Rezidentiat pe ATI sau Radiologie?

schimbarea schimbarii...
danhia
elite
elite

Re: Rezidentiat pe ATI sau Radiologie?

Postby danhia » Thu Jun 12, 2008 11:32 am

asa are el o parere despre toate , unde mai pui ca habar n-avea pana mai acum 3 zile cu ce se ocupa de fapt specialitatea .
competenta CT auzisem la un mom dat ca poti avea de ex dc esti neurochirurg , neurolog , d-astea. dar nu ca sa faci tu cu mana ta ci ca sa poti interpreta rezultatul pana . sau daca nu-ti vine de la radiolog.
precizez ca insa nu stiu exact cum e.
Red Apple

markus33
junior
junior

Postby markus33 » Sat Jun 21, 2008 9:40 am

Bafta la toata lumea !!!

Nicole
junior
junior

Postby Nicole » Fri Jul 04, 2008 10:02 pm

am dat intamplator peste discutia voastra curioasa fiind sa aflu cum se simt cei care urmeaza in cate va luni sa dea un ex mizer ,dar care conteaza f mult,poate chiar cel mai mult
si tot intamplator sunt si rezidenta pe radio,o specialitate despre care multi habar n-au cu ce se mananca,dar fiecare are ceva de comentat,ca de, tot romanu-i medic si fotbalist
in primul rand nu ai nevoie de competente asa cum si-a exprimat cineva parerea fiind,normal,pe langa subiect
in curicula ai incluse stagiile de eco,ct,rmn,radiopediatrie,radilogie interventionala(nu interventionista) pe langa stagiul de citit radiografii pulmonare(desi exista si radigorafii de os,tranzite baritate,urografii,cistografii, irigografii etc)...si ai dreptul sa lucrezi intr-un cabinet privat dupa ce-ti dai specialitatea fara sa dai alte ex de competenta
la problema cu statul in saloane,pe langa pacient m-am gandit si eu dupa ce am ales specialitatea asta,dar nu regret absolut deloc,poti avea o relatie stransa cu unii pacienti si fara sa le iei tensiunea zilnic
tot intamplator am hotarat si sa plec din tara doar din curiozitate, dar ca am constatat ca nicaieri nu alearga cainii cu covrigi in coada si daca vrei sa faci treaba faci si-n romania,diferenta fiind ca din pacate noi nu dispunem de aparatura de care se bucura altii ; de fapt vroiam sa spun ca din uneori poate din frustrare sau neintentionat medicii de pe alte specialitati subestimeaza radiologia si asta si in afara tarii, desi uneori un eco sau ct ii orienteaza f mult in diagnostic
in concluzie: mie radiologia mi-a deschis multe porti si nu cred ca mi se potrivea alta specialitate si nu pt ca sunt o tipa comoda,pt ca o garda pe care o fac aici ma imbatraneste cu cativa ani, ci pt ca intotdeauna ai ceva de decoperit
asa ca alegeti o specialitae pe care s-o faceti din placere,o placere care sa va tina multe ore la spital si aproape o viata

succes

Remus16

Postby Remus16 » Sat Jul 05, 2008 1:59 am

Salut! am si eu o intrebare...pentru radiologie si imagistica trebuie sa fac medicina generala? 6 ani? plz :( vreau un raspuns...:-s

ssss
elder
elder

Postby ssss » Sat Jul 05, 2008 2:29 am

Daca te referi la facultate, raspunsul e DA.
Reality is an illusion due to lack of wine

Return to “Rezidentiat 2008”