Feedback rezidentiat 2007
- doctorita_irina
- senior
- Lex
- senior
Cine zice ca ingrasatul porcului in ajun nu da roade greseste. La mine ultimele doua saptamani si mai ales ultima au fost esentiale pentru recapitulare. Memoria de scurta durata a facut minuni pentru multele aberatii pe care le-am gasit in grile. Subiectele pe care nu am apucat sa le recapitulez in ultimele 2 saptamani le-am balarit cel mai mult. Bafta celor care se pregatesc pentru 2008.
- adellyne_85
- elder
-
- senior
Consider ca sunt 2 variante: ori faci grilele pana le ia dracu si ajungi sa le inveti...ori mai bine nu le faci deloc.
Eu nu am facut prea multe grile dar am facut suficient cat sa ma incurce ieri.Era un fel de deja-vue...si in loc sa ma gandesc la intrebare sau raspuns ma gandeam oare care or fi raspunsurile.Mie unul mi s-a parut ca intrebarile erau asemanatoare cu cele de pe rezitests2007, unele chiar identice(nu multe).
Am luat 770 si daca ar fi sa mai dau o data in mod cert nu mi-as mai pierde timpul cu rezolvatul grilelor!!
E o parere, nu un sfat!!
Eu nu am facut prea multe grile dar am facut suficient cat sa ma incurce ieri.Era un fel de deja-vue...si in loc sa ma gandesc la intrebare sau raspuns ma gandeam oare care or fi raspunsurile.Mie unul mi s-a parut ca intrebarile erau asemanatoare cu cele de pe rezitests2007, unele chiar identice(nu multe).
Am luat 770 si daca ar fi sa mai dau o data in mod cert nu mi-as mai pierde timpul cu rezolvatul grilelor!!
E o parere, nu un sfat!!
Festina lente....
- rellyc
- senior
doctorita_irina wrote:Rellyc, ce vrei sa iei si unde?
Eu imi doream radiologie, acum prietenii ma bat la cap sa iau ceva mai bine cotat gen cardio dar...cred ca voi ramane la prima mea optiune. Mi-ar place cardiologie interventionala dar nu stiu daca as avea acces la asa ceva... Cu siguranta nu voi avea posibilitatea sa-mi deschid cabinet dupa rezi asa incat asta nu constituie un argument in alegerea viitoarei specialitati.
Last edited by rellyc on Mon Nov 19, 2007 3:15 pm, edited 1 time in total.
"Capacitatea omului de a se insela pe sine insusi si de a confunda dorintele imaginatiei sale cu realitatea nu are limite"
- TibiGZU
- elder
nicoletaghe wrote:pai si cum....sa stau sa scriu din nou, dupa ce am invata, ce-am retinut eu?....sa fac scheme cu ce cred k-i mai important, ceva de genu, sau cum?
dezvotati, pls, idee![]()
cum sa las cartile?eu sunt obisnuita sa invat dupa carti subliniate in zeci de mii de culori cu marcare ....
![]()
stimuleaza memoria....vizuala![]()
merci oricum f mult pt sfaturi...deja incep sa ma stresez
acorda-ti vreo 6 luni pentru copiat. tot. cele mai mici detalii. eu am avut 600 de pagini scrise din toata materia, fara tabele. la urmatoarele treceri prin materie am invatat numai ce-am scris eu. foarte rar mai citeam din carte inafara de tabele.
daca faci asta treci peste palavrageala din carte care te distrage de la ceea ce e important de retinut, adica scheletul materiei. daca stii scheletul, te ajuta bine gandirea logica. daca nu, esti in ceatza. si nu te ajuta nici memoria vizuala daca incerci sa cauti in minte detalii ascunse printre randuri, pe care le poti etala usor cu liniutze, sublinia, numerota, cum vrei tu, pe foaie
contesting is a life style
- TibiGZU
- elder
- Tutza
- elder
- Calico
- addicted
dr_ wrote:Care a fost soarta telefoanelor mobile pe parcursul examenului?
Daca greseai imbulinarea puteai sa ceri alta foaie?
Eu n-am auzit pe nimeni sa ne spuna ceva de telefoane sau de "surse de inspiratie" ca la alte examene. Nici nu cred ca era cazul.
Ne-au spus ca daca gresim putem sa mai cerem o singura foaie, dar nu in ultima jumatate de ora. Oricum, parca n-am vazut pe nimeni ca mai cere o foaie.
-
- newbie
- casandra13
- senior
- d33a
- junior
nicoletaghe wrote:pai si cum....sa stau sa scriu din nou, dupa ce am invata, ce-am retinut eu?....sa fac scheme cu ce cred k-i mai important, ceva de genu, sau cum?
cum sa las cartile?eu sunt obisnuita sa invat dupa carti subliniate in zeci de mii de culori cu marcare ....
![]()
Nu e o reteta infailibila. Eu am facut f putine scheme ( doar cu ce nu mi s-a parut organizat). Oricum ultima luna e de baza, dar tre sa ai pe ce sa o cladesti.
- d33a
- junior
![]()
Nu e o reteta infailibila. Eu am facut f putine scheme ( doar cu ce nu mi s-a parut organizat). Oricum ultima luna e de baza, dar tre sa ai pe ce sa o cladesti.
- TibiGZU
- elder
- TibiGZU
- elder
-
Totul este foooooarte relativ. Eu anul asta am reusit sa fac doar 21 de subiecte si am zis ca ma prezint de forma. Am facut 725. Nici mie nu imi vine sa cred. Se poate sa fie noroc, dar la mine a mers fara secheme si alte chestii de genu' asta.
Asta e foarte adevarat. Am colegi care au facut materia de 3 ori si au luat sub 650.Nu e o reteta infailibila
Foarte adevarat 15 subiecte le-am facut in ultima lunaOricum ultima luna e de baza
- TibiGZU
- elder
- black&white
- newbie
Eu in iulie la sfarsitul sesiunii nu aveam nici 10 subiecte citite si nici lucrarea de diploma terminata.Nu am citit pana la urma AVC si nici tulburari de ritm.Subiectele de chirurgie le-am invatat cu mai mult spor,dar celelalte le-am inghitit cam greu. Grilele de chirurgie nu au fost cine stie ce insa.Nu am avut vacanta dar pana la urma am reusit sa iau un punctaj bun.
E importanta si starea de spirit din ziua examenului dar dupa parerea mea foarte important e sa ai o baza din facultate.Pe mine m-a ajutat mult.
E importanta si starea de spirit din ziua examenului dar dupa parerea mea foarte important e sa ai o baza din facultate.Pe mine m-a ajutat mult.
- auerbach
- senior
black&white wrote:Eu in iulie la sfarsitul sesiunii nu aveam nici 10 subiecte citite si nici lucrarea de diploma terminata.Nu am citit pana la urma AVC si nici tulburari de ritm.Subiectele de chirurgie le-am invatat cu mai mult spor,dar celelalte le-am inghitit cam greu. Grilele de chirurgie nu au fost cine stie ce insa.Nu am avut vacanta dar pana la urma am reusit sa iau un punctaj bun.
ok, dar cat ai luat pana la urma?

- andrita
- elder
La acest examen vor fi admisi toti absolventii care au rezolvat 130 din cele 200 de teste-grila de pe fisa de examen. „Cu cat au rezolvat mai multe, cu atat vor avea sansa de a profesa in specialitatea doritaâ€, a specificat rectorul Florian Popa. Cei care promoveaza examenul cu punctaje minime pot alege rezidentiatul pe medicina de familie, unde exista 150 de locuri.
asta a aparut ieri in even zilei.nu inteleg nuanta.pt cei care nu sunt in primii 2327 de locuri dar au facut peste 65% din punctaj exista numai aceste 150 de locuri?ca legea zice ca TOTI cei care fac peste 65% trec la cerere pe mf.
voi ce intelegeti?
asta a aparut ieri in even zilei.nu inteleg nuanta.pt cei care nu sunt in primii 2327 de locuri dar au facut peste 65% din punctaj exista numai aceste 150 de locuri?ca legea zice ca TOTI cei care fac peste 65% trec la cerere pe mf.
voi ce intelegeti?
Tot ce-i trebuie raului ca sa reuseasca este ca oamenii buni sa nu faca nimic.
- ciushka
- elder
pai la ce punctaje sunt crezi ca or sa fie multi intre 65 % si linie?eu unu nu cred ca or sa fie asha multi
probabil de asta au si organizat rezu in asa fel incat sa nu mai fie o totna de mfisti
probabil de asta au si organizat rezu in asa fel incat sa nu mai fie o totna de mfisti
de obicei de murit se moare doar odata... eu mor in fiecare zi cand ma trezesc si renasc la fiecare adormire( ego dixit)
- andrita
- elder
-
- senior
- andrita
- elder
Re: Feedback rezidentiat 2007
ufisoru wrote:da , raman locuri neocupate
nu ai inteles ce am vrut sa zic.
ex:daca ai facut>65% dar esti al 151 de sub linie ce face cu tine?ti se da mf sau ce face cu tine?chiar daca ai luat 65%??
Tot ce-i trebuie raului ca sa reuseasca este ca oamenii buni sa nu faca nimic.
- ciushka
- elder
mai chiar nu intelegeti ca astia habar nu au de ce au organizat?!ei sunt in sfere prea inalte ca sa vada problemele muritorilor de rand.
plus ca daca vor neaparat sunt in stare sa bage repede neshte hotarari cum vrea mushkiu lu iei ca sa iasa cum au zis .si asta doar sa nu pice ei nashpa indiferent de consecintele fraierilor de aspiranti la statutul de rezident
plus ca daca vor neaparat sunt in stare sa bage repede neshte hotarari cum vrea mushkiu lu iei ca sa iasa cum au zis .si asta doar sa nu pice ei nashpa indiferent de consecintele fraierilor de aspiranti la statutul de rezident
de obicei de murit se moare doar odata... eu mor in fiecare zi cand ma trezesc si renasc la fiecare adormire( ego dixit)