Organizatie rezi

...noi crestem odata cu tara...

Sunteti interesati sa va implicati intr-o organizatie care sa apere drepturile rezidentilor?

Da
65
69%
Nu
7
7%
Ce sunt alea "drepturi ale rezidentilor"?
13
14%
Eu sunt preparator - ma doare in posterior
2
2%
Eu vreau sa plec - ma doare tot acolo
3
3%
Lasa-ma in pace - eu vreau sa tocesc *******le din harry si angie - nu am timp de prostii
4
4%
 
Total votes: 94

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Postby victor » Sat Nov 26, 2005 12:44 pm

cred ca o sa va placa - si nu va suparati ca o pun tocmai aici - nicidecum pentru demotivare si intru mai mare mobilizare :) cumva la parerea asta am ajuns si eu de-a lungul timpului, dar cu alte justificari si alt discurs pe marginea motivatiilor celor care "nu participa la construirea Romaniei de maine" :lol:

Editorial - Un medic roman, grevistNicolae R. Daramus(283 vizualizari)
--------------------------------------------------------------------------------
Cea mai scurta anecdota despre scotieni suna cam asa: „Intr-o zi, un scotian generos...“ Echivalentul sau autohton ar putea fi: „Intr-o zi, un medic roman grevist...“

Daca, totusi, un scotian generos, de miru’ lumii, nu e chiar o imposibilitate statistica, un medic roman in greva tine de domeniul celei mai zburdalnice imaginatii SF. Am aflat acest lucru in urma cu multi ani, cand – sfanta naivitate! – imi incordasem muschii in postura de lider sindical regional al acestei „nobile si inaltatoare profesii“. Faptul mi se intamplase, „firesc“, dupa neastamparul meu din zilele unui decembrie ’89 (a caror marturie mi-a parvenit recent, in 2005, printr-o cunostinta cu relatii la SRI, sub forma unor filme – patru la numar – in care, cu un teleobiectiv profesional, fusesem fotografiat „portret“, „bust“ si „ansamblu“, in vreme ce de la o tribuna improvizata ma adresam inflacarat multimii dintr-o piata).

La scurt timp dupa „evenimente“, tot eu vorbeam colectivului de munca – adunat la o „sedinta-fulger“ – despre dezonorantul statut de ciubucari avut de medici, despre schimbarea acestuia. Solutiile erau simple: cateva luni, poate mai mult, medicii trebuiau sa respinga orice ciubuc. Vor strange din dinti inaintea tuturor ispitelor, de la banii strecurati cu maini tremuratoare in buzunarul halatului pana la pungile „de un leu“, burdusite cu cafea si cu roadele pamantului. Vor strange din dinti o vreme, dar va merita... Cu solidaritate, cu demnitate, la nevoie prin greve, corpul medical urma sa fie iarasi ce a fost, ba chiar „mai mult decat atat“. Colegii ma privisera muti, facand ochii mari, atitudine din care eu am dedus doar acordul lor sobru, de intelectuali sapientizati brusc, in atmosfera unor zile in care Romania isi scotea – asa credeam! – pubelele cu deseuri comuniste pe usa istoriei.

Prima greva a medicilor – in primavara lui ’91 – mi s-a parut, dincolo de necesarele coordonari organizatorice, un fenomen absolut spontan care, in mintea mea, dobandea imaginea metaforic-hiperbolica a unui urias stavilar ridicat in sfarsit, dupa ce indaratul sau se adunasera, zeci de ani, „apele“ umilintelor si frustrarilor la care fusesera supusi slujitorii lui Hipocrate.

Prevederile umanitare nu lipsisera: trebuiau asigurate toate urgentele medico-chirurgicale, in paralel cu refuzarea tuturor bolnavilor cronici si a consultatilor „din capriciu“. La nivel de tara, nemultumirea bolnavilor urma sa creasca asemenea unui tsunami de la o zi la alta si un cor al societatii civile (tulburate in mersul sau economic si social) avea sa se prabuseasca asupra guvernantilor, strigandu-le ca, daca sanatate „nu e, nimic nu e“. In toata aceasta perioada „de abstinenta“, darji, verticali, drapati in alb, medicii vor avea parte de bombanelile si sudalmele pacientilor – „Nu va mai ajunge, dom’le!“. Acestia insa nu vor avea ce face, intelegand ca timpurile s-au schimbat, avand in fata ochilor dovada vie a demnitatii noii Romanii: medicul.

In prima zi de greva, pe holurile policlinicii si ale spitalului nu s-au auzit insa nici bombaneli, nici sudalme, nici alte vociferari. Salile de asteptare degajau stiuta atmosfera a unor tabere de refugati: oameni rabdatori, asezati pe scaune, altii mai grabiti, buluciti pe usile cabinetului. Cei consultati ieseau impaturindu-si documentele, vorbeau in soapta si plecau, avand aerul ca-si rezolvasera problema. De cu dimineata incasasem cateva invective respingand, conform protocolului de greva, pe cativa si, intre consultatii, bantuiam holurile incredintat ca, ferit de ochii mei, dincolo de usile capitonate se desfasoara acelasi conflict intre profesionistul renascut si beneficiarul nesatisfacut. Totusi, linistea prea era suspecta. Am cerut unuia, cu scuzele necesare, hartiile cu care iesise. Tocmai i se prelungise un concediu medical si i se recomandasera vitamine pe o reteta. Am cerut altuia documentele: alt concediu prelungit, alte vitamine... Gata sa-mi sfadesc colegul, am intrat in cabinetul cu pricina, apoi in altele, luate la rand. Absolut senini, spargatorii de greva imi aratau, ca pe niste invingatori implacabili, argumentele abandonului: stiutele pungi „de un leu“, prabusite sub propria greutate, sprijinite de dulapuri, de picioarele birourilor. Se vedeau prin polietilena translucida borcane, oua, picioare de miel – era primavara... In buzunarele halatelor n-am bagat mana. Medicii erau iarasi doar ce au fost. Retineti asadar cel mai scurt banc autohton: „Un medic roman grevist...“ •
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=2 ... ca9e7655bb

User avatar
Darla
senior
senior
Posts: 134
Joined: Thu Aug 18, 2005 3:13 pm

Postby Darla » Tue Nov 29, 2005 12:27 pm

na, se mai aude ceva cu organizatia asta???

User avatar
tulip
senior
senior
Posts: 346
Joined: Tue Oct 21, 2003 10:32 am
Contact:

Postby tulip » Tue Nov 29, 2005 3:09 pm

da
poate saptamana viitoare o sa reusim sa ne intalnim mai multi sa stabilim niste sarcini clare

User avatar
tulip
senior
senior
Posts: 346
Joined: Tue Oct 21, 2003 10:32 am
Contact:

Postby tulip » Mon Dec 05, 2005 10:16 pm

in weekend o sa fie o intalnire in buc cu cei interesati
ora si amplasarea pe mai incolo
avem multe de discutat

medi
newbie
newbie
Posts: 11
Joined: Sun Sep 11, 2005 5:17 pm

Postby medi » Tue Dec 06, 2005 1:19 pm

Bai, trebuie neaparat sa facem ceva cu organizatia rezidentilor....
Am trait ieri culmea umilintei in legatura cu cererile pt cazare rezidenti.
Cand e venit Monica Pop si ne-a vazut acolo, eram vreo 40 de oameni...a zis ca e si vina noastra ca suntem in situatia in care suntem, ca ar trebui sa ne zbatem sa avem salarii mai mari, camine etc....si are dreptate.
Ar trebui sa ne mobilizam, sa ne alegem un sef, sa mergem la minister sa ne spunem oful.
Deci chiar e inacceptabil sa stam cu 4 milioane pe luna.

User avatar
tulip
senior
senior
Posts: 346
Joined: Tue Oct 21, 2003 10:32 am
Contact:

Postby tulip » Wed Dec 07, 2005 10:05 pm

in weekend e bine?
sambata seara ne intalnim mai multi sa vedem ce si cum
cine e interesat? :oops:

User avatar
Avenger
junior
junior
Posts: 33
Joined: Mon Aug 04, 2003 9:38 pm
Contact:

Postby Avenger » Thu Dec 08, 2005 1:04 am

Bai, am citit si eu tot topicul asta si pot spune ca m-a pus un pic pe ganduri. In primul rand vad ca aparent exista oameni interesati. E si normal, conditiile sunt astea care sunt si nu-ti pica mana sa scrii ceva pe tema asta. Greutatea mare pentru majoritatea este sa translateze problema din planul virtual al unei discutii sub pseudonim in planul realitatii imediate, al intrunirilor si dezbaterilor fata in fata. Exista oricand riscul bagatelizarii problemei si transformarea discutiei intr-o sueta la o bere cu prietenii. Daca toti cei care au scris aici vor veni la intalnire ar fi foarte bine, dar eu m-as pregati pentru o dezamagire. Si va spun si de ce (ca tot de foloseste expresia asta). Rezidentii sunt dezbinati din mai multe motive dar principalul motiv cred ca este faptul ca suntem rasfirati palcuri-palcuri prin toate spitalele si prin toate centrele universitare din tara. Noi nu formam un grup omogen ca muncitorii dintr-o uzina, de exemplu, care se intalnesc in fiecare zi, se cunosc intre ei si se pot organiza mult mai usor. Profesorii la fel, se intalnesc in cancelarie, barfesc pe x-uleasca sau x-ulescu dar mai pun si tara la cale si mai pun de-o greva. Noi nu avem facilitatile astea. Noi suntem prin definitie un grup heterogen si un astfel de grup este greu de organizat. Lipseste comunicarea. Din cauza asta eu cred ca toate discutiile despre o astfel de organizatie a rezidentilor au ramas la stadiul de discutii pe forum. Internetul este probabil singura sursa de comunicare dar din pacate cred ca nu sunt multi cei care au acces constant la internet si chiar si dintre acestia nu sunt multi cei care urmaresc cu regularitate acest forum si dupa trecerea examenului.
Deci ca o concluzie, as spune ca principala problema care trebuie rezolvata pentru ca ORR-ul sa reuseasca este comunicarea si vehiculul ei. Nu am insa si o solutie la problema.
Ma semnez anonim.

User avatar
danhia
elite
elite
Posts: 4297
Joined: Sat Oct 29, 2005 8:56 pm
Location: The Royal Ascot Brigade

Postby danhia » Fri Dec 09, 2005 11:46 am

am trait si eu umilinta caminelor..eu fac greva !!!! sipt marirea salariilor si pentru multe altele ..si pentru ca sa nu mai fie necesara spaga .eu nu vreau sa iau spaga uite asa...vreau sa tai chitanta pt ce fac si ce prestez..si sa fiu paltita pt serviciile mele nu sa primesc pomana .ca nu era nevoie sa fac 6 ani de scoala ca sa priemsc pomana ..puteam sa ma fac cersetor din prima..vreau sa vina pacientul la mine cu respect pt ceea ce sunt si vreua sa ma priveasca ca pe un om in care isi pune sperantele lui de viata ..si in care sa aiba incredere.nu vreau s fiu privita cu circumspectie si nici ca pe un buzunar gol. mi-e din ce in ce mai rusine sa fiu medic. mi-e rusine de prietenii mei care imi spun ca ma inteleg ca o s aiau spaga si ca ceea ce cred eu acum o sa se schimbe si o sa iau fara rusine pt ca o sa am nevoie ...si ca ma inteleg.mi-er usine de parintii mei care viseaza la o viata mai buna a mea ajunsa prin primirea acestor cadouri...mi-e rusine de mine insum i ca totusi stiu in sufletul meuc a am nevoie de nenorocitii aia o suta de lei ca sa -mi iau bilet de autobuz ..si totusi eu vreau sa ii refuz..vreau sa nu mai imi fie rusine..gata..m-am lamentat destul ..cand e greva? ca vin prima!!!

User avatar
tulip
senior
senior
Posts: 346
Joined: Tue Oct 21, 2003 10:32 am
Contact:

Postby tulip » Fri Dec 09, 2005 7:25 pm

cine vrea sa se implice, sa vedem ce putem face sa nu mai fim calcati in picioare, sa vina maine, sambata, in fata la U3, la ora 5 PM.
sper sa fim macar 10-15, sa punem la punct o strategie de abordare a lucrurilor
ne vedem maine
ps: pentru cei din afara bucurestiului, poate veti reusi sa va adunati si voi; tinem legatura

User avatar
danhia
elite
elite
Posts: 4297
Joined: Sat Oct 29, 2005 8:56 pm
Location: The Royal Ascot Brigade

Postby danhia » Tue Dec 13, 2005 12:57 pm

ce s-a intamplat la intalnire?? ce ati stablit ? a venit cineva? cand facem greva? eu vreau greva..ca nu-mi convine nimic in tara asta.

User avatar
tulip
senior
senior
Posts: 346
Joined: Tue Oct 21, 2003 10:32 am
Contact:

Postby tulip » Tue Dec 13, 2005 1:01 pm

ai venit la intalnire?
daca vrei sa faci greva e simplu - discuti cu colegii tai si o organizati - daca vreti sa iesiti in strada, aveti nevoie de aprobare de la primarie
daca nu, gasiti voi alte metode de protest

User avatar
danhia
elite
elite
Posts: 4297
Joined: Sat Oct 29, 2005 8:56 pm
Location: The Royal Ascot Brigade

Postby danhia » Tue Dec 13, 2005 1:03 pm

n-am venit ca nu-s din Bucuresti...:( de aia eram si curioasa ce s-a intamplat..recunosc insa ca desi paote ca arat eu spirit revolutionar nu sunt o persoana chair organziata...deci mi-e si mai greu sa organizez pe altii...

User avatar
pisicutza79
newbie
newbie
Posts: 12
Joined: Fri Jul 29, 2005 4:16 pm
Location: piata sudului
Contact:

Postby pisicutza79 » Tue Dec 13, 2005 3:55 pm

cand mi-am ales spitalul platitor, incercam, noi , astia din provincie, sa mai obtinem niste informatii. replicile pe care le obtineam de la "bucuresteni" - pun ghilimele pt ca ma refer in special la cei care doar au facut facultatea in bucuresti si au ca uitat de unde vin- replici de genul: eu nu stiu; ce conteaza?; eu am facut la floreasca, evident ca aleg floreaca!. acum cei care au ales floreasca se plang ca tre sa dea nu stiu cat pe analize- e posibil ca numai lor sa le ceara atatea etc. ei, dragii mosului, eu ce sa spun acuma: ca n-am facut la floreasca? ce incerc sa spun este urmatorul lucru: daca umblam cu spirite de casta, nu e bine ( oricum ne caracterizeaza doar spiritul de turma, din pacate, am facut 6 ani de facultate ca sa stam la coada la secretare si la asintente si sa-si bata astea joc de noi). eu nu pot sa vin la bucuresti doar ca sa stau cu voi la o berica sambata seara- o sa stau cand o sa am caminul asigurat!
am fost ieri in audienta la prorector. eram, cred vreo 15 persoane. a fost de ajuns sa se rasteasca alea de la social la noi, ca sa plece majoritatea cu coada intre picioare. am incercat sa mobilizez lumea, dar am ramas doar 4. iar audienta- nu stiu daca poate fi numita audienta un soi de dialog in care singura replica a doamnei prorecto a fost : e vina voastra! desi, la drept vorbind, cam are dreptate. nu suntem uniti si ne calca toata lumea in picioare.
pe mine ma intereseaza si problema caminelo, si a salariilor de ***** pe care le avem, si a bonurilor de masa pe care nu le avem

User avatar
chris0500
senior
senior
Posts: 177
Joined: Mon Nov 21, 2005 9:02 pm
Location: prin sud

Postby chris0500 » Tue Dec 13, 2005 4:21 pm

eram, cred vreo 15 persoane. a fost de ajuns sa se rasteasca alea de la social la noi, ca sa plece majoritatea cu coada intre picioare. am incercat sa mobilizez lumea, dar am ramas doar 4.

asa fac doamnele de la social, dar nu trebuie sa va intimidati. fac asa doar doar le-o pica ceva. daca insistati rezolvati.
asa ca trebuie sa perseverati. :wink:

User avatar
pisicutza79
newbie
newbie
Posts: 12
Joined: Fri Jul 29, 2005 4:16 pm
Location: piata sudului
Contact:

Postby pisicutza79 » Tue Dec 13, 2005 5:25 pm

uf, acum am vazut ca am mancat litere la greu! :) dar sunt fff nervoasa! :x si ma enerveaza pasivitatea si lasitatea care ne caracterizeaza!
merci, chris! eu nu ma intimidez asa usor, dar altii, din pacate...

User avatar
pisicutza79
newbie
newbie
Posts: 12
Joined: Fri Jul 29, 2005 4:16 pm
Location: piata sudului
Contact:

Postby pisicutza79 » Tue Dec 13, 2005 5:27 pm

uf, acum am vazut ca am mancat litere la greu! :) dar sunt fff nervoasa! :x si ma enerveaza pasivitatea si lasitatea care ne caracterizeaza!
merci, chris! eu nu ma intimidez asa usor, dar altii, din pacate...

User avatar
ChrisP
senior
senior
Posts: 127
Joined: Thu Nov 06, 2003 1:12 pm

Postby ChrisP » Sat Jan 07, 2006 5:58 pm

Ce se mai aude cu organizatia?

Pe langa salariile de toata jena, lipsa caminelor pentru rezidenti si a altor facilitati, as vrea sa va aduc in atentie GARZILE neplatite pe care le facem in fiecare luna.
Spuneti-mi va rog cum este in centrele voastre cu garzile? Cate garzi faceti pe luna? Cate linii de garda sunt platite?
Eu m-am saturat pana peste cap sa lucrez pe gratis. Timp de un an am facut in medie 4 garzi /luna neplatite. Ce este mai tragic este ca nici unul dintre colegii mei nu se revolta, nu doresc sa faca nimic pentru ca sa schimbe ceva. Au ajuns atat de resemnati, de blazati incat ma ingrozesc.
:evil: :evil: :evil:
Este aberant sa imi caut al 2 lea job pentru ca sa pot trai, pentru ca sa imi pot creste copilul...
Tampitii astia din minister chiar nu vad ca ne imping catre mediocritate, ca fac totul pentru scaderea calitatii serviciilor pe care le oferim :?:
Cum am putea sa fim buni profesional cand nu ne putem permite sa ne cumparam o carte, cand suntem nevoiti sa fusarim totul pentru a ajunge la cel de-al doilea job care ne ajuta sa supravietuim... :evil: :evil: :evil:

User avatar
tulip
senior
senior
Posts: 346
Joined: Tue Oct 21, 2003 10:32 am
Contact:

Postby tulip » Tue Jan 10, 2006 5:16 pm

din nou, daca vreti sa ne organizam, primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa ne intalnim si sa stabilim un mod de abordare a problemei
pana acum am vazut doar vorbe...cand a fost de intalniri - nimic

User avatar
andy
elder
elder
Posts: 699
Joined: Sat May 29, 2004 9:56 pm
Location: Bucuresti

Postby andy » Tue Jan 10, 2006 5:39 pm

ChrisP wrote:Ce se mai aude cu organizatia?

...pentru a ajunge la cel de-al doilea job care ne ajuta sa supravietuim... :evil: :evil: :evil:


imi poti spune si mie unde ai gasit un job, si cum ai rezolvat cu cartea de munca?
multumesc
Not kennt kein Gebot.

User avatar
pisicutza79
newbie
newbie
Posts: 12
Joined: Fri Jul 29, 2005 4:16 pm
Location: piata sudului
Contact:

Postby pisicutza79 » Mon Jan 16, 2006 2:19 pm

Catre cei 64 de oameni care au votat ca vor sa se implice intr-o organizatie pentru drepturile rezidentilor: cati sunt dornici sa iasa din anonimat, sa ne intalnim (in Bucuresti) si sa incercam sa ne organizam? Adica sa depasim faza: "o semnam cu totii si o dam anonima"; chestii cu petitii, scrisorele- cum am mai vazut propuneri la alt topic in legatura cu salariile- nu cred ca au sorti de izbanda. Asadar, astept suport logistic! :D

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23561
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Postby Chingachgook » Mon Jan 16, 2006 11:08 pm

pisicutza79 wrote:chestii cu petitii, scrisorele- cum am mai vazut propuneri la alt topic in legatura cu salariile- nu cred ca au sorti de izbanda.


hai sa trecem direct la molotoave.


k
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

User avatar
Kamikazee
senior
senior
Posts: 124
Joined: Wed Mar 24, 2004 11:56 am
Contact:

Postby Kamikazee » Tue Jan 17, 2006 3:17 pm

Dci, pisicutza,..sau oricine mai incearca inca...daca va intilniti sau apare vre-o sansa sa va intilniti....spuneti si voi unde..va rog.
Wake up and smell the roses

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Postby victor » Fri Jan 20, 2006 12:30 am

astept suport logistic!


astepti?... ce iti lipseste? ai deja tot ce iti trebuie! :wink:

User avatar
Del_Piero
junior
junior
Posts: 28
Joined: Thu Jun 23, 2005 4:03 am

Postby Del_Piero » Sun Jan 22, 2006 11:12 pm

Intru si eu, si vin si la intalniri.... hello2.gif


Return to “Rezidentiat 2005”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests