ce ai vrea la rezi 2008?
- simonikm
- junior

ce ai vrea la rezi 2008?
buna stimati "colegi de suferinta"..am si eu o propunere ca sa ne mai destindem :sa postam cand avem timp cam ce am vrea sa luam la rezi 2008....eu zic ca e o idee buna poate ne ajuta sa invatam mai cu spor...ce ziceti?..spor la invatat!
-
Lizz22
- elder

Re: ce ai vrea la rezi 2008?
hhmm...psihi!
- emptyspaces
- senior

ce misto.. daca zice unu k vrea chiru la rezi.. o sa invatam cu mult mai mult. daca altu vrea mf.. o sa ne urcam pe pereti de ciuda.pana in noiembrie .. descoperiti finalul!
Nu vreau sa ma schimb, fiindca nu stiu cum sa ma schimb. Sunt deja foarte obisnuita cu mine insami.
- Rash
- senior

N-are a face sa stii!Era o idee buna.Ce,doar nu crezi ca posteaza aici toti "catindatii" ca sa stii sigur unde e mai usor sa iei.E just for fun!
Primum non nocere!
- *EuGenius
- senior

-
tufish
- junior

io cred ca voi va cam plictisiti....oftalmo 
-
honeybaby
- junior

anato-pat...
-
ralux
- newbie

Boli infectioase cluj
sa vedem punctajul mai intai, e mai sigur
- nicoletaghe
- senior

eu, la rezi 2008, as vrea "sa-L iau"
k la cum merge invatatu sau mai bine zis cum NU merge....
si dc cineva acolo sus ma iubeste
as vrea pediatrie...sau...nu stiu....sunt mai multe care imi plac
spor la invat!
k la cum merge invatatu sau mai bine zis cum NU merge.... si dc cineva acolo sus ma iubeste
spor la invat!
si la sfarsit, mamotaaa....
- zambilica
- junior

Honeybaby, daca vrei ana-pat, presupun ca stii mai multe despre munca pe care o desfasoara un astfel de medic, ma lamuresti, te rog, si pe mine? Noua la stagiu ni s-au dat niste lame pe care le-am desenat pe caiet, ca la gradi, apoi am prezentat aceste caiete, la exam practic.Asta e tot ce am vazut eu practic la acest stagiu. Sunt destul de curioasa ce face un astfel de medic in spital, cat de mult participa la necropsii, isi face singur lamele, cate spitale au si posturi de ana-pat?
Cat despre ce as vrea la rezi....cam greu acum, nu prea-mi mai place mare lucru si cu cat se apropie examenul, cu atat nu mai vreau nimic.
Undeva pe la endocrine, pedi...Poate ana-pat, daca aflu mai multe despre asta. 
Cat despre ce as vrea la rezi....cam greu acum, nu prea-mi mai place mare lucru si cu cat se apropie examenul, cu atat nu mai vreau nimic.
Yesterday is history.
Tomorrow a mystery.
Today is a gift.
That's why it's called the present!
Tomorrow a mystery.
Today is a gift.
- ioana_medline
- junior

radio-imagistica sau infectioase
- nancy
- junior

rezi treb luat mai intai si apoi ne alegem in functie de medie. eu as vrea urgente. 
-
Flaviviridae
- junior

care-i explicatia pt inghesuiala asta la psihi? cu ce scor estimati ca se ia?
-
Lizz22
- elder

nu conteaza cu c scor se ia...important e sa scotzi cat mai mult...ca sa ai cat d cat sigurantza la final.
-
maria1979
- junior

"""""""care-i explicatia pt inghesuiala asta la psihi? cu ce scor estimati ca se ia?""""""""""""
banii.................spor 75%..........
-
Flaviviridae
- junior

atunci...psihi sa fie, ma duc si eu cu turma 
-
Lizz22
- elder

maria1979 wrote:"""""""care-i explicatia pt inghesuiala asta la psihi? cu ce scor estimati ca se ia?""""""""""""
imi dai voie sa t contrazic?
- Atom
- junior

eu as vrea pedi...
dar am multi prieteni care sunt rezidenti pe psihiatrie.....si credeti-ma ca nu au luat psihi din cauza sporului...
psihiatria e o ramura a medicinii cu totul diferita de celelalte, fascinanta, cu multe necunoscute, independenta (adica nu depinzi de n+1 specialitati pentru a pune diagnosticul...si odata ce ai pun un diagnostic de schizo greu te contrazice cineva....) Cei care aleg psihiatria o fac pentru ca sunt o fire analitica, capabila de empatie si carora le place sa descopere tainele necunoscute ale mintii umane...
Cred ca inteleg de ce asa de multa lume vrea psihi si va admir....Mult succes!
dar am multi prieteni care sunt rezidenti pe psihiatrie.....si credeti-ma ca nu au luat psihi din cauza sporului...
psihiatria e o ramura a medicinii cu totul diferita de celelalte, fascinanta, cu multe necunoscute, independenta (adica nu depinzi de n+1 specialitati pentru a pune diagnosticul...si odata ce ai pun un diagnostic de schizo greu te contrazice cineva....) Cei care aleg psihiatria o fac pentru ca sunt o fire analitica, capabila de empatie si carora le place sa descopere tainele necunoscute ale mintii umane...
-
Lizz22
- elder

hmm...uite un om care poate sa gandeasca altfel...
daca vroiam sporul ma gandeam sa fac legala sau anat pat...
-
Alexul
- junior

Lizz22 wrote:hmm...uite un om care poate sa gandeasca altfel...
O sa ai nevoie de spor ca sa-ti platesti antipsihoticele dupa a 50-a primavara
-
delfin
- newbie

Eu am trecut prin ex de rezi. Va sfatuiesc sa nu va aventurati cu mintea prin vise ca eu vreau asta sau aia.......pt ca nu e chiar asa. In cei 6 ani de faculta nu mi-a trecut niciodata prin minte ca eu voi face endocrine.Visam la ofta, dermato....Si uite unde am ajuns, la endocrine, nu ca-mi pare rau, chiar din contra sunt HAPPY
Asa ca lasati visele pe mai tirziu, trageti tare, ca mai e timp, mai ales pt cel care deja repeta
Hai ca am glumit. Va doresc rabdare si putere. Inca putin si gata!!!!! pa
- zambilica
- junior

Hmmm, endocrine, foarte fain, as vrea si eu, dar nu indraznesc sa sper la cum stau cu invatatul pana acum....
Dar mai e timp, nu?
Pana la urma nu ma lamureste nimeni cu anatomia-patologica? Sau e atat de stupida intrebarea ca o ocoleste toata lumea?
Pana la urma nu ma lamureste nimeni cu anatomia-patologica? Sau e atat de stupida intrebarea ca o ocoleste toata lumea?
Yesterday is history.
Tomorrow a mystery.
Today is a gift.
Tomorrow a mystery.
Today is a gift.
- dr_
- elder

disecat prin cadavre +citit frotiuri
-
Lizz22
- elder

Alexul wrote:Lizz22 wrote:hmm...uite un om care poate sa gandeasca altfel...
O sa ai nevoie de spor ca sa-ti platesti antipsihoticele dupa a 50-a primavara
eeehh...si tu!daca o sa mai apuc a50a primavara...ma descurc eu-juma' le platesc,juma' mai "imprumut" d la spital...ca doar se poarta,nu?
- Cron0s
- junior

Atom wrote:eu as vrea pedi...![]()
Posibilitate de a merge pe privat, la fel ca oftalmo,gineco,= o viata decenta ca medic
Dar intradevar, opinia ta e mai eleganta
LE: ah da ca sa nu uit, fata de oftalmo si gineco, la psihi nu iti trebuie mult echipament (mai degraba mobila decat echipament)
-
tufish
- junior

ar fii bine ca mobila sa o bati in cuie sa nu iti plece cu ea 
- jaxxina
- junior

zambilica wrote:Pana la urma nu ma lamureste nimeni cu anatomia-patologica? Sau e atat de stupida intrebarea ca o ocoleste toata lumea?
program de 6 ore, concediu 30 de zile pe an, cateva zeci de milioane profit lunar, mult de invatat teoretic - in practica e diferit - cate 4-5 cadavre pe zi, ceva formol, toluen,etc....

Got my middle finger up, cause I don't really give a f**k...
- cog1983
- elder

Hai ca am intrat si pe forumul asta... Si ca sa scriu ca prim post ce as vrea la rezi
gastroentero sau urgente (de la o extrema la alta
)
Simtul umorului e o dovada de inteligenta
- zambilica
- junior

Asta e faza, ca nu inteleg pana unde e treaba medicului legist(exista cate unul la spitalele mari,nu?) si a felcerului din dotare si unde incepe cea de anatomo-patolog. Adica tre sa scormonesti tu prin cadavre sau primesti niste borcanele, eprubete...de care sa te ocupi mai departe? Ca mie asa mi se pare logic
Asta e faza, ca nu inteleg pana unde e treaba medicului legist(exista cate unul la spitalele mari,nu?) si a felcerului din dotare si unde incepe cea de anatomo-patolog. Adica tre sa scormonesti tu prin cadavre sau primesti niste borcanele, eprubete...de care sa te ocupi mai departe? Ca mie asa mi se pare logic

Yesterday is history.
Tomorrow a mystery.
Today is a gift.
Tomorrow a mystery.
Today is a gift.
- marmotul
- elite

zambilica wrote:Pana la urma nu ma lamureste nimeni cu anatomia-patologica? Sau e atat de stupida intrebarea ca o ocoleste toata lumea?
offf. hai sa iti desenez.
felcerul taie(cadavrere bineinteles). legistul se uita. daca vede ceva mai interesant zice- ia taie nea caisa o bucatica de aici, baga in eprubeta si trimite la anantomopatolog sa se dumireasca el ce e aia.
step 2- chiururgul opereaza.scoate un apendic-trimite la anatomopatolog sa stabileasca ce era cu apndicul ala-sa dea diagnostic postoperator.
sau chirurgul gaseste o formatiune tumorala- o pune bine in cutiuta si trimite la anatomopatolog sa vada daca e beninga sau maligna.etc etc
acum anatomopatologu: sta bine, linistit, fara stress la birou la el, cu calculatorul si cu un microscop ultraperformant. asistenta aduce cutiutele, fiolele sau borcanasele etc etc cu probe, face lame din ele cum ai invatat la biocel si se uita la ele. daca e ceva mai complicat da medicului- adica tumori si alte alea. apendicii de obicei ii vede asistenta ca astia sunt in cantitate mare.
medicul se uita la pozele cu celule- daca microscopul e conectat la computer sau se uita la microscop. isi aduce aminte de zecile de mii de imagini asemenatoare si cu ajutorul experientei si'flerului' stabileste diagnosticul.
e o meserie frumoasa, mai ales daca iti place sa umblii cu microscopul. dar vai de poponetul tau daca dai o tumora drept benigna cind ea e maligna.....asa ca sunt riscuri si pe aici...cam tot spitalul se bazeaza pe tine.
acum sper ca ai priceput. daca vrei sa stii mai multe, te poti duce foarte usor la un spital la un anatomopatolog si sa stai citeva ore acolo. de obicei medicii sa stii ca sunt foarte deschisi si mindrii de ce fac, asa ca iti va raspunde pe larg la orice intrebare

-
razi
- senior

Anatomopatologul face toate autopsiile la cadavre fara morti suspecte dar care trebuie autopsiati(de ex un tanar care moare de infarct si nu i se da scutire de necropsie).In afara de asta(o placere...)merge in laborator sa pregateasca piesele pentru examinare(alta placere).Apoi urmeaza examinarea-scos piese din formol ,facut lame,etc-aici pana te obisnuiesti e vai de tine(de la formol).
Specialitatea are baza dubla de salarizare si spor de 100%,dar eu ma gandesc oare de ce este asa?(as vrea sa apuc 50 de ani).
Specialitatea are baza dubla de salarizare si spor de 100%,dar eu ma gandesc oare de ce este asa?(as vrea sa apuc 50 de ani).
- zambilica
- junior

Va multumesc tuturor pt raspunsuri
Pana la urma parerile vad ca sunt impartite, probabil ca depinde si de locul unde exista fiecare post, poate la spitale mai mici, unde nu este si ML, se ocupa ana-pat-ul de mai mult, ma rog, era asa o idee cand ma vazut ce salarii au
Nu prea ma vad totusi pe acolo 
Pana la urma parerile vad ca sunt impartite, probabil ca depinde si de locul unde exista fiecare post, poate la spitale mai mici, unde nu este si ML, se ocupa ana-pat-ul de mai mult, ma rog, era asa o idee cand ma vazut ce salarii au
Yesterday is history.
Tomorrow a mystery.
Today is a gift.
Tomorrow a mystery.
Today is a gift.
- marmotul
- elite

zambilica wrote:Va multumesc tuturor pt raspunsuri![]()
Pana la urma parerile vad ca sunt impartite, probabil ca depinde si de locul unde exista fiecare post, poate la spitale mai mici, unde nu este si ML, se ocupa ana-pat-ul de mai mult, ma rog, era asa o idee cand ma vazut ce salarii auNu prea ma vad totusi pe acolo
si psihiatria are salariu mare,daca te orientezi dupa asta. si nu ai singe ,formol si alte alea...

-
Lizz22
- elder

desi eu am zis c vreau...vreau sa va spun ca am ajuns la concluzia ca VREAU SA-L IAU!
d cand am iesit din priza pt rez si am luat focurile licentzei nu mai am nici un spor.
parca nu eu am invatzat pana acum...asa gresesc intr-o veselie la teste...
inainte ma plangeam ca nu trec d 89% p rezitests,iar acum...ma plang ca nu mai ajung nici la 89...
nush daca e doar din cauza stresului,dar de-abia astept sa treaca!!!
d cand am iesit din priza pt rez si am luat focurile licentzei nu mai am nici un spor.
inainte ma plangeam ca nu trec d 89% p rezitests,iar acum...ma plang ca nu mai ajung nici la 89...
- zambilica
- junior

Nu ma ghidez neaparat dupa asta, asta era motivul pentru care am intrebat de anatomie-pat, nu prea stiam exact ce se face, de restul stiu. Mi-ar placea, asa cum am mai scris, endocrine, daca nu, pedi...nu stiu prea bine, cred ca dupa ce iti vezi punctajul obtinut lucrurile se mai limpezesc.... 
Yesterday is history.
Tomorrow a mystery.
Today is a gift.
Tomorrow a mystery.
Today is a gift.
-
didiland11
- senior

Lizz22 wrote:desi eu am zis c vreau...vreau sa va spun ca am ajuns la concluzia ca VREAU SA-L IAU!
Ohoho...si nu crezi ca stai bine la 89%? Adica daca dupa licenta mai treci macar o data prin materie si ajungi iar la 89%...nu ar fi f.bine? eu cred ca da. Cel putin eu as fi multumit cu o plecare de acasa de 89%.
-
Lizz22
- elder

didiland11 wrote:Lizz22 wrote:desi eu am zis c vreau...vreau sa va spun ca am ajuns la concluzia ca VREAU SA-L IAU!
Ohoho...si nu crezi ca stai bine la 89%? Adica daca dupa licenta mai treci macar o data prin materie si ajungi iar la 89%...nu ar fi f.bine? eu cred ca da. Cel putin eu as fi multumit cu o plecare de acasa de 89%.
mi-e teama ca la rez nu voi face atat...pt ca sunt si emotzii,si stressuri si intrebari diferite d rezitests..mi-e teama,a inceput sa mi se faca lehamite,nu mai suport nici macar ideea d concurs....vreau sa se termine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- jaxxina
- junior

in medicina nu se termina niciodata... 
Got my middle finger up, cause I don't really give a f**k...
- sandman
- senior

jaxxina wrote:in medicina nu se termina niciodata...
Ba da. La pensie.
Life is good