descentralizarea rezidentiatului
-
- newbie
descentralizarea rezidentiatului
as avea si eu o nelamurire legata de aceasta descentralizare a rezidentiatului...mai exact ce inseamna.......ca vei fi obligat sa fi rezident intr-unul din cele 6 centre universitare pe care le-au anunat ei. Spre exempl...situatia mea concreta: daca eu o sa fiu casatorita in arad si o sa vreau sa fac rezidentiatul acolo, nu o sa pot?.......cine stie mai multe as fi recunoscatoare daca mi-ar da un raspuns care sa ma lamureasca si pe mine putin pt ca deocamdata sunt in ceatza. multumesc frumos
- grasshopper
- elder
Re: descentralizarea rezidentiatului
nu pot sa te desparta de sot. ii poti da in judecata, este ceva lege cu intregirea familie...fam e protejata de lege
Death makes angels of us all
& gives us wings
Where we had shoulders
Smooth as raven's
Claws
& gives us wings
Where we had shoulders
Smooth as raven's
Claws
- marmotul
- elite
da, dar te obliga sa faci anumite stagii in centrele alea 6. si decit sa stai acasa si in fiecare an sa trebuiasca sa faci 3 luni departe de casa mai bine te muti definitiv acolo.
si eu sunt in aceeasi situatie, si am decis ca nu se merita sa fac rezu pe constanta si sa ma trimita aia la bucuresti cind mi-e lumea mai draga asa ca m-am hotarit sa imi iau consoarta de o mina si plecam...e greu, dar asa e mai bine
si eu sunt in aceeasi situatie, si am decis ca nu se merita sa fac rezu pe constanta si sa ma trimita aia la bucuresti cind mi-e lumea mai draga asa ca m-am hotarit sa imi iau consoarta de o mina si plecam...e greu, dar asa e mai bine

-
- newbie
mie sincer mi-e teama sa ma duc sa incep de la zero si eu si el intr-un alt oras...si acuma ca mi-ai zis ca trebuie numai anumite stagii ma gandesc ca as fi dispusa sa scarific cateva luni pe an....eventual se poate face si naveta pt ca intre cele doua orase nu sunt decat 70 de km si intr-o ora cu masina se pot face..Acuma ce am inteles eu de la tine este ca pot fi in spital la arad cu rezidentiatu si sa fac numai anumite stagii in timisoara(pentru ca asta ar fi optiunea mea fiind cea mai aproape de arad)?...sa imi spui dc am inteles corect si multumesc frumos pt raspuns
- danhia
- elite
grasshopper wrote:nu pot sa te desparta de sot. ii poti da in judecata, este ceva lege cu intregirea familie...fam e protejata de lege
nici rezidentiatul nu e obligatoriu, sa stii! geez. cateamai de-a pretentia.

Red Apple
- 187.92a
- addicted
nu, familia chiar este protejata. de obicei sotzul mai tare la punctaj sau diverse trage si sotzul mai slab (se pun in acelasi program, aceeasi grupa,e tc).
- marmotul
- elite
ramosand wrote:mie sincer mi-e teama sa ma duc sa incep de la zero si eu si el intr-un alt oras...si acuma ca mi-ai zis ca trebuie numai anumite stagii ma gandesc ca as fi dispusa sa scarific cateva luni pe an....eventual se poate face si naveta pt ca intre cele doua orase nu sunt decat 70 de km si intr-o ora cu masina se pot face..Acuma ce am inteles eu de la tine este ca pot fi in spital la arad cu rezidentiatu si sa fac numai anumite stagii in timisoara(pentru ca asta ar fi optiunea mea fiind cea mai aproape de arad)?...sa imi spui dc am inteles corect si multumesc frumos pt raspuns
pai trebuie sa te hotarasti pe ce specialitate dai, apoi iei stagiile specialitatii respective si vezi cu cine faci. din 2009 stagiile trebuie facute cu un profesor universitar, asa ca daca la stagiul de cardio sau gastro de exemplu nu e profesor la tine in oras trebuie sa faci stagiul respectiv in centrul universitar unde este prof.
alta chestie ce poti face e sa iei postul direct in timisoara si sa obtii detasari pt arad la stagiile mai mari - de 6-9-12 luni si numai stagiile mici sa le faci in timisoara. oricum stai linistita ca la 70 km se face mai usor naveta decit la 200-300 cit ar trebui sa fac eu

- pc7
- elite
in primu rand ca-s 50km nu 70, intr-al-2lea ca asa zice la teorie faza cu profesorii da nu e chiar asa, si-n al3lea transferurile intre tm si ar nu-s chiar asa de greu de obtinut
Life's not fair, get used to it
-
- newbie
deci s-ar putea obtine transfer....asta e ideea nu, in cazul in care se face descentralizarea asta...pentur ca eu intelesesem ca esti obligat sa ramai pe toata perioada rezidentiatului intr-unul din cele 6 centre si ca nu mai sunt aprobate transferurile la alte centre care nu ar pregati rezidenti, ca oradea sibiu constantza galati si arad.....vom mai vedea pe parcurs...multumesc de raspunsuri
- marmotul
- elite
cu plecere.
dupa cum mai spuneam, nu descuraja, caci traim in rominia unde totul e posibil
dupa cum mai spuneam, nu descuraja, caci traim in rominia unde totul e posibil