intrebari-discutii-explicatii Rezi.2008
- jaxxina
- junior

Re: intrebari-discutii-explicatii Rezi.2008
mai aveti de asteptat e vacanta relaxxx
Got my middle finger up, cause I don't really give a f**k...
-
drwikiwiki
- senior

Vor fi 2637 de locuri la razi
ponderea cea mare este la:
ATI
Chi generala
Lab
MU
internele
Radio
La uro vor fi 30
Hemato 29
ORL 53
ATI
Chi generala
Lab
MU
internele
Radio
La uro vor fi 30
Hemato 29
ORL 53
-
karma_112
- junior

drwikiwiki wrote:Vor fi 2637 de locuri la razi
ATI
Chi generala
Lab
MU
internele
Radio
La uro vor fi 30
Hemato 29
ORL 53
...hai ca esti tare! Ne si spui de unde stii? Este deducere personala?
-
mumosbombon
- newbie

vor fi 2000 de locuri la maturatori de strada si 2500,1(3) locuri la gunoieri in cadrul sectiei de gunoi menajer.
-
drwikiwiki
- senior

sursa e sigura!
nu pot sa va spun mai mult!
nu pot sa va spun mai mult!
-
drwikiwiki
- senior

anuntul va fi facut la inceput de oct!
-
mc00000
- junior

Dc deja se anticipeaza cate locuri vor fi la rezi are careva idee si cati termina anul asta medicina. sunt curioasa care va fi nr minim de concurenti. la Ct sunt 100
-
miki2283
- senior

Am inteles ca 2300 de absolventi pe tara in 2008...din pacate nu stiu dc asta ii include si pe cei de la particulare
- eugeniusuperscarbit
- junior

drwikiwiki wrote:Vor fi 2637 de locuri la razi
ATI
Chi generala
Lab
MU
internele
Radio
La uro vor fi 30
Hemato 29
ORL 53
stii cumva si cate se scot pe psihi?
cei care sunt mai vechi ma stiu si fara sa dau autografe k un genius pustiu nu se uita asa usor;)
- nicoletaghe
- senior

miki2283 wrote:Am inteles ca 2300 de absolventi pe tara in 2008...din pacate nu stiu dc asta ii include si pe cei de la particulare
sa fie mai multe locuri decat absolventi!?!

si la sfarsit, mamotaaa....
-
miki2283
- senior

Gandeste-te ca mai sunt si cei de anii trecuti care nu au luat rezi si dau acum ,si cei care vor sa schimbe specializarea...o sa se adune ca si anu trecut...
- nancy
- junior

da dar a fost rezi pe post si teoretic ar trebui sa se inscrie mai putini din cei de anii trecuti,practic vom vedea. 
-
Lizz22
- elder

nancy wrote:da dar a fost rezi pe post si teoretic ar trebui sa se inscrie mai putini din cei de anii trecuti,practic vom vedea.
nu conteaza cat de multzi vor fi,ci cat d bine pregatitzi.
oricum,s-auzim d bine!
- simonikm
- junior

de unde toate astea cu 2600 locuri ?daca tot stiti asa multe stiti cumva siunde se da ex si poate cat e taxa?pt ca eu am sunat si am intrebat si deocamadata nu e nimic sigur...
- nancy
- junior

am inteles ca va mai fi un rezidentiat pe post acum in toamna dar nu stiu nimic mai mult.daca aveti vreo informatie sau de unde as utea afla mai multe imi puteti spune si mie daca stiti ceva. 

- Aurora boreala
- senior

Nimeni nu stie nimic despre cum va fi in noiembrie,adica inafara de cele 200 de grile in 4 ore,nimic
Pana cand nu apare nenorocita aia de metodologie si numarul de locuri pe centre universitare si specialitati nu putem decat sa ne spunem parerile...
Eu una sunt destul de nerabdatoare sa vad ce "surprize, surprize" ne-a mai rezervat ministrul
Pana cand nu apare nenorocita aia de metodologie si numarul de locuri pe centre universitare si specialitati nu putem decat sa ne spunem parerile...
Eu una sunt destul de nerabdatoare sa vad ce "surprize, surprize" ne-a mai rezervat ministrul
-
Lizz22
- elder

nancy wrote:am inteles ca va mai fi un rezidentiat pe post acum in toamna dar nu stiu nimic mai mult.daca aveti vreo informatie sau de unde as utea afla mai multe imi puteti spune si mie daca stiti ceva.
la inceputul anului (2008), cand s-a anuntzat rezul p post au spus ca va fi un rez in iunie(si a fost) si in nov,o data cu rezul p loc-ceva d genul in fct d punctaj si d locurile scoase itzi alegi cand itzi vine randul p post sau p loc
acum...ca n-or iesi socotelile d-lui economist...om vedea.
-
smarias
- junior

am si eu o mare intrebare...voi cum invatati? Stiu ca este o intrebare tare idioata dar deja sunt foarte speriata...nu mai pot retine foarte mult si sunt si foarte obosita...in timpul facultatii obisnuiam sa memorez carti intregi ...iar acum nu mai pot.Oare este suficient daca citesc? De cate ori trebuie sa citesti o tema ca sa poti face o grila cat de cat corecta?
- andrita
- elder

smarias wrote:am si eu o mare intrebare...voi cum invatati? Stiu ca este o intrebare tare idioata dar deja sunt foarte speriata...nu mai pot retine foarte mult si sunt si foarte obosita...in timpul facultatii obisnuiam sa memorez carti intregi ...iar acum nu mai pot.Oare este suficient daca citesc? De cate ori trebuie sa citesti o tema ca sa poti face o grila cat de cat corecta?
de vreo 3-4 ori.
Tot ce-i trebuie raului ca sa reuseasca este ca oamenii buni sa nu faca nimic.
- gaurav_singh_md
- elder

smarias wrote:am si eu o mare intrebare...voi cum invatati? Stiu ca este o intrebare tare idioata dar deja sunt foarte speriata...nu mai pot retine foarte mult si sunt si foarte obosita...in timpul facultatii obisnuiam sa memorez carti intregi ...iar acum nu mai pot.Oare este suficient daca citesc? De cate ori trebuie sa citesti o tema ca sa poti face o grila cat de cat corecta?
citesc 1 subiect (10 - 30 min)...do 50 grile from rezitest (30 min).....recitesc subiect (10-30 min) ...... alte 50 grile (30 min).....and on and on it goes.....
- gaurav_singh_md
- elder

Page 1382....Schwartz...romanian version....
Manifestari clinice: durerea abdominala este primul simptom al appendicitei acute....
go down about 30 lines......
la peste 95% dintre pacientii cu appendicita acuta ,anorexia este primul simptom, urmat de durere abdominala.......
which one is it?....they couldn't even translate schwartz correctly.....luckily i have the english version (from gigapedia)....the 2nd statement is correct....the first one was (originally)....abdominal pain is the prime symptom of acute appendicitis.....
The translations of both schwartz and harry r riddled with errors....some of them critical (changing the whole meaning of the text).... God help the students who r supposed to mug up these books and regurgitate the knowledge in the rezi exam (including me)....
Manifestari clinice: durerea abdominala este primul simptom al appendicitei acute....
go down about 30 lines......
la peste 95% dintre pacientii cu appendicita acuta ,anorexia este primul simptom, urmat de durere abdominala.......
which one is it?....they couldn't even translate schwartz correctly.....luckily i have the english version (from gigapedia)....the 2nd statement is correct....the first one was (originally)....abdominal pain is the prime symptom of acute appendicitis.....
The translations of both schwartz and harry r riddled with errors....some of them critical (changing the whole meaning of the text).... God help the students who r supposed to mug up these books and regurgitate the knowledge in the rezi exam (including me)....
- andrita
- elder

si pana la urma cum e?
in grile apare succesiunea simpt anorexie-durere-voma.in alta grila simptom principal-durerea.in alta grila prim simptom anorexia.in alta grila-anorexia apare la 95% pac cu ap ac.
simptom principal nu inseamna cu frecv ce amai mare?asta nu inseamna ca e anorexia?de ce in unele grile apare durerea ca simpt principal?
in grile apare succesiunea simpt anorexie-durere-voma.in alta grila simptom principal-durerea.in alta grila prim simptom anorexia.in alta grila-anorexia apare la 95% pac cu ap ac.
simptom principal nu inseamna cu frecv ce amai mare?asta nu inseamna ca e anorexia?de ce in unele grile apare durerea ca simpt principal?
- Cyph3r
- elder

s-a mai discutat despre maslina asta si anul trecut
Raspunsul e irelevant. Nu dau grile din asa ceva ptr ca textul e ambiguu si risca sa fie contestate intrebarile.
Oricum abia cu 1 luna inainte de examen v-ati dat seama ca suna aiurea...
Raspunsul e irelevant. Nu dau grile din asa ceva ptr ca textul e ambiguu si risca sa fie contestate intrebarile.
I choose not to choose life.And the reason..there is no reason.Who needs reasons when you got medicine??
- gaurav_singh_md
- elder

andrita wrote:si pana la urma cum e?
prime symptom - abdominal pain.....here prime indicates to the best symptom (due to the location and intensity)....
anorexia is the first symptom....
answer the question by checking out the options.....
- gaurav_singh_md
- elder

Cyph3r wrote:s-a mai discutat despre maslina asta si anul trecut
the english version doesen't make the same mistake.....now that i read the ro version it sounded wrong (it is not translated correctly).
moreover....anorexia is simply loss of appetite.... one doesen't think of appendicitis when a pt. comes in with anorexia.... but if u see a patient with right lower quadrant pain that is persistent one of the first things that come to your mind is appendicitis....
therefore pain is the principal symptom....anorexia is the first (prim) symptom....
-
drwikiwiki
- senior

1. Dòng Lâm Tế
2. Dòng Quy Ngưỡng
3. Dòng Vân Môn
4. Dòng Pháp Nhãn
5. Dòng Tà o Äá»™ng
aici am gasit raspunsul!
deci e vorba de timp(ore) cand esti foarte aproape de cutit TE DOARE,insa cand esti departe de cutit(ore)esti anoexic(a)
2. Dòng Quy Ngưỡng
3. Dòng Vân Môn
4. Dòng Pháp Nhãn
5. Dòng Tà o Äá»™ng
aici am gasit raspunsul!
deci e vorba de timp(ore) cand esti foarte aproape de cutit TE DOARE,insa cand esti departe de cutit(ore)esti anoexic(a)
- gaurav_singh_md
- elder

now here is a question that has been asked before....
Care sunt cele mai frecvente cauze de deces dupa un stop cardiac resuscitat?
a- sindrom de debit cardiac scazut
b- encefalopatia anoxica
c- pnemotoraxul
d- infectiile secundare ventilatiei asistate
e- aritmiile recurente
the correct answer should be b and d (60 % of cases)
the answer the comisia thought to be correct was a,b,d,e.
the question is cele mai frecvente cauze de deces and not cauze de deces.....(page 247 harrison's)
Care sunt cele mai frecvente cauze de deces dupa un stop cardiac resuscitat?
a- sindrom de debit cardiac scazut
b- encefalopatia anoxica
c- pnemotoraxul
d- infectiile secundare ventilatiei asistate
e- aritmiile recurente
the correct answer should be b and d (60 % of cases)
the answer the comisia thought to be correct was a,b,d,e.
the question is cele mai frecvente cauze de deces and not cauze de deces.....(page 247 harrison's)
-
drwikiwiki
- senior

daca esti putin atenta la inrebare!
ea (intrebare)te baga intr o sectie de ATI,nu pe str,nu pe camp!
-
drwikiwiki
- senior

dupa un stop cardiac resuscitat?---- AICI SE AFLA RASPUNSUL!
- gaurav_singh_md
- elder

drwikiwiki wrote:daca esti putin atenta la inrebare!
this isn't prep for USMLE.... this is the rezi exam for romania.... they don't ask questions with hidden meanings that make u think while u answer them.... they take a line from the text of one of the 50 subiecte and make up a question out of it.... so the questions are straightforward and simple....the only thing is that sometimes the comisia doesen't even take the trouble to read the full portion of the text from where they formulated the question and that's when all the contestatii appear....
- gaurav_singh_md
- elder

drwikiwiki wrote:dupa un stop cardiac resuscitat?---- AICI SE AFLA RASPUNSUL!
the raspunsul se afla on page 247 of harry....
60 percen b and d
30 percent a
and 10 percent c
it's not rocket science....
it's simply an error on the part of the comisia which they will not admit to....
-
drwikiwiki
- senior

N am timp!
am facut materia de 3 ori si sunt la jum din a4a
vb dupa rezi!
bafta
vb dupa rezi!
bafta
- gaurav_singh_md
- elder

drwikiwiki wrote:N am timp!
vb dupa rezi!
bafta
ooooooh.... if u need to read it 4 times( and maybe more) then u do need luck...kidding....was just trying to discuss some stuff that was bothering me...

- andrita
- elder

unde ai gasit intrebarea asta cu moartea cardiaca?pe rezitests sau printre grilele date la rezi in anii trecuti?daca e de pe rezitests ,mai exista greseli.
- Atom
- junior

O intrebare foarte asemanatoare a fost la examenul de rezidentiat 2007 (intrebare 177, varianta B)....
Cele mai frecvente cauze de deces dupa un stop cardiac resuscitat sunt:
A. encefalopatia anoxica
B. aritmiile recurente
C. infectiile secundare ventilatiei asistate
D. pneumotoraxul
E. fracturile costale
raspuns corect A, C
Nu inteleg nelamurirea ta, Guarav....
Sunt foarte multe grile gresite din 2004....nu trebuie sa iei ca 100% corecte raspunsurile....
Pe rezitest au mai fost corectate, dar si acolo mai intalnesti din cand in cand gresite...
Mult spor la invatat!
Cele mai frecvente cauze de deces dupa un stop cardiac resuscitat sunt:
A. encefalopatia anoxica
B. aritmiile recurente
C. infectiile secundare ventilatiei asistate
D. pneumotoraxul
E. fracturile costale
raspuns corect A, C
Nu inteleg nelamurirea ta, Guarav....
Sunt foarte multe grile gresite din 2004....nu trebuie sa iei ca 100% corecte raspunsurile....
Pe rezitest au mai fost corectate, dar si acolo mai intalnesti din cand in cand gresite...
Mult spor la invatat!
- gaurav_singh_md
- elder

andrita wrote:unde ai gasit intrebarea asta cu moartea cardiaca?pe rezitests sau printre grilele date la rezi in anii trecuti?daca e de pe rezitests ,mai exista greseli.
this is from rezi pe post 22 june.....question 69 caiet tip D .... and there r ofcourse many errors on rezitests (don't blindly mug up the questions)..... this question is also there on rezitests but with the right answer.
- Atom
- junior

gaurav_singh_md wrote:andrita wrote:unde ai gasit intrebarea asta cu moartea cardiaca?pe rezitests sau printre grilele date la rezi in anii trecuti?daca e de pe rezitests ,mai exista greseli.
this is from rezi pe post 22 june.....question 69 caiet tip D .... and there r ofcourse many errors on rezitests (don't blindly mug up the questions)..... this question is also there on rezitests but with the right answer.
Ok...am inteles...
Si nu a fost contestata de nimeni?
- gaurav_singh_md
- elder

Atom wrote:gaurav_singh_md wrote:andrita wrote:unde ai gasit intrebarea asta cu moartea cardiaca?pe rezitests sau printre grilele date la rezi in anii trecuti?daca e de pe rezitests ,mai exista greseli.
Ok...am inteles...
Si nu a fost contestata de nimeni?
don't think so.....not sure how to check that.....they didn't change the master grile anyway
-
markus33
- junior

gaurav, ce tot scrii in engleza? vrei sa ne arati ca stii? gata, stim.
te doare ceva?
pe forumul asta fiecare scrie in ce limba vrea? de la rezidentiat ni se trage?
te doare ceva?
pe forumul asta fiecare scrie in ce limba vrea? de la rezidentiat ni se trage?
-
Alexul
- junior

Pag 2911 Adenom de prostata.
Cum e posibil ca la obstructiile severe peak flow-ul (5ml/s) sa fie mai mic decat debitul mediu (6-8ml/s) ?
Cum e posibil ca la obstructiile severe peak flow-ul (5ml/s) sa fie mai mic decat debitul mediu (6-8ml/s) ?