transferuri

...nimeni n-a spus ca va fi usor
musetica
newbie
newbie

transferuri

Postby musetica » Tue Nov 22, 2005 11:15 am

Buna, va rog spneti-mi si mie cum e cu transferul. Sunt din Bucuresti si sigur nu o sa prind loc in Bucuresti cum o sa ma pot transfera inapoi in Bucuresti din orasul care o sa-l aleg, si in cit timp. Sunt pe chirurgie

nikkolle
junior
junior

Postby nikkolle » Tue Nov 22, 2005 12:31 pm

si eu sunt curioasa cum e cu transferul,avand in vedere ca nu am un punctaj(medicale) care sa-mi permita sa aleg orasul si specializarea
deci,ii rog pe cei care au trecut prin asta sa ne spuna cum se procedeaza
multumesc

clau
junior
junior

Postby clau » Tue Nov 22, 2005 12:33 pm

da si eu sunt f.interesata.ii rugam pe cei care au reusit cu transferul sa ne sfatuiasca.multumim anticipat!

Con
newbie
newbie

Postby Con » Tue Nov 22, 2005 1:46 pm

Pentru Iasi, pot sa-ti spun pe chirurgie sa nu alegi ofta ca nu te lasa sa pleci, la restul nu am auzit sa fie probleme.
Nihil Sine Dio!...adica intoxicat de posibil!

proanti

transferuri

Postby proanti » Tue Nov 22, 2005 2:09 pm

La Sibiu, Oradea, Tg. Mures pe chiru generala nu iti dau transferul in primul an, dar te lasa cu detasare, iar in Sibiu cel putin pe mine dupa un an m-au lasat sa plec definitiv. Ideea e ca universitatile primesc 3600$ pe rezident in primii doi ani, din anul trei nu mai au nici un interes sa te tina ca deja esti platit de DSP si devii o povara.

musetica
newbie
newbie

transferuri

Postby musetica » Tue Nov 22, 2005 2:35 pm

Dar mai devreme de un an nu poti sa pleci?
Dar Brasovul te lasa sa pleci, cine e detasat in Brasov poate ma ajuta si pe mine. Hai sa zicem ca te lasa sa pleci dar cine te primeste aici in Bucuresti? Trebuie sa vb tu cu cineva?

Balena
junior
junior

Re: transferuri

Postby Balena » Tue Nov 22, 2005 2:47 pm

musetica wrote:Dar mai devreme de un an nu poti sa pleci?
Dar Brasovul te lasa sa pleci, cine e detasat in Brasov poate ma ajuta si pe mine. Hai sa zicem ca te lasa sa pleci dar cine te primeste aici in Bucuresti? Trebuie sa vb tu cu cineva?

Io am un amic care a luat chirurgie la Bv anu' trecut. A plecat fara nici un fel de problema cu detasare. Si a venit in Bucuresti. Detalii nu pot sa iti dau acu...
Totul este cat se poate de bine in cea mai buna dintre toate lumile posibile!

Balena
junior
junior

Postby Balena » Tue Nov 22, 2005 3:01 pm

O chestie mai oficiala...

M I N I S T E R U L S Ă N Ă T Ă Ţ I I
CENTRUL NAŢIONAL DE PERFECŢIONARE IN DOMENIUL SANITAR
BUCUREŞTI
MANAGEMENTUL SPECIALIZĂRII PRIN REZIDENŢIAT
PREGATIRE A DOUA SPECIALITATE
Str. Bodeşti nr.1, sector 2, Bucureşti
Telefon: 021-255.15.74 , 021-255.55.44, 021-255.64.06 Fax: 021-255.64.06 Email: contact@perfmed.ro
Web: http://www.perfmed.ro
Nr. Inreg. 1173/ 28.09.2005

CATRE TOATE DIRECTIILE DE SANATATE PUBLICA JUDETENE

Va rugam sa aveti amabilitatea sa anuntati medicii rezidenti care doresc sa se detaseze din Centre Universitare la spitale judetene, ca in interesul asistentei medicale a populatiei si in interesul formarii corecte in specialitate, conform normelor din Comunitatea Europeana si prevederilor art. 4 alin. (1 ), art. 5 alin. ( 6 ) si art. 9 lit. b), din H.G. nr. 899/2002,
privind organizarea invatamantului postuniversitar de specialitate medical, medico-dentar si farmaceutic uman, cu modificarile si completarile ulterioare, medicii rezidenti trebuie sa isi efectueze pregatirea prin rezidentiat sub indrumarea unui coordonator dintr-un Centru Universitar sau dintr-o unitate sanitara acreditata..
Conform art. 4 alin. ( 2 ), unitatile sanitare sunt acreditate in acest scop de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii, la propunerea Ministerului Sanatatii, pe baza criteriilor de competenta profesionala si a nivelului de dotare tehnico-materiala. Procedura si criteriile de acreditare a unitatilor in care se desfasoara rezidentiatul se stabilesc prin ordin comun al
Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei si Cercetarii, la propunerea institutiilor de invatamant superior medical.
Avand in vedere acest lucru, conducerea institutiei noastre nu mai aproba
detasari ale medicilor rezidenti, decat in Centre Universitare acreditate.
In vederea detasarii, documentele necesare sunt:

Pentru detasari intre Centre Universitare :
- acceptul de plecare al DSPJ-ului din Centrul Universitar respectiv
- acceptul de primire al DSPJ-ului din Centrul Universitar in care se doreste detasarea

Pentru detasari din alt Centru Universitar in Centrul Universitar
Bucuresti
:
-acceptul de plecare al DSPJ-ului din Centrul Universitar unde rezidentul efectueaza pregatirea
-acceptul de primire de la seful clinicii din Centrul Universitar Bucuresti, unde se doreste efectuarea pregatirii.

Pentru detasari din Centrul Universitar Bucuresti in alt Centru Universitar
- acceptul de plecare al spitalului platitor cu care medicul rezident a incheiat contract de
munca pe perioada rezidentiatului
- acceptul de primire al DSPJ-ului din Centrul Universitar unde se doreste efectuarea pregatirii.

In oricare dintre situatiile de mai sus, in cazul in care medicul rezident se
detaseaza pe stagiu de baza (stagiul in specialitatea in care a fost confirmat rezident ), este necesar acceptul de plecare al indrumatorului de rezidentiat din Centrul Universitar in care a fost repartizat sa isi efectueze pregatirea.
Detasarile se aproba pe o perioada de maxim un an de zile, cu posibilitate
de prelungire.
Pentru ca Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti sa poata aproba detasarile medicilor rezidenti, Directiile de Sanatate Publica Judetene din orasele care nu sunt Centre Universitare, au obligatia de a face dovada ca unitatea unde se detaseaza medicii rezidenti este acreditata in acest scop prin ordin comun al Ministerului Sanatatii si
Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Cu deosebita consideratie,
DIRECTOR GENERAL, SEF SERVICIU,
PROF. DR. MIHAIL COCULESCU DR. LILIANA MARINEANU

musetica
newbie
newbie

transferuri

Postby musetica » Tue Nov 22, 2005 3:11 pm

Cu cine ar trebui sa vb in Bucuresti ca sa te primeasca aici?

Balena
junior
junior

Re: transferuri

Postby Balena » Tue Nov 22, 2005 3:14 pm

musetica wrote:Cu cine ar trebui sa vb in Bucuresti ca sa te primeasca aici?

Te intereseaza o persoana anume sau vrei sa stii asa..., in genere?

musetica
newbie
newbie

transferuri

Postby musetica » Tue Nov 22, 2005 3:46 pm

Eu nu o sa pot sa iau in Bucuresti ca nu am media asa de mare, dar nu stiu cum sa procedez. Sunt din bucuresti si o sa vreau sa ma intorc cit de curind dar nu stiu cum ar trebui sa procedez, ca sa ma primeasca cineva aici in bucuresti.

cnicu
senior
senior

Postby cnicu » Tue Nov 22, 2005 4:26 pm

Asteptati clarificarea rezultatelor. Cind se va face alegerea specialitatilor si centrelor cei de la DSP vor spune care este metodologia transferurilor si detasarilor.

proanti

Postby proanti » Tue Nov 22, 2005 6:02 pm

Ca sa te poti transfera, detasa da iti trebuie acordul doar al DSP-ului, dar DSP-ul nu iti da acordul daca nu ai o cerere semnata de profu la care ai fost repartizat. Asa ca prima cerere pe care trebuie sa o faci e catre profu de la care vrei sa pleci, ulterior cu asta mergi la DSP-ul de care apartii in urma alegerii pe care ai facut-o la teleconferinta, apoi in Bucuresti trebuie sa vorbesti cu profu la care vrei sa mergi ca sa te primeasca la el, iar dupa ce ai cererea semnata si de el mergi la DSP si faci o alta cerere catre ei ca vrei sa te detasezi o perioada( maxim un an). In final cu cele 4 cereri, una de la profu de la care pleci , una de la cel la care vii si cate una de la fiecare DSP, plus o cerere catre Centrul National de Perfectionare, trimiti actele la cei de la CNP..., iar de aici ei informeaza cele doua DSP-uri. Perioada de detasare de regula o stabileste proful de la care vrei sa pleci, sunt unii care accepta de la inceput un an, dar sunt si unii care accepta numai 6 luni, dupa care iti prelungesc.

musetica
newbie
newbie

transferuri

Postby musetica » Tue Nov 22, 2005 9:07 pm

Si dupa ce trece acel an ce se intimpla mai departe? Ceri prelungire?

virgil
newbie
newbie

Postby virgil » Tue Nov 22, 2005 10:32 pm

Oricum mai e un aspect care nu cred ca e bine reglementat. Acesta e in opinia mea spitalul la care vii (in speta, clinica care te accepta). Adica daca de ex sunt 20 locuri in specialitatea x in Bucuresti si tu poti lua doar pe locul 20 acea specialitate in Bucuresti (ceea ce iti pute teribil); te agiti un pic si faci 1-2 excursii in alt centru in care iti alegi specialitatea x si hocus-pocus, prin detasare/transfer devi coleg cu cel care poate a luat specialitatea x de pe pozitia 1 a specialitatii in Bucuresti. Pai e frumos?! bootyshake.gif 5squeeze.gif

newfrix
senior
senior

Postby newfrix » Tue Nov 22, 2005 10:42 pm

:x :x :x :x

C.M
senior
senior

Postby C.M » Wed Nov 23, 2005 12:36 am

Dragul meu Virgil....gandesti intr-un mod cel putin ciudat...adica daca imi iau specialitatea dorita dar intr-un alt oras decat acasa,ar trebui sa traiesc la dracu' in praznic cu 3,7 milioane/luna (din care eventual sa-mi platesc si chiria) doar ca sa nu-l lezez pe-ala care a luat primul in specialitatea x in orasul meu.
Pt mine repartitiile vor reprezenta o alegere a specialitatii si nu a orasului ... ca doar am dat tampenia asta de exam.ca sa-mi aleg o specialitate si nu un oras.....
Si inca ceva....nu toata lumea vrea sa faca rezi in bucuresti...mai exista si alte centre in tara asta.....
asa ca stai linistit....
Acolo unde ignoranta e fericire,e o nebunie sa fii destept!

yva
senior
senior

Postby yva » Wed Nov 23, 2005 12:52 am

unii inca mai au aceasta mentalitate ca alegi orasul,nu specialitatea... :shock: mi se pare cel putin bizar ca unii dintre noi gandesc asa...cine trebuie blamat pentru faptul ca nu se scot locurile de care este nevoie in fiecare oras pentru absolventii din fiecare an care au domiciliul in orasul respectiv...daca eu stau in bucuresti si mi-am luat specialitatea dorita la brasov pentru ca doar acolo mai erau locuri disponibile ar trebui sa am retineri in a cere transferul ca sa nu lezez orgoliul celor care au obtinut locul 1,2,3...in bucuresti... :shock: well...n-o sa am nici o retinere,te asigur!
Yeah...right!

virgil
newbie
newbie

Postby virgil » Wed Nov 23, 2005 9:08 am

Dragul meu C.M....esti un pic naiv, introduc de seama...Stiu oameni care au ales specialitate in alte orase (e drept ca au ales pt ca acea specialitate nu mai era in Bucuresti) si au petrecut cateva ore, zile in acele orase si nu luni. In plus dupa cum zici si tu
Pt mine
e o chestie f subiectiva.

Nu am zis ca asa voi face, nu am facut-o nici prima oara cand am ales specialitatea in anul de trista amintire 2003 si nu o voi face nici acum. Incerc doar sa atrag atentia "ca se poate" si e, dupa parerea mea umila, o "flexibilitate" nedorita.
Si daca tot spui ca iti vei alege specialitatea si nu orasul poate realizezi in climatul neomogen din spitalele noastre cat de important poate fi sa alegi clinica potrivita (vb din experienta, by the way, si alti pot subscrie ca asa e, sunt convins)

musetica
newbie
newbie

transferuri

Postby musetica » Wed Nov 23, 2005 9:15 am

Si cum de au reusit acele persoane sa stea doar citeva ore, zile in orasul "nedorit" ?

danhia
elite
elite

Postby danhia » Wed Nov 23, 2005 9:18 am

pai oricum nu ramai in clinica aia toata viata ta de rezident..ci faci stagii in diferite spitale...si apoi nu inteleg treaba asta cu " primul sau al doilea care a luat specialitatea aia...te intreaba cumva cineva cu cat ai luat rezidentiatul cand ajungi in spital..ca in cazul asta eu zic sa te intrebe scorul pondera..pentru mai multa precizie...

virgil
newbie
newbie

Postby virgil » Wed Nov 23, 2005 9:25 am

danhia, oricum grosul anilor de rezidentiat il faci in clinica indrumatoare si in acea clinica te formezi. Chestia cu "primul sau al doilea" se refera la faptul ca de multe ori doar aceia isi pot alege o clinica cotata f bine.
Chestia cu...
te intreaba cumva cineva cu cat ai luat rezidentiatul cand ajungi in spital..ca in cazul asta eu zic sa te intrebe scorul pondera..pentru mai multa precizie...
...nu vad sa fi sustinut asa ceva asa ca nu am ce raspuns sa-ti dau.

Si cum de au reusit acele persoane sa stea doar citeva ore, zile in orasul "nedorit" ?
Mda. Unii, impotriva a ce ai putea crede, chiar se descurca.

hapciu
senior
senior

Postby hapciu » Wed Nov 23, 2005 11:12 am

deci care e ordinea in care sa luam orasele dupa Buc?
Daca prostia ar durea am avea toti un loc de munca

virgil
newbie
newbie

Postby virgil » Wed Nov 23, 2005 12:28 pm

deci care e ordinea in care sa luam orasele dupa Buc?

Depinde ce vrei. Daca vrei sa schimbi centrul(orasul) vezi ce au scris colegii mai sus. Daca vrei o clinica unde sa faci treaba intreaba specific pe o anume specialitate; se vor gasi oameni care sa-ti raspunda. Sunt convins ca sunt multe clinici in Cluj&co care bat la popoul gol Bucurestiul.

Parerea mea e ca poti avea surprize mari daca nu stii exact ce faci/vrei.

hapciu
senior
senior

Postby hapciu » Wed Nov 23, 2005 12:42 pm

eu o sa iau gineco
deci de unde mi-ar fi mai usor sa ma mut?
in buc ce spitale ar fi in top?

baby
junior
junior

transfer

Postby baby » Wed Nov 23, 2005 1:37 pm

Nu luati Tg. Mures,daca vreti sa va transferati.A fost un cosmar.Cred ca m-au lasat sa plec pt. ca eram din Bucuresti si specialitatea era stomatologica.

hapciu
senior
senior

Postby hapciu » Wed Nov 23, 2005 5:20 pm

merci, nu mai trebuie sa ma mut! 8)

bulina
senior
senior

Postby bulina » Sat Nov 26, 2005 11:16 am

transferul trebuie facut inca de la inceput sau te poti transfera oricind in timpul rezidentiatului???
"cind stai pe marginea prapastiei totul e sa nu stranuti"

Tutza
elder
elder

Postby Tutza » Sat Nov 26, 2005 3:53 pm

bulina wrote:transferul trebuie facut inca de la inceput sau te poti transfera oricind in timpul rezidentiatului???

buna intrebare :?
Formula fericirii e sa fii multumit cu ce ai si sa-ti doresti sa fii in continuare mai bun.

Madi
elder
elder

Postby Madi » Sat Nov 26, 2005 6:39 pm

Cam cum e cu transferul de la Timisoara? A incercat cineva senzatia? Sau Craiova!?
Despre Cluj am auzit numai de bine, despre Iasi... dimportriva. :evil:
Dagli amici mi guardi Dio, dai nemici mi guardo io!

ralucas
newbie
newbie

Postby ralucas » Sat Nov 26, 2005 10:19 pm

Oameni buni, ajutati-ma si pe mine....Eu vreau chirurgie generala Bucuresti. Ce spitale sunt "in top?

grasshopper
elder
elder

Postby grasshopper » Sat Nov 26, 2005 11:38 pm

aradul te lasa ushor sa pleci???

sa inteleg ca cel mai mult depinde de orgoliul profului la care ai fost repartitzat?

hermanel
newbie
newbie

transfer

Postby hermanel » Sun Nov 27, 2005 12:26 pm

De ce a fost un cosmar pentru tine.Eu tocmai am ales chir gen targu mures ,si nu vreau sa raman avand domiciliul stabil in Bucuresti si fiind si casatorit?

Darla
senior
senior

Postby Darla » Sun Nov 27, 2005 12:27 pm

exista posibilitatea sa te transferi in orasul tau daca acesta n-a avut initial locuri scoase la concurs?pliiizzz raspuns, ca-i putin timp pana la 14.30....multu!

hermanel
newbie
newbie

Re: transfer

Postby hermanel » Sun Nov 27, 2005 12:43 pm

baby wrote:Nu luati Tg. Mures,daca vreti sa va transferati.A fost un cosmar.Cred ca m-au lasat sa plec pt. ca eram din Bucuresti si specialitatea era stomatologica.

tu intai ai fost la profu la care ai fost repartizat si apoi la dsp?

grasshopper
elder
elder

Postby grasshopper » Sun Nov 27, 2005 1:28 pm

Darla wrote:exista posibilitatea sa te transferi in orasul tau daca acesta n-a avut initial locuri scoase la concurs?pliiizzz raspuns, ca-i putin timp pana la 14.30....multu!

poate daca ai pile mai mari ca tine....altfel...ma indoiesc

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Nov 27, 2005 1:31 pm

:lol: :lol:
daca ai deja pot de sectie care te asteapta, probabil ca asta e un chilipir
:lol:

Darla
senior
senior

Postby Darla » Sun Nov 27, 2005 2:00 pm

trident wrote::lol: :lol:
daca ai deja pot de sectie care te asteapta, probabil ca asta e un chilipir
:lol:

deci....nu... :(

Mimina
newbie
newbie

Postby Mimina » Mon Nov 28, 2005 2:45 am

Imi poate spune si mie cineva din experienta anilor trecuti: epidemio bucuresti da transferuri usor? Vai si-amar ce-am prins si eu

nikkolle
junior
junior

Postby nikkolle » Mon Nov 28, 2005 9:24 am

Am si eu o rugaminte la cei mai cu experienta....Eu am luat radio in buc si as vrea sa ma transfer in cta.Cand tb sa obtin transferul?Sapt asta?Si tb sa ajung la buc?Sunt total in ceata...Poate ma lamuriti voi.Multumesc.

Return to “Rezidentiat 2006”