Ce specialitate ne alegem?

...nimeni n-a spus ca va fi usor
pompi
junior
junior

Ce specialitate ne alegem?

Postby pompi » Wed Nov 22, 2006 10:55 pm

Rezultatele s-au afisat (slava Domnului!!!).
Urmeaza goana dupa specialitati!
Voi la ce v-ati gandit? In functie de ce anume o alegeti?

liana_ro2004
senior
senior

Postby liana_ro2004 » Wed Nov 22, 2006 11:26 pm

Hai, acum bagati repede scorul si optiunea ca sa vedem la ce concurenta sa ne asteptam :D :D

cristinap
junior
junior

Postby cristinap » Wed Nov 22, 2006 11:31 pm

738 puncte:
1. balneo.
2. ATI
3. Psihiatrie
4. MM
cris

RLK
newbie
newbie

Postby RLK » Wed Nov 22, 2006 11:35 pm

eu sunt la 1054 si poate mai urc vreo 25 de pozitii ca cineva mi-a zis ca atatia militari am inainte.eu imi doream pedi dar sansele sunt aproape 0.ca oras.....eu stiu? cj,buc,bv.nu stiu sigur ordinea.dupa pedi poate pneumo,urgente ,psihi,mm.cam astea sunt preferintele si din fericire cam astea si raman la coada.
inca mai fac rugaciuni ptr pedi..ca anul trecut ultimul loc a fost la poz 991 la oradea.anu asta sunt cu 50 locuri mai mult.eu am zis ca aleg specialitatea si nu ma gandesc la centru.

pompi
junior
junior

Postby pompi » Wed Nov 22, 2006 11:35 pm

pt o mai buna orientare.....si pt cine nu le are....
repartitiile (o parte banuiesc) din 2005

ce n-am inteles eu......care e faza cu gastro? de ce se ia atat de sus?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

curly
senior
senior

Postby curly » Thu Nov 23, 2006 12:17 am

762 puncte:

1. pediatrie (nu cred ca prind, da ma rog..)
2. pneumo
3. psihiatrie pediatrica

iris
junior
junior

Postby iris » Thu Nov 23, 2006 12:33 am

pompi wrote:pt o mai buna orientare.....si pt cine nu le are....
repartitiile (o parte banuiesc) din 2005

ce n-am inteles eu......care e faza cu gastro? de ce se ia atat de sus?
felicitari f bun excelul...dar ai luat mai sus ca mine.... :( lipsesc ultimele pctaje
rezistent pediatrie fratilor...

ana h
senior
senior

Postby ana h » Thu Nov 23, 2006 12:42 am

Felicitari tuturor care au luat rezi 2006 (inclusiv mie, hi, hi, hi...)!

Pt. cei less fortunate, nu uitati ca viata nu se rezuma la un examen, ca vor mai fi si altele, ca e important sa muncesti dar trebuie si noroc. Heads up!

pt. orientare la imparteala, iata situatia din 2005
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

adnana
junior
junior

Postby adnana » Thu Nov 23, 2006 12:38 pm

chiar asa. care e faza cu gastro? de ce se ia asa sus?

oanaboanta
newbie
newbie

pt diabet e de ajuns 782?

Postby oanaboanta » Thu Nov 23, 2006 1:05 pm

eu am luat 782 si sunt pe pozitia 426 si ma intreb daca mai prind diabet.daca nu prind atunci as alege pedi ,neuro
ca sa te poti transfera din orasu pe care l-ai mai prins, in sibiu ,spre exemplu trebuie ca orasu unde vrei sa pleci sa aiba si el locuri pt specialitatea aia ?sau nu?
pentru ea fac tot

Marlene
elder
elder

Postby Marlene » Thu Nov 23, 2006 1:11 pm

adnana wrote:chiar asa. care e faza cu gastro? de ce se ia asa sus?

faza cu gastro este aceeasi ca si faza cu cardio-medicina reala-desprinsa din interne,unde ar vrea tot omul sa se trateze daca ar avea o problema-esti medic adevarat,mai ai si fite ca de,suna bine si primesti si extrasalar-diferenta fata de cardio este ca sunt mult mai putine locuri,deci se termina mai repede
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today

uxaa
senior
senior

Postby uxaa » Thu Nov 23, 2006 1:11 pm

ce ati alege intre pediatrie si medicina interna si de ce?considerati ca pediatria are mai putine sanse post rezidentiat?pls cateva sfaturi pt ca nu ma pot decide......multumesc.......

yva
senior
senior

Postby yva » Thu Nov 23, 2006 1:17 pm

medicina interna
Yeah...right!

Marlene
elder
elder

Postby Marlene » Thu Nov 23, 2006 1:20 pm

si daca vor disparea internele prin supraspecializari-cardio,gastro,nefro,pneumo-s-au cam desprins

firstaidkit
senior
senior

Postby firstaidkit » Thu Nov 23, 2006 2:33 pm

Si dintre gastro, cardio, endo si neuro ce ati alege? (au atatea in comun.....)

Marlene
elder
elder

Postby Marlene » Thu Nov 23, 2006 2:36 pm

interne! :D si le ai pe toate!
acum sincer vorbind,nu prea au 'atatea in comun'!
depinde ce-ti place,sau daca ai dezvoltat vreo pasiune pt careva,sau ai vreo perspectiva asigurata in vreuna dintre ele...

firstaidkit
senior
senior

Postby firstaidkit » Thu Nov 23, 2006 3:23 pm

pai nu prea stiu ce imi place. tu ce ai lua?

Marlene
elder
elder

Postby Marlene » Thu Nov 23, 2006 3:35 pm

cardio!

firstaidkit
senior
senior

Postby firstaidkit » Thu Nov 23, 2006 3:46 pm

e grea. eu am cap sec....ma fac de ras. in fine, mai vad

Marlene
elder
elder

Postby Marlene » Thu Nov 23, 2006 3:50 pm

depinde si de ce fel de stil de viata iti doresti
i-a endo sau derma,nu sunt grele si esti mare doftor mare,n-ai batai de cap si nici nu prea-ti moare nimeni(mai ales la derma-care de altfel se preteaza la cabinet,cosmetologie)

delice
newbie
newbie

interne

Postby delice » Thu Nov 23, 2006 4:12 pm

ce stagii include specializarea <medicina interna>? se pot face specializari dupa rezi pe interne? cam cat dureaza acestea?

adrina
newbie
newbie

Postby adrina » Thu Nov 23, 2006 5:58 pm

din experienta anilor trecuti cam cat coboara linia la repartitie pt spec med?

emas

Postby emas » Thu Nov 23, 2006 6:28 pm

As vrea sa iau psihiatrie, dar am auzit cateva pareri care m-au descurajat.Oare se merita?

Doll
elder
elder

Postby Doll » Thu Nov 23, 2006 7:10 pm

Ministerul Sanatatii Publice anunta ca alegerea specialitatii si a centrului de pregatire pentru candidatii la concursul de rezidentiat din sesiunea 19 noiembrie 2006, va avea loc duminica 26.11.2006 dupa urmatorul program:

Grupa specialitatilor chirurgicale - orele 8.30
Grupa medicina dentara - orele 10.30
Grupa farmacie - orele 10.45
Grupa medicina de laborator - orele 11.00
Grupa medicina de familie - orele 12.00
Grupa specialitatilor medicale - orele 14.30

http://www.rezidentiat2006.ro/postrezid ... ntiat.html

Marlene
elder
elder

Postby Marlene » Thu Nov 23, 2006 7:15 pm

"As vrea sa iau psihiatrie, dar am auzit cateva pareri care m-au descurajat.Oare se merita?"

a fost o perioada destul de lunga cat mi-am dorit sa fiu psihiatra,drept urmare mi-am ales lucrarea de diploma pe psihi in ideea ca ori ma lecuiesc ori imi va placea si mai mult...ei bine,mi-a placut,poate fi o chestie facsinanta si te dezvolta si pe tine ca om,dar cumva am inceput sa vin de la clinica secatuita de enrgie si cu sufletl greu,plus daca te mai aflii si tu intr-o pasa proasta panta poate fi alunecoasa...si am zis ok,nu o mai fac,partea constructiva o pot citi si nepracticand-o.
pe urma sau in paralel,naiba stie facusem pasiune pt cardio,dar din pacate anul trecut n-am avut punctaj de cardio si m-am gandit sa revin la prima optiune,si m-a tinut pana am coborat treptele amfiteatrului cand am mers sa spun ce aleg;si atunci am avut un flash cu cele mai ascunse sanatorii,cu sectia inchisa de la barbati, unde stateau cate 3 in pat la un moment dat,si atmosfera aceea impregnata de un anume miros si apasarea nebuniei,cu acea privire pierduta care o intalnesti la unii pacienti,cu imaginea unui schizofrenic care la un moment dat,in timp ce-i aplicam o scala pt lucrare a avut o iesire si ma gandeam ca n-as putea de fiecare data sa reactionez asa cum am facut-o atunci(adica sa nu clipesc si sa continui sa vorbesc pe acelasi ton calm)...si am ales a 3-a varianta-imagistica,si nu-mi pare rau
ce sa zic,daca crezi ca rezisti-fa-o e frumoasa,dar ori esti foarte puternica si echilibrata,ori indiferenta!

emas

Postby emas » Thu Nov 23, 2006 7:33 pm

Multumesc mult, Marlene!Acelas lucru mi l-au spus si persoane care au intrat mai putin in contact cu psihiatria,dar voiam parerea cuiva care a fost intr-o clinica de psihiatrie si a stat de vorba cu pacientii!Nu sunt foarte sigura ca o sa rezist acolo!

evildoctor
junior
junior

Postby evildoctor » Thu Nov 23, 2006 7:48 pm

mai pina la urma toti psihiatrii ajung sa vorbeasca aceiasi limba cu pacientii lor
ava ntajul ca sint ffff bine platiti(se poate ajunge lejer ca primar pe undeva pe la 70 mil,pe bune am vazut fluturas de salariu)
eu zic ca se merita

claudya
senior
senior

Postby claudya » Thu Nov 23, 2006 8:06 pm

[quote="evildoctor"]mai pina la urma toti psihiatrii ajung sa vorbeasca aceiasi limba cu pacientii lor
ava ntajul ca sint ffff bine platiti(se poate ajunge lejer ca primar pe undeva pe la 70 mil,pe bune am vazut fluturas de salariu)
eu zic ca se merita[/quote]

intre bani si sanatatea ta mintala ce alegi? :roll: :?:
ideologiile ne despart, visele si suferinta ne apropie :)

lulutza
senior
senior

Postby lulutza » Thu Nov 23, 2006 8:07 pm

evildoctor wrote:mai pina la urma toti psihiatrii ajung sa vorbeasca aceiasi limba cu pacientii lor
eu zic ca se merita

e spor de 75%, dar chiar 70 de milioane, mi-e greu sa cred. Si nu e in regula sa perpetuam la nesfarsit legenda cu "toti psihiatrii innebunesc".
"The moral sense in mortals is the duty we have to pay on mortal sense of beauty"

emas

Postby emas » Thu Nov 23, 2006 8:14 pm

70 mil e o motivatie destul de buna sa faci psihiatrie,chiar cu riscul sa ajungi la fel cu pacientii tai.Se spune ca un nr mare de psihiatri se sinucid.Sper sa nu fie adevarat!

Tarzanika
junior
junior

Postby Tarzanika » Thu Nov 23, 2006 9:30 pm

Cristian Andrei e psihiatru, nu psiholog.E un tip super!

dali1907

Postby dali1907 » Thu Nov 23, 2006 10:44 pm

buna!as vrea sa va intreb ce stiti despre rezi pe endocrine in bucuresti?multumesc

faramita
senior
senior

Postby faramita » Thu Nov 23, 2006 11:15 pm

Tarzanika wrote:Cristian Andrei e psihiatru, nu psiholog.E un tip super!

Poftim? bduh.gif
Un prost cauta sensul vietii...un nebun il stie!

Gigi_Danger
newbie
newbie

Postby Gigi_Danger » Thu Nov 23, 2006 11:24 pm

Salut!
Mai e putin timp pana la repartitie si am urmatoarea dilema: Dermato versus Endocrine (daca am noroc si mai raman locuri pana la mine). Imi plac mult ambele, tinand cont de ce am facut in facultate. M-ar interesa sa stiu cam ce parere aveti in legatura cu perspectivele dupa rezi...Multumesc

Marlene
elder
elder

Postby Marlene » Thu Nov 23, 2006 11:39 pm

mai multe sanse de privat cu derma-se preteaza la cabinet,cosmetologie

calcaneu
junior
junior

sal

Postby calcaneu » Fri Nov 24, 2006 12:11 am

Salut ! Aveti cumva idee unde as putea gasi numarul de ani de rezidentiat pentru fiecare specialitate in parte ? Mersi !!

giaserbu
senior
senior

Postby giaserbu » Fri Nov 24, 2006 12:38 am

uite aici tot :wink:

giaserbu
senior
senior

Postby giaserbu » Fri Nov 24, 2006 12:43 am

ups,l-am pus de 2 ori.... :roll: :oops:

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Fri Nov 24, 2006 1:30 am

i atunci am avut un flash cu cele mai ascunse sanatorii,cu sectia inchisa de la barbati, unde stateau cate 3 in pat la un moment dat,si atmosfera aceea impregnata de un anume miros si apasarea nebuniei,cu acea privire pierduta care o intalnesti la unii pacienti,cu imaginea unui schizofrenic care la un moment dat,in timp ce-i aplicam o scala pt lucrare a avut o iesire si ma gandeam ca n-as putea de fiecare data sa reactionez asa cum am facut-o atunci(adica sa nu clipesc si sa continui sa vorbesc pe acelasi ton calm)...

Hauliu :) Stiti ce? Incredibil, dar pacientii de la psihiatrie sunt si ei oameni. Marlene are dreptate in sensul ca e adevarat ca sunt conditii mai proaste, insasi existenta spitalelor mari de psihiatrie e cumva incorecta si sper eu ca va inceta cat mai repede, sau macar va "diminua", si se va schimba inspre bine. Nu inseamna ca daca intoarcem spatele lucrurilor astora, vor disparea.
Dar nu o sa inteleg niciodata de ce alte ramuri ale medicinii ar fi mai putin suparatoare pentru medic, domnule. De ce suferinta de la cardio e mai putin suferinta decat suferinta de la psihiatrie? Intr-un mic studiulet pe care l-am facut anul trecut, mi-a iesit ca rezidentii NON-psihiatri au o tendinta descrescatoare a empatiei "bune"(sentimente pozitive de grija, compasiune, orientate catre pacient) si crescatoare a celei "rele" (sentimente negative autoorientate). In timp ce la rezidentii de psihiatrie era o usoara tendinta crescatoare a empatiei pozitive. N-o spun doar eu, studiile mai mari facute in alte parti confirma. Sa nu credeti ca la cardio veti suferi mai putin sau ca, invers, veti deveni mai putin indiferenti ca la psihiatrie. E o mare prejudecata. Riscul de "depresie" a medicului sau, mai grav si mai frecvent, de dezumanizare a acestuia, e mare peste tot si nu e mai mare la psihiatrie. Din contra, cred ca e mai mic.

Psihiatria e specialitatea care a ramas cel mai mult o "arta". Nu te ai decat pe tine insuti ca instrument de investigatie. Cu cunostintele, inteligenta, experienta, empatia, umanitatea ta.

De asemenea, cu pacienti "nebuni" (daca vreti sa-i stigmatizam cu eticheta asta nedrepta) va veti intalni la TOATE specialitatile, avand in vedere marea prevalenta. Cu depresii, zilnic, si cu psihoze din cand in cand, dar constant (prevalenta: 1% in populatie). Doar ca nu veti avea salon de supraveghere, nici medicatie, nici obisnuinta.

se poate ajunge lejer ca primar pe undeva pe la 70 mil,pe bune am vazut fluturas de salariu

Hauliu bis. Poate era psihiatrie anatomopatologica cu spor de TBC. Sau psihiatrie extraterestra.

Succes tuturor!
Last edited by Phat Skidz on Fri Nov 24, 2006 1:38 am, edited 2 times in total.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Fri Nov 24, 2006 1:32 am

edit (mesaj dublu)
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

Return to “Rezidentiat 2006”