Sa ne unim pentru a nu mai fi batjocoriti!

...noi crestem odata cu tara...
olgutza0905
newbie
newbie

Postby olgutza0905 » Wed Apr 13, 2005 10:44 pm

Si pana la urma....unde semnam????????Sint de acord....trebuie sa facem ceva..dar mai cred ca totusi nu e forma finala a tematicii.....adica nu s- a publicat nimic oficial....si este totusi o bulibaseala in exprimarea celor din Viata Medicala :shock: ...chiar si pt Romania e prea mult :D .....eu semnez...dar cred ca e prea devreme...desi...daca apuca sa publice ceva...o sa fie prea tarziu :cry:

atlantiana
senior
senior

Postby atlantiana » Thu Apr 14, 2005 6:59 pm

YM-ID: verdealbastrui

atlantiana
senior
senior

Postby atlantiana » Thu Apr 14, 2005 7:03 pm

Pentru semnaturi mai aveti un pic de rabdare. Va apare aici un link, dupa ce punem petitia pe site-ul http://www.petitononline.com .

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Thu Apr 14, 2005 7:11 pm

a se citi http://www.petitiononline.com
numa azi nu-i maine seara

C.M
senior
senior

Postby C.M » Thu Apr 14, 2005 9:49 pm

Unde se poate citi ultima versiune a petitiei (ca eu nu o gasesc pe nicaieri)?
Acolo unde ignoranta e fericire,e o nebunie sa fii destept!

mihaij
senior
senior

Postby mihaij » Thu Apr 14, 2005 10:16 pm

CM - vezi mai sus, si daca poti da-ti si tu cu parerea unde trebuie sa sune mai bine. Ar fi minunat daca ai putea sa propui si forma, paragrafele - cum crezi ca ar trebui sa sune.

Asadar - pe maine seara! :)

Gongul
senior
senior

la ce ora?

Postby Gongul » Fri Apr 15, 2005 1:48 pm

La ce ora pe yahoo messenger?
Numai bine!
cocucocucocucocucocucocucocucocucocucocu

joao_tt
junior
junior

Postby joao_tt » Fri Apr 15, 2005 1:50 pm

am 5 id ym pana acum: atlantiana, dma, gongul, mihaijr si inca un de.monica. aparent numai primii patru vor fi la vorba. sper ca pe la 9 30 sa ii dam drumul. Imi fac acum forma finala la petitie, adaug si ce s-a mai sugerat pe forum. Repet: toti cei interesati sa ma contacteze pe mine sau pe ceilalti pana atunci.
Vb deseara.

atlantiana
senior
senior

Postby atlantiana » Fri Apr 15, 2005 5:57 pm

Mihaij, de unde ai luat „legea nr. 173/2004“ - cea cu preparatorii? Ai un link?

atlantiana
senior
senior

Postby atlantiana » Fri Apr 15, 2005 5:57 pm

Ne-ar trebui un citat din legea asta.

dma
junior
junior

Postby dma » Fri Apr 15, 2005 7:45 pm

Am mai modificat putin petitia...ramane sa o transformam in noaptea aceasta dupa cum reusim sa ajungem la o intelegere comuna.

Stimate domnule Ministru al Sanatatii, prof. Mircea Cinteza,
Stimate domnule director CNPDS, prof. Mihail Coculescu,

Subsemnaţii, studenţi, medici stagiari din Centrul Universitar Bucureşti şi din alte centre universitare ale ţării si medici cu drept de libera practica care nu au promovat examenul de rezidentiat, dorim sa vă semnalăm o serie de probleme cu privire la concursul de intrare in rezidentiat în medicina.

Cu privire la tematica anunţată pentru rezidenţiatul din acest an, in Viata Medicala din 11 martie 2005 s-a dat publicitatii un articol in care se faceau precizari referitoare la modificarile aduse tematicii si bibliografiei, astfel:

1. Se mentioneaza la grupele: specialităţi medicale, specialităţi chirurgicale, medicină de familie şi medicină de laborator s-au anulat subiectele: „Sindromul de malabsorbţie“ şi „Cardiopatiile congenitale“, cele 2 subiecte nefacand parte din tematica pentru specialitatile chirugicale, iar „Sindromul de malabsorbţie“ nu există însă în tematica nici uneia dintre specialităţile menţionate. Consideram ca este vorba de o confuzie cu subiectul „Malnutriţia“ – va rugăm sa dispuneti clarificarea.

2. S-au adaugat la specialităţile medicale şi chirurgicale 6 subiecte noi. Pentru subiectele 3 – 6 se precizează două bibliografii:
- „Harrison’s Principles of Internal Medicine“ – Ed. XV, în limba engleză
- „Harrison’s Principles of Internal Medicine“– Ed. XIV – traducera în limba română.
Deşi sunt două ediţii succesive ale aceluiaşi titlu, continutul celor 2 tratate diferă. Singurul subiect pentru care numărul de pagini coincide în cele două bibliografii este „Hemostaza normală“, în rest putandu-se constata discrepanţe. Cea mai semnificativă apare la „Genomul uman“ – mai mult de 10 pagini diferenţă. Nu poate fi vorba de o greşeală de tehnoredactare sau de lungimea diferită a cuvintelor în cele două limbi - informaţia diferă. ÃŽn plus, paginaţia menţionată pentru acelaşi subiect – „Genomul uman“ – in traducerea romanească (pag. 400 - 437) nu este tocmai firească, pagina 437 aflându-se în cuprinsul unui capitol si nu la sfârşit.
Nu ni se pare firească existenţa acestor două bibliografii diferite. Solicităm, în consecinţă, să se precizeze care dintre ele rămâne valabilă.

3. Prezenţa subiectului “Genomul uman” (3) în tematica de rezidenţiat nu se justifică, cu atat mai mult cu cat ultima editie pentru reperele bibliografie este Harrison’s Principles of Internal Medicine - ed XVI, iar structura capitolului in conditiile in care toate intrebarile facute pentru rezidentiat sunt de tip verificare punctulă de informatie (cifre, date) anticipează obligativitatea învatarii mecanice a unor siruri nesfarsite de cifre si numere fara nici un fel de importanta practica (ex. pag 414-415).
De aceea solicităm eliminarea acestui subiect.

In legatura cu „Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 58/2001 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, stagiaturii şi activităţii de cercetare medicală în sectorul sanitar“, adoptată de Parlamentul României în 4 noiembrie 2004,care prevede în art.6, alin.(3) urmatoarele:
„ ÃŽncepând cu promoţia 2005 de absolvenţi licenţiaţi ai facultăţilor de medicină, candidaţii care la concursul de rezidenţiat obţin punctaj de promovare, dar nu se clasifică în limita numărului de locuri publicate la grupa de specialităţi la care au participat, sunt confirmaţi, la cerere, ca rezidenţi medicină de familie. Ministerul Sănătăţii va asigura numărul de locuri necesare confirmării ca rezidenţi medicină de familie.“,
pe site-ul Centrului Naţional de Perfecţionare în Domeniul Sanitar si in Viata Medicală, la pagina destinată concursului naţional de rezidenţiat, s-a afişat însă următoarea informaţie:

La grupele specialitatilor medicala, chirurgicale, medicina de familie si medicina de laborator, tematicile de concurs se completeaza cu urmatoarele subiecte si referiri bibliografice:
1. Gusa endemica […]

Deducem, prin prisma acestor informaţii, că specialitatea medicină de familie se va obţine şi în acest an, ca şi până acum, prin examen susţinut pe baza unei tematici separate şi că nu se va aplica aşadar legea anterior amintită.
Vă solicităm clarificarea statutului specialităţii medicină de familie şi a felului in care se va putea obţine statutul de rezident in aceasta specialitate si conditiile care trebuie indeplinite de un medic licentiat.

Referitor la structura caietului de concurs, in Viata Medicala, se face mentiunea: "testele de concurs vor fi similare, dar nu identice cu cele afisate pe internet".
Va readucem respectuos aminte ca tipul de teste grila folosite pana acum la examenul de rezidentiat si cele publicate pe internet sunt realizate cu menirea de a verifica exclusiv capacitatea de memorare a concurenţilor, fiind de tip verificare punctală a informaţiei, precum si existenta de grile cu raspunsuri care lasa loc interpretarilor si care au dus la anularea lor, ceea ce ni se pare inacceptabil pentru un concurs de anvergura nationala, care se sustine o singura data pe an. Multe din aceste grile contin procente si cifre cu semnificatie discutabila pentru practica medicala sau învatamantul medical superior, incidenţe ale unor boli în SUA, prevalenţe în diverse grupuri etnice, etc., care nu au nici o aplicaţie practică.
Am considera necesara schimbarea acestui tip de examinare în conformitate cu tendinţa de orientare spre clinic din învatamantul medical superior european si mondial, prin folosirea unor întrebari centrate pe verificarea gradului de intelegere si aplicare a unor concepte si principii cu semnificatie pentru practica medicală. Acest lucru ar permite concursului de rezidentiat ca dincolo de un simplu criteriu de selectie pentru cei care vor fi acceptati pe locurile scoase la concurs să devină un concurs bazat pe calitate ce ar putea certifica mai bine nivelul de pregatire si intelegere al participantilor.
Folosirea grilelor la prima vedere ar reprezenta o varianta mai buna în ideea că promovează parcurgerea tematicii, nu doar „învăţarea“ grilelor, astfel concursul de rezidentiat ar promova gandirea medicală logică şi nicidecum simpla memorare.

Vă solicităm respectuos evaluarea amplorii si efectelor pe care le are aplicarea legii nr. 173/2004 (de la promulgare) şi publicarea acestora pe pagina oficiala a concursului de rezidentiat, deoarece aceasta permite echivalarea concursului de rezidentiat (concurs national) printr-un concurs local organizat sub auspiciile automiei universitare.

Semneaza studenti si medici din Centrul Universitar Bucuresti la care se alatura cei din Centrele Universitare Cluj, Iasi, Timisoara, Tg-Mures, Craiova, Brasov, Oradea:

sid
newbie
newbie

Postby sid » Fri Apr 15, 2005 7:56 pm

Salut o sa pun eu un link cu legea o am si trasa la imprimanta.

sid
newbie
newbie

Postby sid » Fri Apr 15, 2005 8:09 pm

Am revenit.
Uite legea 173/2004
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

joao_tt
junior
junior

Postby joao_tt » Fri Apr 15, 2005 9:36 pm

tic tac tic tac........
a sosit timpul!
sa inceapa discutiile!

atlantiana
senior
senior

Postby atlantiana » Fri Apr 15, 2005 11:24 pm

aproape de final.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

atlantiana
senior
senior

Postby atlantiana » Sat Apr 16, 2005 12:28 am

mai aproape de versiunea finala !

mihaij
senior
senior

Postby mihaij » Sat Apr 16, 2005 12:42 am

7. Legea nr. 173/2004 permite echivalarea concursului de rezidentiat (concurs national) printr-un concurs local organizat sub auspiciile automiei universitare. Cerem evaluarea efectelor legii si publicarea pe site-ul oficial al rezidentiatului 2005 a numarului de preparatori echivalati în rezidentiat de la promulgarea legii pana in prezent. De asemenea, consideram ca la examenul de preparator ar trebui sa participe numai medicii rezidenti

Parerea noastra este ca tematica s-a modificat in graba, fara prea multa atentie si fara prea multa responsabilitate, ceea ce denota o oarecare indiferenta si lipsa de respect fata de cei carora li se adreseaza. Am dori ca aceasta problema sa fie tratata cu mai multa seriozitate de catre persoanele responsabile.

aici - la finisarea finalului s-a ramas.
A ramas maine la ce ora?

Gongul
senior
senior

?????????

Postby Gongul » Sat Apr 16, 2005 12:25 pm

Nu mai inteleg nimic! A avut loc sau nu conferinta?
Cred ca ultima adaugare trebuie reformulata! Am sa ma gandesc si eu la o formulare si am s-o postez!
Numai bine!
P.S. Daca nu a avut loc conferinta va rog sa postati cand este sau cand va mai fii alta!
cocucocucocucocucocucocucocucocucocucocu

vmc
elite
elite

Postby vmc » Sat Apr 16, 2005 1:32 pm

Da, conferinta a avut loc. Am discutat pana la ultimul punct, cel postat de mihai. Cred ca in aceasta seara va fi din nou conferinta, o sa anunte joao_tt in timp util.

atlantiana
senior
senior

Postby atlantiana » Sat Apr 16, 2005 1:52 pm

Cred ca ne mai „intalnim“ astazi, tot la 9:30 seara.

chichiutza
junior
junior

Postby chichiutza » Sat Apr 16, 2005 2:55 pm

bai da'cum puteti sta acasa sambata seara la 21.30???? :shock:
mdam...hmmm...

vmc
elite
elite

Postby vmc » Sat Apr 16, 2005 3:12 pm

ce nu face omul pentru binele semenilor lui? :D :D :P

joao_tt
junior
junior

Postby joao_tt » Sat Apr 16, 2005 6:43 pm

baaaaaaaaaaaaaaa................ :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
cum la 9 juma sambata seara? nu se poate. mai ramane de vorbit. Ceea ce este important este ca s-a ajuns cu bine la o forma finala la primele 6 puncte. Punctul 7 si finalul raman de discutat.(habar nu am cand, dar asta seara la 9 30 mi-e imposibil.

Oricum, eu nu mai am de adaugat nimic si , probabil, daca nu mai are cineva obiectii, va ramane in forma aceasta.

atlantiana
senior
senior

Postby atlantiana » Sat Apr 16, 2005 7:49 pm

Iata varianta mea finala. Poate servi ca model pentru ultima conferinta, care nu a fost inca programata.
Contine doua evidentieri:
- învăţământul medical superior european si mondial - poate ar fi mai nimerit sa inlocuim mondial cu american; doar nu vorbim de invatamantul african
- examenul de preparator - aceasta este denumirea corecta a examenului ?

Am eliminat
„Parerea noastra este ca tematica s-a modificat in graba, fara prea multa atentie si fara prea multa responsabilitate, ceea ce denota o oarecare indiferenta si lipsa de respect fata de cei carora li se adreseaza. Am dori ca aceasta problema sa fie tratata cu mai multa seriozitate de catre persoanele responsabile. “

Cred ca e un paragraf inutil. Eu sunt ferm impotriva lui. Am spus ce am avut de spus prin cele 7 puncte. Asta poate fi cel mult inclus intr-o declaratie de presa. Dar eu nu cred ca trebuie trimis la minister.

Urmeaza sa stabilim cine pune petitia pe http://www.petitiononline.com .
Last edited by atlantiana on Sat Apr 16, 2005 7:55 pm, edited 1 time in total.

atlantiana
senior
senior

Postby atlantiana » Sat Apr 16, 2005 7:50 pm

Sper ca nu mai exista greseli gramaticale sau de ortografie.

joao_tt
junior
junior

Postby joao_tt » Sat Apr 16, 2005 8:23 pm

mda, iar eu sunt ferm pt acel paragraf. Macar introdus la tematica, dar tre sa vada oamenii ca, in puii mei, asta e bataie de joc si noi stim!
astept reactii de la mase pana maine seara.

sky
senior
senior

Postby sky » Sat Apr 16, 2005 8:33 pm

Mda , ultimul paragraf e cam taios. Depinde acuma ce vrem , sa fim a naibii , sau sa fim respectuosi.

Cit despre preparatori , ramina la parerea mea anterior enuntata , ca cel mai simplu si elegant ar fi sa se bage posturile astea de preparator la rezidentiat .

Daca iei nota imensa la rezi si vrei si cariera universitara sa poti opta de exemplu sa iei un post de preparator la chirurgie.

vmc
elite
elite

Postby vmc » Sat Apr 16, 2005 8:54 pm

Eu sunt de parere sa nu faca parte din petitia finala paragraful acela.

mihaij
senior
senior

Postby mihaij » Sat Apr 16, 2005 9:20 pm

Inainte de a continua, daca nu ne mai vedem azi - vreau sa fac o mentiune: sunt total impotriva ca alantiana sa puna pe petitiononline.com petitia. Mi s-a adresat de curand pe messenger pe un ton batjocoritor, referitor probabil la faptul ca nu prea ne-am inteles la forma cu pct 7.

In rest - sa ne vedem sanatosi.

sky
senior
senior

Postby sky » Sat Apr 16, 2005 9:46 pm

Sa detaliez un pic de ce sunt de parere sa se bage posturile de preparator la rezi si nu cum se spune in petitie, sa fie accesibile doar rezidentilor. Asa o cerere e dovada de prostie si NAIVITATE .

Daca se baga in concurs la rezi , am si eu , "fiul lui nimeni " , o sansa sa ocup un astfel de post si sa am ocazia sa fac o cariera universitara. Daca sunt destul de bun la examen , normal , si daca o sa reusesc un scor mare. Deci sanse sa zicem 0.1% .

Daca se pune regula ca doar rezidentii sa poata fi preparatori , eu , "fiul lui nimeni", chiar daca o sa fiu rezident , nu o sa am nici o sansa sa obtin un astfel de post in fata fiului profesorului sa zicem . O sa se dea tot local examenul si o sa fie maturati toti candidatii din exteriorul sistemului , ca de obicei. Deci sanse 0% de a face o cariera universitara.

Prefer 0.1% sanse in locul lui 0%.

Prin urmare nu o sa semnez o astfel de varianta cum e acuma in petitie sub nici o forma. Va doresc mult noroc ,pa si la revedere.

C.M
senior
senior

Postby C.M » Sat Apr 16, 2005 10:12 pm

In legatura cu grilele....eu nu cred ca e cea mai buna solutie sa nu existe deloc o baza de date.Ca le dam mana libera astora sa faca ce vor,cum vor si noi sa nu stim despre ce e vorba decat in examen.Si oricum cine trebuie sa afle despre mersul lucrurilor va afla (fi'su sau fi'sa nu stiu cui).Asa ca eu as merge pe aparitia unei baze de date dar doar cu caracter orientativ.
Si unde dumnezeu discutati petitia aia?
Acolo unde ignoranta e fericire,e o nebunie sa fii destept!

atlantiana
senior
senior

Postby atlantiana » Sat Apr 16, 2005 10:35 pm

Pa si la revedere, sky! De ce nu-ti formulezi ideea? Vrei sa o faca altcineva pentru tine? Om fi noi prosti si naivi, dar cine te-a impiedicat sa iei parte la conferinta ieri, ca sa ne luminezi? Spune ce ai de spus, nu nu da sugestii. Asta daca nu e prea mult pentru tine sa refaci imensul paragraf 7.

Cu dedicatie lui mihaij:
Cumpara-ti un dictionar. Dupa cum am constatat - in repetate randuri - ai mare nevoie de el.
Exista o mica diferenta intre batjocura si ironie - poate prea subtila ca sa o intelegi. Am fost ironica, nu batjocoritoare. Si ironia mea nu avea nimic de-a face cu punctul 7 al petitiei - de unde ai dedus chestia asta :shock: ?????. Te-am abordat pe messenger ca sa vb despre petitie. Desi erai online, nu ai avut .... sa-mi raspunzi macar la salut. Nu e placut sa vb de unul singur, sa stii.
Iar daca mai ai plangeri de facut, du-te la politie, sau la mami, sau unde vrei. Pe forum se discuta alte lucruri, mai importante.

In ce priveste „pusul petitiei pe petitiononline“ - nu ma mai tenteaza de cand cu povestea CNP-urilor. Asa ca sarcina iti revine tie. Invaluie-te in glorie !!!
Vei demonstra astfel ca m-am inselat cand am exclamat: „such a brave man!“ (marea batjocura!)

atlantiana
senior
senior

Postby atlantiana » Sat Apr 16, 2005 10:39 pm

Ieri seara pe la 9:30 am intrat - mai multi indivizi - pe messenger. Joao_tt a initiat o conferita. Daca vrei, poti sa il contactezi si sa il intrebi daca are vreun plan pentru urmatoarea intalnire (ramasese sa discutam ultimul punct).

vmc
elite
elite

Postby vmc » Sat Apr 16, 2005 11:04 pm

am discutat eu astazi cu joao_tt. pana la punctul 7 am stabilit aseata forma finala. punctul 7 e pe forum, daca aveti obiectii/sugestii va rugam sa va exprimati in forum. in functie de ceea ce se va posta pe forum se va initia sau nu o noua conferinta pe ym.
forma finala a petitie o aveti postata de atlantiana si va rugam insistent sa faceti ACUM comentariile si sugestiile, pana maine sa terminam cu acesta treaba. va rugam sa intelegeti ca trebuie sa ne grabim, altfel riscam sa ajungem in prag de rezi doar cu niste puerile initiative....

mihaij
senior
senior

Postby mihaij » Sun Apr 17, 2005 12:34 am

sky - fara suparare - habar n-ai ce vorbesti: ca sa se intample ce vrei tu, trebuie modificata legea invatamantului. Preparatorii nu exista doar la medicina, exista si la toate celelalte facultati - si toti se supun legii invatamntului. Legea care face "diferenta" e pentru cei de la medicina, si e cea care aduce in plus echivalarea lor in rezidentiat. Ca sa schimbi felul in care ar intra preparatorii in universitate (in orice universitate!) ar trebui sa schimbi legea invatamantului.

Ti-o recomand sa o citesti - si pe urma sa te gandesti ce vrei inca odata.

Alantina vered albastra: iti multumesc de recomandari. Ochii mei au vazut adevarul spuselor tale si acum sunt clari. Hai clarviziune la toti.

elfstone
senior
senior

Postby elfstone » Sun Apr 17, 2005 1:45 am

atlantiana wrote:punctul 7 e pe forum, daca aveti obiectii/sugestii va rugam sa va exprimati in forum

In primul rand, eu zic ca e necesar sa imi exprim respectul real fata de ce ati facut pana acum. Super! Eu zic ca cel mai important lucru este ca ati facut treaba asta impreuna, in ciuda micilor tensiuni si ca nici unul dintre voi nu isi mai poate, acum, asuma paternitatea / maternitatea petitiei ;) Daca protestul are impact, sunteti cu totii acoperiti de glorie, zic eu. Serios.

In al doilea rand, va rog sa imi permiteti sa fac o sugestie referitoare la punctul 7. Pe de-o parte, ceea ce spune mihaij este foarte corect. Petitia se refera la Rezidentiat, nu la reforma invatamantului universitar. Pe de alta parte, din toate discutiile pe care le-am avut cu colegii, problema preparatorilor este aceea ca unii oameni devin rezidenti prin examenul de preparator care este, uneori, un simulacru. Asta in vreme ce alti oameni nu devin rezidenti desi au facut o performanta greu de realizat in cadrul concursului national de rezidentiat. O a doua problema este aceea ca examenele de preparator ar putea fi grevate mai putin de coruptie in cazul in care nu ar exista tentatia legata de intrarea "automata" in rezidentiat. Acest lucru este important, efectiv, pentru viitorul medicinei de la noi. De aceea, propunerea mea este (1) ideea punctului 7 sa nu dispara din petitia voastra, (2) o expunere de motive (nu neaparat aceasta, dar o expunere de motive in general) sa se gaseasca si la acest punct, ca si la celelalte si (3) acest punct sa contina o revendicara similara cu cea de mai jos:

[...] Considerăm că ar fi mai potrivit ca echivalarea activităţii preparatorilor ca pregătire în rezidenţiat să fie permisa exclusiv preparatorilor care au obtinut deja un post de rezident în respectiva specialitate, în urma Concursului Naţional. ÃŽn plus, considerăm că modalitatea de echivalare a prepratorilor din cadrul catedrelor preclinice ca rezidenţi în specialităţi clinice este exagerat de permisivă şi, ca atare, solicităm eliminarea acestui tip de echivalare.
"I'd much rather be happy than right, any day" (name not important)

Get firefox

mihaij
senior
senior

Postby mihaij » Sun Apr 17, 2005 2:06 am

Elfstone - ai mare dreptate la ce spui. Problema asa cum o vad eu e ca aceasta lege a venit sa rezolve problema sutelor de preparatori care de ani de zile nu reuseau sa ia rezidentiatul cu ultimul punctaj pe grupa de specialitati. Nu cred ca daca scoti "tentatia cu rezidentiatul" se vor obtine posturi de preparator in medicina mai usor, acestea vor ramane pentru cei "alesi" indiferent daca iau cu asta sau nu rezidentiatul.

In mare ce ma gandeam eu era ca nu stiu cat are rost sa cerem acum anularea legii, cativa parlamentari au cerut-o si degeaba, si victor a cerut-o atunci cand s-a aprobat cu cateva organizatii studentesti - si totdegeaba. E o lege politica si basta. Si PNL-PD au votat pentru ea atunci, asa ca ce-ar fi deosebit acum? Mai degraba as cere sa publice numarul de preparatori echivalati prin legea asta in rezidentiat, pentru ca acest numar e foarte mare - si atunci o sa fie evident ca legea trebuie anulata, prin raportul cu numarul de locuri care se pune la dispozitie pentru concursul national. Scoti 2200 de locuri la rezidentiat pentru toata tara si echivalezi 1000 de preparatori in rezidentiat - e evident pentru orice ochi ca nu e in regula. Informarea ar fi motivul principal cu care poate pica legea, dincolo de cel etic/logic pe care parlamentarii au gasit foarte usor sa il sunteze cu cel nobil: e necesara motivarea cadrelor didactice de a ramane in invatamant pe niste salarii de mizerie.

D-asta ceream in primul rand publicarea efectelor legii.

In al doilea rand nu stiu cat de mult organizatiile studentesti nu sunt ipocrite si au chef "sa lupte" impotriva legii asteia, si cat vor sprijini o asemenea petitie. BTW - mai zic ceva si ele?

Dar iar, ai dreptate cu ce ceri. Eu insa as cere inc continuare doar publicarea efectelor aplicarii legii - o lege nu o schimbi pur si simplu cu o petitie, ci prin politica. Dar macar poti afla ceva(genul de informatie CAT?) cu o petie, si asta ar fi crima pentru tipul asta de lege mafiota :lol:

harry
senior
senior

Postby harry » Sun Apr 17, 2005 10:33 am

mie unul nu-mi convine ideea de grile la prima vedere-indiferent cum ar fii ele-logice sau de toceala-vreau ca sa stiu cum va arata caietul de examen, -de aceea vreau sa existe grile orientative-sa-mi adaptez stilul de a invata dupa cerinte!!!

joao_tt
junior
junior

Postby joao_tt » Sun Apr 17, 2005 11:36 am

ioi :roll:
1. ceea ce am facut si eu(vb din pct meu de vedere), nu am facut pt glorie
2. as vrea ca atlantiana si mihai sa inceteze cu tachinarile astea fara rost, macar pana terminam petitia.
3. as vrea ca cei care au comentarii la pct 7 sa le posteze cu formulare cu tot. poate reusim sa cadem de acord asupra lui si sa-i dam drumul.
4. as vrea sa mai stam de vb pe ym intr-o ''conferinta'' saptamana viitoare, daca nu-i dam drumul la petitie pana atunci.(marti sau miercuri ar fi bine)
5. as vrea sa aud o vorba de la macar un ssm.....
6. as mai vrea o vila pe plaja la malibu.....

atlantiana
senior
senior

Postby atlantiana » Sun Apr 17, 2005 12:35 pm

harry wrote:mie unul nu-mi convine ideea de grile la prima vedere-indiferent cum ar fii ele-logice sau de toceala-vreau ca sa stiu cum va arata caietul de examen, -de aceea vreau sa existe grile orientative-sa-mi adaptez stilul de a invata dupa cerinte!!!

:!:

Return to “Rezidentiat 2005”