AvLee
- elder

Cineva e foarte frustrata 

AvLee : philosopher, warrior , poet and lover.
I am not like the other lumbering trolls, I am a gracefull elf
De ce sa ne plangem ca suntem nedreptatiti atat timp cat avem arme si libertatea de a le folosi - Leto Atreides
De ce sa ne plangem ca suntem nedreptatiti atat timp cat avem arme si libertatea de a le folosi - Leto Atreides
-
swiss
- elite

avlee, mai dai rezi si in 2009?
- AvLee
- elder

dr_holliday wrote:avlee, mai dai rezi si in 2009?
Nu, am ajuns unde am dorit.
AvLee : philosopher, warrior , poet and lover.
-
swiss
- elite

AvLee wrote:dr_holliday wrote:avlee, mai dai rezi si in 2009?
Nu, am ajuns unde am dorit.
pai felicitarile mele:)
-
docX
- junior

primul punctaj la rezidentiat a fost obtinut de o colega de-a mea de la MS 

- iulia`
goosey wrote:BUN... Materia pentru rezidentiatul de anul asta (2009) ramane aceiasi. hartiile sunt facute se asteapta semnaturile oficiale.
de unde stii?
'Aim for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars.'
-
kaktus
- newbie

docX wrote:primul punctaj la rezidentiat a fost obtinut de o colega de-a mea de la MS
cum a invatat? cat?
- Chingachgook
- addicted

daca a luat prima eu zic ca a rasfoit asa din cand in cand.
-
dr_arm
- senior

am nevoie de un raspuns, daca e cineva in cunostinta de cauza. am o colega care a obtinut sub 588 puncte la rezidentiat si totusi e rezidenta pe reumato. care sunt posibilitati legale de a se intampla asa ceva?
-
swiss
- elite

dr_arm wrote:am nevoie de un raspuns, daca e cineva in cunostinta de cauza. am o colega care a obtinut sub 588 puncte la rezidentiat si totusi e rezidenta pe reumato. care sunt posibilitati legale de a se intampla asa ceva?
probabil a facut contestatie si i s-a mai "marit" nota.
altfel, legal nu are cum sa fie.
mai exista posibilitatea sa nu stii tu bine despre ce e vorba. si sa ai informatii gresite.
dar, revin, orice este posibil.
-
dr_arm
- senior

dr_holliday wrote:probabil a facut contestatie si i s-a mai "marit" nota.
mai exista posibilitatea sa nu stii tu bine despre ce e vorba. si sa ai informatii gresite.
am informatii documentate. am revazut pe site-ul rezidentiatului ce punctaj a avut si totusi e rezidenta pe reumatologie incepand de anul asta...
-
swiss
- elite

dr_arm wrote:dr_holliday wrote:probabil a facut contestatie si i s-a mai "marit" nota.
am informatii documentate. am revazut pe site-ul rezidentiatului ce punctaj a avut si totusi e rezidenta pe reumatologie incepand de anul asta...
super tare ar zice cineva. bravo ei ca s-a "descurcat".
-
dr_arm
- senior

oricum, anul acesta e posibil orice. acum am vazut ca pentru a 2-a specialitate a fost suficient sa se depuna dosar. orice medic specialist putea alege orice specialitate, netinandu-se cont de inrudire in ramura respectiva. drept urmare, un medic de MF poate deveni usor ginecolog sau cardiolog (ca are de unde plati banii pentru taxa de scolarizare).
nu era mai corect ca aceste locuri sa fie scoase la rezidentiatul din noiembrie 2008??? http://www.perfmed.ro/download/2aspec/2 ... 122008.pdf
nu era mai corect ca aceste locuri sa fie scoase la rezidentiatul din noiembrie 2008??? http://www.perfmed.ro/download/2aspec/2 ... 122008.pdf
- jeromeKjerome
- elder

dr_holliday wrote:dr_arm wrote:am nevoie de un raspuns, daca e cineva in cunostinta de cauza. am o colega care a obtinut sub 588 puncte la rezidentiat si totusi e rezidenta pe reumato. care sunt posibilitati legale de a se intampla asa ceva?
probabil a facut contestatie si i s-a mai "marit" nota.
Nu s-a aprobat nici o contestatie.
Dar la noi e posibil orice...
He aprendido que la vida es dura. Pero yo lo soy más !
- alina_ok
- elder

dr_arm wrote:oricum, anul acesta e posibil orice. acum am vazut ca pentru a 2-a specialitate a fost suficient sa se depuna dosar. orice medic specialist putea alege orice specialitate, netinandu-se cont de inrudire in ramura respectiva. drept urmare, un medic de MF poate deveni usor ginecolog sau cardiolog (ca are de unde plati banii pentru taxa de scolarizare).
ei cum mai faceau bani gramada daca le scoteau, cum era normal, la rezidentiat?
khabi kushi khabie gham...
- Chingachgook
- addicted

dr_arm wrote:
da-i telefon si intreab-o
zi-i ca suntem si noi curiosi
-
revoltataaa
- junior

Poate face stagiatura, desi nici mana in foc nu as baga-o ca nu se poate sa fie rezidenta.
Azi am sunat la MS si mi-au zis ca programa e pe agenda de lucru si sa revin in 2 sapt cu un tel, asta daca nu se afiseaza deja pe site. Simt ca visez, de fapt sunt sigura ca visez....
Azi am sunat la MS si mi-au zis ca programa e pe agenda de lucru si sa revin in 2 sapt cu un tel, asta daca nu se afiseaza deja pe site. Simt ca visez, de fapt sunt sigura ca visez....
- alina_ok
- elder

revoltataaa wrote:Poate face stagiatura, desi nici mana in foc nu as baga-o ca nu se poate sa fie rezidenta.
programa pentru ce?
- agorima
- senior

De unde ati scos voi ca ramane aceeasi programa si pt 2009? E concluzia "logica" pt faptul ca nu a aparut nimic pana acum sau chiar scrie pe undeva?
-
revoltataaa
- junior

[:[/quote]
programa pentru ce?[/quote]
Daca suntem pe topicul Rezidentiat 2009 e clar ca vorbeam de tematica si bibliografia pentru rez 2009. Imi cer scuze, era mai clar daca scriam tematica, dar mi-e ramas cuvantul programa in minte pentru ca asa s-a exprimat doamna de la MS.
Daca suntem pe topicul Rezidentiat 2009 e clar ca vorbeam de tematica si bibliografia pentru rez 2009. Imi cer scuze, era mai clar daca scriam tematica, dar mi-e ramas cuvantul programa in minte pentru ca asa s-a exprimat doamna de la MS.
- alina_ok
- elder

revoltataaa wrote:[:
Daca suntem pe topicul Rezidentiat 2009 e clar ca vorbeam de tematica si bibliografia pentru rez 2009. Imi cer scuze, era mai clar daca scriam tematica, dar mi-e ramas cuvantul programa in minte pentru ca asa s-a exprimat doamna de la MS.[/quote]
aha. si deci inseamna ca e posibil sa ne trezim cu SURPRIZE nu? scuze am crezut initial ca e vorba tot de schimbarea specialitatii, ma gandeam acu ca poate mai fac astia ceva impotriva firii.