ATENTIE! Se modifica legea Rezidentiatului!

Punct si de la capat. MS propune o noua lege pentru rezidentiat
User avatar
mickeygreen
senior
senior
Posts: 411
Joined: Thu Sep 23, 2004 3:45 am
Location: Bucharest ROMANIA
Contact:

ATENTIE! Se modifica legea Rezidentiatului!

Postby mickeygreen » Sat Dec 02, 2006 11:49 am

Pe site-ul MS http://www.ms.ro veti gasi la proiecte acte normative:

30.11.2006
Proiect de Lege
pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.58/2001, privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, stagiaturii si activităţii de cercetare medicală în sectorul sanitar cu modificările si completările ulterioare

prin care, din 2007:

-se desfiinteaza (nu mai apare) redistribuirea pe mf la cerere
-se reinfiinteaza stagiatura care va fi de 3 ani (cine ar fi crezut?)

TOTAL CA LA NEBUNI...

Va conjur faceti propuneri/sugestii pe site-ul lor (http://www.ms.ro), cat mai bine argumentate, acum se cheama ca este in dezbatere publica pe site, daca nu facem acum inseamna ca n-am avut obiectii.

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Postby victor » Sat Dec 02, 2006 12:01 pm

P R O I E C T


L E G E

pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.58/2001, privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, stagiaturii si activităţii de cercetare medicală în sectorul sanitar cu modificările si completările ulterioare


Parlamentul României adopta prezenta lege.


Art.I Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.58/2001 privind organizarea si finanţarea rezidenţiatului, stagiaturii si activităţii de cercetare medicală în sectorul sanitar , publicată în Monitorul Oficial al României , Partea I , nr.25 din 26 aprilie 2001, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr.463/2004 cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

1.ÃŽn tot cuprinsul ordonanţei de urgenţǎ, următoarele sintagme se înlocuiesc după cum urmează:
a) „Ministerul Sănătăţii si Familiei” cu „Ministerul Sănătăţii Publice”;
b) „Ministerul Sănătăţii” cu „Ministerul Sănătăţii Publice”;
c) „Centrul Naţional de Perfecţionare Postuniversitară a Medicilor, Farmaciştilor, Altui Personal cu Studii Superioare şi Asistenţilor Medicali” cu „Centrul Naţional de Perfecţionare in Domeniul Sanitar Bucureşti”;
d) „ direcţiile de sănătate publică” cu „autorităţile de sănătate publică”.


2.La articolul 1, aliniatele (3), (3^3) si (3^4) se modifică si vor avea următorul cuprins:
“(3) Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care au ocupat prin concurs, organizat conform legii, post de asistent universitar în unităţi de învăţământ superior cu profil medical si farmaceutic uman, pot fi confirmaţi, prin ordin al ministrului sănătăţii publice, medici, medici dentişti şi farmacişti rezidenţi în una dintre specialităţile, corespunzător disciplinei didactice, prevăzute de Nomenclatorul specialităţilor medicale, medico-dentare şi farmaceutice pentru reţeaua de asistenta medicala, peste numărul de locuri ocupate prin concurs.

(3^3) Asistenţii universitari medici, medici dentişti şi farmacişti confirmaţi în rezidenţiat efectuează pregătirea de specialitate în afara normei de bază didactice şi fără a fi salarizaţi ca rezidenţi.
(3^4) Asistenţii universitari care au susţinut un concurs de rezidenţiat înaintea ocupării prin concurs a postului didactic pot opta:
a) pentru confirmarea ca rezident în specialitatea disciplinei didactice, prin ordin al ministrului sănătăţii publice, sau
b) pentru continuarea rezidenţiatului în specialitatea obţinuta anterior ocupării funcţiei didactice.
Continuarea pregătirii în specialitatea obţinuta anterior ocupării funcţiei didactice se aproba de ministrul sănătăţii publice la solicitarea facultăţii respective.”

3.La articolul 2, aliniatul (1) se modifica si va avea următorul cuprins:
„(1) ÃŽncepând cu anul 2007 rezidenţiatul se organizează pe domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, in sesiuni distincte pe locuri si pe posturi.”

4.La articolul 2 după aliniatul (1) se introduc aliniatul (1`) si aliniatul (1``)cu următorul cuprins:
„(1') Rezidenţiatul pe locuri ofertează un număr de locuri pentru toate specialităţile, număr ce asigură necesarul de specialişti conform standardelor de referinţă din ţările Uniunii Europene.
(1``) Pentru locurile publicate de autorităţile şi instituţiile care au în subordine unităţi sanitare, altele decât Ministerul Sănătăţii Publice si Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, respectiv Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Justiţiei, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe si Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, concurează numai medicii, medicii dentişti si farmaciştii, funcţionari publici cu statut special sau ofiţeri încadraţi in aceste instituţii.”

5.Articolul 3 se modifica şi va avea următorul cuprins:
„(1)Rezidenţiatul pe post se organizează în funcţie de numărul de posturi solicitate de unităţile sanitare publice din reţeaua Ministerului Sănătăţii Publice, precum şi de ministerele cu reţea sanitară proprie, în specialităţile prevăzute de Nomenclatorul specialităţilor medicale, medico-dentare şi farmaceutice pentru reţeaua de asistenţă medicală, sub forma unei sesiuni distincte faţă de concursul naţional anual organizat cu locuri destinate pe specialităţi. Concursul se organizează la nivel naţional.
(2)Rezidenţiatul pe post se poate organiza numai pentru unitati sanitare publice din zone defavorizate din punct de vedere al asigurării asistentei medicale, stabilite prin Ordin al ministrului sanatatii publice. Ordinul va nominaliza numai specialităţile si unităţile sanitare care funcţionează cu mai puţin de 50 % din numărul de personal normat /pe locuri de muncă si pe judeţ, stabilit pentru medici, medici dentişti sau farmacişti.
(3) Pentru spitalele clinice cu secţii universitare sau institute, precum pentru spitalele regionale nu se organizează rezidenţiat pe post.
(4)Rezidenţii care ocupă prin concurs posturile pentru care se organizează rezidenţiat în condiţiile alin. (1) şi (2), încheie contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată cu unitatea sanitară publică care a publicat postul respectiv, în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare.
(5) După obţinerea titlului de specialist aceştia sunt obligaţi să lucreze la unitatea sanitară publică cu care au încheiat contractul individual de muncă cel puţin un număr de ani egal cu durata corespunzătoare pregătirii in rezidenţiat. Obligaţia se stabileşte prin act adiţional la contractul individual de munca, in baza prevederilor art.193 din Legea nr.53/2003-Codul Muncii, cu modificările si completările ulterioare. Nerespectarea de către salariat a obligaţiilor asumate îl obliga pe acesta la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregătirea sa profesionala, proporţional cu perioada nelucrata din perioada stabilita, conform actului adiţional la contractul individual de munca.”

6. La articolul 5, aliniatele (1), (2) si (2^1) se modifica si vor avea următorul cuprins:
„(1) Drepturile salariale ale rezidenţilor se stabilesc în condiţiile legii şi se acordă prin unităţile sanitare cu care au încheiat contract individual de muncă, pe baza documentelor doveditoare a frecventării stagiilor, realizării gărzilor, emise de unitatea la care se efectuează pregătirea. Rezidenţii care efectuează gărzi in afara programului normal de lucru vor fi remuneraţi pentru aceste activităţi.
(2)Drepturile salariale ale rezidenţilor pe perioada pregătirii se suporta de la bugetul de stat.
(2^1) Cheltuielile de personal pentru rezidenţii care efectuează pregătire in unitati sanitare private se suporta de la bugetul de stat, prin unitatea sanitara cu care au încheiat contract individual de munca.”

7.La articolul 5, aliniatele (3), (4) si (5) se abroga.

8. La articolul 6 aliniatul (3) se modifica si va avea următorul cuprins:
„(3) ÃŽncepând cu promoţia 2005 de absolvenţi licenţiaţi ai facultăţilor de medicină, dobândirea dreptului de liberă practică se face după promovarea examenului de medic specialist. ÃŽncepând cu promoţia 2007 de absolvenţi licenţiaţi ai facultăţilor de medicină, candidaţii care nu se confirma in rezidenţiat, pot efectua trei ani de pregătire supravegheata/asistata in unitati sanitare publice, beneficiind de contrat individual de munca pe durata determinata. Pe parcursul celor trei ani au obligatia sa se prezinte la concursul de rezidenţiat , dreptul de libera practica dobandindu-se după promovarea examenului de medic specialist.”

9. La articolul 9, aliniatul (1) se modifica si va avea următorul cuprins:
„(1) Cheltuielile de personal aferente derulării activităţii de cercetare aplicativa, respectiv cercetare ştiinţifica medicala clinica in domeniul sanatatii publice, se suporta din sumele decontate in baza contractului de furnizare servicii medicale încheiate de unităţile sanitare cu casele de asigurări de sănătate.”
ART. II
Prezenta lege intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării ei în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. III
Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 58/2001 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, stagiaturii şi activităţii de cercetare medicală în sectorul sanitar, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 215 din 26 aprilie 2001, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 463/2004, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta lege, va fi republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare.


- la punctul 3, mi se pare ca vor sa renunta la separare pe medicale-chirurgicale-laborator-medicina de familie. (ÃŽncepând cu anul 2007 rezidenţiatul se organizează pe domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, in sesiuni distincte pe locuri si pe posturi) Deci probabil ar schimba si programa, ar deveni unica.

Tarzanika
junior
junior
Posts: 55
Joined: Mon Nov 24, 2003 8:24 am
Location: Bucuresti

Postby Tarzanika » Sat Dec 02, 2006 12:52 pm

cred ca e mai bine sa se renunte la intrarea pe mf in masa, se evita inflatia de mfisti.Se prefera 3 ani stagiatura in care platit fiind inveti pt rezid.si poti renunta cand vrei tu, dar nu poti sta mai mult de 3 ani, logic.Pt absolventi va fi excelent.In rest, daka nu am da azi o lege si la o luna alta care s-o anuleze pe prima nu ne-am mai numi romani.La multi ani!

User avatar
d33a
junior
junior
Posts: 63
Joined: Wed Sep 27, 2006 11:04 am

Postby d33a » Sat Dec 02, 2006 2:47 pm

Unde ar trebui sa se desfasoare anii de stagii? In centrele universitare? Si trebuie sa treci prin toate specialitatile? Si te platesc salariul minim pe economie? Adik e un fel de MF cu alt nume?

User avatar
Reaktor
elder
elder
Posts: 547
Joined: Mon Nov 24, 2003 12:39 am
Contact:

Postby Reaktor » Sat Dec 02, 2006 2:48 pm

După obţinerea titlului de specialist aceştia sunt obligaţi să lucreze la unitatea sanitară publică cu care au încheiat contractul individual de muncă cel puţin un număr de ani egal cu durata corespunzătoare pregătirii in rezidenţiat. Obligaţia se stabileşte prin act adiţional la contractul individual de munca, in baza prevederilor art.193 din Legea nr.53/2003-Codul Muncii, cu modificările si completările ulterioare. Nerespectarea de către salariat a obligaţiilor asumate îl obliga pe acesta la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregătirea sa profesionala, proporţional cu perioada nelucrata din perioada stabilita, conform actului adiţional la contractul individual de munca.
Nu cunosc legislatia dar pare o prevedere anticonstitutionala. Nu cred ca poti obliga pe cineva sa munceasca si sa-i dai un salariu de 2 lei.
"If freedom is short of weapons, we must compensate with willpower."

Guest

Postby Guest » Sat Dec 02, 2006 2:56 pm

Ca acum patru ani, la rezi pe post.Ma tem ca o sa inceapa iar pilareala.

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Postby victor » Sat Dec 02, 2006 3:10 pm

reaktor, e vorba de rezi pe post - oricum nu s-a mai scos asa ceva de mult. Dar daca iei rezi pe post, semnezi ca dupa rezi te duci acolo si platesti daca te razgandesti (ca la medicina militara daca vrei sa treci la civil). Ce mi se pare "ciudat" e ca pentru toate categoriile profesionale [dupa codul muncii] exista contracte pe perioada _determinata_ de MAX 2 ani -sau- pe perioada _nedeterminata_; pentru medicina exista variatii - pe perioada rezidentiatului, pe 3 ani, pe inca durata rezidentiatului etc. Cei de la resurse umane de pe la dsp si spital pe unde am intrebat cum de e "posibil" si "legal" asa ceva se faceau ca nu stiu exact despre ce vorbesc, dar stiau ca nu corespunde codului muncii situatia din medicina. Inca nu am gasit in ce lege e dpv legal facuta "corespondenta. Poate stie cineva...

oricum - cu disparitia disciplinelor la rezi - se revine la "ce-a fost inainte" - cand era [mai] usor de pe mf sa ajungi pe cardio/endocrine - in functie de "necesitati".

User avatar
ciushka
elder
elder
Posts: 661
Joined: Fri Jun 09, 2006 1:49 am
Location: de la dracu in praznic putin pe stanga
Contact:

Postby ciushka » Sat Dec 02, 2006 3:52 pm

e de kko.cel putin faza cu asistentii e prea pe fatza.nu zic toti da stim cu totii cum iau ajuns multi asistenti.parerea mea e ca ar trebui ca examenul de specialist sa il poata da doar cei care au urmat un rezidentiat prin promovarea unui examen de rezidentiat.e strigator la cer.
de obicei de murit se moare doar odata... eu mor in fiecare zi cand ma trezesc si renasc la fiecare adormire( ego dixit)

mihaij
senior
senior
Posts: 104
Joined: Wed Sep 15, 2004 2:50 pm

Postby mihaij » Sat Dec 02, 2006 5:38 pm

Asta cu asistentii e normala, prepii se desfinteaza si nu mai poate fi valabila pentru ei - toti o sa devina asistenti - in UE nu e prepi :) daca se face scandal, se scoate - sa zica lumea ca se face dreptate - daca e scandal mic - ramane. E pusa sa fie schimbata, pana si Nicolaescu a apucat sa declare ca nu o sa mai fie asa desi nu a facut nimic pentru a schimba ceva.

Oricum ce-a trebuit facut si rezolvat s-a rezolvat si spaga mf la toti s-a dat ca sa fie toata lumea multumita. De-acum la urmatoarea criza.

User avatar
d33a
junior
junior
Posts: 63
Joined: Wed Sep 27, 2006 11:04 am

Postby d33a » Sat Dec 02, 2006 5:49 pm

Stiam ca anul acesta nu a mai fost valabila echivalarea prep- rezident. Acum revine? Sau nu eram eu bine informata?

Adriana
junior
junior
Posts: 53
Joined: Mon Jul 25, 2005 5:28 pm

Postby Adriana » Sat Dec 02, 2006 6:23 pm

Se va desfiinta rezul separat pe chir si pe medicale ca din cele de mai sus eu asa inteleg...?

atlantiana
senior
senior
Posts: 391
Joined: Fri Mar 11, 2005 12:09 pm
Location: constanta

Postby atlantiana » Sat Dec 02, 2006 9:02 pm

http://www.ms.ro/ps_pr_act/disc_afis.asp?idd=0&nrp=419

Nu are nimeni nimic de spus??? Victor, ce articol din Codul Muncii prevede max. 2 ani pentru un contract de munca pe durata limitata?

Cum e cu salarizarea? Se vor plati garzile, dar e cineva obligat sa ne lase sa facem garzi? In contractul individual de munca se specifica faptul ca orele suplimentare se platesc. Si cu toate astea, am colegi care au muncit mult peste program fara sa fie platiti suplimentar.

User avatar
balonica
junior
junior
Posts: 64
Joined: Wed Nov 01, 2006 9:41 pm
Location: Bucuresti
Contact:

Postby balonica » Sat Dec 02, 2006 9:13 pm

Mie nu mi-e clar un lucru: in trunchiul comun vor fi locuri / fiecare specialitate sau de-a valma cateva sute de locuri nespecificate? Voi ce ati inteles?

yoopy
junior
junior
Posts: 66
Joined: Fri Nov 24, 2006 10:03 pm

Postby yoopy » Sat Dec 02, 2006 9:23 pm

nimic n-am intelessss :?

User avatar
rolyzoly
senior
senior
Posts: 218
Joined: Tue Mar 16, 2004 7:55 pm

Postby rolyzoly » Sat Dec 02, 2006 9:34 pm

eu cred ca va fi un nr de locuri pt fiecare specialitate medicala si chirurgicala si cind va fi sa alegem vom putea alege atit dintre cele de pe chir cit si din cele de pe medicale. probabil nu specificam la inscriere ce vrem ( med sau chir). asa o fi..? :?:

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Postby victor » Sat Dec 02, 2006 9:42 pm

atlantiana wrote: ce articol din Codul Muncii prevede max. 2 ani pentru un contract de munca pe durata limitata?



http://www.codulmuncii.ro/titlul_2/capi ... _82_1.html
Art. 82 [durata şi încetarea]
(1) Contractul individual de muncă pe durată determinată nu poate fi încheiat pe o perioadă mai mare de 24 de luni.

User avatar
balonica
junior
junior
Posts: 64
Joined: Wed Nov 01, 2006 9:41 pm
Location: Bucuresti
Contact:

Postby balonica » Sat Dec 02, 2006 10:19 pm

Rolyzoly asa ai inteles din articolul de lege sau ai tu niste surse sigure? :wink: Asa ar fi cel mai bine sa ne putem alege din toate specializarile.

User avatar
rolyzoly
senior
senior
Posts: 218
Joined: Tue Mar 16, 2004 7:55 pm

Postby rolyzoly » Sat Dec 02, 2006 11:07 pm

nu am nici o sursa. asa mi se pare logic. daca tot invatam med si chir, atunci ar trebui sa putem face orice specializare. daca vor creiere renascentiste...atunci sa aiba bunul simt sa ne si lase sa profitam de efortul asta. nu-i corect?
altfel, care ar fi logica trunchiului comun?

Bysko
senior
senior
Posts: 249
Joined: Fri Dec 01, 2006 6:26 pm
Location: Cocarlatii de Vale:)

Postby Bysko » Sun Dec 03, 2006 12:01 am

Stie careva cum era pana in '93? Parca tot trunchi comun? Cred ca o sa fie cam la fel.

User avatar
miraj
junior
junior
Posts: 77
Joined: Sun Jan 18, 2004 12:33 pm

Postby miraj » Sun Dec 03, 2006 12:56 am

Eu cred ca merita sa plecati din tara dragii mosului. Sa va ramana de la mine:
Fie painea cat de rea,
Tot mai buna-i in tara ta!
Americaaaaaaaaa!
:peace:

User avatar
Medex
elder
elder
Posts: 550
Joined: Sun Oct 08, 2006 1:34 pm
Location: S.N.S.P.A.

Postby Medex » Sun Dec 03, 2006 4:06 am

Daca "pentru spitalele clinice cu sectii universitare... nu se organizeaza rezidentiat pe post", ci doar 'pentru unitati sanitare publice din zone defavorizate", atunci nu mai poti deveni rezident intr-o clinica univ?

User avatar
Doll
elder
elder
Posts: 876
Joined: Mon Aug 01, 2005 6:59 pm
Location: valley of the dolls
Contact:

Postby Doll » Sun Dec 03, 2006 7:59 am

faci rezidentiatul intr-un centru universitar ca orice rezident iar cand termini, daca ai dat concurs pentru rezidentiat pe post si ai obtinut acel post, mergi si profesezi ca specialist in zona defavorizata.

eu ma intreb daca vor avea acces si rezidentii de ani mai mari la acel concurs pe posturi sau numai cei care au luat rezidentiatul in anul respectiv.

Marlene
elder
elder
Posts: 522
Joined: Fri Nov 11, 2005 5:11 pm

Postby Marlene » Sun Dec 03, 2006 11:11 am

dar daca posturile vor fi ocupate de proaspetii absolventi care dau 'rezi pe post',cei care si-au inceput deja rezidentiatul,la finalizarea acestuia,la ce posturi vor mai avea acces?
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Postby victor » Sun Dec 03, 2006 11:16 am

Medex wrote:Daca "pentru spitalele clinice cu sectii universitare... nu se organizeaza rezidentiat pe post", ci doar 'pentru unitati sanitare publice din zone defavorizate", atunci nu mai poti deveni rezident intr-o clinica univ?


Ba da, dar nu poti ramane acolo dupa ce termini rezidentiatul decat daca participi la un alt concurs, pe post de medic specialist (daca se scoate asa ceva). Sau daca esti in invatamant, caz in care nu mai trebuie sa dai nici rezi si ai si post dupa ce termini - si ramai si acolo.

gata, am pus si eu pe site cateva sugestii. parerea mea e ca o sa renunte la treaba cu rezi pentru cadre didactie, si-a trait veacul si si-a facut treaba. Pentru cine o sa fie treaba de facut o sa fie probabil transferuri de pe o specialitate pe alta in cadrul grupei medicale o vreme. Dar chestia cu 3 ani de stagiatura tare stranie, nu prea inteleg la ce se gandesc ei ca e benefic in asta...

User avatar
matrix
elder
elder
Posts: 519
Joined: Mon Jul 07, 2003 9:03 am

Postby matrix » Sun Dec 03, 2006 12:29 pm

daca in 2006 au publicat programa in iunie...cred ca in 2007 nu o mai publica deloc :twisted:

pai iar apare chestia cu asist univ care pot intra in rezi prin ordin de ministru. sa inteleg ca unii de au picat anul asta au spus lu' taticu ca vor sa fie si ei cardiologi :?: :twisted:

din toate masurile din proiect, destul de confuze unele....eu zic ca un singur lucru e bine : rezidentiat comun medicale+chirurugie....facem aceeasi facultate deci sa avem acelasi examen la final....

alt lucru neclar e ce se intampla cu MF? ca eu am inteles ca nu mai depui cerere daca pici, ci faci aia 3 ani de stagiu in care esti OBLIGAT sa iei rezi ca altfel nu mai pupi drept de libera practica ever.

POST/LOC

se intelege ca pe langa ca se va da la comun (med+chir) vor fi 2 sesiuni de rezi una pt locuri si una pt posturi.
oricum aia cu contractul de dupa rezi egal cu durata rezi se poate aplica doar daca se modifica paragraful din codul muncii....altfel o sa aiba multe procese dupa cei 2 ani.
nu e clara deloc proportia posturi/locuri ? oricum orice ar fi eu o sa dau in varianta pe loc pt ca oricum nu vreau sa raman in romania :D
Viata lunga si prospera!

yoopy
junior
junior
Posts: 66
Joined: Fri Nov 24, 2006 10:03 pm

Postby yoopy » Sun Dec 03, 2006 12:39 pm

matrix wrote:din toate masurile din proiect, destul de confuze unele....eu zic ca un singur lucru e bine : rezidentiat comun medicale+chirurugie....facem aceeasi facultate deci sa avem acelasi examen la final....

"Acelasi examen la final" e licenta...in rest, fiecare e liber sa-si aleaga drumul pe care vrea s-o apuce. Nu avantajeaza pe nimeni trunchiul comun. Sau ma insel?

User avatar
matrix
elder
elder
Posts: 519
Joined: Mon Jul 07, 2003 9:03 am

Postby matrix » Sun Dec 03, 2006 12:42 pm

Medex wrote:Daca "pentru spitalele clinice cu sectii universitare... nu se organizeaza rezidentiat pe post", ci doar 'pentru unitati sanitare publice din zone defavorizate", atunci nu mai poti deveni rezident intr-o clinica univ?


pai daca s-ar organiza concurs pe post in clinicile universitare cum s-ar mai lua spaga la angajarea aici ???

se pare ca posturile vor fi doar la cucuietii din deal ...poate pt unii va fi ok ca vor avea asigurat un post, dar eu nu vreau sa fiu legat cu nimic de sistemul din romania la terminarea rezi.
Viata lunga si prospera!

User avatar
matrix
elder
elder
Posts: 519
Joined: Mon Jul 07, 2003 9:03 am

Postby matrix » Sun Dec 03, 2006 12:45 pm

[/quote]
"Acelasi examen la final" e licenta...in rest, fiecare e liber sa-si aleaga drumul pe care vrea s-o apuce. Nu avantajeaza pe nimeni trunchiul comun. Sau ma insel?[/quote]

in ffff multe alte state din lumea asta exista trunchi comun....oricum nu are sens sa ne consumam nervii acum ca doar vin sarbatorile....macar sa se publice/aprobe legea in timp util LUCRU FOARTE GREU DE CREZUT (doar daca nu o fac ord de urgenta)....ce sa mai zic de programa care ar trebui sa fie comuna....JALNIC :evil:
Viata lunga si prospera!

maria_m
senior
senior
Posts: 449
Joined: Fri Dec 01, 2006 4:26 pm

Postby maria_m » Sun Dec 03, 2006 2:34 pm

unde ati gasit voi actul normativ? am cautat si pe site-ul ministerului si in monitorul oficial. asta e o un proiect de lege vechi care , daca veti cauta in monitorul oficial, veti vedea ca a fost respins in 2005. daca aceasta lege ar fi fost votata ar fi trebuit sa apara in monitorul oficial si pe site-ul ministerului! si nu apare!

User avatar
Medex
elder
elder
Posts: 550
Joined: Sun Oct 08, 2006 1:34 pm
Location: S.N.S.P.A.

Postby Medex » Sun Dec 03, 2006 2:57 pm

Marlene wrote:dar daca posturile vor fi ocupate de proaspetii absolventi care dau 'rezi pe post',cei care si-au inceput deja rezidentiatul,la finalizarea acestuia,la ce posturi vor mai avea acces?


Vrei un post intr-o unitate sanitara dintr-o zona defavorizata?!? :shock:
Doar pentru acelea se organizeaza rezidentiat pe post!

User avatar
Medex
elder
elder
Posts: 550
Joined: Sun Oct 08, 2006 1:34 pm
Location: S.N.S.P.A.

Postby Medex » Sun Dec 03, 2006 3:08 pm

victor wrote:
Medex wrote:Daca "pentru spitalele clinice cu sectii universitare... nu se organizeaza rezidentiat pe post", ci doar 'pentru unitati sanitare publice din zone defavorizate", atunci nu mai poti deveni rezident intr-o clinica univ?


Ba da, dar nu poti ramane acolo dupa ce termini rezidentiatul decat daca participi la un alt concurs, pe post de medic specialist (daca se scoate asa ceva). Sau daca esti in invatamant, caz in care nu mai trebuie sa dai nici rezi si ai si post dupa ce termini - si ramai si acolo.

gata, am pus si eu pe site cateva sugestii. parerea mea e ca o sa renunte la treaba cu rezi pentru cadre didactie, si-a trait veacul si si-a facut treaba. Pentru cine o sa fie treaba de facut o sa fie probabil transferuri de pe o specialitate pe alta in cadrul grupei medicale o vreme. Dar chestia cu 3 ani de stagiatura tare stranie, nu prea inteleg la ce se gandesc ei ca e benefic in asta...


Sincer nu cred ca se va renunta la ideea cu rezi pt cadre didactice.Dar, ca orice lege care se respecta, ar trebui sa poarte si un nume propriu.Al celui pentru care a fost propusa.
Aici nu e vorba doar despre un proaspat medic cu nume de ministru/decan/etc., ci de muuuulti altii care acum sunt anul 6 (pe unii poate ii stiti) si care, garantat, nu vor ramane cu spatele descoperit tocmai anul acesta!Se va repeta ori de cate ori va fi nevoie!

User avatar
reby
junior
junior
Posts: 45
Joined: Fri Sep 15, 2006 12:01 am

Postby reby » Sun Dec 03, 2006 4:28 pm

Exista cel putin o serie intreaga de pilosi in anul 6! si cred ca toti stim cine sunt ei...
Daca am inteles eu bine, cu aparitia trunchiului comun trebuie sa dispara Angelescu din bibliografie! :D

User avatar
ciushka
elder
elder
Posts: 661
Joined: Fri Jun 09, 2006 1:49 am
Location: de la dracu in praznic putin pe stanga
Contact:

Postby ciushka » Sun Dec 03, 2006 4:45 pm

care stie ,nominal ce insi trebuie sa fie bagati in sistem si acum sunt anu 6?din curiozitate.
de obicei de murit se moare doar odata... eu mor in fiecare zi cand ma trezesc si renasc la fiecare adormire( ego dixit)

drancafrunza
junior
junior
Posts: 32
Joined: Tue Sep 19, 2006 9:29 am

Postby drancafrunza » Sun Dec 03, 2006 6:18 pm

Pt. Reby: Nu e chiar "o serie intreaga" cum spui tu, dar care sunt,da, ii stim cu totii.Ne foloseste la ceva?Ca eu ma tot intreb de cand m-am mutat la ei in serie daca imi foloseste la ceva ca-i stiu;poate de amorul artei("tradare,tradare,dar s-o stim si noi!"). Dar,asa,pentru cei care nu prea stiu seria asta,pe cuvant, ca sunt si din cei "pilosi" foarte gasca si foarte constiinciosi, cu restul e mai greu.
A inceput numaratoarea inversa pentru toti asa ca spor!

User avatar
Medex
elder
elder
Posts: 550
Joined: Sun Oct 08, 2006 1:34 pm
Location: S.N.S.P.A.

Postby Medex » Sun Dec 03, 2006 6:20 pm

drancafrunza wrote:Pt. Reby: Nu e chiar "o serie intreaga" cum spui tu, dar care sunt,da, ii stim cu totii.Ne foloseste la ceva?Ca eu ma tot intreb de cand m-am mutat la ei in serie daca imi foloseste la ceva ca-i stiu;poate de amorul artei("tradare,tradare,dar s-o stim si noi!"). Dar,asa,pentru cei care nu prea stiu seria asta,pe cuvant, ca sunt si din cei "pilosi" foarte gasca si foarte constiinciosi, cu restul e mai greu.
A inceput numaratoarea inversa pentru toti asa ca spor!


Ori cu, ori impotriva!Cale de mijloc nu-i!

drancafrunza
junior
junior
Posts: 32
Joined: Tue Sep 19, 2006 9:29 am

Postby drancafrunza » Sun Dec 03, 2006 6:28 pm

Nu e vorba de cale de mijloc. Este vorba despre oameni ca Vlad Voiculescu sau Ruxandra Tanasescu, care, desi au nume sonore si ar putea sa abuzeze de ele, nu o fac. Sunt la scoala, invata si isi vad de treaba, fiind in acelasi timp si buni colegi.Atunci ce imi ceri sa ii injur, sa arunc cu pietre dupa ei?
Este vorba,deci, despre oameni si oameni, despre modalitati diferite de manifestare a bagajului genetic.

maria_m
senior
senior
Posts: 449
Joined: Fri Dec 01, 2006 4:26 pm

Postby maria_m » Sun Dec 03, 2006 6:41 pm

unde ati gasit voi actul normativ? am cautat si pe site-ul ministerului si in monitorul oficial. asta e o un proiect de lege vechi care , daca veti cauta in monitorul oficial, veti vedea ca a fost respins in 2005. daca aceasta lege ar fi fost votata ar fi trebuit sa apara in monitorul oficial si pe site-ul ministerului! si nu apare!

mihaij
senior
senior
Posts: 104
Joined: Wed Sep 15, 2004 2:50 pm

Postby mihaij » Sun Dec 03, 2006 6:44 pm

cauta la proiecte acte normative si il gasesti. tare faza cu monitorul oficial, zici ca a fost respinsa? :lol:

30.11.2006
Proiect de Lege
pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.58/2001, privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, stagiaturii si activităţii de cercetare medicală în sectorul sanitar cu modificările si completările ulterioare
Propuneri / sugestii
proiect_rez_sta_cercet.doc (41.47 KB)
Contact: Ene Ana
tel.: 021 3072 601

maria_m
senior
senior
Posts: 449
Joined: Fri Dec 01, 2006 4:26 pm

Postby maria_m » Sun Dec 03, 2006 6:59 pm

multumesc. am gasit. speram sa nu fie adevarat. eu sunt din timisoara si pe la noi se auzea ca se da rezi ca si in 2006.

atlantiana
senior
senior
Posts: 391
Joined: Fri Mar 11, 2005 12:09 pm
Location: constanta

Postby atlantiana » Sun Dec 03, 2006 7:02 pm

maria_m wrote:unde ati gasit voi actul normativ? am cautat si pe site-ul ministerului si in monitorul oficial. asta e o un proiect de lege vechi care , daca veti cauta in monitorul oficial, veti vedea ca a fost respins in 2005. daca aceasta lege ar fi fost votata ar fi trebuit sa apara in monitorul oficial si pe site-ul ministerului! si nu apare!


Intri pe http://www.ms.ro. In stanga paginii ai o coloana; in partea de jos sunt Proiecte acte normative; dai click si se deschide Lista Proiectelor de Acte Normative supuse dezbaterii publice. E al patrulea proiect.
Last edited by atlantiana on Sun Dec 03, 2006 7:04 pm, edited 1 time in total.


Return to “Rezidentiat 2007”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests