stagiatura??

schimbarea schimbarii...
delfin
newbie
newbie

stagiatura??

Postby delfin » Wed Jun 18, 2008 3:30 pm

De cind s-a inceput stagiatura. Sti din sursa sigura, s-au numai banuiesti. In VM s-a publicat???

vampyblue
senior
senior

Re: stagiatura??

Postby vampyblue » Wed Jun 18, 2008 11:57 pm

delfin wrote:De cind s-a inceput stagiatura. Sti din sursa sigura, s-au numai banuiesti. In VM s-a publicat???

nu stiu sa iti zik o data sigura..dupa 1 mai..functie de cum s-au miscat dsp-urile..in ct oficial de saptamana trecuta cica..prin neamt..vrancea..mai devreme..in is am o colega care cred ca incepe de la 1 iulie...toate sunt informatii adunate de la dsp-urile teritoriale ca de ele tine organizarea pana la urma..sau de cheful cucoanelor alora de munca..
metodologia e publicata de prin aprilie parca..nu am retinut..eu sunt rezi..dar mai intrebam pe la dsp ce si cum pt alti colegi..

delfin
newbie
newbie

Postby delfin » Thu Jun 19, 2008 9:55 am

mersi mult!!

ioana_medline
junior
junior

Postby ioana_medline » Wed Jun 25, 2008 10:18 am

Din cate am inteles de la dsp-ul nostru cam prin 3 Iulie se aproba toate cererile.

adyz
newbie
newbie

Postby adyz » Wed Jun 25, 2008 6:16 pm

pina la urma cum a ramas?ne gasim singuri de lucru sau depunem cereri la ASP si ne distribuie ei?

lumy2008
newbie
newbie

Postby lumy2008 » Sat Jun 28, 2008 7:07 pm

iti cauti un cabinet de mf sau un spital in care nu se face pregatire pt rezidenti.faci cerere care e aprobata de managerul spitalului sau cabinet de mf , copie dupa diploma de licenta legalizata,dupa certificat de casatorie unde este cazul si dupa buletin de identitate si un dosar plic.Toate astea se depun la Asp.

ioana_medline
junior
junior

Postby ioana_medline » Wed Jul 02, 2008 1:26 pm

A primit cineva aprobarea, lucreaza deja cineva?M-am saturat nimeni nu mai stie nimic parca s-au blocat tocmai acuma cand eram aproape sa obtinem aprobarea; URASC ASP-urile ne-au dus de nas mai bine de juma de an eu zic sa ne cautam in alta parte de munca,asta pt cei care nu au pile ca sa -si obtina aprobarea.

ioana_medline
junior
junior

Postby ioana_medline » Mon Jul 07, 2008 5:48 pm

Cred ca a fost o vrajeala cu practica asta supravegheata ..............macar sa nu ne faca prosti,si sa dea un raspuns .

adyz
newbie
newbie

Postby adyz » Fri Jul 11, 2008 10:38 am

atit timp cit domnul contabil sef al ministerului considera ca medicii absolventi dar neconfirmati in rezidentiat nu merita sa profeseze ,nu merita .tara "plinge" dupa medici,prin spitale si medicina de rgenta lipsa medicilor face ca cei ce profeseaza sa fie suprasolicitati dar nu considera necesar ca medicii neconfirmati in rezidentiat sa profesez.
criza medicilor din sistem va fi rezolvata doar cind vor fi bine platiti.adica dupa cum se prevede peste vreo 20-30 de ani.mai curind nu cred.
si totusi ce facem cu medicii licentiati dar fara drept de practica dc nu intra la rezidentiat si cum se va rezolva problema posturilor vacante din spitale?
nicicum daca ministerul va continua politica asta.
si sa va spun si de ce
la nivel european e nevoie mare de medici in sistemul de stat pentru ca majoritatea medicilor de afara prefera sa lucreze in sistemul privat.asa ca intotdeauna medicii nostrii vor gasi de lucru afara unde salariile lor din sistem sint foarte atractive.pe cind aici...
celor fara drept de practica si care nu sinteti rezidenti le recomand sa fie realisti si sa nu mai spere ca vor avea vreo sansa sa beneficieze de practica medicala asistata.
acea ordonanta a fost publicata doar in scop electoral si nu cred ca va fi aplicata vreo data de actualul guvern deoarece ar da o gaura ffffff mare la buget.si ei nu isi permit asta.
restul sint vorbe.
personal consider actuala conducere a ministerului ca fiind criminala si incompetenta.
iar daca se vor vaita ca nu sint bani la sanatate,sa faca bine sa scoata CNAS din subordinea ministerului finantelor ca asa am invatat eu la facultate,ca CNAS trebuie sa fie independenta.
si banii ptr sanatate vor fi bani ptr sanatate!

thebeing
newbie
newbie

Postby thebeing » Fri Jul 18, 2008 11:07 am

in ct s'au trimis cererile de la 1 iulie...si in "30 de zile vin inapoi". Am sunat acum 30 minute, si... surpriza. Nu au venit aprobarile.

parerea mea proprie si personala....pana nu iese lumea in strada cu bate si pietre, si pana nu va fi linshat macar un politician, nu se va schimba NIMIC.

20-30-40-100 ani...nu conteaza. Politicienii care vor fi la putere vor face acelashi lucru ca cei din ultimii 18 ani, adica multe. Pt ei. Pt populatzie.... shtitzi voi ce....

asha ca, fratzilor si surorilor....sanatate. ca cica e mai buna decat toate. :)

goldfrapp
junior
junior

Postby goldfrapp » Thu Jul 24, 2008 9:26 am

trimis dosarele (pt MF) pe 15 iunie si inca niciun raspuns.

am tot sunat la Bucuresti si primeam raspunsuri stupide de genul "Doamna cu bugetul e in concediu" like wtf?

ieri cand am sunat mi s-a spus ca intai trebuie sa se stranga toate DSPurile si sa tina o conferinta sa vada cum trebuie repartizati si folositi banii si ca va mai dura mult.

Acuma am fost sunat de la DSP si doamna m-a chemat sa imi dea formulare sa imi fac un nou dosar pt spital, ca cica se aproba mai repede daca e pt post in spital. Asta va insemna sa fac naveta 40 de km pana la spital. Puii mei.

Si cum e ministerul cu gaura in buget? Cand domnul Ministru apare la tv si spune ca ministerul a reusit sa faca economii de 17 milioane de euro si ca din ei foloseste 7 milioane pt crearea camerelor d eurgenta la norme europene in spitale mici din tara si inca 1 milion jumat pt naiba mai stie ce. Au bani, si oricum salariile cu care ne-ar plati is tare mici.

De juma de an se screm cu o ordonanta si nu stiu cum sa o aplice, nu au banii necesari. Cea mai mare prostie.

goldfrapp
junior
junior

Postby goldfrapp » Thu Jul 24, 2008 1:37 pm

Da, se pare ca nu se aproba dosarele pt MF deoarece nu au implementata o modalitate usoara de a vira bani intr-o conexiune Minister-DSP-cabinet MF-absolvent. Bani sunt, insa nu este aceasta conexiune, iar crearea ei intr-un cadru legal dureaza mult. And that sucks. De aceea ni s-a sugerat sa ne gasim un medic dintr-un spital care sa ne vrea. Si nu orice spital ci spital in care nu sunt rezidenti (pentru asta trebuie intrebat la DSP in care orase din judet, caci nu in toate se poate).

Dupa cum spuneam in postul anterior asta inseamna naveta 40 de kilometri. Din pacate. Acuma sa vedem daca reusim sa scadem numarul de zile de naveta pe saptamana, caci altfel e cam nasol.

smiley_29
junior
junior

Postby smiley_29 » Thu Jul 24, 2008 6:42 pm

Mie mi se pare o tergiversare continua si practica asta asistata,de fapt cam asa sunt multe in Romanica( mai ales in sistemul sanitar)......o amanare continua.Am vrut si eu sa intru ''in sistemul'' practicilor asistate( datorita faptului ca as mai fi acumulat ceva experienta utila in spital, iar pe langa acea experienta de cateva luni ar mai fi fost acel salariu) insa am primit un sfat extrem de bun din partea unor medici si anume ...mai bine tragi tare cateva luni si inveti linistit pt rezi (mai sunt 3 luni si jumatate pana la rezi din noe.) decat sa te tot amani invatatul cu tot felul de practici asistate.O sa aveti destul timp pe urma pt experienta medicala ca si rezidenti .....mai bine profitati din plin de aceasta perioada de 3 luni pt invat! :allright:

andy gavrilescu
cel mai imedist din 2013
cel mai imedist din 2013

Postby andy gavrilescu » Thu Jul 24, 2008 7:38 pm

smiley_29 wrote:Mie mi se pare o tergiversare continua si practica asta asistata,de fapt cam asa sunt multe in Romanica( mai ales in sistemul sanitar)......o amanare continua.Am vrut si eu sa intru ''in sistemul'' practicilor asistate( datorita faptului ca as mai fi acumulat ceva experienta utila in spital, iar pe langa acea experienta de cateva luni ar mai fi fost acel salariu) insa am primit un sfat extrem de bun din partea unor medici si anume ...mai bine tragi tare cateva luni si inveti linistit pt rezi (mai sunt 3 luni si jumatate pana la rezi din noe.) decat sa te tot amani invatatul cu tot felul de practici asistate.O sa aveti destul timp pe urma pt experienta medicala ca si rezidenti .....mai bine profitati din plin de aceasta perioada de 3 luni pt invat! :allright:

nu se face in spital, ci in cabinete de medicina de familie.
dar se pare ca nu se face deloc.
We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A

De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!

goldfrapp
junior
junior

Postby goldfrapp » Thu Jul 24, 2008 8:21 pm

andy gavrilescu wrote:nu se face in spital, ci in cabinete de medicina de familie.
dar se pare ca nu se face deloc.

nu ai citit ce am scris mai sus? nu se face la cabinete MF ci in spitale ;)

ioana_medline
junior
junior

Postby ioana_medline » Mon Jul 28, 2008 10:17 am

Eu zic ca cel mai bine si cel mai bine e sa ne gandim la rezi ca nu mai e mult si apoi vedem dupa examen ce o fi oricum daca iau rezi o sa sustin colegii care vor sa faca practica supravegheata si ar trebui si aii de sus daca nu vor sa mai aiba pt 3 ani medici someri sau vanzatori cu diploma si care castiga mai bine ca si un rezident.Sa speram ca ne vom adresa altui ministru ca asta ma plictiseste.

goldfrapp
junior
junior

Postby goldfrapp » Mon Jul 28, 2008 8:18 pm

E o mare prostie si bataie de joc. Am fost trimisi intr-un oras din judet (50km), unde aflam ca de fapt Spitalul nu a primit nicio adresa oficiala de la Minister sau de la ASP (desi noi stiam ca saptamana trecuta le-a fost trimisa). Un manager de spital care nu are incredere in chestia asta si care a zis clar ca el pe mai mult de un an nu face actele (desi nah, parca in lege spune cel mult trei; ce e drept nu zice cat minim,, dar credeam ca se intelege ca in aceeasi unitate sa stai trei ani). Si oricum ca el vrea sa mergem in fiecare zi. Noi sa facem naveta in fiecare zi, de parca am avea bani. Gimme a break.

Dupa cum se vede Ministerul face tot ce poate ca sa nu ne dea banii, ca sa nu iasa in pierdere. Au lungit publicarea legii din ian pana in mai, apoi au creat un nor de incertitudine (nu exista metodologie de aplicare) timp de cateva saptamani, apoi s-au scremut vreo doua luni sa scoata un motiv bun pentru care sa nu aporbe dosarele celor ce si-au gasit un medic de familie, si acuma au sperat ca fiind obligati sa facem naveta multi vor renunta. Ma bucur pentru ei, ca eu nu imi mai bat capul cu practica lor. Sa isi bage banii in fund. Imi pare rau ca am umblat atata.

ioana_medline
junior
junior

Postby ioana_medline » Wed Jul 30, 2008 6:25 pm

OK MAN! :peace:

Return to “Rezidentiat 2008”