SALARII!!!!!!!

schimbarea schimbarii...
lucaibar
junior
junior

SALARII!!!!!!!

Postby lucaibar » Thu May 08, 2008 12:14 am

Uite o chestie care merita sa fie abordata ...ma rog ea a mai fost pusa pe tapet candva pe undeva ...dar sa aberat pe langa pana si-a pierdut topicul identitatea ...... SALARIILE! Eu unul sunt foarte interseat si de aspectul asta ....mai ales ca am coborat cu picioarele pe pamant (viziunea "romantica"! :| )... vis-a-vis de aceasta nobila profesie!
exemplu
rezidenti anu 1
Anatomopatolog Mures ...aprox. 2000 lei
Anatomopatolog Sibiu ...aprox. 3000 lei

daca puteti continua f. la obiect ca sa ne facem cu totii o idee ...in ce ne bagam (nu ca nu am sti) sau ptr ce ne f...m noptile invatand ... :x

repostez sub forma unui nou topic ...ca vad ca voi tot cu sufletul sunteti in medicina ....dar eu mai sunt si cu fizicu' :wink:
Ce salarii sunt mah ??? :?: :D in lumea rezidentului ...
Trebuie sa vrei, sa poti, sa faci, ceeace uneori pare a fi imposibil !

Chingachgook
addicted
addicted

Re: SALARII!!!!!!!

Postby Chingachgook » Thu May 08, 2008 1:17 am

mefe an 3 dambovita- vreo 8 mil
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

ciushka
elder
elder

Postby ciushka » Thu May 08, 2008 2:24 am

mf an 3 buzau pana in aprilie(nu stiu cat am dupa mareatza indexare) 885 net ron nu euro :shock:
de obicei de murit se moare doar odata... eu mor in fiecare zi cand ma trezesc si renasc la fiecare adormire( ego dixit)

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Thu May 08, 2008 8:28 am

mf anu 1 - aproape 7 milioane in mina( cu tot cu sporu de rusine)
qpepsi.gif

Cyph3r
elder
elder

Postby Cyph3r » Thu May 08, 2008 11:58 am

chirgen 7mil200 cu spor 7% :peace:
I choose not to choose life.And the reason..there is no reason.Who needs reasons when you got medicine??

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Thu May 08, 2008 3:34 pm

cum pisici 8 mil, ca mf an 2 e 911 in mana
Life's not fair, get used to it

didiland11
senior
senior

Postby didiland11 » Thu May 08, 2008 4:18 pm

Med de laborator an 1: 1050 lei

latvia
elder
elder

Postby latvia » Thu May 08, 2008 4:42 pm

pc7 wrote:cum pisici 8 mil, ca mf an 2 e 911 in mana

tu tot timpu ai avut mai multi bani ca restu.
araduuuuuuuuuuu

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Thu May 08, 2008 5:57 pm

nu, eu am mai mult, atat am vazut pe un fluturas de an 2 mf, fara sporuri, decat ala 11%

latvia
elder
elder

Postby latvia » Thu May 08, 2008 6:37 pm

da stiu.
asta se cara cu blonde n caraibe.
da si munceste la greu.

ciushka
elder
elder

Postby ciushka » Thu May 08, 2008 8:02 pm

de transpira sub limba :devil:
de obicei de murit se moare doar odata... eu mor in fiecare zi cand ma trezesc si renasc la fiecare adormire( ego dixit)

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Thu May 08, 2008 8:13 pm

mori tu de ciuda

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri May 09, 2008 8:38 am

topicul asta nu este de la Viata in Spital?
acolo sade bine

rellyc
senior
senior

Postby rellyc » Sat May 10, 2008 7:59 pm

An 1 Radiologie - 790 RON (spor 20%) hat36.gif
"Capacitatea omului de a se insela pe sine insusi si de a confunda dorintele imaginatiei sale cu realitatea nu are limite"

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Sun May 11, 2008 10:26 am

rellyc wrote:An 1 Radiologie - 790 RON (spor 20%) hat36.gif

pai pe radio parca era sporul mare la salariu. de ce doar 20%, la toate radiiatiile alea?
qpepsi.gif

danhia
elite
elite

Postby danhia » Sun May 11, 2008 10:45 am

pen ' c anumai aia ca lucreaza cu deseuri iau 30-40%.e o lege undeva,unde incadreaza.
Red Apple

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Sun May 11, 2008 10:52 am

inseamna ca e o specialitate de tot######. dupa ca risti sa iti mai creasca inca o mina intr-o dimineata si sa mori de cancer la 50 de ani, ai si un salariu de @@@@@@
qpepsi.gif

danhia
elite
elite

Postby danhia » Sun May 11, 2008 10:57 am

habar nu ai ce vb! ca daca stateai in fata gardului pe bancuta la tara scobind cu batzu-n praf si tot atata judecata emiteai despre radiatiile X.
si pt info a ta o sa se scoata tot sporul ala . si tot asa ca fapt divers, rxistii p-afara nu iau salarii triple pt ca le cresc ochi in plus pe spinare .te las pe tine sa mai cercetezi de ce, coana leano!
Red Apple

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Sun May 11, 2008 11:05 am

si atunci radiologii de ce au speranta de viata cea mai mica dintre toti medicii? saracele radiatii x, sunt asa benigne, nu fac rau nimanui.
qpepsi.gif

danhia
elite
elite

Postby danhia » Sun May 11, 2008 11:11 am

ia da sa citesc si eu studiul ala unde zice asa ceva.si nu ala scris in compactu' de joi , da?
Red Apple

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Sun May 11, 2008 11:35 am

esti pe radio?
qpepsi.gif

lucaibar
junior
junior

Postby lucaibar » Sun May 11, 2008 11:42 am

Terminati fratilor cu vendetele.......... SHOWWW me the the moneyyyyy !!!!! Unu de pe chirurgie cardiaca sau plastica sau legala ... elitele astea or fi elite si la bani !?
Trebuie sa vrei, sa poti, sa faci, ceeace uneori pare a fi imposibil !

Alexul
junior
junior

Postby Alexul » Sun May 11, 2008 12:05 pm

danhia wrote:habar nu ai ce vb! ca daca stateai in fata gardului pe bancuta la tara scobind cu batzu-n praf si tot atata judecata emiteai despre radiatiile X.
si pt info a ta o sa se scoata tot sporul ala . si tot asa ca fapt divers, rxistii p-afara nu iau salarii triple pt ca le cresc ochi in plus pe spinare .te las pe tine sa mai cercetezi de ce, coana leano!

Danhia, am facut un thread pe Medical News despre dozele de radiatii. De 1 sapt nimeni nu a emis nici o parere. Ia lumineaza-ne tu, draga mea, la acest capitol.
Uite si linkul. http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php?f=10&t=6710
Din ce am investigat eu 1 radioscopie=aprox 300 radiografii. Iar la municipal in urgente NUMAI radioscopii se fac. Zi-mi tu, scumpa mea, cum sa nu-i creasca acelui rezident un dinte-n anus dupa asemenea radiatii in cantitati industriale.
Pup dulce!

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Sun May 11, 2008 12:09 pm

probabil ca da. aia sunt la munca si acum, facind bani si acumulind experienta, nu stau ca noi pe forum, plingidu-ne de salariu :allright:
qpepsi.gif

rellyc
senior
senior

Postby rellyc » Sun May 11, 2008 2:25 pm

razwin2 wrote:si atunci radiologii de ce au speranta de viata cea mai mica dintre toti medicii? saracele radiatii x, sunt asa benigne, nu fac rau nimanui.

Nu mai sunt aparatele de acum 20 ani si vremea pionieratului in radiologie a trecut. Scopia nu se mai face in spatele ecranului ci in fata unui monitor aflat in camera de comanda (usi, pereti placati cu plumb), iradierea pacientilor si a medicilor a scazut gratie aparatelor noi etc. Radiologia nu inseamna doar raze X (radiologie conventionala si CT), include si eco, IRM care sunt neiradiante. Mie mi se pare o specialitate extrem de complexa si foarte frumoasa, de aceea am si ales-o.
@Alexul, legat de doze
1. aparat ne-digital, film in caseta (cateva exemple):
radioscopie toracica - 30-50 microSV (functie de pacient si durata examinarii), radiografia toracica - cam 18.
tranzit baritat (eso-gastro-duod)~500 (scopie+grafie), 300-400 doar scopie
Irigo~1000. Doza variaza in functie de gabaritul pacientului, leziunile decelate, progresia substantei de contrast etc.
Col. lombara ~ 350.
Mana ~ 2.
2. aparat digital, printare uscata - la torace de ex. se face centrajul, se preia o singura imagine in calculator care se analizeaza/prelucreaza ulterior si optional, se imprima pe film. Nu se mai baleiaza scopic sus-jos, dreapta-stanga.
Asa incat, nu este asa cum spui tu. Ce legatura au aceste doze primite de PACIENT cu dozele incasate de MEDIC?
"Capacitatea omului de a se insela pe sine insusi si de a confunda dorintele imaginatiei sale cu realitatea nu are limite"

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Sun May 11, 2008 2:51 pm

rellyc wrote:
razwin2 wrote:si atunci radiologii de ce au speranta de viata cea mai mica dintre toti medicii? saracele radiatii x, sunt asa benigne, nu fac rau nimanui.

Nu mai sunt aparatele de acum 20 ani si vremea pionieratului in radiologie a trecut. Scopia nu se mai face in spatele ecranului ci in fata unui monitor aflat in camera de comanda (usi, pereti placati cu plumb), iradierea pacientilor si a medicilor a scazut gratie aparatelor noi etc. Radiologia nu inseamna doar raze X (radiologie conventionala si CT), include si eco, IRM care sunt neiradiante. Mie mi se pare o specialitate extrem de complexa si foarte frumoasa, de aceea am si ales-o.
@Alexul, legat de doze
1. aparat ne-digital, film in caseta (cateva exemple):
radioscopie toracica - 30-50 microSV (functie de pacient si durata examinarii), radiografia toracica - cam 18.
tranzit baritat (eso-gastro-duod)~500 (scopie+grafie), 300-400 doar scopie
Irigo~1000. Doza variaza in functie de gabaritul pacientului, leziunile decelate, progresia substantei de contrast etc.
Col. lombara ~ 350.
Mana ~ 2.
2. aparat digital, printare uscata - la torace de ex. se face centrajul, se preia o singura imagine in calculator care se analizeaza/prelucreaza ulterior si optional, se imprima pe film. Nu se mai baleiaza scopic sus-jos, dreapta-stanga.
Asa incat, nu este asa cum spui tu. Ce legatura au aceste doze primite de PACIENT cu dozele incasate de MEDIC?

uite si un om cu capul pe umeri. bravo. multumim de informatii.
nu stiam ca radiologii se ocupa si cu eco, rmn si altele. noua la radiologie ne-au predat doar radiografii, interpretare, etc si profu ne-a zis de la bun inceput ca a incasat radiatii la fel ca si unu de la hirosima. tot el ne-a zis si faza cu durata de viata.
de asta ramasesm cu o parere asa proasta despre radiologie..
qpepsi.gif

rellyc
senior
senior

Postby rellyc » Sun May 11, 2008 3:00 pm

errata: acum peretii se tencuiesc cu barita, pe vremuri se captuseau cu tabla de plumb cred, usile trebuie sa contina o folie de plumb. Exista niste norme stricte privind cabinetele radiologice (dimensiuni, amenajare, dozimetrie in vederea autorizarii prin masuratori pe fantome "pacient" - cncan.ro, exista fizicieni responsabili cu securitatea radiologica), pt. fiecare pacient se inregistreaza doza primita.

Alexul
junior
junior

Postby Alexul » Sun May 11, 2008 5:01 pm

Sunt convins ca ce zici tu aici e teorie pura dar din pacate nu am argumentele necesare sa te combat. Revin la anul cand o sa imi fac ceva timp sa ma interesez de fenomen in ce spital voi fi.
A, si faza cu "pentru fiecare pacient se inregistreaza doza", sa fim seriosi...

rellyc
senior
senior

Postby rellyc » Sun May 11, 2008 6:41 pm

Alexul wrote:Sunt convins ca ce zici tu aici e teorie pura dar din pacate nu am argumentele necesare sa te combat. Revin la anul cand o sa imi fac ceva timp sa ma interesez de fenomen in ce spital voi fi.
A, si faza cu "pentru fiecare pacient se inregistreaza doza", sa fim seriosi...

Ce zic eu aici este realitate pura, iar dozele sunt cele redate de DAP-metrul instalat OBLIGATORIU pe orice aparat Roentgen (masoara dozele primite de pacient), cel putin unde lucrez eu. Vrei sa-ti aduc screenshot-uri? Daca acolo aveti un Tur de pe vremea bunicii nu generaliza. Eu vorbesc din prisma a 2 aparate (unul de prin 2003 si altul de anul trecut), cu amplificare care printre altele determina reducerea dozei incasate s.a. Probabil daca ai sa te mai interesezi iti vei schimba optica.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Mon May 12, 2008 2:43 am

razwin2 wrote:nu stiam ca radiologii se ocupa si cu eco, rmn si altele

hai ma da-o dracu.
asta stie si tata care e popa. inteleg ca nu te duci la scoala dar macar o leaca gandesti?
ct-ul cine credeai tu ca il face? dermatologul?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Mon May 12, 2008 7:40 am

ct ar trebui facute de bioingineri si interpretate de medici
qpepsi.gif

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Mon May 12, 2008 7:59 am

mda..bioingineri,revino brea n-apoi in ro

danhia
elite
elite

Postby danhia » Mon May 12, 2008 11:15 am

razwin2 wrote:nu stiam ca radiologii se ocupa si cu eco, rmn si altele

[/quote]

:shock: :shock: aveam dubii despre tine dar acuma confirmi. stii , de altfel radiologii sunt niste omuleti care stau la camera obscura si develepoeaza filme. pozari.
Red Apple

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Mon May 12, 2008 8:34 pm

eu nu aveam nici macar duby despre razwin. (singurul user care si-a incurcat parola).
bioinginerii fac dermatoscopie (nu CT)

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Tue May 13, 2008 8:01 am

la spitalul de neuro din is ct este facut de un bioinginer. el se ocupa cu intretinera aparatului si cu facerea ct. medicul le interpreteaza. macar stiti ce este ala un bioinginer si cu ce se ocupa?
qpepsi.gif

danhia
elite
elite

Postby danhia » Tue May 13, 2008 11:41 am

bine ca stii ce e ala un bioinginer dar nu ce face un medic imagist!geez
ai terminat Medicina la Facultatea de ingineri cumva?sau s-a luat de la prieteni?
Red Apple

jeromeKjerome
elder
elder

Postby jeromeKjerome » Tue May 13, 2008 3:04 pm

Informatie destul de putina pe forumul asta, insa aroganta cat cuprinde... :roll:
He aprendido que la vida es dura. Pero yo lo soy más !

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Tue May 13, 2008 5:30 pm

da, se observa foarte usor, toti sunt f aroganti si enervanti. nu inteleg nici eu de ce se tot cearta, vezi acum ca iamgistul, ca bioinginerul etc.
clar insa: forumul este pt discutii, pentru informare sunt stirile si ziarele. si gugal.

jeromeKjerome
elder
elder

Postby jeromeKjerome » Wed May 14, 2008 12:58 pm

Si frustrarile sunt tot pentru forum, din cate se pare ...
Daca nu asculta nimeni ce spui, te duci pe un forum si te te dai destept acolo.
He aprendido que la vida es dura. Pero yo lo soy más !

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed May 14, 2008 1:29 pm

trident wrote:da, se observa foarte usor, toti sunt f aroganti si enervanti. nu inteleg nici eu de ce se tot cearta, vezi acum ca iamgistul, ca bioinginerul etc.
clar insa: forumul este pt discutii, pentru informare sunt stirile si ziarele. si gugal.

da fata, da vezi ca uneori cauti pe gugl si te trimite pe forumuri (alea cu seo bun)

Return to “Rezidentiat 2008”