razi wrote:dr_dr wrote:Hai sa va explic eu cum a stat anul trecut cu detasarile..Stiu din sursa sigura.Cum anul trecut au fost 2300 de locuri evident ca aproape toate lumea a prins specialitate.Si uite asa cam cu 680 de puncte luai medicina interna sau pediatrie....etc.si cum foarte multi nu au prins si centrele pe care si le doreau ca la 680 de puncte nu mai prindeai cluj sau bucuresti...ci constanta.......dupa rezidentiat a inceput nebunia transferuruilor.S-au aprobat vreo cateva..si apoi astia s-au speriat cat de multi sunt si nu au mai acceptat la nimeni decat detasare.....Deci in final toate transferurile au fost anulate si s-au dat numai detasari.
Eu zic ca asta ar fi ultima problema la ce kk e anul asta....daca prindeti specialitate luati-o oriunde.....pt ca detasari se vor da tot timpul...si legea ii obliga dupa 3 ani sa iti dea si transferul....Ce puteti face? este sa aveti buletin cu domiciliu stabil in centrul unde vreti sa va transferati/detasati.Nu va poate impune nimeni sa ramneti acolo pt ca ar trebui sa ve plateasca chirie ,transport,etc deci mai bine va detaseaza.
PS..secretarele asteapta sa le dati ceva...ca sa va semneze hartiuta...cum ca spitalul accepta pontajul prin posta si alte alea.Sper ca m-am facut inteles...
S-au acordat toate transferurile care au intrunit conditiile de transfer-o singura exceptie au fost cei cu capacitate depasita-erau prea multi rezidenti in centrul respectiv si depaseau nr admis pe coordonator...si nu va spun din auzite ci pe traite.
chiar .. are cineva idee cati rezidenti poate avea un coordonator

cu cine le-a scos
.