Buna,
Am citit tot felul de mesaje despre specialitatea medicina de laborator la rezidentiat...dar am ceva nelamuriri.
specialitatea intra in tematica de medicina generala sau exista o alta tematica ?sau exista rezidentiat special pentru asta?(nu cred dar intreb totusi)
stiu ca e 5 ani, si stiu si stagiile, dar n si cum se ajunge acolo:)
Multumesc pentru raspunsuri!
medicina de laborator
- *EuGenius
- senior

Re: medicina de laborator
e comun pt toti..de ata se numeste comun... 
traiesc sa i fac pe altii nefericiti, deci sunt de folos:))
- Atom
- junior

corinna wrote:Buna,
Am citit tot felul de mesaje despre specialitatea medicina de laborator la rezidentiat...dar am ceva nelamuriri.
specialitatea intra in tematica de medicina generala sau exista o alta tematica ?sau exista rezidentiat special pentru asta?(nu cred dar intreb totusi)
stiu ca e 5 ani, si stiu si stagiile, dar n si cum se ajunge acolo:)
Multumesc pentru raspunsuri!
Pentru medicina de laborator trebuie sa dai rezi pe 9 noiembrie la un loc cu toata lumea (e trunchi comun, cu aceeasi tematica) si apoi iti alegi medicina de laborator asa cum altii isi aleg chiru, cardio, pedi etc....
Anul trecut au fost peste 100 de locuri si s-a luat cu note nu foarte mari...
Pentru mai multe informatii vezi http://www.rezidentiat.info sau http://www.rezidentiat2007.info .....
Spor la invatat!
- Riley
- elder

Pana anul trecut cred rezidentatul se organiza diferit, adica se dadea examen diferit pe laborator, cu materie diferita (continea si ceva biochime, microbi si paraziti fata de niste teme apartinand grupelor medicale din Harrison). Din 2007 insa este trunchi comun, materia este identica pt specialitati medicale, chirurgicale si laborator si probabil k asa va ramane, mi se pare normal sa existe o baza pe care orice medic sa o aiba la sfarsitul facultatii si atunci cand ajunge rezident.
Notele in 2007 au fost mai mici decat in alti ani tocmai datorita introducerii trunchiului comun. Pana in 2007 se dadea examen diferentiat, astfel k dc iti alegeai laborator nu iti puteai schimba optiunea dupa ce ai luat punctajul la rezi, fiind astfel un alt concurs. De cand s-a introdus trunchiul comun, lumea care s-a trezit cu punctaje de peste 800 nu s-a mai gandit la laborator, s-a orientat spre chir, cardio, endocrine etc..., primul punctaj pe Buc fiind 798 parca in 2007. Probabil k tendinta se va mentine, poate se mai schimba ceva dc cineva stie sigur k vrea sa faca laborator, indiferent cat de sus se va situa pe lista. In alti ani concurenta era destul de serioasa, si luai sigur doar dc aveai peste 800..Lucrurile se mai schimba, dupa cum vedem. Multa bafta!
Notele in 2007 au fost mai mici decat in alti ani tocmai datorita introducerii trunchiului comun. Pana in 2007 se dadea examen diferentiat, astfel k dc iti alegeai laborator nu iti puteai schimba optiunea dupa ce ai luat punctajul la rezi, fiind astfel un alt concurs. De cand s-a introdus trunchiul comun, lumea care s-a trezit cu punctaje de peste 800 nu s-a mai gandit la laborator, s-a orientat spre chir, cardio, endocrine etc..., primul punctaj pe Buc fiind 798 parca in 2007. Probabil k tendinta se va mentine, poate se mai schimba ceva dc cineva stie sigur k vrea sa faca laborator, indiferent cat de sus se va situa pe lista. In alti ani concurenta era destul de serioasa, si luai sigur doar dc aveai peste 800..Lucrurile se mai schimba, dupa cum vedem. Multa bafta!
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
Passion mothers greatness
Passion mothers greatness
-
Lizz22
- elder

lamuritzi-ma si p mine,va rog intr-o privintza: in specialitatea asta c fac aparatele si c face medicul (ma gandesc ca partea d hematologie si biochimie ...poate o face aparatul....dar treaba cu microbii,parazitzii?)
-
didiland11
- senior

Lizz22 wrote:lamuritzi-ma si p mine,va rog intr-o privintza: in specialitatea asta c fac aparatele si c face medicul (ma gandesc ca partea d hematologie si biochimie ...poate o face aparatul....dar treaba cu microbii,parazitzii?)
Si in plus, ce face medicul si fac asistentii?
- marmotul
- elite

pai medicul cam sta si pune parafa pe ce lucreaza biochimistii si biologii. o mare parte din munca e facuta de aparate, dar totusi mai e de facut cite ceva si de restul personalului medical.acum depinde si unde ajungi sa lucrezi- daca ajungi undeva unde asistentele sunt tute rau si nu stiu nici macar ce e ala vsh atunci ai de munca... dar in general e ok. esti un fel de cappi del tutti cappi- stai si dai indicatii care si ce sa faca,mai arunci cite un ochi la microscop sa nu iti strici reputatia si la sfirsitul zilei pui parafa pe buletinele din ziua respectiva. dar tre sa ai si grija pe ce pui parafa, caci daca e ceva gresit tu raspunzi.
e o meserie ok. se cistiga bine
e o meserie ok. se cistiga bine

- pc7
- elite

io am auzit ca poti sa-ti lasi parafa la o asistenta, doar nu stai toata ziua la lucru ca sa pui parafe, risti sa te doara mana prea tare
Life's not fair, get used to it
- marmotul
- elite

sau iti inchiriezi parafa contra unei sume lunare unui laborator particular care are aparate si personal dar e obligat prin lege sa aiba angajat si un medic de laborator.

- Ade_Bubu
- junior

Si in medi de lab posturile post rezi se obtin tot in acelasi stil ca si la celelalte spec med (adica contra cost ) ?
Can you pretty please go to hell and burn?!?!?!