Karina1 wrote:dupa ce am citit tot ce se poate despre acest subiect tot nu sunt lamurita. Nu beneficiem toti de prima de instalare? trebuia neaparat sa imi depun actele pt somaj? ca nu vad legatura intre cele doua. Pana la urma la cine ma duc sa cer aceasta prima?
NU beneficiem toti de aceasta prima. Prima merge mana-in-mana cu indemnizatia de somaj. Ai luat ajutor de somaj pana acum [de exemplu: nu ai luat la facultate din prima si ti-ai facut acte de somaj si
ai primit de la stat indemnizatia de somaj cel putin o luna ]- poti cere prima. Nu ai beneficiat de indemnizatia asta de ajutor de somaj => nu poti cere prima!
In jud. Arges stiu sigur ca NU se da somaj pe noiembrie/decembrie pt absolventii care au promovat examenul de rezidentiat anul acesta. Cum spuneam mai sus.. NO şomaj - NO primă!
Ramane la latitudinea fiecarui functionar public din cadrul AJOFM daca doreste sau nu "sa-si asume raspunderea" pt ajutorul de somaj acordat.
Si sa recapitulam:
1) Dat licenta. In decurs de 60 zile depus dosar de cautator de loc de munca la AJOFM. [Asta nu se considera dosar pt somaj, pt ca in decurs de 60zile atat AJOFM, cat si tu cautati cu spor un loc de munca pt tine

]
2) Dat rezidentiat. Promovat rezidentiat. [Felicitari!] De aici,
in functie de cum interpreteaza legea fiecare judet, exista 2 posibilitati:
a)
Varianta fericita: te duci din nou la AJOFM si iti spun ca trebuie sa strangi diferite acte sa depui un al 2lea dosar, cel PT SOMAJ, urmand sa primesti indemnizatie de somaj pe o luna [mie mi-au tot zis de decembrie, eu de decembrie stiu, vad ca si asta variaza de la un judet la altul];
b)
Varianta nefericita: te duci din nou la AJOFM si iti spun ca aici se termina totul: ai luat rezi si NU depui dosar de somaj, pt ca ei nu sunt dispusi sa riste pt tine, in eventualitatea unui control.
Concluzii:
- te incadrezi in categoria 2.a. => in decurs de 1 an depui cere pt prima de relocare/instalare sau cum se mai numeste in zilele astea si primesti 2 salarii daca serviciul tau este la >50km de casa, respectiv 7 salarii daca serviciul este la >50km de casa si iti schimbi si domiciliul in urma angajarii. Ex: esti din Pitesti si te angajezi in Bucuresti; distanta este de 118km; ramai cu CI de Pitesti - primesti 2 salarii; iti faci CI de Bucuresti in decurs de 1 an - primesti 7 salarii.
- te incadrezi in categoria 2.b. => Ai luat rezidentiatul... Felicitari! ...
si-atat!
DE CE legea este interpretata diferit in diferitele judete is beyond me, dar traim in tara lui Papură-Vodă si orice este posibil aici!
Asa ca sfatul meu: inarmati-va cu rabdare si o tona de intrebari si argumente, duceti-va frumos la AJOFM si poate dati peste cei care interpreteaza legea in favoarea voastra sau ii convingeti voi s-o faca.
Bafta maxima!
Sper sa fi fost cat de cat coerenta.

Oboseala si lenea au aceleasi simptome.