rezidentiat 2006?

...nimeni n-a spus ca va fi usor
zapino
senior
senior

Postby zapino » Tue Oct 24, 2006 1:12 pm

la gusa voi reusiti sa retineti toate porcariile alea de procente si valori normale?cum au fost anu trecut intrebarile din gusa si sifilis?

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Tue Oct 24, 2006 1:23 pm

magdutz wrote:ciushka, si eu simt ca merge tot mai greu..si in plus am inceput (cred?) sa am si ceva emotii, chiar daca nu le constientizez..cred ca e a treia noapte la rand in care visez ca dau examenul..

Tot e bine. Eu visam ca e ziua examenului si ma duc acolo ma imbulzesc la intrarea in sala si in tot acest timp ma gandeam ca orium nu stiu nimic si ce caut eu acolo. Si chiar nu stiam nimic si ma uitam la text crucis si tot asa. Acuma mi-a trecut.
Sunt prea obosita sa mai visez ceva. Nici bun nici rau :roll:
"Numai in dictionar reusita vine inaintea sarguintei"

g24hit
junior
junior

Postby g24hit » Tue Oct 24, 2006 1:24 pm

anul trecut nu au fost intrebari cu procente,la gusa ceva legat de dif intre forma neurologica si cea mixedematoasa ,parca...

liana_ro2004
senior
senior

Postby liana_ro2004 » Tue Oct 24, 2006 1:35 pm

La mine a fost a doua noapte cd am visat ca nu iau rezi, nu vreti sa stiti ce senzatie naspa era. dar sper totusi sa nu fie asa

ciushka
elder
elder

vise

Postby ciushka » Tue Oct 24, 2006 2:11 pm

care mai puteti sa dormiti sa imi ziceti si mie cum faceti.paradoxal singura chestie care ma mai ajuta sa dorm e cafeaua calda.dar dorm cateva ore chinuite si ma trezesc.si umblu ca un drogat ciocnindu-ma de tot in jur.sunt o varza umana.deja incepe sa nu ma mai intereseze
de obicei de murit se moare doar odata... eu mor in fiecare zi cand ma trezesc si renasc la fiecare adormire( ego dixit)

medcelena
junior
junior

Postby medcelena » Tue Oct 24, 2006 2:29 pm

Dadadada exact!!! Cafeaua calda !!!! Subscriu .... Banuiesc ca s-a terminat saracu AMPc

Hestia
senior
senior

Postby Hestia » Tue Oct 24, 2006 2:31 pm

totusi cum ai reusit sa ajungi in halul asta? :shock: (daca e adevarat ce zici)
eu nu sunt stresata, dorm bine......in fond e doar un examen, nu-i asa? Nu se moare din asta....
Oricum mai e o luna, asa ca nu iti mai irosi energia, ai nevoie de mai mult autocontrol

magdutz
elder
elder

Re: vise

Postby magdutz » Tue Oct 24, 2006 2:32 pm

ciushka wrote:care mai puteti sa dormiti sa imi ziceti si mie cum faceti.paradoxal singura chestie care ma mai ajuta sa dorm e cafeaua calda.dar dorm cateva ore chinuite si ma trezesc.si umblu ca un drogat ciocnindu-ma de tot in jur.sunt o varza umana.deja incepe sa nu ma mai intereseze

la asta adauga o burta de 6 luni, o durere cvasipermanenta de spate, 1-2 treziri pentru mers la buda peste noapte, dans la tine in burta cand esti mai concentrat si stari emotionale alternand de la euforie la reprize de plans ca " ce naspa o sa ma simt daca nu iau reziul"....desigur, renuntat total la tigari si cafea super-diluata...

si nu zic asta sa ma plang, ca eu am ales sa-mi ordonez viata asa, dar ca sa-ti dai seama ca nu esti, in nici un caz, cel mai oropsit de aici :lol:
hai, inapoi la treaba!

ciushka
elder
elder

oropsit???

Postby ciushka » Tue Oct 24, 2006 2:35 pm

oropsiti suntem toti ca s-a intamplat sa ne placa o chestie pe care restul lumiii nu da doi bani.si stie de ce.azi esti fraier daca te sacrifici pt altii.ca ala de zice ca face medicina pt bani eu zic ca e un mare dobitoc.
si apropo nu a murit nimeni ,e doar un examen .dar e un examen care daca nu il iei mai pierzi un an din viatza.cel putin dpdv al meu
de obicei de murit se moare doar odata... eu mor in fiecare zi cand ma trezesc si renasc la fiecare adormire( ego dixit)

tana
elder
elder

Postby tana » Tue Oct 24, 2006 3:57 pm

magdutz, te loveste cu piciorusele in ficat? asa mi-a zis cineva ca a patit. si tu cand ai banuit prima oara de tot ca esti gravida? ca o prietena de-a mea zice ca e gravida de o saptamana dar stie ea ca e :P
I'm not anti-social. I'm just not user friendly

dragamaia
senior
senior

Postby dragamaia » Tue Oct 24, 2006 5:00 pm

ehh, uite pt dormit, macar asa un pic...desi nu cred in plante de plafar, psihiatra care ne-a eliberat fisa medicala (de la suub) ne-a recomandat sa luam melatonina...pura :shock: ... la inceput am facut eu misto, dar decat sa epuizez tot diazepamul, pe care cu greu il mai detin, am recurs si la asta. Asa ca mi-am luat de la plafar melatonina, care pare ca regleaza somnul fiziologic. cert e ca adorm mai usor, dorm si ma trezesc ok, cd vreau eu. ca sa recunosc, la mine nu prea merge invatatul noaptea, orice as face, asa ca am nevoie de somn, ca dimineata devreme sa ma mobilizez. incercati si voi, poate mai domim si noi pana pe 19
Nu e suficient sa reusesti-altii trebuie sa esueze.
pasionat de arta?
pasionat de altceva?

magdutz
elder
elder

Postby magdutz » Tue Oct 24, 2006 5:06 pm

tana, suntem total offtopic, asa ca f scurt: nu da inca la ficat ca nu ajunge pana acolo si e cu piciorusele in stanga (deocamdata). am banuit ca sunt gravi din prima zi in care m-am trezit si nu am putut sa-mi aprind o tigara inainte sa ma apuc de invatat, ca-mi era greata doar daca vedeam pachetul..asta inainte de orice intarziere, ca "lucram" la un bebe si faceam oricum teste de sarcina, nu aveam rabdare sa intru in "prelungiri" :oops:

dragamaia, si eu tocmai m-am treit supa un somnic de pranz taaare bun..nu am mai dormit de pranz de luni bune :lol:

smartgirl
newbie
newbie

Postby smartgirl » Tue Oct 24, 2006 7:30 pm

Ia cititi aici http://www.postamedicala.ro/stiri-medic ... denti.html ,ce credeti se tine de cuvant Nicolaescu?

danhia
elite
elite

Postby danhia » Tue Oct 24, 2006 7:34 pm

exista un sindicat al medicilor?
Red Apple

grasshopper
elder
elder

Postby grasshopper » Tue Oct 24, 2006 7:37 pm

da, si ii zice colegiul medicilor

danhia
elite
elite

Postby danhia » Tue Oct 24, 2006 7:43 pm

confunzi borcanele cred. CMR nu este sindicat. La noi inca nu exista un sindicat la mediclor propriu zis. e diferenta de statut.
Red Apple

grasshopper
elder
elder

Postby grasshopper » Tue Oct 24, 2006 7:56 pm

da,da stiu....dar cred ca medici nu au dreptul sa isi faca sindicat...

doar colegiul medicilor ne "apara interesele" si ne reprezinta

danhia
elite
elite

Postby danhia » Tue Oct 24, 2006 8:01 pm

si de ce crezi tu ca medicii nu isi pot face sindicat/? intra cumva in conflict cu ideea de medic medieval care presteaza pro bono?
Red Apple

Lady-bug
senior
senior

Postby Lady-bug » Tue Oct 24, 2006 8:03 pm

Pai si de ce n-avem drept sa facem sindicat? La cat de bine ne apara colegiul medicilor interesele (sau mai bine zis isi apara interesele) cred ca ar fi timpul sa se infiintzeze unul. Numai ca daca se intampla minunea asta( si daca e legala) liderii de sindicat vor fi aceeasi care ne apara atat de minunat drepturile si acum. Aceeasi Marie cu alta palarie :?
"Numai in dictionar reusita vine inaintea sarguintei"

grasshopper
elder
elder

Postby grasshopper » Tue Oct 24, 2006 8:05 pm

crezi ca daca medicii ar putea forma sindicat nu s-ar fi facut unul deja????

danhia
elite
elite

Postby danhia » Tue Oct 24, 2006 8:08 pm

hahaaahaa....
chiar asa, dom'le d-aia nu sh-au facut. ca nu le da voie statul!

cu risculd e a distruge un vis asa frumos, si unbasm as fericit sindicatulmedicilor nu exista din cauza hipertrofiei de ego de care sufera aceasta bransa.
Red Apple

grasshopper
elder
elder

Postby grasshopper » Tue Oct 24, 2006 8:14 pm

dupa parerea statului colegiul medicilor e inlocuitorul sindicatul

danhia
elite
elite

Postby danhia » Tue Oct 24, 2006 8:17 pm

stai sa-mi pun adobele sa vad si eu ca scrie.
Red Apple

ciushka
elder
elder

Postby ciushka » Wed Oct 25, 2006 10:09 am

parca tin minte ca a existat la un moment dat o organizatie a rezidentilor sau a tinerilor medici
stie careva ceva mai clar?

ralucutza
senior
senior

Postby ralucutza » Wed Oct 25, 2006 12:51 pm

stie cineva pana cand avem asigurare medicala de la terminarea facultatii??pana in ianuarie cand o sa fim salariati trebuie sa platim asigurare medicala?

ciushka
elder
elder

Postby ciushka » Wed Oct 25, 2006 12:52 pm

cika e valabila 3 luni de la incetarea activitatii

ralucutza
senior
senior

Postby ralucutza » Wed Oct 25, 2006 5:33 pm

si incetarea activitatii se considera licenta(sept) sau incheierea anului universitar (iunie-iulie)

ciushka
elder
elder

Postby ciushka » Wed Oct 25, 2006 6:45 pm

din cate stiu eu anu universitar se incheie cam cand incepe celalalt.adica pe la inceputul lui octombrie

sandman
senior
senior

Postby sandman » Wed Oct 25, 2006 11:59 pm

Deci nu va rupeti picioare, maini, stati in casa 3 luni vegetati ca spitalizarea de-acum incolo costa bani. :twisted:
Legea asigurarilor de sanatate zice asa:
Art. 6. Urmatoarele categorii de persoane beneficiaza de asigurarea de sanatate, fara plata contributiei:

a) copiii si tinerii pana la varsta de 26 de ani, daca sunt elevi, studenti sau ucenici si daca nu realizeaza venituri din munca;
b) persoanele cu handicap care nu realizeaza venituri din munca sau se afla in grija familiei;
c) sotul, sotia, parintii si bunicii, fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate;

Art. 9. Are calitatea de asigurat, fara plata contributiei pentru asigurarile sociale de sanatate, persoana aflata in una dintre urmatoarele situatii, pe durata acesteia:

a) satisface serviciul militar in termen;
b) se afla in concediu medical, in concediu pentru sarcina si lauzie sau in concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 6 ani;
c) executa o pedeapsa privativa de libertate sau arest preventiv;
d) face parte dintr -o familie care beneficiaza de ajutor social, potrivit Legii nr. 67/1995 privind ajutorul social.

simply lost
junior
junior

Postby simply lost » Thu Oct 26, 2006 10:49 am

cind se afiseaza listele cu toti inscrisii? stie cineva ceva?

:(
If all my powers and possesions were to be taken from me with one exception, i would choose the power of speach, for by it I could recover all else

grasshopper
elder
elder

Postby grasshopper » Thu Oct 26, 2006 12:26 pm

sandman wrote: a) copiii si tinerii pana la varsta de 26 de ani, daca sunt elevi, studenti sau ucenici si daca nu realizeaza venituri din munca;

deci trebuia sa fim SI studenzi SI <26 SI fara venit....cred ca eram doar sub 26 si fara venit intre rezi si prima zi de lucru....

Tutza
elder
elder

Postby Tutza » Mon Oct 30, 2006 12:23 pm

nu stiu ce ziceti voi, dar mie mi s-a acrit de invatat ca de mere padurete. si cand ma gandesc cati neuroni ne omoram pentru 4 milioane salar imi vine sa le dau foc celor din ministerul sanatatii. nu inseamna ca nu am gandit asta de multa vreme ci doar ca a ajuns cutitul la os si imi vine sa ii strang de gat pe toti cu mana mea. :x :x :x :x

P S aceastaa a fost o criza de disperare. over.
Formula fericirii e sa fii multumit cu ce ai si sa-ti doresti sa fii in continuare mai bun.

claudia23
junior
junior

Postby claudia23 » Mon Oct 30, 2006 3:16 pm

simply lost wrote:cind se afiseaza listele cu toti inscrisii? stie cineva ceva?

:(

miercuri 1 noiembrie

grasshopper
elder
elder

Postby grasshopper » Mon Oct 30, 2006 4:04 pm

Tutza wrote:nu stiu ce ziceti voi, dar mie mi s-a acrit de invatat ca de mere padurete. si cand ma gandesc cati neuroni ne omoram pentru 4 milioane salar imi vine sa le dau foc celor din ministerul sanatatii. nu inseamna ca nu am gandit asta de multa vreme ci doar ca a ajuns cutitul la os si imi vine sa ii strang de gat pe toti cu mana mea. :x :x :x :x

P S aceastaa a fost o criza de disperare. over.

o sa fie bine!!!

cookyy
senior
senior

Postby cookyy » Mon Oct 30, 2006 5:59 pm

tutza nu-ti face probleme ,eu sunt sigura ca vei lua ce-ti doresti, 5bowtie.gif capul sus ca mai e putin... brave.gif
yeah...right...whatever....

Tutza
elder
elder

Postby Tutza » Mon Oct 30, 2006 6:30 pm

multumesc mult dragilor :P
cat am putut sa ma distrez pe seama emoticonului cu fata vopsita pe jumate in albastru (abia acum mi-am dat seama ca e braveheart) :lol:
Formula fericirii e sa fii multumit cu ce ai si sa-ti doresti sa fii in continuare mai bun.

magdutz
elder
elder

Postby magdutz » Mon Oct 30, 2006 6:51 pm

aveti idee, din cei care au luat anul trecut MF sau ceva pe medicale dar mai la urma, sunt multi care dau si anul asta? dintre fostii vostri colegi si prieteni..

ciushka
elder
elder

Postby ciushka » Mon Oct 30, 2006 7:04 pm

sunt destui .inclusiv je :help: .dar sunt si ceva ceva care nu dau

cookyy
senior
senior

Postby cookyy » Mon Oct 30, 2006 7:04 pm

eu nu cunosc foarte multi -adica vreo 8- care au luat mf si toti dau iar....si pe mine ma rodea intrebarea...
yeah...right...whatever....

ciushka
elder
elder

Postby ciushka » Mon Oct 30, 2006 7:07 pm

din 11 cati suntem la mine in oras vreo 3-4 nu mai dau

Return to “Rezidentiat 2006”