posturi, rezidentiat pe post 2008
- kreatza
- junior

Re: posturi, rezidentiat pe post 2008
dar in caz ca avem punctaj de promovare....sau nu ne convin spec ramase...putem renunta?asa cum se putea in toamna....si sa dam iar in noiembrie? 

- ciushka
- elder

atata timp cat nu ai semnat nimik nu e bai
cred
cred
de obicei de murit se moare doar odata... eu mor in fiecare zi cand ma trezesc si renasc la fiecare adormire( ego dixit)
-
markus33
- junior

daca nu ne convin specialitatile ramase, cred ca putem renunta fara probleme. doar nu avem semnat nimic, nu? cum ne pot obliga?
- marmotul
- elite

kreatza wrote:dar in caz ca avem punctaj de promovare....sau nu ne convin spec ramase...putem renunta?asa cum se putea in toamna....si sa dam iar in noiembrie?
asta mi se pare si normal, sa poti renunta daca vrei.. in definitv noi dam bani sa dam examenul asta, la chestia asta chiar nu au ce sa ne faca. si in caz de vor sa ne opreasca cu de-a sila ne rasculam
.acum serios- poti renunta fara probleme la post atita timp cit nu ai semnat contractul ala. si atentie- incercati sa cititi inainte de a semna ceva- sa nu ne bage pe git cine stie ce clauze

- kreatza
- junior

nu stiti pe nimeni care a mai dat tot asa pe post.....sa ne zica in mare ce clauze aveau in contract....oricum cred ca sunt total sau in mare parte modificate....ca sa stim la ce sa ne asteptam oarecum...eventual consultam un jurist pana la ex sa ne spuna la ce anume sa cascam ochii in minunatul contract...
-
dr dac
- newbie

voi cam ce procentaj aveti la grile?
-
DoctorL
- newbie

kreatza wrote:nu stiti pe nimeni care a mai dat tot asa pe post.....sa ne zica in mare ce clauze aveau in contract....oricum cred ca sunt total sau in mare parte modificate....ca sa stim la ce sa ne asteptam oarecum...eventual consultam un jurist pana la ex sa ne spuna la ce anume sa cascam ochii in minunatul contract...
...si pentru ceilalti care au prins rezidentiat pe post (generatiile 2002-2003 parca) regula principala era aceeasi: sa profesezi in spitalul respectiv o durata de timp egala cu durata pregatirii.
- catanegru
- junior

Deci contractul ala deocamdata e un mister? Sunt perfect deacord sa inmanez banii din salarii pana in momentul in care renunt la rezidentiat. Dar acea suma de cateva mii de euro mi se pare o chestie ilegala... Fidelitate la ce? Nu are nimeni cunostinte pe la vre-un Dsv sa afle mai exact in ce consta un asemenea de contract? Stiti...am auzit un zvon cum ca o persoana X a dat rezi pe post si a prins doar un post pe pneumologie, a spaguit directorul spitalului unde era postul respectiv, iar acesta a spus ca nu mai au nevoie de postul acela, dar au nevoie de un post pe cardio ---> si astfel X a facut rezi pe cardio.
Deci poate da cineva informatii mai exacte referitor la CONTRACTUL VIETII?
Aaa!!! si rezidentiatul acesta din ce luna va incepe?
Deci poate da cineva informatii mai exacte referitor la CONTRACTUL VIETII?
Aaa!!! si rezidentiatul acesta din ce luna va incepe?
Zambeste, maine va fi mai rau!
-
veronica
- junior

Heeei, cred ca va agitati degeaba! Intai se va face repartitia , apoi vom fi confirmati in rezi pe post abia apoi se semneaza contractul..Cred ca asta e succesiunea evenimentelor. E singur insa ca nu semnezi nimic inainte de a-ti alege specialitatea; daca nu prinzi ce vrei, nu-ti alegi nimic si atunci nu mai e niciun stress legat de contract
- catanegru
- junior

veronica wrote:Heeei, cred ca va agitati degeaba! Intai se va face repartitia , apoi vom fi confirmati in rezi pe post abia apoi se semneaza contractul..Cred ca asta e succesiunea evenimentelor. E singur insa ca nu semnezi nimic inainte de a-ti alege specialitatea; daca nu prinzi ce vrei, nu-ti alegi nimic si atunci nu mai e niciun stress legat de contract
Pe principiul "Daca nu-i calul e bun si magarul", si nu cred ca e agitatie pe degeaba, sau mai ai si proverbul a nu da pasarea din mana pt cioara de pe gard. Uite un exemplu daca vreau un post pe chir dar nu-l prind de ce sa renunt la un post pe neuro, sperand ca voi prinde chir la rezi in toamna? Si de ce totusi sa nu incerc sa dau in toamna pt chir?E bine intotdeauna sa ai un plan B. Uite cazul meu, am visat la posturi pe chir, n-am prins si am renuntat la restu. Acum in schimb merg la rezi pe post mai mult de dragu plimbarii la buc, dar daca prind am sa iau orice rezidentiat in judetul meu pt a fi planul meu B, iar in toamna intentionez sa-mi fac damblaua cu reziul clasic,iar daca specialitatea pe care o prind e mai buna decat asta de pe post intentionez sa renunt, dau banii de salar inapoi, dar la partea aia cu miile de euro parca nu mi-ar convine. Apropo motivul pt care vin la buc este sa-mi ridic un certificat de conformitate ... planul C -> irlanda
Asa ca oameni buni nu fiti mofturosi cu rezi pe post daca nu aveti alta varianta ca nu se stie ce va fi in toamna..parerea mea.
- marmotul
- elite

sau ne facem bagajele si mergem si noi in irlanda daca nu luam ce vrem la ex de post 

-
veronica
- junior

Cel mai bine e sa sunati la MSP si sa intrebati acolo tot ce vreti.Doamnele sunt in stare sa va raspunda, chiar daca nu sunt f. dragutze.Mie mi-au spus ca daca iau aceeasi specialitate mi se echivaleaza tot ce am facut pana acum, desi cei din teritoriu mi-au zis ca mi se vor echivala anumite stagii
. Oricum, cei din teritoriu sunt putzin depasitzi de acest examen si ce implicatzii are pe viitor.
-
markus33
- junior

se considera promovat daca obtii 65% din punctajul cel mai bun pe judetul care concurezi
sau 65% din grila cea mai tare din rezidentiat? 
- marmotul
- elite

markus33 wrote:se considera promovat daca obtii 65% din punctajul cel mai bun pe judetul care concurezisau 65% din grila cea mai tare din rezidentiat?
65% din nota obtinuta de al cu capu mai mare ce da rezu acum. la nivel national

- catanegru
- junior

razwin2 wrote:markus33 wrote:se considera promovat daca obtii 65% din punctajul cel mai bun pe judetul care concurezisau 65% din grila cea mai tare din rezidentiat?
65% din nota obtinuta de al cu capu mai mare ce da rezu acum. la nivel national
punctaj care e direct proportional cu suma data ca spaga pt respectivu... glumesc desigur, este un examen in care nu se poate asa ceva, grilele sunt aduse cu jandarmeria, pana si patentul cu care tre sa deschida sacu e sigilat, si intrerupatorul la fel, tocmai ca sa nu fie scurgeri electrice... de informatii.
Aaaa ca dupa ce a iesit ultimul din sala , sala se "inchide" si raman doar supravghetorii cu bulinutele noastre, bulinute care nu au numele ascuns, asta nu-i stres, cine se gandeste ca s-ar putea schimba grilele... doamne fereste, asta doar in tarile corupte nu la noi
de 3 ori ura pt sistem

-
Swen
65% din cea mai buna grila pe judetz.... de-asta se si cheama rezi pe post pe judet, altfel te-ai fi inscris pe toata tara si in functie de puncte iti alegeai specialitatea si judetul (exact ca rezi din noiembrie), oricum daca ai marele "noroc" sa faca unul vreo 950 de puncte cel putin jumatate din candidatii pe judet or sa pice.
-
markus33
- junior

nu ar fi rau deloc sa fie 65% din cea pe judet. acum daca ai noroc sa ai in judet unul cu capu mare
.... ghinion.
-
Alexul
- junior

Swen wrote:65% din cea mai buna grila pe judetz.... de-asta se si cheama rezi pe post pe judet, altfel te-ai fi inscris pe toata tara si in functie de puncte iti alegeai specialitatea si judetul (exact ca rezi din noiembrie), oricum daca ai marele "noroc" sa faca unul vreo 950 de puncte cel putin jumatate din candidatii pe judet or sa pice.
nu tati, pe tara..
- mcatcata
- junior

Art. 4. (2) Punctajul minim de promovare reprezinta 65% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebari pentru fiecare domeniu.
deci pe tara
deci pe tara
- marmotul
- elite

pregatiti oule stricate si rosiile pentru cel (cea) ce va scoate peste 900 de pct la rez baieti si fete
si pentru faza cu metodologia- la sfirsit nu ramin supravegetorii singuri cu bulinele noastre in sala, ramin si ultimii 2 candidati sau care vor sa semneze pe plicurile in care se pun grilele, asa ca nu se pot schimba atunci.
poate doar comisia care le face sa raspindeasca intrebarile, sau poate la multiplicarea grilelor, dar sunt slabe sanse, mai ales ca este an electoral si ar iesi scandal.
eu nu inteleg de ce nu va multumiti voi cu pomana asta electorala care ni se face si tot vociferati atit ca se fac minarii? chiar credeti ca se merita sa investesti o groaza de bani in spaga intr-un post care nu l-a ocupat nici draq pina acum? nu cu banii aia mai bine iti iei stepurile si pleci afara?
si pentru faza cu metodologia- la sfirsit nu ramin supravegetorii singuri cu bulinele noastre in sala, ramin si ultimii 2 candidati sau care vor sa semneze pe plicurile in care se pun grilele, asa ca nu se pot schimba atunci.
poate doar comisia care le face sa raspindeasca intrebarile, sau poate la multiplicarea grilelor, dar sunt slabe sanse, mai ales ca este an electoral si ar iesi scandal.
eu nu inteleg de ce nu va multumiti voi cu pomana asta electorala care ni se face si tot vociferati atit ca se fac minarii? chiar credeti ca se merita sa investesti o groaza de bani in spaga intr-un post care nu l-a ocupat nici draq pina acum? nu cu banii aia mai bine iti iei stepurile si pleci afara?

- marmotul
- elite

si inca un sfat: daca crede careva ca se fac minarii este o solutie simpla: faci o copie xerox cu candidatii pe sala ta- adica pe judetul pe care concurezi si stai pina la sfirsit si notezi pe foaia respectiva punctajul fiecaruia, caci se striga cu voce tare la corectare, care dureaza 10-20 sec. asa vezi si pe ce loc esti, si aflii si ce minarii s-au facut, daca s-au facut. ziaristii de abia asteapta .... 

- andy gavrilescu
- cel mai imedist din 2013

nu va face niciunul 900 de puncte la rezul pe post.
va stiu eu ce-ati invatat
va stiu eu ce-ati invatat
We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A
De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A
De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!
-
markus33
- junior

aranjamente s-au facut intotdeauna, mai mari sau mai mici. si se vor face si la acest examen si la cele viitoare. de asta sa fim siguri 
- kreatza
- junior

copii...vreau si eu un sfat...ca sa fiu mai eficienta la ex...voi ati imbulinat grila imediat ce ati rezolvat-o sau intai ati rez grilele...ati tras o gura de aer si ati trecut la imbulinat....ca eu am sfeclit-o la imbulniat.....multam...
- marmotul
- elite

kreatza wrote:copii...vreau si eu un sfat...ca sa fiu mai eficienta la ex...voi ati imbulinat grila imediat ce ati rezolvat-o sau intai ati rez grilele...ati tras o gura de aer si ati trecut la imbulinat....ca eu am sfeclit-o la imbulniat.....multam...
asta ar trebui sa ii intrebi pe aia ce au dat rezu in toamna si sunt acum rezi pe specialitati ca lumea, nu pe varzarii de noi care dam acum, ca nici noi in toamna nu am facut asa bine. probabil or exista si exceptii pe aci, dar eu nu ma numar printre ei

- alinamihaela
- senior

pai eu am rezolvat grilele pe caietul de grile dupa care cu f mare atentie le-am imbulinat. Tre sa te incadrezi intr-un anume timp ca sa fii sigur ca ai timp de toate. In principiu in primele 2 ore sa faci grilele si restul timpului il lasi pt imbulinat. Nu am avut probleme cu timpul si am luat si rezul.
- marmotul
- elite

sau daca te antrenezi inainte la imbulinat si esti sigura ca imbulinezi 200 de intrebari in 30 min, poti lasa 3 ore si 15 min de 'gindeala', sa ai timp sa te tot gindest si sa te razgindesti si apoi bagi imbulinat in juma de ora, cu 15 min lasate asa, ca precautie pentru la sfirsit, in caz de..
eu inca nu m-am apucat de imbulinat, o sa ma apuc in ultima saptamina, sa vad ce timp scot
eu inca nu m-am apucat de imbulinat, o sa ma apuc in ultima saptamina, sa vad ce timp scot

-
markus33
- junior

eu cred ca o ora e de ajuns sa innegresti foaia. e adevarat ca eu nu am experienta asupra acestui examen, dar totusi....o ora....ai tot timpul.
-
gyanne
buna....cati s-au inscris pe post la constanta?
-
dannyy
- newbie

Pe Judetul Olt cica s-au inscris 32 de candidati pe 9 posturi!!!!....super tare
http://www.gdo.ro/Actualitate/2008-06-1 ... ul+pe+post
Si vroiam sa va mai intreb ce stiti voi de faptul ca cica toti candidatii din acelasi judet vor fi in aceeasi sala?
http://www.gdo.ro/Actualitate/2008-06-1 ... ul+pe+post
Si vroiam sa va mai intreb ce stiti voi de faptul ca cica toti candidatii din acelasi judet vor fi in aceeasi sala?
-
pescarus
- newbie

Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Hunedoara 25 de locuri pentru rezidenţiatul pe post. Pentru acestea vor da concurs 51 de medici
Ministerul Sănătăţii Publice organizează, în 22 iunie, în Capitală, concursul naţional de intrare în rezidenţiat pe post în medicină, medicină dentară şi farmacie.
La Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Hunedoara s-au înscris 51 de candidaţi pentru cele 25 de posturi alocate judeţului Hunedoara de către Ministerul Sănătăţii.
Posturi multe la spitalul din Lupeni
Cele mai multe posturi - şase la număr - sunt la Spitalul Municipal din Lupeni, pe specialităţile anatomie patologică, dermato-venerologie, endocrinologie, epidemiologie, farmacie clinică şi neurologie.
Repartiţie după medii
"Repartiţia după examen a câştigătorilor se va face în ordinea descrescătoare a mediilor. Primul clasat îşi va putea alege oricare dintre posturi. Menţionez că opţiunile pentru acest examen de rezidenţiat s-au făcut pe judeţ şi nu pe un post anume. Printre cei 51 de candidaţi există medici din afara judeţului, unii fiind chiar din Bucureşti", susţine medicul Dan Magheru, directorul executiv al ASP Hunedoara.
Ministerul Sănătăţii Publice organizează, în 22 iunie, în Capitală, concursul naţional de intrare în rezidenţiat pe post în medicină, medicină dentară şi farmacie.
La Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Hunedoara s-au înscris 51 de candidaţi pentru cele 25 de posturi alocate judeţului Hunedoara de către Ministerul Sănătăţii.
Posturi multe la spitalul din Lupeni
Cele mai multe posturi - şase la număr - sunt la Spitalul Municipal din Lupeni, pe specialităţile anatomie patologică, dermato-venerologie, endocrinologie, epidemiologie, farmacie clinică şi neurologie.
Repartiţie după medii
"Repartiţia după examen a câştigătorilor se va face în ordinea descrescătoare a mediilor. Primul clasat îşi va putea alege oricare dintre posturi. Menţionez că opţiunile pentru acest examen de rezidenţiat s-au făcut pe judeţ şi nu pe un post anume. Printre cei 51 de candidaţi există medici din afara judeţului, unii fiind chiar din Bucureşti", susţine medicul Dan Magheru, directorul executiv al ASP Hunedoara.
-
pescarus
- newbie

nu mai au loc miticii prin frumoasa lor capitala
- marmotul
- elite

gyanne wrote:buna....cati s-au inscris pe post la constanta?
25

-
paula
Buna .Stiti cumva cati s-au inscris pe Tulcea?
- marmotul
- elite

paula wrote:Buna .Stiti cumva cati s-au inscris pe Tulcea?
37. si eu printre ei. bine ai venit in club

-
markus33
- junior

si eu printre cei din tulcea 
- consi
- senior

- marmotul
- elite

asta nu mai stiu. citeste si tu posurile anterioare,cred ca scrie pe acolo

- consi
- senior

mersi, dar prca n-am vazut.....
-
zapperul
- newbie

stie cineva ceva de repartitia pe sali? acum la rezi pe post? cand apare, unde etc..tks