m-am gandit sa-l fac cunoscut si altor colegi...poate unii sunt interesati (sper doar sa intelegeti c a scris colegu'):D
Buna,
Azi a avut loc intalnirea Rectorilor de UMF-uri din tara, reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, Educatiei si studentilor, prin reprezentant eu, ca Presedinte al Federatiei Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania (FASMR).
Ordinea de zi a avut 2 puncte principale de discutii: organizarea examenului de primariat si actualizarea tematicii de rezi.
Despre primariat s-au hotarat urmatoarele:
1. problema primariatului- - concurs cu 75/ 80 % posturi din nr inscrisilor; pe specialitate intr-un singur centru – cate probe, atatea comisii; comcursul incepe la 29 sept si dureaza; nu se da proba scrisa; nota minima 8 pt fiecare proba
2. unde se da primariatul: alerg b, ati cj, infectioase b, cardio b, dremato b, diabet b, endo is, expertiza med b, farma cl b, gastro b, genetica med cj, geriatrie cj, hemato b, mf in toate 6 umf-uri, urgente is, med int toate centrele, med muncii cj, med sportive b, nefro b, neo nat is, neuro tg mures, neuro ped cj, onco cj, pedi, b+is, pneumo is, psihi tm, psihi pedi tm, radio terapie cj, recup med si balneo tm, reumato cj, chir cardio vacs tg mures, chir gen toate centrele(pr min 12 cand), chif bmf b, chir pedi is, chir plastica b, chir toracica b, chir vasc tg mures, neurochir b, gineco toate, oftalmo is, orto pedi b, orto b, orl tm, uro b, anatomo pat cr, epidemio is, igiena tm, med lab tg mures, ml b, med nucleara cj, radio is, cr, cj, spm b, chir dentoalv cj, ortodontie b, farma cl cj, ind farma si cosm is, lab farma cj, farma gen toate, stoma gen toate,
3. rezi pe post 22 iunie 2008: med- 914 candidati, 614 posturi, stoma 10 pe 4, farma 2 pe 40 posturi; concursu tot in buc;
4. rezi cu timp partial 9 iulie in b, cj, cr, is, tm si tg mures; test scris 10 intreb, 2 ore, media min 5, tematica concursului de rezi; se organizeaza pt promotii anterioare 2005
5. rezi 2009: mai multe prop- ghid practica europeana tradus, reformulare bibi nationala, o carte din toate centrele... 1 oct 2009 sa fie gata. 31 dec 2008 fiecare univ trim 50 teme cu bib eferenta pt toate specialit, marie 2009 fixarea temelor, 30 sept 2009 aparitia cartii. vor participa la elaborare centrele universitare ce au iosud (conducere doctorala).
Prin urmare:
- PROMOTIA 2009 VA AVEA TEMATICA DE REZIDENTIAT IDENTICA CU PROMOTIA 2008
- PROMOTIA 2010 VA AVEA UN MANUAL DE REZI, ELABORAT DUPA PROGRAMUL DE MAI SUS
ps: b= bucuresti, cv= craiova, cj= cluj napoca, is= iasi, tm= timisoara, tg mures...e limpede ce e

pps: imi cer scuze ca nu am rescris intr-un limbaj mai formal notitele din timpul sedintei, sper ca se intelege. oricum, pentru explicatii suplimentare, sunt 'pe zona'

Va rog sa promovati acest mesaj pe forumuri/ grupuri de discutie interesate.