NU VREM AMANAREA REZIDENTIATULUI

schimbarea schimbarii...
werger
senior
senior

Re: NU VREM AMANAREA REZIDENTIATULUI

Postby werger » Fri Oct 17, 2008 12:51 pm

uitati-va aici la ce locuri erau disponibile in vara http://www.rezidentiat.info/centre-univ ... atire.html si faceti un calcul cate au ramas neocupate
si acum uitati-va la centralizatorul de la examenul asta http://www.rezidentiat.info/downloads/l ... 112008.pdf si vedeti ce ne ofera
un exemplu anatomie patologica disponibile in vara 54 de locuri au fost ocupate 9 au ramas 45 neocupate si in loc sa avem 45 acum avem 20
DE CE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
fost student, actual pervers, viitor medic

werger
senior
senior

Postby werger » Fri Oct 17, 2008 12:54 pm

alt exemplu medicina interna au ramas in vara 105 locuri ce puteau fi ocupate atunci acum ne-au oferit 90 si lista poate continua

lion
senior
senior

Postby lion » Fri Oct 17, 2008 12:58 pm

ceacky1 wrote:evident ca si cei care NU VOR SA SE AMANE rezidentiatul au dreptul la o parere... dar daca tot au invatat nu vad de ce nu ar mai putea sa invete inca putin, sau sa repete, sau sa se relaxeze pana la rezi :)) ... pt ca daca vine inca una si zice ca e gravida si ca ea pe 8 decembrie naste mai fac o tura de febra musculara de la atata ras...astept si motive de genu "am programata o clisma cu ciment pe 8 decembrie", "trebuie sa ma vad cu mos craciun", "taiem porcu'", "programare la epilat"... si acum ca sa nu fiu prea rautacios, fata aia de zicea ea ca naste, ar trebui sa'si vada de sarcina si sa puna copilu' pe primu' loc daca tot l'a facut, da'l in pastele ma'sii de rezidentiat, ca nu e sfarsitu' lumii....sau a aparut iar gaura neagra? :-t :))

sa sti ca unii fac si copii,ca si cadru medical ar trebui sa incurajezi asta nu sa-ti bati joc.fff urat din partea ta.aia "una" ar putea fi maine sotia ta,sa vad cum ti-ar conveni sa o vorbeasca cineva asa de urat...nici macar ea nu a scris un cuvintel aici pe forum ci altcineva a data-o ca exemplu si v-ati trezit voi sa o puneti la zid ca a indraznit sa faca copii acum?legati-va de amanari sau de orice altceva dar lasati frate femeile insarcinate in pace...si am o veste pentru voi, copii nu se fac cu programare si in viata unora sunt chiar o binecuvantare.... sau stai putin cred ca asta nu ati citit nicaieri....
si eu am dat examenul de rezidentiat fiind insarcinata,l-am luat pe mf si am un copil normal,nu vreun retardat facut la stres.ce naiba acum suntem puse la zid ca vrem si copii pe langa medicina?si de cine chiar de catre colegi,ffff frumos....
dr_danna iti urez din inima sa ramai insarcinata si sa ai parte de acelasi tratament....asa ca femeie inainte de toate nu ca si medic....

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Fri Oct 17, 2008 1:00 pm

off topic:
voi vedeti cati si-au facut conturi noi pe forum cu acesta ocazie!!! :mrgreen:
hai k se mareste forumul cu rezi2008 :peace:
super lol!!!!!
si la sfarsit, mamotaaa....

ceacky2
senior
senior

Postby ceacky2 » Fri Oct 17, 2008 1:02 pm

lion wrote:[sa sti ca unii fac si copii,ca si cadru medical ar trebui sa incurajezi asta nu sa-ti bati joc.fff urat din partea ta.aia "una" ar putea fi maine sotia ta,sa vad cum ti-ar conveni sa o vorbeasca cineva asa de urat...nici macar ea nu a scris un cuvintel aici pe forum ci altcineva a data-o ca exemplu si v-ati trezit voi sa o puneti la zid ca a indraznit sa faca copii acum?legati-va de amanari sau de orice altceva dar lasati frate femeile insarcinate in pace...si am o veste pentru voi, copii nu se fac cu programare si in viata unora sunt chiar o binecuvantare.... sau stai putin cred ca asta nu ati citit nicaieri....
si eu am dat examenul de rezidentiat fiind insarcinata,l-am luat pe mf si am un copil normal,nu vreun retardat facut la stres.ce naiba acum suntem puse la zid ca vrem si copii pe langa medicina?si de cine chiar de catre colegi,ffff frumos....
dr_danna iti urez din inima sa ramai insarcinata si sa ai parte de acelasi tratament....asa ca femeie inainte de toate nu ca si medic....

nah deci LION, esti o vaca...bun si acum ca am terminat cu limbajul academic sa continui...
DACA AI INVATA SA CITESTI SAU TE-AI OBOSII SA-TI PUI LUPELE PE GLOBII OCULARI AI FI VAZUT CA I-AM URAT SA-I FIE SANATOS SI SA SE OCUPE MAI BINE DE EL DECAT DE REZI, DAR TU CARE ESTI PROASTA DE ITI PLOUA IN GURA NU AI OBSERVAT ACEST ASPECT...
SA FACA LUMEA COPII CATI VREA, DAR SA-SI STABILEASCA PRIORITATILE, NU SA CHERARAIE APOI PE FORUMUIRI CA E SI GRAVIDA DAR AR DA SI REZI...LA ANU' NU MAI POATE DA, SAU CE? au intrat zilele in sac? E MAI IMPORTANT UN RAH.AT DE EXAMEN CA UN COPIL??? femeie? ti'au explodat hormonii in creier....nu mai fa pe mama eroina ca nu am scuipat pe nimeni si nici n-am atacat gratis pe nimeni pe forum
APA TRECE, BIVOLII RAMAN!

lion
senior
senior

Postby lion » Fri Oct 17, 2008 1:07 pm

ceacky1 wrote:
sa sti ca unii fac si copii,ca si cadru medical ar trebui sa incurajezi asta nu sa-ti bati joc.fff urat din partea ta.aia "una" ar putea fi maine sotia ta,sa vad cum ti-ar conveni sa o vorbeasca cineva asa de urat...nici macar ea nu a scris un cuvintel aici pe forum ci altcineva a data-o ca exemplu si v-ati trezit voi sa o puneti la zid ca a indraznit sa faca copii acum?legati-va de amanari sau de orice altceva dar lasati frate femeile insarcinate in pace...si am o veste pentru voi, copii nu se fac cu programare si in viata unora sunt chiar o binecuvantare.... sau stai putin cred ca asta nu ati citit nicaieri....
dr_danna iti urez din inima sa ramai insarcinata si sa ai parte de acelasi tratament....asa ca femeie inainte de toate nu ca si medic....[/quote]
nah deci LION, esti o vaca...bun si acum ca am terminat cu limbajul academic sa continui...
DACA AI INVATA SA CITESTI SAU TE-AI OBOSII SA-TI PUI LUPELE PE GLOBII OCULARI AI FI VAZUT CA I-AM URAT SA-I FIE SANATOS SI SA SE OCUPE MAI BINE DE EL DECAT DE REZI, DAR TU CARE ESTI PROASTA DE ITI PLOUA IN GURA NU AI OBSERVAT ACEST ASPECT...
SA FACA LUMEA COPII CATI VREA, DAR SA-SI STABILEASCA PRIORITATILE, NU SA CHERARAIE APOI PE FORUMUIRI CA E SI GRAVIDA DAR AR DA SI REZI...CE LA ANU' NU MAI POATE DA, SAU CE?[/quote]

Doamne ce limbaj....f urat eu nu cred ca te-am jignit cu ceva...eu una sincer nu sunt educata sa raspund la asa ceva,sincer nici nu meriti un raspuns si cu asta am incheiat orice interventie aici.
dar totusi aici, pe acest forum nu exista moderatori ?

ceacky2
senior
senior

Postby ceacky2 » Fri Oct 17, 2008 1:10 pm

lion wrote:[Doamne ce limbaj....f urat eu nu cred ca te-am jignit cu ceva...eu una sincer nu sunt educata sa raspund la asa ceva,sincer nici nu meriti un raspuns si cu asta am incheiat orice interventie aici.
dar totusi aici, pe acest forum nu exista moderatori ?

Eu zic sa te miri inca pe atata si sa ramai si cu un torticolis de la atata mirare...m-am simtit DRAGA MEA EDUCATA foarte jignit cand m'ai acuzat ca VEZI-DOAMNE dau in mamele care ar face ele copii dar ar da si examene.PAI EU NU LE LAS? DACA SUNT ATAT DE CAPABILE SA FACA SI COPII SA DEA SI EXAMENE !!! dar am zis ca in viata PRIORITATILE nu pot fi 500 deodata, SI CAND VINE VORBA DE UN COPIL NU MAI STAI SA TE GANDESTI....DAR TU DAI INAINTE CU PROPAGANDA FEMINISTA..."vaiii magarii care se iau de femeile cu copii!!!" nu ai zis asta, dar ai reactionat ca si cand am fii zis pe aici ca sa nu faca lumea copii...

mishanea

Postby mishanea » Fri Oct 17, 2008 1:24 pm

Ce sa spun....si eu stau de un an acasa, dar din solidaritate pentru absolventii 2008 cred ca ar trebui sa fim de acord cu aceste proteste.totusi anul trecut noi am avut mai multe locuri.Ce mai conteaza dragi colegi o saptamana sau o luna?
Mergeti mai departe cu protestele.Macar pentru cei ce vin in urma noastra sa fie mai bine.Asta inseamna unitate.

mishanea

Postby mishanea » Fri Oct 17, 2008 1:26 pm

Este groaznic sa stai pe banii parintilor sau a sotilor/sotiilor, dar din respect pentru care ne sunt colegi, ar trebui sa ii sustinem.
Si colegii mei care au stat anul acesta acasa sunt de acord cu amanarea, dintr-un singur motiv: respect pentru promotia 2008!
Bafta tuturor si mai multa intelegere!

airoh
newbie
newbie

Postby airoh » Fri Oct 17, 2008 1:43 pm

Nu pot decat sa-mi exprim DEZGUSTUL meu profund pentru cei care doresc amanarea folosindu-se de imaginea colegei insarcinate. Sunt convins ca ea nu a cerut sa fie "aparata" de acesti oameni. Cred ca din momentul in care a aflat ca va avea un copil a stiut ca o asteapta un an greu dar totusi a dorit sa invete si pentru rezidentiat si pentru asta o RESPECT!!!

Le doresc MULT SUCCES colegilor care maine vor participa la negocieri!!! Suntem alaturi de voi!!

Pentru "aparatorii" colegei insarcinate: RUSINE !!!

helios
senior
senior

Postby helios » Fri Oct 17, 2008 1:46 pm

etanercept wrote:Hai, fie si o saptamana, dar mai mult e inadmisibil.
Cat priveste procentul de 63% sau cat o fi, sunt 63% din UTILIZATORII FORUMULUI, nu din studentii la medicina, ceea ce e irelevant, pentru ca cei mai multi din cei care NU doresc amanarea nu prea stau pe forumuri, si fara sa mi-o luati in nume de rau, stau si invata (nu vreau sa insinuez ca voi nu invatati, doar spun ceva legat de cei pe care ii cunosc si stiu ca nu vor amanare).
Imi cer scuze daca am lezat pe cineva, dar avem si noi dreptul la o parere, iar injuraturile, chiar si mascate, care ni se aduc nu dovedesc decat lipsa de dispozitie in a asculta parerea altora care e diferita decat a voastra.
Spor la invatat.

Etanercept. Nici nu stiu in ce ordine sa iti pun lucrurile pe tapet, ca sa poata si creierasul lui matale sa inteleaga cam cum stau lucrurile in viata reala. Cu aceasta ocazie, doresc sa iti rapesc 5 minute din viata ta anosta si sa te scot cu nasul din cartile in care te-ai cufundat pe veci,amin!!
1.Acest protest al nostru nu se doreste e fi reprezentativ pentru toate "putorile care nu au invatat", asa cum insinuezi d-ta. Uite si eu de exemplu am invatat, ma declar pregatit, as putea sa-l sustin si maine. Si totusi, particip la protest, sustin toate demersurile,iar daca amanarea ar aduce dupa sine si suplimentarea, nu ma deranjeaza ca astept. La urma urmei, meseria de doctor presupune si multa RABDARE. Daca nu ai rabdare, iti sugerez cu tot respectul sa te reorientezi.
2. Orice masura care se ia trebuie sa vizeze MAJORITATEA. De aia am si facut acest poll, statisticile spun totul. Iar faptul ca acest forum nu este reprezentativ,cred ca glumesti. Din cei 4500 de candidati, vreo 3000 si ceva raman afara. Fa si tu raportul algebric si vezi daca da mai mult de 50%. Sau cumva asta nu scrie in Harrison si iti pune la bataie logica? Vrei o grila de tip complement simplu cu procente? Ma gandesc ca doar in felul asta poti sa dai un raspuns
3. In orice tara civilizata unde medicii au fost subestimati si defavorizati, s-au facut GREVE.
-In Polonia medicii nu au mai mers la spital, au protestat pt 2 zile. Realizand ce consecinte grave ar fi avut continuarea grevei,guvernul le-a dublat salariile.
- In Germania si Franta au fost proteste asemanatoare, s-a tot vorbit pe forum,nu are rost sa vin cu detalii
- In Italia, acum 2-3 ani de zile,salariul unui rezident era stabilit prin lege la minim 900 de euro. Au considerat ca reprezinta limita de subzistenta,au fost proteste in toata tara, neintrerupte. Rezultatul? Salariul minim a ajuns in 2005 la 1700 de euro, rezidentul de an 1.

Concluzia: Daca tu urmaresti doar interesul personal, prezenta ta pe forum este inutila. Iti uram succes in viata, sa iei cat mai mult la rezi, sa te lauzi in cercul tau de preteni ca esti mare doftor , iar peste 5 ani cand vei zbura din spital te asteptam sa ni te alaturi la viitoarele proteste.
"E nevoie de 46 de muşchi ca să te încrunţi la cineva, insa doar de 4 pentru a-i trage un pumn în faţă. Hai sa nu-i deranjam pe aia 46 pentru un fleac"

ceacky2
senior
senior

Postby ceacky2 » Fri Oct 17, 2008 1:51 pm

airoh wrote:Nu pot decat sa-mi exprim DEZGUSTUL meu profund pentru cei care doresc amanarea folosindu-se de imaginea colegei insarcinate. Sunt convins ca ea nu a cerut sa fie "aparata" de acesti oameni. Cred ca din momentul in care a aflat ca va avea un copil a stiut ca o asteapta un an greu dar totusi a dorit sa invete si pentru rezidentiat si pentru asta o RESPECT!!!

Le doresc MULT SUCCES colegilor care maine vor participa la negocieri!!! Suntem alaturi de voi!!

Pentru "aparatorii" colegei insarcinate: RUSINE !!!

CORECT!!!
A VENIT SUPERNANNY SI CU DEONTOLOAGA AIA CU NUME DE MEDICAMENT DE RAUMATICI SA NE EXPLICE (PE LANGA FAPTUL CA SUNT F DESTEPTE) SI FAPTUL CA CE PORCII SUNTEM NOI CARE BLAMAM SPORUL NATURAL AL POPULATIEI...de parca noi numai cu aia ne si ocupam aici

optimus
senior
senior

Postby optimus » Fri Oct 17, 2008 1:54 pm

Moo,nu va mai certati.Daca s-a amanat s-a amanat.Asta este.Mai important ar fi sa mai suplimenteze locuri si sa se rezolve macar 2/3 din revendicarile medicinistilor,fie ei proaspat absolventi,fie rezidenti.
Poate daca si in anii trecuti s-ar fi protestat asa,acum am fi fost in alta situatie.Who knows?
Oricum,bravo celor care au protestat ..este o palma data gunoaielor din minister care ani de-a randul s-au bucurat de faptul ca medicinistii tin ciocul mic si inghit orice li se da.
REST IN PEACE!

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Fri Oct 17, 2008 1:57 pm

helios wrote:
etanercept wrote:Hai, fie si o saptamana, dar mai mult e inadmisibil.
Cat priveste procentul de 63% sau cat o fi, sunt 63% din UTILIZATORII FORUMULUI, nu din studentii la medicina, ceea ce e irelevant, pentru ca cei mai multi din cei care NU doresc amanarea nu prea stau pe forumuri, si fara sa mi-o luati in nume de rau, stau si invata (nu vreau sa insinuez ca voi nu invatati, doar spun ceva legat de cei pe care ii cunosc si stiu ca nu vor amanare).
Imi cer scuze daca am lezat pe cineva, dar avem si noi dreptul la o parere, iar injuraturile, chiar si mascate, care ni se aduc nu dovedesc decat lipsa de dispozitie in a asculta parerea altora care e diferita decat a voastra.
Spor la invatat.

Etanercept. Nici nu stiu in ce ordine sa iti pun lucrurile pe tapet, ca sa poata si creierasul lui matale sa inteleaga cam cum stau lucrurile in viata reala. Cu aceasta ocazie, doresc sa iti rapesc 5 minute din viata ta anosta si sa te scot cu nasul din cartile in care te-ai cufundat pe veci,amin!!
1.Acest protest al nostru nu se doreste e fi reprezentativ pentru toate "putorile care nu au invatat", asa cum insinuezi d-ta. Uite si eu de exemplu am invatat, ma declar pregatit, as putea sa-l sustin si maine. Si totusi, particip la protest, sustin toate demersurile,iar daca amanarea ar aduce dupa sine si suplimentarea, nu ma deranjeaza ca astept. La urma urmei, meseria de doctor presupune si multa RABDARE. Daca nu ai rabdare, iti sugerez cu tot respectul sa te reorientezi.
2. Orice masura care se ia trebuie sa vizeze MAJORITATEA. De aia am si facut acest poll, statisticile spun totul. Iar faptul ca acest forum nu este reprezentativ,cred ca glumesti. Din cei 4500 de candidati, vreo 3000 si ceva raman afara. Fa si tu raportul algebric si vezi daca da mai mult de 50%. Sau cumva asta nu scrie in Harrison si iti pune la bataie logica? Vrei o grila de tip complement simplu cu procente? Ma gandesc ca doar in felul asta poti sa dai un raspuns
3. In orice tara civilizata unde medicii au fost subestimati si defavorizati, s-au facut GREVE.
-In Polonia medicii nu au mai mers la spital, au protestat pt 2 zile. Realizand ce consecinte grave ar fi avut continuarea grevei,guvernul le-a dublat salariile.
- In Germania si Franta au fost proteste asemanatoare, s-a tot vorbit pe forum,nu are rost sa vin cu detalii
- In Italia, acum 2-3 ani de zile,salariul unui rezident era stabilit prin lege la minim 900 de euro. Au considerat ca reprezinta limita de subzistenta,au fost proteste in toata tara, neintrerupte. Rezultatul? Salariul minim a ajuns in 2005 la 1700 de euro, rezidentul de an 1.

Concluzia: Daca tu urmaresti doar interesul personal, prezenta ta pe forum este inutila. Iti uram succes in viata, sa iei cat mai mult la rezi, sa te lauzi in cercul tau de preteni ca esti mare doftor , iar peste 5 ani cand vei zbura din spital te asteptam sa ni te alaturi la viitoarele proteste.

Bine punctat :peace: :peace: :peace: :peace: :peace: :peace: :peace: .........
Nimeni nu e destul de inteligent ca sa poata convinge pe un prost ca e prost :)

Kosmin
newbie
newbie

Postby Kosmin » Fri Oct 17, 2008 2:05 pm

werger wrote:http://www.ms.ro/comunicate-de-presa.php?com=1437
s-a amanat .... ce mai vreti?

deci ramane data de 16 sau sambata se decide definitiv,nu de alta dar asta implica schimbari in modul de recapitulare a cunostintelor si in timpul acordat grilelor!!! :)

andrita
elder
elder

Postby andrita » Fri Oct 17, 2008 2:09 pm

werger wrote:uitati-va aici la ce locuri erau disponibile in vara http://www.rezidentiat.info/centre-univ ... atire.html si faceti un calcul cate au ramas neocupate
si acum uitati-va la centralizatorul de la examenul asta http://www.rezidentiat.info/downloads/l ... 112008.pdf si vedeti ce ne ofera
un exemplu anatomie patologica disponibile in vara 54 de locuri au fost ocupate 9 au ramas 45 neocupate si in loc sa avem 45 acum avem 20
DE CE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

esti varza frate!.in vara au fost scoase doar 9 posturi de anat patol.ce ai aratat tu la primul link e locul de pregatire in rezidentiat.adica centrele care pot prelua rezidentii pe specialitatea anat patol.adica buc ii putea lua pe toti (daca vroiau),cj ii putea lua pe toti..si asa mai departe.
au fost doar 9 posturi de anat patol.
Tot ce-i trebuie raului ca sa reuseasca este ca oamenii buni sa nu faca nimic.

absolvent2008

Postby absolvent2008 » Fri Oct 17, 2008 2:16 pm

sincer, sa stii ca si noi citim de ceva timp, si eu personal am iesit si in strada si am tipat sus si tare, pentru 2 ore nu am murit!ma consider stapana pe ceea ce stiu pana acum! aici nu este vorba despre amanare ca sa "invete" cei care credeti voi ca au frecat menta..aici este vorba despre amanare pentru solutionarea problemelor. mi-e rusine sa spun ca din cauza unora ca ..voi, ne meritam soarta! poate sunteti de acord cu toate rahaturile care ni se intampla...si va multumiti cu "firimituri aruncate" pe jos, dar uite tocmai pt ca tacem si preferam sa stam cu usa de la biblioteca inkisa, nu se va rezolva nimic niciodata!!nu s-a rezolvat nimic pana acum, din cauza ca am tacut ca fraierii si am suportat in fiecare an o gramada de mizerii!suntem testati, in fiecare an...ni se dau din ce in ce mai putine drepturi, dar noi stam cuminti si tocim incontinuare!stii, daca iei examenul..ok, esti mare rezident, dar tot la mamica fugi dupa bani !pentru asta trebuie macar sa fim solidari cu cei care se zbat, daca stam binemersi cu nasu in carti!! mi se pare o lipsa de respect pentru cei care se lupta pentru noi toti, pe ei nu-i mai intreaba nimeni daca mai au de invatat, si mai ales cum stau cu psihicul. dreptul la opinie il are toata lumea!! dar cred ca si voi at vrea sa se rezolve..SINCER! si din moment ce sunt si semne ca se poate trrebuie sa va supuneti majoritatii! daca ai invatat...logic ma refer, nu memorat poezia poti sa mai astepti si o luna, chit ca in timpul asta te mai relaxezi , sa fim seriosi ca nu uiti tot! meritam si mai mult dupa ce ne-au facut la psihic! cate o pauza..kiar si de stat pe forumuri nu strica!uite asa mai esti si la curent si inveti sa nu judeci pe cei care vor o skimbare ca s-au saturat de mizerie!

werger
senior
senior

Postby werger » Fri Oct 17, 2008 2:17 pm

varza esti tu, pai daca in vara mai incapeau 45 acum de ce incap numai 20 ?
si vezi pe cine faci varza ca undeva duci lipsa

swiss
elite
elite

Postby swiss » Fri Oct 17, 2008 2:18 pm

puteti face o pauza de la imed:D
maine o sa stim mai multe...dupa negocieri!
oficial si noi putem spune ca boicotam rezidentiatul desi nu toata lumea e de acord...
ati citit in mondonews?
daca se daca se da cu o sapt mai devreme?
atunci cred ca ar fi mai nasol nu?
fiecare centru universitar are reprezentanti care o sa negocieze pt majoritatea
multi nu au crezut nici macar, ca o sa atragem atentia cu petitia vietii...dar sa vb cu ministrul direct!
asa ca luati o pauza va rog, nu va mai certati, si inca o data...cititi memoriul nostru de la cluj ca sa vedeti ca nu ca sa mai invatam o luna vrem amanarea rezidentiatului!
si nu asta e pe primul loc!
ci locuri nu posturi!!!
sa vedem...noi sustinem tot si sa vedem ce o sa ne dea!

werger
senior
senior

Postby werger » Fri Oct 17, 2008 2:23 pm

acum ai inteles andrita sau trebuie sa-ti explic si faptul ca eu eventual pot fi doar cotor la varza? :devil:

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Fri Oct 17, 2008 2:26 pm

apropo, ati vazut ce frumos e afara!!! :mrgreen:
e vreme buna, cald, soare!!! :allright:
ar fi buna o pauza si o gura de aer, mai curat sau mai poluat,dar face bine cu siguranta :peace:
calm...calm...!!!! :allright:
si la sfarsit, mamotaaa....

andrita
elder
elder

Postby andrita » Fri Oct 17, 2008 2:35 pm

werger wrote:varza esti tu, pai daca in vara mai incapeau 45 acum de ce incap numai 20 ?
si vezi pe cine faci varza ca undeva duci lipsa

mai omule tu ai zis de posturi.strict.posturi pe ap au fost 9 in toata tzara.tu la asta ai facut referire.nu la centre de pregatire.ai dat link ul gresit,ai inteles gresit si ai dezinformat.nu ai exprimat bine nemultumirea ta. ca centrele ar fi fost dispuse toate sa pregateasca toti 9 rezi si ca in total ar fi fost 54 de oameni/dr indrumatori care ar fi putut pregati rezidentii,asta e cu totul alta chestie.
tu nu ai exprimat bine ce ai gandit.din postul tau reiese ca in vara s au scos 54 de locuri si numai 9 s au ocupat.gresit!locuri disponibile ce inseamna?ce ai vrut sa zici prin locuri disponibile?

oricum,stress ul isi spune cuvantul.
Last edited by andrita on Fri Oct 17, 2008 2:39 pm, edited 1 time in total.

andriusa
newbie
newbie

Postby andriusa » Fri Oct 17, 2008 2:39 pm

Salut!
Mi e pare inacceptabila amanarea rezidentiatului FARA marirea numarului de locuri. Oricine sustine doar amanarea nu-si urmareste decat propriul interes. Despre asta era vorba si in msg onitzei83...
Mult respect pt ea si pt colega ei care a decis sa nu ia o pauza de la viata in asteptarea rezidentiatului! Pana la urma, cine suntem noi ca sa ii judecam alegerea?

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Fri Oct 17, 2008 2:51 pm

andriusa wrote:Salut!
Mi e pare inacceptabila amanarea rezidentiatului FARA marirea numarului de locuri. Oricine sustine doar amanarea nu-si urmareste decat propriul interes. Despre asta era vorba si in msg onitzei83...
Mult respect pt ea si pt colega ei care a decis sa nu ia o pauza de la viata in asteptarea rezidentiatului! Pana la urma, cine suntem noi ca sa ii judecam alegerea?

ETE CA S-A MAI TREZIT UNA IN AL 12-LEA CEAS. :devil: :devil: :devil:

ceacky2
senior
senior

Postby ceacky2 » Fri Oct 17, 2008 2:57 pm

andriusa wrote:cine suntem noi ca sa ii judecam alegerea?

cand vrei sa nu ti se judece alegerea, nu ti-o faci publica...sau nu scrii pe forumuri despre ea, esti convinsa ca e cea buna , deci nu ai nevoie de publicitate si cred ca nici altii nu simteau nevoia sa afle...

werger
senior
senior

Postby werger » Fri Oct 17, 2008 2:57 pm

Pentru andrita si numai pentru andrita:
uite ce am scris eu prima data

uitati-va aici la ce locuri erau disponibile in vara http://www.rezidentiat.info/centre-univ ... atire.html si faceti un calcul cate au ramas neocupate

primul tabel face referire la locurile de pregatire pe centre universitare, iar in prima coloana in tabel scrie nr de posturi
de ex la anatomie patologie locuri de pregatire erau disponibile 54 in total, dar au fost 9 posturi...diferenta e de 45 de locuri de pregatire care nu au fost ocupate si pe care in mod normal si logic le puteau scoate la rezidentiatul de acum, dar au scos doar 20(vezi al doilea link)
la interne diferenta e de la 105 la 90, iar la pediatrie de la 114 la 60
si exemple mai sunt
daca in vara cadrele medicale puteau pregati inca 45 de anatomopatologi de ce acum pot pregati doar 20 asta e ideea
si nu am gresit cu nici nu link

andrita
elder
elder

Postby andrita » Fri Oct 17, 2008 3:03 pm

am priceput asta.fara sa mi dai tu explicatii.numai ca din primul post al tau asa reiesea.ca tu ai inteles ca sunt 54 si s au ocupat 9.deci...nu te ai exprimat bine.
ma rog....haI..spor la toate!

casandra13
senior
senior

Postby casandra13 » Fri Oct 17, 2008 3:11 pm

Sunt convinsa ca fiecare are problemele lui, ca pentru multi o amanare inseamna pierderea unor bani de bilete de transport(si eu le-am cumparat deja) dar atata timp cat s-a negociat in sensul asta cred ca nu mai are rost sa ne sucim acum pentru ca asta poate fi taxata drept lipsa de seriozitate/unitate de catre cei din minister. Si oricum am avea enorm de castigat daca se suplimenteaza numarul de locuri-de fapt asta ne doare cel mai mult.

Oricum mai este doar un pic pana maine si vom vedea ce s-a obtinut.De ce nu am petrece acest timp invatand decat sa ne certam intre noi?Poate ca si cei din minister citesc acest forum si abia ar astepta sa zica ce neseriosi suntem.
Primum non nocere

paulstraistaru
senior
senior

Postby paulstraistaru » Fri Oct 17, 2008 3:19 pm

casandra13 wrote:Sunt convinsa ca fiecare are problemele lui, ca pentru multi o amanare inseamna pierderea unor bani de bilete de transport(si eu le-am cumparat deja) dar atata timp cat s-a negociat in sensul asta cred ca nu mai are rost sa ne sucim acum pentru ca asta poate fi taxata drept lipsa de seriozitate/unitate de catre cei din minister. Si oricum am avea enorm de castigat daca se suplimenteaza numarul de locuri-de fapt asta ne doare cel mai mult.

Oricum mai este doar un pic pana maine si vom vedea ce s-a obtinut.De ce nu am petrece acest timp invatand decat sa ne certam intre noi?Poate ca si cei din minister citesc acest forum si abia ar astepta sa zica ce neseriosi suntem.

Asa e. Sa avem rabdare pana maine si vedem ce si cum. Certandu-ne intre noi oricum n-o sa iasa nimic mai bine, poate mai mult rau ne facem.

onitza83
newbie
newbie

Postby onitza83 » Fri Oct 17, 2008 3:44 pm

vad ca e necesar sa adaug si aici ca povestea cu colega care e gravida era doar un exemplu pentru a sublinia ca amanarea rezidentiatului influenteaza diferit viata fiecaruia dintre noi, nu am vrut sa spun nimic mai mult si nici sa ma folosesc de asta cumva. si nu cred ca are rost sa mai vorbiti despre asta, pentru ca nu asta e subiectul principal, ci obtinerea suplimentarii locurilor. Multa bafta maine la discutii celor care ne reprezinta!

adl
newbie
newbie

Postby adl » Fri Oct 17, 2008 4:04 pm

etanercept wrote:Suntem un grup de absolventi si NU DORIM IN NICIUN FEL AMANAREA REZIDENTIATULUI. Consideram ca aceasta incercare de amanare si aceste proteste nu vor face decat sa inrautateasca lucrurile, in afara faptului ca amanarea rezidentiatului, chiar si cu o saptamana, reprezinta lipsa de respect pentru cei care s-au pregatit pentru acest examen si doresc sa il sustina chiar si in conditiile actuale. Consideram ca o a doua suplimentare de locuri nu mai poate fi posibila deoarece s-a facut deja una iar legat de marirea salariilor, aceste proteste pot fi facute independent de examenul de rezidentiat, dupa examen sau oricand altcandva, deci amanarea rezidentiatului nu va afecta in niciun fel cresterea salariilor.
In concluzie, va rugam sa NU mai insistati asupra amanarii, vrem sa sustinem examenul de rezidentiat pe 9 noiembrie indiferent ce ar fi.

Nu va e rusine domnilor, domnisoarelor si doamnelor absolventi/absolvente care va incadrati in acest grup??? Chiar nu va e rusine??? De dimineata fierb in suc propriu de cand am vazut acest topid deschis si nu mi-a venit sa cred ochilor. Dati-va jos ochelarii de cal, mai ridicati ochii din hartii si mai indreptati-va capul si coloana vertebrala pe care oricum nu o aveti. Presupun ca sunteti un grup dintre aceia pe care ii cunosc si eu, care s-au pus de-a curmezisul toata facultatea cand era vorba de examene(noua nu ne trebuie atatea zile pt examenul X ca noia am invatat noi nu vrem in data aia sau cealalta...etc), oameni fara personalitate, fara viata personala, care veneau la ora 5-6 de la cursuri / stagii si apoi se apucau sa-si citeasca scursurile din ziua respectiva...noi restul, pleava mergeam la chefuri, la o bere, sa ne plimbam prin parc, sau te miri ce ineptii pamantesti si indrazneam in sesiune sa cerem zile mai multe pt te miri ce examen cu mai multa materie....
Mai ridicati d-lor capul din hartii(precum spuneam...deja ma repet...)ca o sa ramaneti cu el plecat(d-ne feri...zic si io metaforic)si priviti inainte la ce va fi ce se va alege de voi cand veti fi mari rezidenti.
Eu sunt rezident an 2(nu are importanta pe ce).Stam 3 in chirie in 2 camere ca nu avem cu ce sa platim altfel chiria, de multe ori mancam pufarine si bem apa ca altceva nu ne putem cumpara cu vreo 5 zile inainte de salariu.Suntem de rasul asistentelor in spitale (citez "ia uite si la parlitu asta de rezident fara cur in pantaloni vine sa ne spuna noua ce sa facem....etc) ca ma rog lor le sunt platite noptile dublu nu ca noi ca facem 4 garzi pe luna GRATIS.
Am ajuns sa dau iar rezi sa iau o specialitate in care iti mai pica cate ceva ca nu pot altfel sa mai traiesc, in orasul in care imi fac rezidentiatul si va trebui sa-mi iau talpasita incet incet....
Nu pot sa-mi fac familie ca n-am cu ce sa cumper Pampersi la copil, ce sa mai vbm de un credit pt o casa sau altceva astea sunt chestii SF..
Asta e realitatea marii majoritatii rezidentilor din Romania exceptandu-i pe cei care au apartamente si masina la scara de la mami si de la tati......
Daca din tot ce s-a spus pana acum si cate s-au intamplat voi n-ati inteles decat ca se amana rezidentiatul pentru ca unii n-au invatat, e vai si amar de capul vostru. Si eu invat de multe luni, merg si la clinica fac si garzi, mi-am luat concediu pana in 7 noiembrie iar din 10 trebuie sa merg iar la clinica, si nu ma-m apucat sa strig sus si tare ca nici eu nu vreu sa se amane rezidentiatul pt ca....din contra respect generatia 2008, curajul lor pe care noi nu l-am avut, si am inghitit ca prostii toate marsaviile. Respecte tuturor celor implicati si care ne-au facut plansetele auzite, si nu pot sa spun decat atat:JOS PALARIA D-LOR

IMI CER SCUZE CA A TREBUIT SA SCRIU ASA O MIZERIE DE MESAJ DAR MA IRITA OAMENII INDIVIDUALISTI, RAUTACIOSI, CARE SE INCADREAZA IN ZICALA" PUTE PUTE DA-I CALDUT"

JOS PALARIA SI RESPECTE CELOR CARE SE LUPTA PENTRU CA REZIDENTII SA NU MAI FIE PLEAVA SOCIETATII.

georgian
junior
junior

Postby georgian » Fri Oct 17, 2008 4:19 pm

mai terminati cu aminarea asta ca m-ati exasperat...chiar sunteti patetici

helios
senior
senior

Postby helios » Fri Oct 17, 2008 4:22 pm

adl wrote:
etanercept wrote:Suntem un grup de absolventi si NU DORIM IN NICIUN FEL AMANAREA REZIDENTIATULUI. Consideram ca aceasta incercare de amanare si aceste proteste nu vor face decat sa inrautateasca lucrurile, in afara faptului ca amanarea rezidentiatului, chiar si cu o saptamana, reprezinta lipsa de respect pentru cei care s-au pregatit pentru acest examen si doresc sa il sustina chiar si in conditiile actuale. Consideram ca o a doua suplimentare de locuri nu mai poate fi posibila deoarece s-a facut deja una iar legat de marirea salariilor, aceste proteste pot fi facute independent de examenul de rezidentiat, dupa examen sau oricand altcandva, deci amanarea rezidentiatului nu va afecta in niciun fel cresterea salariilor.
In concluzie, va rugam sa NU mai insistati asupra amanarii, vrem sa sustinem examenul de rezidentiat pe 9 noiembrie indiferent ce ar fi.

Nu va e rusine domnilor, domnisoarelor si doamnelor absolventi/absolvente care va incadrati in acest grup??? Chiar nu va e rusine??? De dimineata fierb in suc propriu de cand am vazut acest topid deschis si nu mi-a venit sa cred ochilor. Dati-va jos ochelarii de cal, mai ridicati ochii din hartii si mai indreptati-va capul si coloana vertebrala pe care oricum nu o aveti. Presupun ca sunteti un grup dintre aceia pe care ii cunosc si eu, care s-au pus de-a curmezisul toata facultatea cand era vorba de examene(noua nu ne trebuie atatea zile pt examenul X ca noia am invatat noi nu vrem in data aia sau cealalta...etc), oameni fara personalitate, fara viata personala, care veneau la ora 5-6 de la cursuri / stagii si apoi se apucau sa-si citeasca scursurile din ziua respectiva...noi restul, pleava mergeam la chefuri, la o bere, sa ne plimbam prin parc, sau te miri ce ineptii pamantesti si indrazneam in sesiune sa cerem zile mai multe pt te miri ce examen cu mai multa materie....
Mai ridicati d-lor capul din hartii(precum spuneam...deja ma repet...)ca o sa ramaneti cu el plecat(d-ne feri...zic si io metaforic)si priviti inainte la ce va fi ce se va alege de voi cand veti fi mari rezidenti.
Eu sunt rezident an 2(nu are importanta pe ce).Stam 3 in chirie in 2 camere ca nu avem cu ce sa platim altfel chiria, de multe ori mancam pufarine si bem apa ca altceva nu ne putem cumpara cu vreo 5 zile inainte de salariu.Suntem de rasul asistentelor in spitale (citez "ia uite si la parlitu asta de rezident fara c.. in pantaloni vine sa ne spuna noua ce sa facem....etc) ca ma rog lor le sunt platite noptile dublu nu ca noi ca facem 4 garzi pe luna GRATIS.
Am ajuns sa dau iar rezi sa iau o specialitate in care iti mai pica cate ceva ca nu pot altfel sa mai traiesc, in orasul in care imi fac rezidentiatul si va trebui sa-mi iau talpasita incet incet....
Nu pot sa-mi fac familie ca n-am cu ce sa cumper Pampersi la copil, ce sa mai vbm de un credit pt o casa sau altceva astea sunt chestii SF..
Asta e realitatea marii majoritatii rezidentilor din Romania exceptandu-i pe cei care au apartamente si masina la scara de la mami si de la tati......
Daca din tot ce s-a spus pana acum si cate s-au intamplat voi n-ati inteles decat ca se amana rezidentiatul pentru ca unii n-au invatat, e vai si amar de capul vostru. Si eu invat de multe luni, merg si la clinica fac si garzi, mi-am luat concediu pana in 7 noiembrie iar din 10 trebuie sa merg iar la clinica, si nu ma-m apucat sa strig sus si tare ca nici eu nu vreu sa se amane rezidentiatul pt ca....din contra respect generatia 2008, curajul lor pe care noi nu l-am avut, si am inghitit ca prostii toate marsaviile. Respecte tuturor celor implicati si care ne-au facut plansetele auzite, si nu pot sa spun decat atat:JOS PALARIA D-LOR

IMI CER SCUZE CA A TREBUIT SA SCRIU ASA O MIZERIE DE MESAJ DAR MA IRITA OAMENII INDIVIDUALISTI, RAUTACIOSI, CARE SE INCADREAZA IN ZICALA" PUTE PUTE DA-I CALDUT"

JOS PALARIA SI RESPECTE CELOR CARE SE LUPTA PENTRU CA REZIDENTII SA NU MAI FIE PLEAVA SOCIETATII.

Slava domnului, asteptam de mult un comment de genul asta,din partea unui rezident deja trecut prin "chinurile focului". Bravo domne, o parere cat se poate de pertinenta si reala despre viata unui rezident, care e pe cont propriu, pe care parintii nu si-au putut permite sa-l intretina...sau poate ca a avut el bunul simt sa-i scuteasca de greutati .
Ca bine zice, sa va scoateti ochelarii de cal si sa priviti in jurul vostru. Va mai uitati mult la "Emergency Room" si "Grey's Anatomy"? Inca va faceti vise ca veti descoperi insulina orala? Vise aveam si eu prin anul 1 sau 2, dar am coborat repede la realitate, se pare ca voi nu v-ati trezit. Ramaneti cu visele cat vreti, deocamdata cam toti rezidentii se plang ca viata nu e chiar asa de roz. Ati platit vreodata vreo factura din buzunarul vostru? Aveti idee cat costa benzina, sau intretinerea unei masini lunar? De un costum sau haina de calitate ce sa mai zic,sunt lucruri sfinte. Omu mananca pufarine si cativa incapabili vor sa inece acest protest, care a mers destul de departe, ca ei vor sa dea examen fix pe 9 noiembrie. Sa le pupati mana parintilor vostri,ar merita statuie, ca se chinuie sa tina in palme niste stafide ca voi. "Are mama doctor"
Last edited by helios on Fri Oct 17, 2008 4:23 pm, edited 1 time in total.
"E nevoie de 46 de muşchi ca să te încrunţi la cineva, insa doar de 4 pentru a-i trage un pumn în faţă. Hai sa nu-i deranjam pe aia 46 pentru un fleac"

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Fri Oct 17, 2008 4:22 pm

georgian wrote:mai terminati cu aminarea asta ca m-ati exasperat...chiar sunteti patetici

Amanarea s-a produs....deci .......... :devil: :devil: :devil: TACI SI INVATA.... :hate: :hate:

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Oct 17, 2008 4:27 pm

o sa ziceti si despre mine ca sunt clona?
:D
astia care sustineti in primul rand amanarea sunteti praf.

argumentul cu majoritatea decide e o copilarie.
cum a zis si colega voastra, majoritatea imedistilor a decis. care dupa cum citesc eu pe aici nu sunt reprezentativi. TREBUIE ca restul generatiei sa gandeasca mai mult.
stiati de acum o gramada de luni care e data, v-ati trezit acuma ca sunteti stresati.
dupa cum zicea o prietena si citez exact " eu am impresia ca e o tehnica de evitare. adica decat sa realizezi ca esti prost mai bine incerci sa amani examenul. sa injuri sistemul, etc.. ce ma surprinde e cat de convinsi sunt ca au dreptate".

in mod sigur din cauza elucubratiilor unor personaje ca avlee, ciaki, dr dr, moga, etc persoane cu bun simt se abtin sa scrie pe forum. si brusc enumeratii de mai sus se trezesc purtatori de mesaj, ca doar vezi doamne nu ii contrazice nimeni.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Fri Oct 17, 2008 4:29 pm

kooksee wrote:o sa ziceti si despre mine ca sunt clona?
astia care sustineti in primul rand amanarea sunteti praf.

cum a zis si colega voastra, majoritatea imedistilor a decis. care dupa cum citesc eu pe aici nu sunt reprezentativi. TREBUIE ca restul generatiei sa gandeasca mai mult.
stiati de acum o gramada de luni care e data, v-ati trezit acuma ca sunteti stresati.
dupa cum zicea o prietena si citez exact " eu am impresia ca e o tehnica de evitare. adica decat sa realizezi ca esti prost mai bine incerci sa amani examenul. sa injuri sistemul, etc.. ce ma surprinde e cat de convinsi sunt ca au dreptate".

in mod sigur din cauza elucubratiilor unor personaje ca avlee, ciaki, dr dr, moga, etc persoane cu bun simt se abtin sa scrie pe forum. si brusc enumeratii de mai sus se trezesc purtatori de mesaj, ca doar vezi doamne nu ii contrazice nimeni.

Kooksee stai pe apropae ca dupa ex am o surpriza pt tine..... :devil:

jeromeKjerome
elder
elder

Postby jeromeKjerome » Fri Oct 17, 2008 4:39 pm

kooksee wrote:

Argumentul nu e deloc asta cu "majoritatea" si s-a explicat deja de nenumarate ori care este. Nimeni nu poate sa obtina locurile alea in doi timpi si trei miscari. Amanarea NU este o prioritate, ci ea a rezultat ca o consecinta necesara negocierilor.
He aprendido que la vida es dura. Pero yo lo soy más !

jeromeKjerome
elder
elder

Postby jeromeKjerome » Fri Oct 17, 2008 4:41 pm

Mie personal nu imi convine deloc o amanare, aveam alte planuri, dar trebuie luat in considerare ceea ce se obtine prin asta, nu putem gandi doar la nivelul cercului nostru de prieteni, tre' sa mai scoatem ochii din carte si sa privim si in zare.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Oct 17, 2008 4:46 pm

hai ma jerome, da-o dracu.
daca e sa cereti ceva sa cereti locuri. cum le scot si in ce timp e problema lor directa. numarul de locuri poate fi suplimentat si dupa examen, punctajul conteaza.
adica voi muriti de grija faptului ca nu au saracii timp sa analizeze problema?
sa isi gaseasca ca de aia sunt platiti acolo.
eu nu dau rezi dar va zic ca din exterior cererea asta cu amanarea suna ca dracu de nasol. motiv pentru care o sa arunce o umbra de neseriozitate asupra intregului demers. si daca o sa va luati flit in primul rand greseala sa o cautati in curtea proprie.

nu avlee, nu vorbeste invidia.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

jeromeKjerome
elder
elder

Postby jeromeKjerome » Fri Oct 17, 2008 4:51 pm

kooksee wrote:daca e sa cereti ceva sa cereti locuri. cum le scot si in ce timp e problema lor directa. numarul de locuri poate fi suplimentat si dupa examen, punctajul conteaza.
adica voi muriti de grija faptului ca nu au saracii timp sa analizeze problema?
sa isi gaseasca ca de aia sunt platiti acolo.
eu nu dau rezi dar va zic ca din exterior cererea asta cu amanarea suna ca dracu de nasol. motiv pentru care o sa arunce o umbra de neseriozitate asupra intregului demers. si daca o sa va luati flit in primul rand greseala sa o cautati in curtea proprie.

nu avlee, nu vorbeste invidia.

Aia cu locurile e oricum pe primul plan. Si nu era vorba daca au EI timp sa faca ceva ci de ceea ce avem NOI timp sa facem, adica proteste si alea alea...
Si da, nu-i usor ca din piata de la protest sa intri direct in sala de examen. Probabil daca dadeai si tu rezi anul asta, ti se schimba oarecum optica situatiei, ce zici ?

Return to “Rezidentiat 2008”