amanare residentiat

schimbarea schimbarii...
dr.danna
junior
junior

amanare residentiat

Postby dr.danna » Fri Oct 10, 2008 5:05 pm

nu se mai poate face o petitie?Poate mai reusim sa decalam rezi macar cu o saptamana. TOt ar fi ceva la ce concurenta o sa fie.Majoritatea,inclusiv eu,au ramas perplecsi dupa afisarea locurilor si numai de invatat nu am mai avut chef.Mai mult nu putem cere,ca o sa ne arunce in cap ca vin alegerile si nu au timp pentru teleconferinta,dar oricum alegerile si rezi sunt ceva total diferit,alegerile se repeta peste 4 ani,dar pentru majoritatea ce prind la rezi acum e ce vor face toata viata. Care stiu cum se initiaza o petitie va rog sa o faceti eu nu ma pricep. E doar o idee. Poate vor fi destui sustinatori.

dr.danna
junior
junior

Re: amanare rezidentiat

Postby dr.danna » Fri Oct 10, 2008 5:07 pm

dr.danna wrote:nu se mai poate face o petitie?Poate mai reusim sa decalam rezi macar cu o saptamana. TOt ar fi ceva la ce concurenta o sa fie.Majoritatea,inclusiv eu,au ramas perplecsi dupa afisarea locurilor si numai de invatat nu am mai avut chef.Mai mult nu putem cere,ca o sa ne arunce in cap ca vin alegerile si nu au timp pentru teleconferinta,dar oricum alegerile si rezi sunt ceva total diferit,alegerile se repeta peste 4 ani,dar pentru majoritatea ce prind la rezi acum e ce vor face toata viata. Care stiu cum se initiaza o petitie va rog sa o faceti eu nu ma pricep. E doar o idee. Poate vor fi destui sustinatori.

dr.danna
junior
junior

Re: amanare residentiat

Postby dr.danna » Fri Oct 10, 2008 5:09 pm

cineva? acum am corectat.E rezidentiat. Deci nu pot fi acuzata ca am ponegrit limba romana :lol:

cog1983
elder
elder

Postby cog1983 » Fri Oct 10, 2008 5:18 pm

dr.danna wrote:nu se mai poate face o petitie?Poate mai reusim sa decalam rezi macar cu o saptamana. TOt ar fi ceva la ce concurenta o sa fie.Majoritatea,inclusiv eu,au ramas perplecsi dupa afisarea locurilor si numai de invatat nu am mai avut chef.Mai mult nu putem cere,ca o sa ne arunce in cap ca vin alegerile si nu au timp pentru teleconferinta,dar oricum alegerile si rezi sunt ceva total diferit,alegerile se repeta peste 4 ani,dar pentru majoritatea ce prind la rezi acum e ce vor face toata viata. Care stiu cum se initiaza o petitie va rog sa o faceti eu nu ma pricep. E doar o idee. Poate vor fi destui sustinatori.

Si ai impresia ca intr-o saptamana apuci sa inveti toata materia sau sa o repeti inca o data?
Eu n-am fost niciodata de acord cu amanarea examenelor, nici macar in facultate. Cine a vrut sa invete a avut timp 6 luni sa o faca... nu cred ca o saptamana schimba in vreun fel rezultatul. Daca ar fi vorba de inca 6 luni, ar fi altceva, dar asa... Scuze din astea ca "in saptamana ce tocmai a trecut nu am invatat nimic" nu mi se par foarte convingatoare. Si eu am avut cate o saptamana in care nu am invatat nimic vara asta si totusi nu mi se pare un dezastru... Nu zic ca nu mi-e frica sau ca sunt sigura de mine... cred ca o sa mor de emotii la examen, dar asta se va intampla si daca dau in 9 si daca dau o saptamana mai tarziu.
In plus, multi dintre noi si-au facut deja rezervari la hotel in bucuresti sau si-au cumparat biletul de tren/avion/autocar pentru data de 9 noiembrie.
Simtul umorului e o dovada de inteligenta

andrita
elder
elder

Postby andrita » Fri Oct 10, 2008 5:29 pm

ai si tu dreptatea ta.insa daca in fiecare zi din saptamana aia faci grile cate 1500 pe zi...tot ai un castig.
Tot ce-i trebuie raului ca sa reuseasca este ca oamenii buni sa nu faca nimic.

cog1983
elder
elder

Postby cog1983 » Fri Oct 10, 2008 5:34 pm

andrita wrote:ai si tu dreptatea ta.insa daca in fiecare zi din saptamana aia faci grile cate 1500 pe zi...tot ai un castig.

Mai nu stiu ce sa zic... pe mine de exemplu nu m-ar avantaja foarte mult sa fac grilele de pe rezitest de 20 de ori pentru ca dupa a 2-3-a oara le-as sti pe derost... Si asa, daca am facut o data o grila, a doua oara cand o vad, o fac din instinct ca deja stiu raspunsul si deja nu ma mai uit peste variante. Daca s-ar da din aceleasi grile ar fi alta treaba, dar asa...
Simtul umorului e o dovada de inteligenta

md_md
junior
junior

Postby md_md » Fri Oct 10, 2008 5:36 pm

andrita wrote:ai si tu dreptatea ta.insa daca in fiecare zi din saptamana aia faci grile cate 1500 pe zi...tot ai un castig.

Cate??????? Dar esti ceva Speedy Gonzales a grilelor? :lol:

corymp
junior
junior

Postby corymp » Fri Oct 10, 2008 5:46 pm

terminati cu copilariile. Cine vrea o saptamna si stia ca nu ii ajunge timpul trebuia sa se apuce cu o saptamana mai devreme. Amanarea nu face decat sa amplifice emotiile. O saptamana in plus sau in minus nu te face mai doctor decat esti. E problema voastra daca nu ati stiut sa va planificati timpul. In definitiv toti suntem in aceeasi oala. Pe toti ne-a dat peste cap vestea cu locurile, toti am pierdut cateva ore, zile din invatat, dar haideti sa nu ne facem de kko cu cereri inutile.
Eu simt ca nu se mai termina odata calvarul asta si nu sunt de acord cu amanarea inca 7 zile.

Gabs
newbie
newbie

Postby Gabs » Fri Oct 10, 2008 6:22 pm

nu se poate amana deoarece orice modificare trebuie anuntata cu 6 luni inainte si publicata in monitorul oficial

crazy_doc
senior
senior

Postby crazy_doc » Fri Oct 10, 2008 6:27 pm

Gabs wrote:nu se poate amana deoarece orice modificare trebuie anuntata cu 6 luni inainte si publicata in monitorul oficial

Asta e...rezidentiat peste 6 luni....Sanatateee..eu plec in vacantaaa!!!
A young doctor has to do what a young doctor has to do.

swiss
elite
elite

Postby swiss » Fri Oct 10, 2008 6:29 pm

Gabs wrote:nu se poate amana deoarece orice modificare trebuie anuntata cu 6 luni inainte si publicata in monitorul oficial

si daca e "ordonanta de urgenta" ???
sa nu se inteleaga ca-s pentru amanarea rezidentiatului...dar noi ne-am cam pierdut mult timp dand interviuri si reportaje pentru ca majoritatea sa aiba castig de cauza fara sa se implice prea mult...doar stand si uitandu-se pe forum sau la tv...
oricum 100 de oameni tot imi vor multumi!(sper sa fiu si eu printre ei :devil: )

icerose
senior
senior

Postby icerose » Fri Oct 10, 2008 6:33 pm

Va atasez solicitarile pe care le-am trecut in cererea pe care am inaintat-o primariei Cluj-Napoca. (protestul pentru 15 oct)
"Solicităm:
- Menţinerea numărul şi a structurii locurilor pentru concursul de rezidenţiat într-o componenţă similară cu cele din sesiunea 19 noiembrie 2007;
- Reprogramarea examenului după alegerile generale din 2008;
- Ajustarea în fiecare an universitar a numărului de locuri pentru rezidenţiat, ca şi a numărului de locuri scoase la concurs la admiterea în facultăţile de medicină generală, în concordaţă cu cererea efectivă de personal medical calificat din România;
- Anunţarea locurilor şi a posturilor să se facă simultan cu publicarea bibliografiei, cu 8-12 luni înaintea datei examenului. Anul acesta s-a comunicat tardiv bibliografia (aprilie), fără să se comunice numărul şi structura locurilor disponibile;
- Având în vedere că susţinerea examenului de Rezidenţiat este condiţionată de promovarea examenului de licenţă, solicităm să nu se mai organizeze sesiuni suplimentare de Rezidenţiat imediat înaintea susţinerii examenului de licenţă, deoarece face imposibilă participarea absolvenţilor din anul respectiv;
- Programarea examenului de rezidenţiat la un interval de 4 luni după examenul de licenţă, aşa cum se procedează şi în celelalte ţări care au optat pentru această schemă de selecţie;
- Organizarea unui sistem eficient de specializare în cadrul rezidenţiatului, comparabil cu cel din Uniunea Europeană;
- Condiţii de muncă corespunzătoare activităţii medicale prestate;
- Acordarea sporurilor de periculozitate în concordanţă cu mediul de lucru şi riscurile legate de specialitatea aleasă;
- Salariul de încadrare corespunzător perioadei de studii;
- Salariul minim net 1800 lei;
- Servicii medicale gratuite pentru medici ÅŸi rudele lor de gradul 1;
- Plata orelor suplimentare efectuate în timpul specializării, în funcţie de numărul acestora;
- Zi liberă după fiecare gardă;
- Decontarea chiriilor şi a transportului public în interes de serviciu."
s-a mai postat deja, s-a mai discutat inclusiv faptul ca povestea s-a intamplat si in 2004..dar in fine. sa speram ca ne va auzi cineva
even if we can't afford, the sky is over...

helios
senior
senior

Postby helios » Fri Oct 10, 2008 6:45 pm

dr.moga wrote:

si daca e "ordonanta de urgenta" ???
sa nu se inteleaga ca-s pentru amanarea rezidentiatului...dar noi ne-am cam pierdut mult timp dand interviuri si reportaje pentru ca majoritatea sa aiba castig de cauza fara sa se implice prea mult...doar stand si uitandu-se pe forum sau la tv...
oricum 100 de oameni tot imi vor multumi!(sper sa fiu si eu printre ei :devil: )

Iti multumim oricum!! Ca dealtfel tuturor celor care au cojones sa o ia in mana (problema, binenteles).
"E nevoie de 46 de muşchi ca să te încrunţi la cineva, insa doar de 4 pentru a-i trage un pumn în faţă. Hai sa nu-i deranjam pe aia 46 pentru un fleac"

ceacky2
senior
senior

Postby ceacky2 » Fri Oct 10, 2008 7:18 pm

icerose wrote:Va atasez solicitarile pe care le-am trecut in cererea pe care am inaintat-o primariei Cluj-Napoca. (protestul pentru 15 oct)
"Solicităm:
- Menţinerea numărul şi a structurii locurilor pentru concursul de rezidenţiat într-o componenţă similară cu cele din sesiunea 19 noiembrie 2007;
- Reprogramarea examenului după alegerile generale din 2008;
- Ajustarea în fiecare an universitar a numărului de locuri pentru rezidenţiat, ca şi a numărului de locuri scoase la concurs la admiterea în facultăţile de medicină generală, în concordaţă cu cererea efectivă de personal medical calificat din România;
- Anunţarea locurilor şi a posturilor să se facă simultan cu publicarea bibliografiei, cu 8-12 luni înaintea datei examenului. Anul acesta s-a comunicat tardiv bibliografia (aprilie), fără să se comunice numărul şi structura locurilor disponibile;
- Având în vedere că susţinerea examenului de Rezidenţiat este condiţionată de promovarea examenului de licenţă, solicităm să nu se mai organizeze sesiuni suplimentare de Rezidenţiat imediat înaintea susţinerii examenului de licenţă, deoarece face imposibilă participarea absolvenţilor din anul respectiv;
- Programarea examenului de rezidenţiat la un interval de 4 luni după examenul de licenţă, aşa cum se procedează şi în celelalte ţări care au optat pentru această schemă de selecţie;
- Organizarea unui sistem eficient de specializare în cadrul rezidenţiatului, comparabil cu cel din Uniunea Europeană;
- Condiţii de muncă corespunzătoare activităţii medicale prestate;
- Acordarea sporurilor de periculozitate în concordanţă cu mediul de lucru şi riscurile legate de specialitatea aleasă;
- Salariul de încadrare corespunzător perioadei de studii;
- Salariul minim net 1800 lei;
- Servicii medicale gratuite pentru medici ÅŸi rudele lor de gradul 1;
- Plata orelor suplimentare efectuate în timpul specializării, în funcţie de numărul acestora;
- Zi liberă după fiecare gardă;
- Decontarea chiriilor şi a transportului public în interes de serviciu."
s-a mai postat deja, s-a mai discutat inclusiv faptul ca povestea s-a intamplat si in 2004..dar in fine. sa speram ca ne va auzi cineva

SUPER BINE FORMULATE
dar evident, ca probabil trebuiau scrise pe o hartie igienica pt ca cei la care au ajuns doleantele, sa nu sufere prea mult cand o vor folosi ; caci doar pt stersul la c.ur va fii buna solicitarea aceasta, avand in vedere ca ceea ce zic medicii si rezidentii in special, e un fel de gargara penibila pt mu.istii astia de la conducere...
1800 de lei ar fi o suma MINIMA avand in vedere ca sunt medici care poate prind rezidentiatul la sute de km distanta.
-le ofera cineva locuinte de servici sau ceva de genul, sau chirii rezonabile? M.UE!
-cartile care ti le cumperi ti se deconteaza sau costa 10 lei? M.UE!
-PRIMESTI MANCARE SAU ITI PLATESTE SPITALUL, PRIMARI...CINEVA INTRETINEREA? M.UE!
-DACA AI FAMILIE/COPII, cred pederastii astia, ca acei copii se hranesc cu aer? M.UE!
Concluzia: exact cum e si firesc in tara asta fecaloida, cei care o manaresc (a conduce ar presupune mai multa inteligenta) se bazeza tocmai pe slabiciunea castei medicale de a inghitii tot *****.ul, de a sta cuminti in banca lor si de a se multumii cu aroma de carne de pe os. Si atunci cum draq sa vrei sa fii respectat ca medic cand ajungi sa arati si sa fi privit ca un boschetar penal.
SINCER , eu nu pe ei ii condamn, EVIDENT ca noi cei care acceptam asemenea conditii suntem cei mai vinovati.
SOLUTIA mea personala: sa plecam draq, care unde stim, pt ca mai rau de atat nu se poate...in domeniul care ni l-am ales noi.
APA TRECE, BIVOLII RAMAN!

didiland11
senior
senior

Postby didiland11 » Fri Oct 10, 2008 9:48 pm

corymp wrote:terminati cu copilariile. Cine vrea o saptamna si stia ca nu ii ajunge timpul trebuia sa se apuce cu o saptamana mai devreme. Amanarea nu face decat sa amplifice emotiile. O saptamana in plus sau in minus nu te face mai doctor decat esti. E problema voastra daca nu ati stiut sa va planificati timpul. In definitiv toti suntem in aceeasi oala. Pe toti ne-a dat peste cap vestea cu locurile, toti am pierdut cateva ore, zile din invatat, dar haideti sa nu ne facem de kko cu cereri inutile.
Eu simt ca nu se mai termina odata calvarul asta si nu sunt de acord cu amanarea inca 7 zile.

Foarte adevarat!!!!!

Lizz22
elder
elder

Postby Lizz22 » Fri Oct 10, 2008 9:57 pm

cu o saptamana in plus sau in minus ,tot asa t cheama...
totzi suntem in aceeasi situatzie...si chiar daca ar fi altfel,n-as vrea decat sa vina o data,sa treaca (,) cum o trece (numai sa treaca bine :mrgreen: ).eu,una,am cam obosit sa ma gandesc c o fi/cum o fi/unde si in c fel....m-am saturat!
la urma urmei...ce-o da Dumnezeu!

dr.danna
junior
junior

Postby dr.danna » Fri Oct 10, 2008 10:11 pm

cog1983 wrote:

Si ai impresia ca intr-o saptamana apuci sa inveti toata materia sau sa o repeti inca o data?
Eu n-am fost niciodata de acord cu amanarea examenelor, nici macar in facultate. Cine a vrut sa invete a avut timp 6 luni sa o faca... nu cred ca o saptamana schimba in vreun fel rezultatul. Daca ar fi vorba de inca 6 luni, ar fi altceva, dar asa... Scuze din astea ca "in saptamana ce tocmai a trecut nu am invatat nimic" nu mi se par foarte convingatoare. Si eu am avut cate o saptamana in care nu am invatat nimic vara asta si totusi nu mi se pare un dezastru... Nu zic ca nu mi-e frica sau ca sunt sigura de mine... cred ca o sa mor de emotii la examen, dar asta se va intampla si daca dau in 9 si daca dau o saptamana mai tarziu.
In plus, multi dintre noi si-au facut deja rezervari la hotel in bucuresti sau si-au cumparat biletul de tren/avion/autocar pentru data de 9 noiembrie.

astea cu biletele de nu stiu unde is motive puerile,orice rezervare se poate amana sau nu ai fost niciodata la un hotel sau cu trenu,nu-mi spune ca mergi cu avionul la Bucuresti,parca faci transportul arsului (dc ai citit arsurile stii la ce ma refer)

swiss
elite
elite

Postby swiss » Fri Oct 10, 2008 10:15 pm

dr.danna wrote:
cog1983 wrote:

astea cu biletele de nu stiu unde is motive puerile,orice rezervare se poate amana sau nu ai fost niciodata la un hotel sau cu trenu,nu-mi spune ca mergi cu avionul la Bucuresti,parca faci transportul arsului (dc ai citit arsurile stii la ce ma refer)

eu am venit din cluj cu wizzairu...cu 16 lei ....am ajuns intr- o ora...da au scos cursa asta...ca si-au facut prea multi rezervare si si-au luat bilete...ca sa dea rezidentiatu pe 9 noiembrie

casandra13
senior
senior

Postby casandra13 » Fri Oct 10, 2008 10:30 pm

da, este adevarata chestia asta cu biletele de avion
si eu am prins un low-cost din Arad pentru 90 de lei zborul in conditiile in care cu trenul este 160 de lei un drum
in plus, la biletele low-cost nu prea ti le mai schimba nimeni- cel putin la noi in Arad
si nu stiu dac o amanare ar rezolva ceva - ca tot aceeasi vom fi prezenti la examen - asa ca ce mai conteaza?

asta cu "dupa alegeri'" ar fi alta posibilitate- anul 2000 a fost un rezi in ianuarie , apoi alegeri in mai' si dupa aia un rezidentiat in septembrie ca s-a schimbat puterea si aveau nou-venitii de rezolvat pilele proprii
asa ca la noi orice este posibil :wink:
Primum non nocere

Return to “Rezidentiat 2008”