Intrebare !

schimbarea schimbarii...
Rautaciosu

Intrebare !

Postby Rautaciosu » Sun Oct 12, 2008 9:27 pm

Care este diferenta intre pe post si pe loc?
Adica....am citit tot aici ca nu se specifica la inscriere, dar....atunci cand?
Sper ca am fost explicit :D

Multumesc anticipat

andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013

Re: Intrebare !

Postby andy gavrilescu » Sun Oct 12, 2008 9:38 pm

se specifica cand iti vine randul in clasament, la teleconferinta. alegi si tu din ce mai ramane cand ajunge la tine. "pe post" inseamna ca vei face rezu intr-un centru univ, iar dupa iti vei desfasura activitatea in localitatea unde e scos postul; pe loc inseamna ca nu vei avea acest "privilegiu".
We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A

De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!

Rautaciosu

Postby Rautaciosu » Sun Oct 12, 2008 9:40 pm

iti multumesc

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Sun Oct 12, 2008 10:16 pm

si de unde stim care sunt centrele universitare si cate locuri sunt in fiecare centru pt cei care isi aleg post? :?:
unde vom face rezi-ul pana sa ajungem sa ne ocupam postul in judetul/comuna respectiv/respectiva!!!???
si la sfarsit, mamotaaa....

crin
junior
junior

Postby crin » Sun Oct 12, 2008 10:21 pm

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Sun Oct 12, 2008 10:36 pm

merci!!! :allright:
pai o sa fie o abrambureala si-o nebunie totala la teleconferinta lu' peste cu "amestecatura" asta de locuri+posturi!!!
k dc nu mai sunt locuri in centre presupun k nu-ti poti alege post!!! :hate:
cu siguranta f putini o sa-si aleaga si post!!!
in fine o sa vedem atunci cum o sa fie!!! io nu sunt lamurita oricum cum e cu postul/locul :? :mrgreen:

rezix
junior
junior

Postby rezix » Sun Oct 12, 2008 10:43 pm

eu cred ca cei cu f. multi bani o sa-si aleaga, daca nu mai prind loc, un post de gineco sau chirurgie la spitalul comunal...isi vor permite sa plateasca vreo 200 de mil sa scape apoi de post...sau poate au noroc si se desfiinteaza spitalul :lol:

cloramina
junior
junior

Postby cloramina » Sun Oct 12, 2008 10:54 pm

rezix wrote:eu cred ca cei cu f. multi bani o sa-si aleaga, daca nu mai prind loc, un post de gineco sau chirurgie la spitalul comunal...isi vor permite sa plateasca vreo 200 de mil sa scape apoi de post...sau poate au noroc si se desfiinteaza spitalul :lol:

eu cred ca cei cu f multi bani nu se mai incurca cu examenul asta de kko.ei se rezolva pe alte cai gen preparator.in plus cred ca trebuie sa platesti mai mult de 200 de mil ca sa scapi.

crin
junior
junior

Postby crin » Sun Oct 12, 2008 10:55 pm

nicoletaghe wrote:merci!!! :allright:
pai o sa fie o abrambureala si-o nebunie totala la teleconferinta lu' peste cu "amestecatura" asta de locuri+posturi!!!
k dc nu mai sunt locuri in centre presupun k nu-ti poti alege post!!! :hate:
cu siguranta f putini o sa-si aleaga si post!!!
in fine o sa vedem atunci cum o sa fie!!! io nu sunt lamurita oricum cum e cu postul/locul :? :mrgreen:

este foarte simplu: daca iti alegi post esti de acord ca dupa rezidentiat in centru universitar sa mergi in spitalul X (in functie de postul pe care ti l-ai ales) pentru un timp egal cu perioada de pregatire in rezidentiat, iar daca alegi loc nu inchei nici un contract cu nici un spital iar la sfarsitul rezidentiatului iti cauti singur de munca. rezidentiatul pe loc si pe post se face in centru universitar si in functie de nota iti alegi probabil si centrul universitar.
Aici este si lista locurilor si posturilor: http://www.rezidentiat.info/downloads/l ... 112008.pdf
si cum daca nu mai sunt locuri in centre nu-ti poti alege post? iti alegi initial specialitatea apoi specifici daca pe loc sau pe post si care post (din orasul X spitalul Y), apoi alegi centrul de pregatire in functie de ce a mai ramas liber.

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Sun Oct 12, 2008 11:07 pm

asa, da, dar dc toti dinaintea mea si-au ales numai locuri , sa zicem pe pediatrie,dar posturi mai raman in comuna nu stiu care si vin si io cu punctaj mai mai mic, pot sa-mi aleg post,dc locuri nu mai sunt in nici un centru univ din tara???presupun k nu!
si-asa o sa ramana nu stiu cate posturi neocupate(si scoase degaba,in locul LOCURILOR care ni se cumveneau, cum a fost si-n2007) si-asa ni s-a micsorat nou cu mult sansa de-a prinde ceva la rezi anul asta :hate:

rezix
junior
junior

Postby rezix » Sun Oct 12, 2008 11:10 pm

nicoletaghe wrote:asa, da, dar dc toti dinaintea mea si-au ales numai locuri , sa zicem pe pediatrie,dar posturi mai raman in comuna nu stiu care si vin si io cu punctaj mai mai mic, pot sa-mi aleg post,dc locuri nu mai sunt in nici un centru univ din tara???presupun k nu!
:

nu e posibil ce zici tu

crin
junior
junior

Postby crin » Sun Oct 12, 2008 11:24 pm

numarul "locurilor de pregatire" care este diferit de numarul locurilor scoase pe o specialitate acopera suma posturilor cu a locurilor scoase pentru o specialitate.
De exemplu daca s-au scos 3 posturi pe specialitatea X si 7 locuri pe aceeasi specialitate, numarul de locuri de pregatire in centrele universitare va fi de 10, asa ca nu or sa ramana posturi neocupate din cauza epuizarii centrelor de pregatire. Studiaza mai bine lista locurilor si a posturilor scoase la concurs si cea a centrelor de pregatire si o sa vezi ca toate locurile si posturile au acoperire in ceea ce priveste numarul de " locuri de pregatire" in centrele universitare.

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Sun Oct 12, 2008 11:34 pm

merciiiiii!!!!! :allright:
hai k m-ai lumina!!!!!! :oops:
bafta!!!

crazy_doc
senior
senior

Postby crazy_doc » Sun Oct 12, 2008 11:47 pm

rezix wrote:eu cred ca cei cu f. multi bani o sa-si aleaga, daca nu mai prind loc, un post de gineco sau chirurgie la spitalul comunal...isi vor permite sa plateasca vreo 200 de mil sa scape apoi de post...sau poate au noroc si se desfiinteaza spitalul :lol:

Da eu imi iau post l Cuca Macaiii si las butelia deschisa...si apoi or sa m mute l Bucuresti daca nu mai e spital l Cuca Macaii nu???
A young doctor has to do what a young doctor has to do.

crazy_doc
senior
senior

Postby crazy_doc » Sun Oct 12, 2008 11:51 pm

crin wrote:numarul "locurilor de pregatire" care este diferit de numarul locurilor scoase pe o specialitate acopera suma posturilor cu a locurilor scoase pentru o specialitate.
De exemplu daca s-au scos 3 posturi pe specialitatea X si 7 locuri pe aceeasi specialitate, numarul de locuri de pregatire in centrele universitare va fi de 10, asa ca nu or sa ramana posturi neocupate din cauza epuizarii centrelor de pregatire. Studiaza mai bine lista locurilor si a posturilor scoase la concurs si cea a centrelor de pregatire si o sa vezi ca toate locurile si posturile au acoperire in ceea ce priveste numarul de " locuri de pregatire" in centrele universitare.

Toata lumea a inteles asta..ceea ce nu se stie este ca daca toti cei X care si au ales specialitatea Y vor sa faca rez in centru universitar Z...ecuatie de grad ministerial cu 200 si ceva de necunoscute...and still counting( cum spune englezu` daca mi permiteti)
A young doctor has to do what a young doctor has to do.

CristiCiju
junior
junior

Postby CristiCiju » Mon Oct 13, 2008 8:54 pm

Asta cu locuri + posturi e cea mai mare magarie posibila. Din cele 1902 locuri+posturi, 1237 (fata de 2000 si ceva cate au fost anul trecut) sunt locuri iar restul 665 sunt posturi. Deci dintre cei 1902 "fericiti" care au luat rezidentiatul 665 vor fi obligati (eventual sa fie cineva sa aleaga de buna voie cine stie ce post) sa aleaga (scuzati repetitia) din posturile scoase la concurs. Nu am mai pus la socoteala alea 100si ceva de locuri suplimentate cica.... :lol:

Return to “Rezidentiat 2008”