Rezidentii si absolventii de medicina au protestat astazi
-
Doc_Torr
- junior

Rezidentii si absolventii de medicina au protestat astazi
Aproape 500 de studenti, absolventi de medicina si rezidenti au protestat astazi in fata Prefecturii Cluj, nemultumiti de numarul mic al locurilor la rezidentiat si de salariile mici.
Citeste aici: http://www.mondonews.ro/Rezidentii-si-a ... -1424.html
Citeste aici: http://www.mondonews.ro/Rezidentii-si-a ... -1424.html
-
dr.danna
- junior

Re: Rezidentii si absolventii de medicina au protestat astazi
s-a protestat astazi, sunt alaturi de cei care au luptat sa ne sustina drepturile,imi pare rau ca nu am putut fi prezenta la protest pentru ca stau destul de departe de cluj,macar s-a atras atentia ca si noi o ducem rau,desi protestul profesorilor a fost subiectul zilei. Ma intreb oare vom obtine ceva? Se amana rezi pe 7 decembrie?Asa ar fi normal,dupa ce anunta locurile asa tarziu... Dar din nefericire nimic nu e normal in Romania... 
- helios
- senior

[quote="dr.danna"]s-a protestat astazi, sunt alaturi de cei care au luptat sa ne sustina drepturile,imi pare rau ca nu am putut fi prezenta la protest pentru ca stau destul de departe de cluj,macar s-a atras atentia ca si noi o ducem rau,desi protestul profesorilor a fost subiectul zilei. Ma intreb oare vom obtine ceva? Se amana rezi pe 7 decembrie?Asa ar fi normal,dupa ce anunta locurile asa tarziu... Dar din nefericire nimic nu e normal in Romania...
[/quote
Desi este greu sa se obtina o amanare, ea este NORMALA avand in vedere faptul ca multi colegi de-ai nostri si-au irosit timp pentru pregatirea acestei manifestatii. Desi unii vor spune ca porcul nu se ingrasa in ajun , e foarte usor sa-ti iesi din ritmul de invatat ,dar foarte greu sa il recapeti. Pana la urma interesul este unul comun, felicitari inca o data. Asteptam ziua de luni (cei din Buc)
Desi este greu sa se obtina o amanare, ea este NORMALA avand in vedere faptul ca multi colegi de-ai nostri si-au irosit timp pentru pregatirea acestei manifestatii. Desi unii vor spune ca porcul nu se ingrasa in ajun , e foarte usor sa-ti iesi din ritmul de invatat ,dar foarte greu sa il recapeti. Pana la urma interesul este unul comun, felicitari inca o data. Asteptam ziua de luni (cei din Buc)
"E nevoie de 46 de muşchi ca să te încrunţi la cineva, insa doar de 4 pentru a-i trage un pumn în faţă. Hai sa nu-i deranjam pe aia 46 pentru un fleac"
-
Doc_Torr
- junior

S-au adaugat si pozele de la protestul din Brasov in Galeria de imagini din articol.
-
ceacky2
- senior

daca profesorii au obtinut ceva este pt ca au fost uniti...am parerile mele oribile despre "casta" profesorala, dar macar ii respect ca au fost perseverenti chiar si in demersul lor manelistic... (au jucat in piata Universitatii ca ultimii betivi imputiti, ala cica era protest =;)
in bransa medicala , personal, nu cred ca se va intampla nimic pt ca aici se merge pe sistemul CIOCU' MIC SA NU TREZIM MUMIILE DIN POSTURILE DE CONDUCERE CA O SA NE BANTUIE
astept imbalsamarea ...
in bransa medicala , personal, nu cred ca se va intampla nimic pt ca aici se merge pe sistemul CIOCU' MIC SA NU TREZIM MUMIILE DIN POSTURILE DE CONDUCERE CA O SA NE BANTUIE
astept imbalsamarea ...
APA TRECE, BIVOLII RAMAN!
-
dr.danna
- junior

ceacky1 wrote:daca profesorii au obtinut ceva este pt ca au fost uniti...am parerile mele oribile despre "casta" profesorala, dar macar ii respect ca au fost perseverenti chiar si in demersul lor manelistic... (au jucat in piata Universitatii ca ultimii betivi imputiti, ala cica era protest =;)
astept imbalsamarea ...
saptamana trecuta cadeau bursele,saptamana asta au facut profesorii protest,toate au fost mai importante decat noi, inclusiv viata amoroasa a Mihaelei Radulescu,dupa cum bine zicea cineva pe forum.Noi ramanem cu noptile nedormite,cu stresul care ne-a chinuit timp de 6 ani de facultate si cu perspective zero. Nu se intampla nimic dc iesim noi in strada,nu-i afectam cu nimic pe cei de la putere,suntem niste amarati in ochii lor. Mi-e scarba ca am ajuns toti la mila unor inculti si incapabili,pe ministru il doare fix in ... de revendicarile noastre.Ne va spune sec ca bani nu sunt,amanare nu se poate,zile libere dupa garda nici atat...
-
ceacky2
- senior

vreau eu sa fiu al dracului si sa ma fac avocatul diavolului:
1. NIMENI NU NE-A OBLIGAT SA DAM LA MEDICINA
2. NIMENI NU NE OBLIGA SA PROFESAM IN MEDICINA
3. NIMENI NU NE TINE LEGATI IN TARA
4. DRAGOSTE CU FORTA NU SE FACE, DECI NICI SANATATE PE GAT NU SE POATE BAGA OMULUI DACA EL VREA SA FIE BOLNAV SI SA CRAPE
5. PANA LA URMA: FIECARE FACE CE POATE SI UNDE POATE...
suna cinic dar e adevarat
1. NIMENI NU NE-A OBLIGAT SA DAM LA MEDICINA
2. NIMENI NU NE OBLIGA SA PROFESAM IN MEDICINA
3. NIMENI NU NE TINE LEGATI IN TARA
4. DRAGOSTE CU FORTA NU SE FACE, DECI NICI SANATATE PE GAT NU SE POATE BAGA OMULUI DACA EL VREA SA FIE BOLNAV SI SA CRAPE
5. PANA LA URMA: FIECARE FACE CE POATE SI UNDE POATE...
suna cinic dar e adevarat
-
revoltataaa
- junior

Dar arata-mi alta facultate care NU iti da drept de practica. Nu am nimic impotriva, nu e dator nimeni sa ma scolarizeze, dar daca o fac pe banii mei da-mi la fel posibilitatea sa am drept de practica.
SUNTEM NECALIFICATI si atat.
-
ceacky2
- senior

revoltataaa wrote:Dar arata-mi alta facultate care NU iti da drept de practica. Nu am nimic impotriva, nu e dator nimeni sa ma scolarizeze, dar daca o fac pe banii mei da-mi la fel posibilitatea sa am drept de practica.
DAAAA PERFECT DEACORD...EU TOT LATRU CA AR FI FOARTE UTILE CHIAR SI LOCURILE PLATITE, UN NR GRATIS SI RESTUL CU BANI, DAR SA AI DREPTUL SA FACI CEVA CU DIPLOMA ASTA DE TOT RA.HATU'
-
asana
- junior

La Realitatea a aparut scris pe prompter ca medicii rezidenti au protestat astazi pentru majorarea salariilor ... si atat . Atata timp cat nu se vine cu ceva "atractiv" pentru publicul larg , nu se va atrage atentia nimanui , nu vom fi decat inca unii care vor salariul mai mare inainte de alegeri . E nevoie de un leitmotiv mai apetisant pentru televiziuni , ceva care sa suscite indignarea omului de rand , ceva de genul : In urma cu cateva luni , ministrul Nicolaescu intentiona sa aduca medici chinezi pentru a acoperi deficitul de cadre in spitalele romanesti , iar acum scade numarul de locuri la examenul de rezidentiat cu 1000 de locuri sau Peste 3000 de absolventi de medicina vor deveni someri in urma examenului de rezidentiat , in timp ce in spitalele romanesti revin medicii pensionari pentru a acorda asistenta medicala .
Cand pasul vostru simte greutatea urcusului, aduceti peste calea voastra puterea vointei si renuntarea nu va va mai gasi!
- AvLee
- elder

Aici trebuie impacata si capra si varza si lupul. Pe de o parte eu am fost printre primi care am zis ca nu trebuie implicati si rezidenti sa fie numai protestul nostru al absolventilor. Am primit replica si pe buna dreptate nu contest ca cu cat mai multi cu atat mai bine, dar in final ce a perceput media este SALARII.
Singura speranta care o mai am la capitolul protest este actiunea Bucurestiului. Nu pot sa fac altceva decat sa va rog sa va demarcati de problemele strict financiare si sa puneti accentul pe partea legata de acest examen. Poate veti fi putini doar studenti si absolventi dar macar sa fie clar mesajul.
Singura speranta care o mai am la capitolul protest este actiunea Bucurestiului. Nu pot sa fac altceva decat sa va rog sa va demarcati de problemele strict financiare si sa puneti accentul pe partea legata de acest examen. Poate veti fi putini doar studenti si absolventi dar macar sa fie clar mesajul.
AvLee : philosopher, warrior , poet and lover.
I am not like the other lumbering trolls, I am a gracefull elf
De ce sa ne plangem ca suntem nedreptatiti atat timp cat avem arme si libertatea de a le folosi - Leto Atreides
De ce sa ne plangem ca suntem nedreptatiti atat timp cat avem arme si libertatea de a le folosi - Leto Atreides
- nicoletaghe
- senior

am vazut si eu acum la prima-focus si-am ramas uimita k s-a vb numai de partea generala: salariile rezidentilor, conditii bune de munca, zi libera dupa garda etc.Nimic de ce era esential pt noi, REZIDENTIAT2008!!!LOCURI INSUFICIENTE!!!
nu zic, k n-ar fi importante cele de mai sus, dar parca ideea era k noi, ABSOLVENTII facem protest impotriva REZI2008!!!LOCURI INSUFICIENTE!!!REPROGRAMAREA EXAM!!!
nimeni n-a atins aceste probleme!!!
nu zic, k n-ar fi importante cele de mai sus, dar parca ideea era k noi, ABSOLVENTII facem protest impotriva REZI2008!!!LOCURI INSUFICIENTE!!!REPROGRAMAREA EXAM!!!

si la sfarsit, mamotaaa....
-
BANDERAS
- newbie

nicoletaghe wrote:am vazut si eu acum la prima-focus si-am ramas uimita k s-a vb numai de partea generala: salariile rezidentilor, conditii bune de munca, zi libera dupa garda etc.Nimic de ce era esential pt noi, REZIDENTIAT2008!!!LOCURI INSUFICIENTE!!!
... ai spus o chestie buna in principiu dar nu intereseaza decat concurentii la acest rezidentiat. (o sa vrei sa ma omori, dar stai sa explic care e problema)
problema asta e veche "decand lumea" ( in fiecare an sunt cativa ... ~ 3-4000 absolventi ... care "raman p'afara", sa fim sinceri nu cei care invata de se spetesc) si nu s-a rezolvat nimic.
anul asta nu s-au scos mai putine locuri cu ... 1000, pentru ca a mai fost o sesiune in vara (intr-adevar locuri "aiurea" pe care cam nimeni nu le vrea, dar ei iti pot spune k au nevoie si le-au scos).
adevarata problema si cauza celor 3000-4000 absolventi care nu au loc este la admitere, unde, desi sunt mai multi absolventi decat necesarul de rezidenti (parerea lor) locurile la admitere sunt tot mai multe, negandit, la "cu plata", ei strang banii din taxa si nu se gandesc la licentiatii ce nu vor lua rezidentiatul.
intr-adevar sunt spitale carora le trebuiesc rezidenti, dar nu te gandi ca alea sunt Floreasca, Municipalul, Fundeniul sau altele de genul, sunt .... Universitar de Urgenta .... Falticeni .... Pascani eventual prin comune din Delta unde nu prea s-ar duce nimeni sa fie rezident.
probleme sunt multe in sanatate dar numai daca se merge impreuna s-ar putea rezolva ceva, singuri .... slabe sperante.
daca mergi tu singur azi, ca licentiat in medicina, vei mai face un protest dupa rezidentiat k nu ai post? si unul cand vei face un copil k nu ai casa si un salariu decent? si altul cand?
- nicoletaghe
- senior

BANDERAS wrote:nicoletaghe wrote:am vazut si eu acum la prima-focus si-am ramas uimita k s-a vb numai de partea generala: salariile rezidentilor, conditii bune de munca, zi libera dupa garda etc.Nimic de ce era esential pt noi, REZIDENTIAT2008!!!LOCURI INSUFICIENTE!!!
... ai spus o chestie buna in principiu dar nu intereseaza decat concurentii la acest rezidentiat. (o sa vrei sa ma omori, dar stai sa explic care e problema)
problema asta e veche "decand lumea" ( in fiecare an sunt cativa ... ~ 3-4000 absolventi ... care "raman p'afara", sa fim sinceri nu cei care invata de se spetesc) si nu s-a rezolvat nimic.
anul asta nu s-au scos mai putine locuri cu ... 1000, pentru ca a mai fost o sesiune in vara (intr-adevar locuri "aiurea" pe care cam nimeni nu le vrea, dar ei iti pot spune k au nevoie si le-au scos).
adevarata problema si cauza celor 3000-4000 absolventi care nu au loc este la admitere, unde, desi sunt mai multi absolventi decat necesarul de rezidenti (parerea lor) locurile la admitere sunt tot mai multe, negandit, la "cu plata", ei strang banii din taxa si nu se gandesc la licentiatii ce nu vor lua rezidentiatul.
intr-adevar sunt spitale carora le trebuiesc rezidenti, dar nu te gandi ca alea sunt Floreasca, Municipalul, Fundeniul sau altele de genul, sunt .... Universitar de Urgenta .... Falticeni .... Pascani eventual prin comune din Delta unde nu prea s-ar duce nimeni sa fie rezident.
probleme sunt multe in sanatate dar numai daca se merge impreuna s-ar putea rezolva ceva, singuri .... slabe sperante.
daca mergi tu singur azi, ca licentiat in medicina, vei mai face un protest dupa rezidentiat k nu ai post? si unul cand vei face un copil k nu ai casa si un salariu decent? si altul cand?
Doamneee deci pe bune!!!Toata lume o tine pe-aia k-a mai fost o sesiune in vara!!!
mai dar eu,ABSOLVENTA2008,care am dat licenta in SEPTEMBRIEEEEEEEE nu am putut sa particip la aceasta sesiune de rezi din vara!!!!!!
ce naiba ne tot bagati noua pe gat faza k s-au scos nu stiu cate posturi in vara????io nu am beneficiat de ele in nici un fel!!!nu au fost pt noi ci tot pt cei din anii trecuti!!!!!!!!
Vreau sa beneficiez si eu in sesiunea de REZ2008noemb. de cel putin acelasi nr de locuri ca cei din promotia2007, adica 2300 sau cate au fost!!!Eu,nu am la dispozitie decat 1900 locuri+POSTURI!!! pe care se pare k-o sa concurez tot impreuna cu promotille anterioare(in fiecare zi de inscrire erau cel putin cate 3-4 din anii anteriori), cele care au beneficiat de 2 exam de rezi:rezi2007+vara2008!!!
oare chiar e asa de greu de inteles????
deci lasati-ne cu faza k anul asta s-au scos in total "n+x" locuri la rezi, pe mine ma intereseaza de ce beneficiez io, care am dat licenta in sept!!!
- nicoletaghe
- senior

iar despre faza cu revendicarile nu am zis k n-ar fi trebuit sa zica de salarii sau astea...ideea era k de exam de rezi2008 n-au zis absolut nimic, iar io din ce-am citit pe-aici am inteles ca in capul solicitarilor erau locurile insuficiente la rezi si reprogramarea exam + celelalte probleme ale vietii de rezident!
dar mai e pana ajunge acolo si mi s-ar fi parut mai ok sa se puna accent pe exam de rezi2008 si apoi sa se treaca la salarii si la viata in timpul rezidentiatului!!!
dar mai e pana ajunge acolo si mi s-ar fi parut mai ok sa se puna accent pe exam de rezi2008 si apoi sa se treaca la salarii si la viata in timpul rezidentiatului!!!
-
BANDERAS
- newbie

nu vreau sa iti creez vreo stare de rau inainte de rezidentiat ... sa te supar ... cu atat mai putin sa ma cert cu tine, vreau doar sa gandesti:
daca de locurile din vara nu te-ai putut folosi direct concurand pentru ele, acestea ti-au redus din concurenta pentru posturile din toamna (de care esti direct interesata), fapt de care, daca tot te compari cu generatiile privilegiate, altii nu au beneficiat.
stai linistita, daca ai invatat "temeinic" macar jumatate de an, nu iti vei face probleme, nu trebuie neaparat sa fii un monstru sa iei rezidentiatul in primii 200-300 (cunosc cazuri, nu este cazul meu).
bafta la examen ! incearca sa folosesti timpul care mai este la invatat si somn daca mai poti, e o reteta buna, verificata ... sau ... fii tu organizatoarea mitingului si te asigur k voi fi si eu pe acolo! ai oare timp de asta ... ?
daca de locurile din vara nu te-ai putut folosi direct concurand pentru ele, acestea ti-au redus din concurenta pentru posturile din toamna (de care esti direct interesata), fapt de care, daca tot te compari cu generatiile privilegiate, altii nu au beneficiat.
stai linistita, daca ai invatat "temeinic" macar jumatate de an, nu iti vei face probleme, nu trebuie neaparat sa fii un monstru sa iei rezidentiatul in primii 200-300 (cunosc cazuri, nu este cazul meu).
bafta la examen ! incearca sa folosesti timpul care mai este la invatat si somn daca mai poti, e o reteta buna, verificata ... sau ... fii tu organizatoarea mitingului si te asigur k voi fi si eu pe acolo! ai oare timp de asta ... ?
- andrita
- elder

nicoletaghe wrote:BANDERAS wrote:nicoletaghe wrote:am vazut si eu acum la prima-focus si-am ramas uimita k s-a vb numai de partea generala: salariile rezidentilor, conditii bune de munca, zi libera dupa garda etc.Nimic de ce era esential pt noi, REZIDENTIAT2008!!!LOCURI INSUFICIENTE!!!
Doamneee deci pe bune!!!Toata lume o tine pe-aia k-a mai fost o sesiune in vara!!!
mai dar eu,ABSOLVENTA2008,care am dat licenta in SEPTEMBRIEEEEEEEE nu am putut sa particip la aceasta sesiune de rezi din vara!!!!!!
deci lasati-ne cu faza k anul asta s-au scos in total "n+x" locuri la rezi, pe mine ma intereseaza de ce beneficiez io, care am dat licenta in sept!!!
iti dau un ex.anul trecut au fost 4400(oare anul trecut nu tot 6000 au absolvit??) de candidati din ei au luat o parte.pt rezi 2008 din anul meu mai erau cam 8 oameni acre nu erau pe traiectoria dorita.6 dintre ei au luat rezi pe post in iunie.deci din 8,doar 2 mai vin la sesiunea de noiembrie.deci per total,ca sa nu se faca de ras ministerul ,sau kiki riki miki...cine stie cine , cu o concurentza de 1,3 ,s a micsorat nr de locuri.(sau...ma rog...s or fi gandit la asta?posibil!si la mai multe altele.)
deci nu vor mai fi 4400 ca anul trecut pt ca deja 60 % dintre cei de promotie ante 2008 au luat deja rezi.deci per total va fi concurentza tot 1,9 ca anul trecut.
marea pb e ca sunt scoase posturi,nu locuri.asta e discriminarea fata de anul trecut.si e posibil ca in iunie sa nu mai fie sesiune de pe post.in anii 90 cand inca se mai dadea pe loc si pe post erau doua sesiuni separate.si te inscriai la care vroiai ,si dadeai pe loc in nov si pe post in dec sau ian.asta trebuie sa se faca fratzilor.nu suplimentare de locuri.restrangere la locurile la admitere in facultate(sa nu intre 6000 de oameni si 4000 sa ramana someri) si rearanjarea rezi ului in 2 sesiuni (pt ca in toata abrambureala de la repartitie se vor evapora f multe posturi de chir,gine,ofta... iar in 5 ani pana la terminrea rezi ului se va desfiinta spitalul resp iar rezidentul va fi liber ca pasarea cerului),afisarea biblio si locurilor din timp. asta e ceea ce trebuie schimbat la rezi.
cred ca e de vina cafeaua,de am scris asa de mult.avantul!!
imi cer scuze daca am deranjat pe cineva!
Tot ce-i trebuie raului ca sa reuseasca este ca oamenii buni sa nu faca nimic.
- AvLee
- elder

Nu mi se pare viabila teoria ca sesiunile de rezidentiat pe post au scazut concurenta pentru sesiunea din noiembrie. Foarte multi din cei care au dat rezi pe post vor incerca sa scape de acel contract in aceasta sesiune. Nu au nimic de pierdut daca incearca.
- andrita
- elder

au semnat deja contractul.nu stiu exact daca mai pot da exam. nu am studiat contractul in detaliu.cine a semnat ne poate da detalii.eu zic ca cei care au semnat stiu la ce se inhama.
Tot ce-i trebuie raului ca sa reuseasca este ca oamenii buni sa nu faca nimic.
- AvLee
- elder

Metodologie Capitolul 3 art 10 alineatul d
Respectarea prevederilor stabilite inseamna sa returneze bani pe cele cateva luni lucrate.
Respectarea prevederilor stabilite inseamna sa returneze bani pe cele cateva luni lucrate.
-
luly_boy
- senior

AvLee wrote:Singura speranta care o mai am la capitolul protest este actiunea Bucurestiului. Nu pot sa fac altceva decat sa va rog sa va demarcati de problemele strict financiare si sa puneti accentul pe partea legata de acest examen. Poate veti fi putini doar studenti si absolventi dar macar sa fie clar mesajul.
Ai dreptate, trebuie de la inceput sa se specifice ca principala nemultumire o constituie locurile putine si faptul ca sunteti practic o generatie de sacrificiu. Articolul de pe mondonews mi s-a parut f corect, pacat ca de la tv s-a inteles ca durerea cea mai mare o reprezinta salariile. Si, practic, de la asta s-a pornit protestul, de la nr insuficient de locuri. Vina este a celor care au pregatit materialul. Ce-i drept, pt marire de salarii se poate protesta si dupa rezi; daca s-a reusit mobilizarea acum, inainte de ex, cand toata lumea este stresata si miza e atat de mare, sigur se poate inca un protest si dupa ex, in care sa se puna accentul si pe problemele financiare.
- AvLee
- elder

DIn datele postate in topicul concurenta si aproximand nr de absolventi la centrele care nu am avut date am obtinut 2200 de absolventi de medicina anul asta. Cifra ar putea fi ceva mai mare daca am gresit eu dar orikum din acesti 2200 sunt multi straini deci cred ca o putem folosi ca valoare.
In cazul de fata intradevar ar reieisi o concurenta foarte mica daca nu ai lua in calcul cei care vin din anii anteriori care vor fi foarte multi. Eroarea ministrului este faptul ca gandind ca un economist nu a luat in calcul nemultumiti din ani trecuti. Cei cu rezidentiat pe MF sau alta disciplina care nu au dorito, cei care chair nu au prins nimic si cei de pe post care pot incerca din nou in cel mai rau caz sacrificand cateva luni de salariu(nu stiu cand a inceput propriu zis stagile rezidentilor pe post)
In cazul de fata intradevar ar reieisi o concurenta foarte mica daca nu ai lua in calcul cei care vin din anii anteriori care vor fi foarte multi. Eroarea ministrului este faptul ca gandind ca un economist nu a luat in calcul nemultumiti din ani trecuti. Cei cu rezidentiat pe MF sau alta disciplina care nu au dorito, cei care chair nu au prins nimic si cei de pe post care pot incerca din nou in cel mai rau caz sacrificand cateva luni de salariu(nu stiu cand a inceput propriu zis stagile rezidentilor pe post)
- cog1983
- elder

AvLee wrote:DIn datele postate in topicul concurenta si aproximand nr de absolventi la centrele care nu am avut date am obtinut 2200 de absolventi de medicina anul asta. Cifra ar putea fi ceva mai mare daca am gresit eu dar orikum din acesti 2200 sunt multi straini deci cred ca o putem folosi ca valoare.
In 15 octombrie au inceput rezidentii pe post, deci trebuie sa dea inapoi salarul pe 1 luna!
Eu zic ca pt ei merita spre deosebire de noi care daca luam post vom mai putea da rezi la anul (adica vom inapoia salariile pe 1 an).
Simtul umorului e o dovada de inteligenta
-
ceacky2
- senior

am si eu o intrebare intrebatoare
)
daca de exemplu ajungi sa prinzi la rezi o porcarie...ceva pe post, undeva departeeee, ceva aiurea rau, poti sa refuzi sa mai iei ceva si sa te retragi din teleconferinta? sau exista repercusiuni? poate intreb ceva tampit, dar de la cretinii astia insalubrii ma astept la orice asa ca suflu si-n inghetata
daca de exemplu ajungi sa prinzi la rezi o porcarie...ceva pe post, undeva departeeee, ceva aiurea rau, poti sa refuzi sa mai iei ceva si sa te retragi din teleconferinta? sau exista repercusiuni? poate intreb ceva tampit, dar de la cretinii astia insalubrii ma astept la orice asa ca suflu si-n inghetata
- AvLee
- elder

salariul pe o luna e un sacrificiu relativ mic, deci cred ca putem zice ca 50% din cei care au dat pe post vor incerca din nou? Cat reprezinta acest 50%. Cred ca putem exclude pe cei din rezidentiat partial.
Desigur ca poti sa refuzi. Ne au legat de glie dar nici chiar in halul asta.
Desigur ca poti sa refuzi. Ne au legat de glie dar nici chiar in halul asta.
-
md_md
- junior

Clar poti. E dreptul tau sa iei ce ti se ofera sau nu daca nu te multumeste nimic.
- dr_dr
- elder

Poti sa refuzi...Si eu sigur o voi face(sper sa nu am ocazia).Dar sigur post nu voi alege. Prefer un MF linistit si sa mai dau la anul decat bataie de cap. In caz ca locurile de MF nu se vor lua mai sus decat ne asteptam mai exista MF cu 65%? Anul trecut au fost care au renutat la o specialitate ca de urgente, psihiatrie, si si-au depus cerere de MF chiar daca au avut punctaj de specialitate.
Nu ne ramne decat sa tragem tare si sa speram ca vom prinde specialitati....

Nimeni nu e destul de inteligent ca sa poata convinge pe un prost ca e prost 
- cog1983
- elder

dr_dr wrote:Poti sa refuzi...Si eu sigur o voi face(sper sa nu am ocazia).Dar sigur post nu voi alege. Prefer un MF linistit si sa mai dau la anul decat bataie de cap. In caz ca locurile de MF nu se vor lua mai sus decat ne asteptam mai exista MF cu 65%? Anul trecut au fost care au renutat la o specialitate ca de urgente, psihiatrie, si si-au depus cerere de MF chiar daca au avut punctaj de specialitate.![]()
Din cate am vazut eu, nu se mai da MF pt cei peste 65%... asa ca daca refuzi s-ar putea sa te alegi cu o excursie de 1 an in sanul familiei
Simtul umorului e o dovada de inteligenta
- AvLee
- elder

Din cate imi aduc eu aminte de anul trecut nu era nimic specificat de peste 65% MF inainte de rezidentiat. Chestia aia s-a dat dupa examen. Deci se poate intampla si anul asta.
- ioana_medline
- junior

BRAVO DRAGI COLEGI 
- werger
- senior

AvLee wrote:Din cate imi aduc eu aminte de anul trecut nu era nimic specificat de peste 65% MF inainte de rezidentiat. Chestia aia s-a dat dupa examen. Deci se poate intampla si anul asta.
Era specificat la subsolul tabelului cu locuri....
fost student, actual pervers, viitor medic