inscriere la rezidentiat 2008
-
Aniuk
- newbie

Re: inscriere la rezidentiat 2008
V-a fost greu sa imi raspundeti? Multumesc mult.
- alona
- senior

Aniuk wrote:V-a fost greu sa imi raspundeti? Multumesc mult.
Gasesti aici toate informatiile de care ai nevoie.
http://www.rezidentiat2008.ro/downloads/publicatie_09112008.pdf
-
crazy_doc
- senior

Ce iti e si cu oamenii astia....srietii fetii ce si unde trebue sa plateasca,unde si cum trebuie sa duca, sa nu si incarce memoria cu alte informatii k poate pierde din materia pe care a citit o.
A young doctor has to do what a young doctor has to do.
- Ade_Bubu
- junior

Cata seriozitate au cei care se ocupa de site-ul ms-ului....sau or fi tot tantiile care raspund atat de "frumos si elevat" la telefon???!?!?!?!Chiar nu inteleg pt ce mai au pagina de internet din moment ce sunt incapabili sa o monitorizeze corespunzator!
http://www.ms.ro/concursuri.php
http://www.ms.ro/concursuri.php
Can you pretty please go to hell and burn?!?!?!
-
drwikiwiki
- senior

Aniuk wrote:Sunt din Bucuresti, unde se fac inscrierile si cat e taxa (unde o platesc si catre cine fac plata?). Ajutati-ma va rog, pentru ca nu am gasit nicaieri mentionata problema asta.
Doamne fere...si tu fata vrei sa dai ezi ul!? si zici ca esti Buc.?!!
pai e f simplu..1.te inscri la posta
2.platesti la gara,la orice casa de balete!
3.sau ultima varianta,te inscri dupa 20.10.2008,e fara taxa!dupa eaceasta data!
- helios
- senior

Aniuk, in cazul in care nu ai observat, exista multe frustrari in aceasta asa-zisa breasla a noastra. Nu te astepta sa primesti ceva mura-n gura, foarte putini sunt intelegatori cu tine,indiferent ce problema ai avea
"E nevoie de 46 de muşchi ca să te încrunţi la cineva, insa doar de 4 pentru a-i trage un pumn în faţă. Hai sa nu-i deranjam pe aia 46 pentru un fleac"
- Aurora boreala
- senior

Salut!
In speranta ca voi fi de ajutor, iata cum stau lucrurile la inscriere in cazul ASPJGL:
- se face o cere de mana cum ca absolventul are nevoie de un certificat medical pentru inscrierea la concursul de rezidentiat.
-consulturile medicale necesare certificatului medical sunt la neurologie, psihiatrie, interne(in ordinea mentionata!).
-parafele consulturilor medicale se vor pune pe verso la cererea de mana mentionata anterior.Cu acesta cerere se merge la secretariat et 1 Ambulator Sp.Judetean. Consulturile se efectueaza la et 2 aceeasi cladire.
-certificatul medical se ridica a 2 a zi de la secretariat cand este necesar si un timbru fiscal de 2 lei.
- taxa de concurs se achita la Posta Centrala prin mandat postal, toata afacerea costand 305,5RON.
- cu dosarul complet se merge la ASPJGL la Resurse umane unde se verifica dosarul si apoi se completeaza o cerere de inscriere la rezidentiat,iar cu acesta cere se merge la secretariatul ASP-ului unde se inregistreaza si se primeste un numar de inregistrare(care tb bine pastrat!
).
Cam asta e in mare procedura!
In speranta ca voi fi de ajutor, iata cum stau lucrurile la inscriere in cazul ASPJGL:
- se face o cere de mana cum ca absolventul are nevoie de un certificat medical pentru inscrierea la concursul de rezidentiat.
-consulturile medicale necesare certificatului medical sunt la neurologie, psihiatrie, interne(in ordinea mentionata!).
-parafele consulturilor medicale se vor pune pe verso la cererea de mana mentionata anterior.Cu acesta cerere se merge la secretariat et 1 Ambulator Sp.Judetean. Consulturile se efectueaza la et 2 aceeasi cladire.
-certificatul medical se ridica a 2 a zi de la secretariat cand este necesar si un timbru fiscal de 2 lei.
- taxa de concurs se achita la Posta Centrala prin mandat postal, toata afacerea costand 305,5RON.
- cu dosarul complet se merge la ASPJGL la Resurse umane unde se verifica dosarul si apoi se completeaza o cerere de inscriere la rezidentiat,iar cu acesta cere se merge la secretariatul ASP-ului unde se inregistreaza si se primeste un numar de inregistrare(care tb bine pastrat!
).Cam asta e in mare procedura!
- cog1983
- elder

Aurora boreala wrote:Salut!
- cu dosarul complet se merge la ASPJGL la Resurse umane unde se verifica dosarul si apoi se completeaza o cerere de inscriere la rezidentiat,iar cu acesta cere se merge la secretariatul ASP-ului unde se inregistreaza si se primeste un numar de inregistrare(care tb bine pastrat!).
Se pare ca la voi pot avea medicii sifilis si TBC atata timp cat nu-s nebuni
Eu sugerez sa trimiteti mandatul cu confirmare de primire... costa cu 1,5 lei in plus, dar macar sunteti siguri ca au primit cei de la Bucuresti banii si nu va treziti cu surprize.
Simtul umorului e o dovada de inteligenta
- Aurora boreala
- senior

cog1983 wrote:Aurora boreala wrote:Salut!
- cu dosarul complet se merge la ASPJGL la Resurse umane unde se verifica dosarul si apoi se completeaza o cerere de inscriere la rezidentiat,iar cu acesta cere se merge la secretariatul ASP-ului unde se inregistreaza si se primeste un numar de inregistrare(care tb bine pastrat!).
Se pare ca la voi pot avea medicii sifilis si TBC atata timp cat nu-s nebuni
Eu sugerez sa trimiteti mandatul cu confirmare de primire... costa cu 1,5 lei in plus, dar macar sunteti siguri ca au primit cei de la Bucuresti banii si nu va treziti cu surprize.
Ai si tu dreptatea ta!!!
Dar cati dintre noi fac aceste consulturi pe bune, fie ele la pshi sau neuro sau VDRL? 
- cog1983
- elder

Aurora boreala wrote:Ai si tu dreptatea ta!!!Dar cati dintre noi fac aceste consulturi pe bune, fie ele la pshi sau neuro sau VDRL?
![]()
RBW-ul l-am facut... m-au intepat nesimtitii
La radio insa cred ca avea nenea medicu' privire cu raze X ca m-a intrebat daca is sanatoasa si mi-a pus parafa... Oare trebuia sa ii spun de cavitatile alea?!
- gaurav_singh_md
- elder

Art. 370. – Profesia de medic se exercită, pe teritoriul României, în condiţiile prezentei legi,
de către persoanele fizice posesoare ale unui titlu oficial de calificare în medicină. Acestea pot fi:
a) cetăţeni ai statului român;
b) cetăţeni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai unui stat aparţinând Spaţiului
Economic European sau ai Confederaţiei Elveţiene;
c) soţul unui cetăţean român, precum şi descendenţii şi ascendenţii în linie directă, aflaţi în
întreţinerea unui cetăţean român, indiferent de cetăţenia acestora;
d) membrii de familie ai unui cetăţean al unuia dintre statele prevăzute la lit. b), aşa cum
sunt definiţi de art. 2 alin. (1) pct. 3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 102/2005 privind libera
circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului
Economic European, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 260/2005;
e) cetăţenii statelor terţe beneficiari ai statutului de rezident permanent în România;
f) beneficiari ai statutului de rezident pe termen lung acordat de către unul dintre statele
prevăzute la lit. b).
mai clar de atat nu se poate....si tot tre sa astept pana maine pt ca tanti de la asp nu stie sa interpreteze o lege simpla.... acuma inteleg pe colegii romani care sunt "victims of bureaucratic stupidity" .....
de către persoanele fizice posesoare ale unui titlu oficial de calificare în medicină. Acestea pot fi:
a) cetăţeni ai statului român;
b) cetăţeni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai unui stat aparţinând Spaţiului
Economic European sau ai Confederaţiei Elveţiene;
c) soţul unui cetăţean român, precum şi descendenţii şi ascendenţii în linie directă, aflaţi în
întreţinerea unui cetăţean român, indiferent de cetăţenia acestora;
d) membrii de familie ai unui cetăţean al unuia dintre statele prevăzute la lit. b), aşa cum
sunt definiţi de art. 2 alin. (1) pct. 3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 102/2005 privind libera
circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului
Economic European, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 260/2005;
e) cetăţenii statelor terţe beneficiari ai statutului de rezident permanent în România;
f) beneficiari ai statutului de rezident pe termen lung acordat de către unul dintre statele
prevăzute la lit. b).
mai clar de atat nu se poate....si tot tre sa astept pana maine pt ca tanti de la asp nu stie sa interpreteze o lege simpla.... acuma inteleg pe colegii romani care sunt "victims of bureaucratic stupidity" .....
-
Lizz22
- elder

iihhh....azi m-am inscris si eu...
am dat kilometrajul peste cap,dar macar am scapat ...nu mai trb sa pierd si alta zi,si ma bucur pt asta!
(offtopic:m-am bucurat un pic si d cafeaua-d care imi era dor-din barul facultatzii,unde anul trecut p vremea asta taiam fumul cu cutzitul
,si i-am invidiat p cei mai mici care n-aveau nici o apasare....spre deosebire d altzii... . Uuuufff...c viatza!!!)
am dat kilometrajul peste cap,dar macar am scapat ...nu mai trb sa pierd si alta zi,si ma bucur pt asta!
(offtopic:m-am bucurat un pic si d cafeaua-d care imi era dor-din barul facultatzii,unde anul trecut p vremea asta taiam fumul cu cutzitul
- corymp
- junior

mie mi-au dat fisa medicala fara sa imi pomeneasca nimic de timbru. Chiar trebuie? nici in regulament nu scrie nimic de timbru 

-
Lizz22
- elder

corymp wrote:mie mi-au dat fisa medicala fara sa imi pomeneasca nimic de timbru. Chiar trebuie? nici in regulament nu scrie nimic de timbru
nici mie nu mi-a trebuit
-
didiland11
- senior

In Vrancea NU cer Rx, consult la interne, neuro si ce-am vazut pe la voi... Am fost doar la mf sa-mi dea o adeverinta cum ca "nu sufera de boli cronice" si apoi la med.muncii care a pus vreo 3 parafe si asta-i tot; evident ca la noi, fara macar a ma intreba ceva de sanatate.
- casandra13
- senior

dr_ wrote:kooksee wrote:la notariat
si cat costa?
la Arad m-a costat 20 de roni legalizarea/ am injurat in gand vreo jumatate de ceas
uite ce usor iau unii niste bani doar pentru ca-si arunca privirea pe niste documente; sa le fie rusine Primum non nocere
-
Alexul
- junior

Las' ca-l prinzi la cotitura.... Iti arunci privirea pe herpesul lui genital si ii iei 100RON

- casandra13
- senior

-
litle_pocahontas
- junior

drwikiwiki wrote:Aniuk wrote:Sunt din Bucuresti, unde se fac inscrierile si cat e taxa (unde o platesc si catre cine fac plata?). Ajutati-ma va rog, pentru ca nu am gasit nicaieri mentionata problema asta.
Doamne fere...si tu fata vrei sa dai ezi ul!? si zici ca esti Buc.?!!
pai e f simplu..1.te inscri la posta
2.platesti la gara,la orice casa de balete!
3.sau ultima varianta,te inscri dupa 20.10.2008,e fara taxa!dupa eaceasta data!
Hmmm... cam multe frustrari in randul medicinistilor... Chiar trebuie sa raspundem urat si sa fim rautaciosi absolut gratuit?
-
drwikiwiki
- senior

litle_pocahontas wrote:drwikiwiki wrote:Aniuk wrote:Sunt din Bucuresti, unde se fac inscrierile si cat e taxa (unde o platesc si catre cine fac plata?). Ajutati-ma va rog, pentru ca nu am gasit nicaieri mentionata problema asta.
Hmmm... cam multe frustrari in randul medicinistilor... Chiar trebuie sa raspundem urat si sa fim rautaciosi absolut gratuit?[/
dupa ce tragi zi lumina!
dupa ce ca ivetz ca un nebun
dupa ce ca nu mananici ca sa ne te tampasti si sa poti invata si citi mai departe!!!
iti apre un ratacit(a) care sta la nga gara dar mai si itreaba cum arata trenul!
si nu te supara, in medicina sunt multi care ne consuma oxigenul din spital!
bafta!
- Kosmin
- newbie

am inteles k la Municipal cam in 2 ore rezolvi cu controlul medical (inainte sa va luati un timbru fiscal de 2 ron de la posta pt fisa medicala),apoi te duci la Decanat pt Adeverintza k ai absolvit aceasta Facultate minunata :d,apoi pui toate actele ce iti mai lipsesc la dosar( copie buletin,plata taxa) si te duci pe Avrig nr 72-74 k sa iti depui dosarul.
Acum nu stiu vinerea pana la cat e deschis pe AVRIG,probabil luni e mai bine sa te duci!!!!!!!
Spor la invatat!!!!!!!!
Acum nu stiu vinerea pana la cat e deschis pe AVRIG,probabil luni e mai bine sa te duci!!!!!!!
Spor la invatat!!!!!!!!
-
crazy_doc
- senior

drwikiwiki..bine mai zici...chiar daca suntem colegi nu inseamna ca cineva poate sa vina l mine sa m intrebe "cum se bea apa??" pentru ca in momentul ala incep sa m indoiesc de calitatile lui intelectuale.
- gaurav_singh_md
- elder

merge bine la ASPJ timis, azi erau f. amabile doamne de acolo. lapte si miere (or something like that) 
-
litle_pocahontas
- junior

Hmmm... cam multe frustrari in randul medicinistilor... Chiar trebuie sa raspundem urat si sa fim rautaciosi absolut gratuit?[/
dupa ce tragi zi lumina!
dupa ce ca nu mananici ca sa ne te tampasti si sa poti invata si citi mai departe!!!
iti apre un ratacit(a) care sta la nga gara dar mai si itreaba cum arata trenul!
bafta![/quote]
Nu e treaba noastra sa judecam capacitatile intelectuale ale altora. Daca ti se pare puerila o intrebare, e mai de bun simt sa nu raspunzi, decat sa ironizezi/ jignesti... Desi, fie vorba intre noi, nu cred ca Aniuk e proasta numai pt ca nu stie unde sa mearga ca sa isi scoata fisa medicala. Cred ca nici tu nu ai stiut unde sa mergi pana nu ai intrebat pe cineva la randul tau...
dupa ce tragi zi lumina!
bafta![/quote]
Nu e treaba noastra sa judecam capacitatile intelectuale ale altora. Daca ti se pare puerila o intrebare, e mai de bun simt sa nu raspunzi, decat sa ironizezi/ jignesti... Desi, fie vorba intre noi, nu cred ca Aniuk e proasta numai pt ca nu stie unde sa mearga ca sa isi scoata fisa medicala. Cred ca nici tu nu ai stiut unde sa mergi pana nu ai intrebat pe cineva la randul tau...
- d'Arc
- elder

am si eu o intrebare... de calitate sau nu, e a mea: adeverintele nu trebuie copiate si legalizate? sau n-am inteles eu bine?
- helios
- senior

Nu,doar diploma se legalizeaza
"E nevoie de 46 de muşchi ca să te încrunţi la cineva, insa doar de 4 pentru a-i trage un pumn în faţă. Hai sa nu-i deranjam pe aia 46 pentru un fleac"
- d'Arc
- elder

merci. by the way, la oradea nu ne-a zis nimic de timbru fiscal, fisele pentru analize se dau la liber (contra taxei de 50 lei pentru analize), si se face consult (...) pe interne, neuro, psihi, hema, chir, ORL, ofta. mai departe om vedea.
- snowtrekker
- senior

pana la urma stie cineva pana la ce ora e vineri pe strada avrig?
Shut up & drive
-
crazy_doc
- senior

Vad k aceiasi ceata in fiecare an in legatura cu certificatele medicale..l unii costa 10 ron l altii 50 si o gramada intre acest interval ...unii nici nu se uita l tine ,altii te scotocesc si-n...ce le o mai veni prin minte....asa i treaba in romania nimeni nu stie nimic si face cum il taie fix capul.
-
litle_pocahontas
- junior

In Buc la Municipal se plateste 20 RON pt fisa medicala.
- nicoletaghe
- senior

dr_bang wrote: si se face consult (...) pe interne, neuro, psihi, hema, chir, ORL, ofta. mai departe om vedea.
mooaamaaa dar ce va mai consulta!!!
in suub am trecut pe la psihia,neuro si medmuncii!
a si la sf la asistenta sefa se ne puna si ea o parafa si sa ne inregistreze sau ceva de genu!
si-am scapat si ieftin

si la sfarsit, mamotaaa....
-
mc00000
- junior

dr_bang wrote:am si eu o intrebare... de calitate sau nu, e a mea: adeverintele nu trebuie copiate si legalizate? sau n-am inteles eu bine?
eu am legalizat si adev si am pastrat originalul............
pt eventualitaea in care voi mai avea nevoie de ea pana se dau diplomele( peste un an cred)
- d'Arc
- elder

si se face consult (...) pe interne, neuro, psihi, hema, chir, ORL, ofta. mai departe om vedea.
a si la sf la asistenta sefa se ne puna si ea o parafa si sa ne inregistreze sau ceva de genu!
si-am scapat si ieftin 20roni
pai si eu am ramas tablou cand am vazut cate sunt... si-apoi poate la oradea e mai scump tusul de pe parafe...
si-am scapat si ieftin 20roni
pai si eu am ramas tablou cand am vazut cate sunt... si-apoi poate la oradea e mai scump tusul de pe parafe...
-
dr_duda
- junior

in constanta fisa med. a costat 360 mii 
- nicoletaghe
- senior

mc00000 wrote:dr_bang wrote:am si eu o intrebare... de calitate sau nu, e a mea: adeverintele nu trebuie copiate si legalizate? sau n-am inteles eu bine?
eu am legalizat si adev si am pastrat originalul............
pt eventualitaea in care voi mai avea nevoie de ea pana se dau diplomele( peste un an cred)
io mi-am luat 2 adeverinte de la decanat!!!!
asa in caz de ceva!!! sa fie acolo, pana ne dau astia diplomele, ca nu se stie cand ai nevoie!!!!

si la sfarsit, mamotaaa....
- d'Arc
- elder

["dr_duda"]in constanta fisa med. a costat 360 mii
[]
prea scump orasul meu !?!?
prea scump orasul meu !?!?
-
Aniuk
- newbie

Stimati.... ce sunteti cei care isi dau cu parerea despre mine, reveniti-va! Nu v-am cerut parerea, iar prin simplul fapt ca mi-ati oferit-o v-ati dovedit mai incapabili decat mine. Au fost 2 - 3 persoane care s-au dovedit oameni cu bun simt si fie nu si-au exprimat parerea neceruta, fie au raspuns...le multumesc...au invatat mai mult decat materie pe parcursul facultatii, au invatat ce inseamna bunul simt si deasemenea ce inseamna sa nu vorbesti neintrebat, eventual sa-ti exprimi parerea cand nimeni nu ti-o cere. Am intrebat, nu stau sa caut pe net, nu stau sa caut pe forum, am mult mai multe de facut decat ai tu cel care mi-ai spus ca sunt multi in medicina care consuma oxigen, nu are sens sa iti retin nick-ul si nici sa imi pierd timpul tratand o polemica prost conceputa. Asadar nu vrei sa raspunzi, TACI, vrei sa raspunzi, RASPUNDE, eu spun multumesc si in 2 mesaje se incheie toata discutia, daca ai timp sa stai si sa vorbesti pe tema asta, ba chiar sa iti schimbi font-ul in rosu....baietel/fetita ce-oi fi ai prea mult timp. Acesta este ultimul meu post cu privire la dezbaterea asidua si inutila pe care am vazut-o ducandu-se....daca mai ai ceva de adaugat fa-o, dar tine minte: "Cainii latra, caravana trece!" Numai bine!
-
crazy_doc
- senior

Aniuk wrote:Sunt din Bucuresti, unde se fac inscrierile si cat e taxa (unde o platesc si catre cine fac plata?). Ajutati-ma va rog, pentru ca nu am gasit nicaieri mentionata problema asta.
oamenii ti au trimis ce si unde sa cauti ...apoi:
Si tot noi suntem aia rai..rusine sa va fie
- cog1983
- elder

crazy_doc wrote:Aniuk wrote:Sunt din Bucuresti, unde se fac inscrierile si cat e taxa (unde o platesc si catre cine fac plata?). Ajutati-ma va rog, pentru ca nu am gasit nicaieri mentionata problema asta.
oamenii ti au trimis ce si unde sa cauti ...apoi:Aniuk wrote:V-a fost greu sa imi raspundeti? Multumesc mult.
Si tot noi suntem aia rai..rusine sa va fie))
Daca fata/baiatul trebuie sa citeasca si a 102-a oara materia si n-are vreme sa se uite ce i-am raspuns, acuma ce vrei si tu? Esti culmea! De parca iti era greu sa ii afli numarul de telefon sa ii comunici datele de care avea nevoie ca sa nu mai piarda timpul cu pornitul calculatorului si altele...!

- Chingachgook
- addicted

Aniuk wrote:Stimati.... ce sunteti cei care isi dau cu parerea despre mine, reveniti-va! Nu v-am cerut parerea, iar prin simplul fapt ca mi-ati oferit-o v-ati dovedit mai incapabili decat mine. Au fost 2 - 3 persoane care s-au dovedit oameni cu bun simt si fie nu si-au exprimat parerea neceruta, fie au raspuns...le multumesc...au invatat mai mult decat materie pe parcursul facultatii, au invatat ce inseamna bunul simt si deasemenea ce inseamna sa nu vorbesti neintrebat, eventual sa-ti exprimi parerea cand nimeni nu ti-o cere. Am intrebat, nu stau sa caut pe net, nu stau sa caut pe forum, am mult mai multe de facut decat ai tu cel care mi-ai spus ca sunt multi in medicina care consuma oxigen, nu are sens sa iti retin nick-ul si nici sa imi pierd timpul tratand o polemica prost conceputa. Asadar nu vrei sa raspunzi, TACI, vrei sa raspunzi, RASPUNDE, eu spun multumesc si in 2 mesaje se incheie toata discutia, daca ai timp sa stai si sa vorbesti pe tema asta, ba chiar sa iti schimbi font-ul in rosu....baietel/fetita ce-oi fi ai prea mult timp. Acesta este ultimul meu post cu privire la dezbaterea asidua si inutila pe care am vazut-o ducandu-se....daca mai ai ceva de adaugat fa-o, dar tine minte: "Cainii latra, caravana trece!" Numai bine!
domnisoara dar google nu ai invatat sa folosesti in facultatea aia?
da unui om un peste si iti va multumi o zi
invata un om sa pescuiasca si iti va multumi toata viata.
la urmatorul examen te infiintai iar si ne acuzai ca suntem prost crescuti ca nu iti raspundeam tie la o intrebare al carei raspuns se afla in 2 clickuri.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...