rezidentiat 2006?
- primoladulce
- senior

- cristianlica
- senior

- crisa_s
- senior

ai mare dreptate cu timpul care zboara prea repede si te trezesti la final ca ai mai vrea macar o luna in plus
sa incercati sa invatati toate subiectele la fel, chiar daca unele vi se par mai grele, si inca un sfat pentru examen, sa nu schimbati grila de raspunsuri, chiar daca ati observat ca ati gresit o grila o lasati asa, sau daca schimbati uitati-va bine la ceas, ca eu am pierdut mult din cauza asta

- danhia
- elite

si eu o sa dau inca odata la anul cred ca dc invat 4 luni o sa fie mai mutl decat suficient din care doua zi de zi...numa ca eu cred spre deosebire de tutza ca esential este sa intelegi de ce se intampla lucrurile cum zic aia in carte...si bineineteles un pic mai multa atentie la enumerari...eu din pacate am simtit ca am avut lacune destule din facultate(din vina mea ofcourse) si ca a trebuit sa pierd mult timp cu lucruri pe care ar fi fost normal sa le stiu....cred ca e o greseala sa insisti pe doze si alte cifre care nu sunt esentiale pt ca nu se dau..si nici nu cred ca se vor da de acum incolo...insa sunt aproape sigura ca se va schimba bibliografia..a.sa ca mai astept...
-
pasarilatilungila
- elder

- danhia
- elite

cred ca sunt in continuare grilele de anul trecut pe undeva pe forum..eu le-am si rezolvat si din cate imi aduc aminte era doar o doza la vit D si la omeprazol .Ah si la TBC la HIN...in rest cam atat...si cateva cifre de genul cate luni dai tratament cu fier..etc...adica nu de ex doze la antiartmice..asta a fost acum 2 ani ..anul asta din cate imia duc aminte a fost o singura care cuprindea un procent...in rest..nimic..deci eu zic ca nu merita sa iti bait capul...iar unele cifre oricum iti mair aman in cap..ca sar in ochi...
- bella
- newbie

Cred ca cititi ce scriem noi, cei care am trecut prin experienta rezidentiatului, sper sa va foloseasca sfaturile noastre, chiar daca in final fiecare va adopta propriul stil de a studia materia. Si inca ceva....nu evitati cele 6 subiecte noi (5 pe chir), pt ca pe medicale au fost vreo 19 intrebari de acolo (daca am numarat bine). Stiu ca o sa ziceti ca genomu' si celula stem sunt...groaznice, dar puneti mana si invatati-le !!! Sa aveti putere si sa nu...cedati !!!!!! 
Anger is a thief who steals away nice moments.
Humor, you can't exist without it. You have to be able to laugh at yourself. Otherwise, you suffer.
Humor, you can't exist without it. You have to be able to laugh at yourself. Otherwise, you suffer.
- Tutza
- elder

cristianlica wrote:tutza tu dai pe kir?din ce inveti?
nu. dau pe medicale. am de gand sa invat materia din bibliografia de anul asta. v-as sfatui sa faceti la fel indiferent unde dati. daca ramane la fel, veti avea un mare avantaj fata de ceilalti. daca se schimba, toata lumea e la fel, cu diferenta ca voi veti mai constienti de cat de greu se invata pe termen lung si veti avea un program de lucru organizat.
nu asteptati sa se faca pimavara, sa dea coltu ierbii, sa zboare fluturasii si sa publice astia bibliografia
Un lucru foarte important: terminati cat mai repede lucrarile de diploma.(eu am terminat-o in august
danhia, eu nu am zis sa invatam papagaliceste, bineinteles ca trebuie cautata logica textului.
eu am invatat doar 34 de subiecte dar si cu ajutorul logicii am luat 782 de puncte.( bineinteles Dumnezeu m-a ajutat mult...). conteaza si ce ai invatat in facultate, dar in definitiv ei nu pot face grile decat din textul din bibliografie( o sa gasiti destule fraze cel putin ciudate dpdv al logicii).
nu am spus chestiile astea ca sa ma laud ci ca sa trezesc speranta in voi. inainte de examen eram disperata. trebuie sa mergeti inainte indiferent ce.
Spor la invatat
Formula fericirii e sa fii multumit cu ce ai si sa-ti doresti sa fii in continuare mai bun.
- deep_shadow
- junior

- Tutza
- elder

un moment supernaspa o sa ma mobilizeze pe mine anul asta: felul in care imi batea inima sa-mi sparga pieptul cand auzeam cum se luau locurile de cardiologie pe tara si mai ales ca multi colegi de serie au reusit sa ia asta. dar, ma repet, timpul nu se poate da inapoi. 
Formula fericirii e sa fii multumit cu ce ai si sa-ti doresti sa fii in continuare mai bun.
- crisa_s
- senior

eu o sa ma mobilizez numai gandindu-ma ca am avut cateva subiecte (cele nou introduse) pe care nu le-am fixat cum trebuie, si au fost destule din astea si de data asta nu o sa mai trec superficial, o sa mor cu ele de gat si plus de asta daca nu iau rezi este ca si cum as fi facut de pomana atatia ani 
- terim_terim
- senior

- crisa_s
- senior

Va inselati cu cafeaua asta tot obositi ramaneti doar ca nu va mai e somn.
ai mare dreptate cu chestia, cand va e somn trebuie sa dormiti, daca va chinuti ca vai nu am terminat capitolul asta, va fi cu atat mai dificil cu cat nu va puteti concentra, pauzele sunt la fel de importante ca si orele de invatat
- coldgirl
- newbie

Hai sa incerc sa va sperii ....imaginati-va cum e sa luati printre ultimii si sa nu aveti ce alege decat igienaaaa si alte alea, asta in cazul in care luati. Asta se va intampla daca nu va apucati de invatat din timp si pierdeti timpul cu intrebari de genu si daca schimba astia biblografia. Io am patit-o anul asta si nu am de gand sa repet experienta. Tutza a luat bine pot spune. Asa ca puneti mana pe harri 14 si pe angelescu pana una alta si lasati intrebarile. A...si licenta, lucrare de diploma....nu au nici o valoare....nu pierdeti timp cu ele, e o mare greseala.
Io ma apuc prin ianuarie de studiu intens. Si e foarte importanta toceala chiar daca nu va place lucrul asta. Nu zic aici ca logica strica numai ca nu trebuie ignorata nici o informatie din blestemata aia de carte chiar daca nu are sens sau utilitate practica. Asta e, aveti un an la dispozitie sa va transformati in tocilari, daca vreti sa luati examenu cu punctaj mare.
Io ma apuc prin ianuarie de studiu intens. Si e foarte importanta toceala chiar daca nu va place lucrul asta. Nu zic aici ca logica strica numai ca nu trebuie ignorata nici o informatie din blestemata aia de carte chiar daca nu are sens sau utilitate practica. Asta e, aveti un an la dispozitie sa va transformati in tocilari, daca vreti sa luati examenu cu punctaj mare.
- chris0500
- senior

nu stiu ce parere au altii, dar mie la rezi de anu asta mi s-a parut ca trebuia sa si gandesti, nu doar sa identifici fraza din harri. anul asta nu au mai fost luate fraze cuvant cu cuvant din carte si puse in grila asa cum se intampla pana acum. chiar mi s-a parut ca s-a pus accentul pe gandirea fiecaruia dintre noi. parerea mea 
- ildottore
- senior

Eu zic un lucru. Ceea ce este oficial este oficial. Deci, pana la proba contrarie...bagam harr si angelescu pana ne ies pe ochi. Daca se schimba tematica...asta este, mana pe carti, ca nu se schimba numai pentru unul, se schimba pentru toata lumea! Si concurenta este foarte mare!
BAFTA SI BAFTOI!
BAFTA SI BAFTOI!
I don't need your attitude... I've got my own..
- Ioana78
- junior

- ildottore
- senior

Redrose wrote:cum as putea sa fac rost de intrebarile care s-au dat pe chirurgie anul acesta,sunt postate pe aici?
cred ca le gasesti pe siteul oficial al rezidentiatului
am pus la rezidentiat 2005 un poll cu daca sunteti sau nu de acord cu desfiintarea ex de rezidentiat...
acolo am mai mentionat urmatoarele
ildottore wrote:eu sunt student in timisoara... si azi am participat la intalnirea consiliului porfesoral din decembrie si am auzit unele chestii sa le zicem oficiale...
1. despre rezidentiatul de la anu: internele raman la fel(ma refer la tematica), in schimb pe chirurgicale ni s-a spus ca se scoate bibliografia romaneasca si se baga cea straina. adica schwartzu. va recomand sa cititi angelescu, dar sa mai cititi si schwartz ca nu se stie cu astia. ministerul a zis ca nu se stie daca pana in mai anul viitor au timp sa traduca schwartzul, dar oricum tot ce se traduce se introduce in tematica.
2. despre rezidentiatul de peste doi ani: ministerul cica are in proiect nu sa il desfiinteze ci sa unifice specialitatile, in sensul ca absolventii vor sustine examenul de rezidentiat indiferent de calea aleasa, fie ea chirurgicala, fie ea medicala, DIN ACEEASI TEMATICA si repartitia se va face functie de medie. asta ar implica posibilitatea de a alege o specialitate sa zicem medicala, iar urmatoarea optiune ar putea fi chirurgicala...
Astea cica sunt oficiale, dupa intalnirea cu ministrul. acu', om trai si om vedea. BAFTA!
I don't need your attitude... I've got my own..
- crisa_s
- senior

- ildottore
- senior

- crisa_s
- senior

si eu am acelasi gand
speram sa stie cineva ceva mai mult, oricum multumim pentru informatii, chiar daca nu sunt 100% oficiale tot este mai mult decat am primit nou anul asta, oricum pana la anul din pacate ei au timp sa faca sa se intample multe lucruri, nu de fiecare data pozitive, dar de asa e pe la noi pe aici prin Romania 
- bella
- newbie

Daca au tinut ei mortis anul asta sa introduca cele 4 subiecte noi, care ba au fost din editia a 14-a, ba a 15-a, pt ca in final sa le traduca din a 16-a, ma gandesc si eu ca o sa faca ei tot posibilul sa schimbe editia...my opinion 
Anger is a thief who steals away nice moments.
- sbv
ca unul care a trecut prin rezidentiat(din fericire cu bine) as vrea sa va dau cateva sugestii,sfaturi e prea mult spus-bine spunea cineva mai sus ca fiecare are maniera si stilul propriu de a invata,prin urmare nu exista o reteta care sa va asigure reusita.oricum materia trebuie stiuta foarte bine,grilele nu trebuie neglijate(chiar daca sunt din 2004).nu va stresati daca auziti colegi care au trecut de n ori prin materie-am avut colegi care au trecut de 5-6 ori prin materie si nu au luat-prin urmare este foarte relativa chestia.dezvoltati-va un stil propriu si mentineti-l constant.am sa inchei (putin patetic )punandu-va o intrebare-cat de mult va doriti sa luati rezi? 
- Tutza
- elder

din pacate si eu cred ca vor face tot posibilul sa faca o bibliografie cat mai "interesanta"
chiar cu pretul unei invalmaseli de nedescris (uitati-va anul asta ce varza au fost informatiile oficiale oferite bietilor nestiutori) macar pt ca sa se mandreasca si ei cu "amprenta" lasata in timpul guvernarii.
multumim pt avertizare il dottore.....dar sa speram ca informatiile si bibliografia finala sa apara mai devreme decat anul asta
.
eu am citit si acest capitol pt ca e logic sa stii o definitie a HTA si o clasificare macar. dar sa stii ca in grilele de pe net nu se regasesc aceste pagini.
multumim pt avertizare il dottore.....dar sa speram ca informatiile si bibliografia finala sa apara mai devreme decat anul asta
intrebare pt cei care au dat anul asta rez....la sub de HTA trebuie invatat si cap 35 ( Evaluarea pac hipertensiv ) sau doar cap ala mare cu Boala vasculara hipertensiva(parca asa se numeste)???
eu am citit si acest capitol pt ca e logic sa stii o definitie a HTA si o clasificare macar. dar sa stii ca in grilele de pe net nu se regasesc aceste pagini.
- zipper
- newbie

rezidentiat 2006
Schwartz ul e tradus de mult, este de cateva luni bune si n librarii, cred ca de prin august-septembrie.Ce anume sa mai traduca ministerul din el?Nu cred ca s a luat inca o decizie la nivelul ministerului in legatura cu schimbarea bibliografiei pe chirurgie, astia se misca greu si chiar nu cred ca au vreun interes sa ne anunte prea devreme.Sa speram ca vom afla in martie,cel tarziu, pt ca nu se poate invata in paralel din ambele carti, este prea mult.
- Werewolf
- newbie

Re: rezidentiat 2006
Sa speram ca vom afla in martie,cel tarziu, pt ca nu se poate invata in paralel din ambele carti, este prea mult.
...sa speram ca ne anunta...
...si-a aruncat cineva o privire asa de curiozitate prin schwartzul asta de care vorbeste toata lumea?Eu am facut-o si este destul de ciudat structurat.Am si eu o intrebare , cei care invata din schwartz o fac dupa tematica din angelescu? lol...pana ni se comunica condamnarea eu sunt de parere sa ne pocaim cu angelescu...
We look hard
We look through
We look hard to see for real
Such things I hear, they don’t make sense
I don’t see much evidence
I don’t feel. I don’t feel. I don’t feel!
We look through
We look hard to see for real
Such things I hear, they don’t make sense
I don’t see much evidence
I don’t feel. I don’t feel. I don’t feel!
- zipper
- newbie

rezidentiat 2006
as vrea si eu subiectele scanate din ancar, dc le are cineva.mai e pe undeva, prin librarii ancarul asta? 
- doctor jo
- junior

- Location: Bucuresti...dar tare mi-as dori sa fiu pe o plaja in hawaii drinking marguerita
zipper wrote:as vrea si eu subiectele scanate din ancar, dc le are cineva.mai e pe undeva, prin librarii ancarul asta?
exista dar e in jur d 400.000 si sunt practic 2 brosurele. l-am vazut la anticariat la univ cu 150.000 dar in ziua aia portofelul meu era gol k Adam si nu l-am luat. l-am gasit p net scanat cu 10 sau 150.000.daca il gaseste careva scanat sa-mi zica si mie k poate punem bani si-l luam impreuna.
Werewolf wrote:...si-a aruncat cineva o privire asa de curiozitate prin schwartzul asta de care vorbeste toata lumea?Eu am facut-o si este destul de ciudat structurat.Am si eu o intrebare , cei care invata din schwartz o fac dupa tematica din angelescu? lol...pana ni se comunica condamnarea eu sunt de parere sa ne pocaim cu angelescu...
am aruncat si io mai multe priviri in schwartz si este oarecum asemanator structurat cu angelescu....oarecum. io m-am apucat sa citesc temele comune si de colo so de colo k sa fiu acoperita, dar nu va speriati k n-am ajuns prea departe pt k abia acum am facut rost de schwartz. din ceea ce am auzit io este aproape sigur k va fi schwartzul si harrison 15 si trunchi comun.
dar io una am constatat o chestie foarte ciudata cu cartile astea americane......retin mai usor in engleza decat in romana,in romana este infiorator de stufos si cu multe greseli.
voi pe unde sunteti cu invatatul?
pana la o noua replica...spor si multa bafta la tot ce vreti voi inclusiv invatat
'Tis better to be silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt.
- cristianlica
- senior

- Tutza
- elder

cristian pune te rog subiectele pe http://www.rapidshare.de
asa multi pot lua de acolo fara sa te deranjeze
asa multi pot lua de acolo fara sa te deranjeze
- doctor jo
- junior

- Location: Bucuresti...dar tare mi-as dori sa fiu pe o plaja in hawaii drinking marguerita
cristianlica wrote:Am eu subiectele din Ancar scanate....dar nu stiu din ce motiv,nu reusesc sa le postez.....Asa ca...cine le doreste sa-si scrie mail-ul si i le pun pe mail....ok?
dr_iftimienastaseioana@yahoo.com
'Tis better to be silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt.
- cristianlica
- senior

-
cerbu
- elder

doctor jo wrote:am aruncat si io mai multe priviri in schwartz si este oarecum asemanator structurat cu angelescu....oarecum.
am un feeling ka de fapt angelesku e strukturat ca shvartzu shi nu invers. does beuran ring a bell?
retin mai usor in engleza decat in romana,in romana este infiorator de stufos si cu multe greseli.
asta pentru ca nu toti autorii sunt buni traducatori si/sau nu toti traducatorii pot fi autori, if you get my drift...
- doctor jo
- junior

ai pus intr-adevar punctul pe y....o beuraneala did cross my mind when i compared the 2 of them...
cat despre traducere....zau k mai bine se lipseau
cat despre traducere....zau k mai bine se lipseau