IBM -sfarsitul unei ere

User avatar
Dan
Master of Disaster
Posts: 2863
Joined: Sun Jul 06, 2003 1:59 am
Location: ...on the highway to hell...
Contact:

IBM -sfarsitul unei ere

Postby Dan » Sat Dec 04, 2004 11:29 pm

Se pare ca IBM intentioneaza sa vanda divizia de productie pentru personal computers cu brand cu tot. Sunt convins ca miscarea are ratiuni financiare solide, mai ales daca e luata de IBM, firma care a dovedit, cred eu de multe ori ca la capitolul investitii si marketing , au fost sa zic asa vizionari.
Sa se apropie oare intr-atat de mult sfarsitul erei PC-urilor?

Gasit si niste comentarii interesante legate de asta:
http://hardware.newsforge.com/hardware/ ... ml?tid=126
Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum

User avatar
Tyby
Dungeon Keeper
Posts: 602
Joined: Sun Jul 06, 2003 10:39 pm
Location: Bucuresti
Contact:

Postby Tyby » Tue Dec 07, 2004 2:18 am

nu neaparat sfarsitul, ci o schimbare completa de imagine si marketing ... cam acelasi lucru pe care l-au facut cu hdd-urile (actualmente Hitachi) probabil ca fac si cu PCurile.

Pur si simplu piata e asa de incarcata incat nu mai merita sa investeasca in dezvoltarea acesteia, si se concentreaza pe proiecte de alta anvergura. Tipically IBM!

PS: cine stie ce-o iesi din asta?! Cert e ca hdd-urile IBM au ajuns de pe un loc fruntas la toate capitolele undeva in obscuritate. Si asta DESI hdd-urile facute sub brandul Hitachi stau foarte bine la capitolul calitate / fiabilitate. Dar ce vrei, numele se pare ca - totusi - conteaza! :(
formerly known as gaurika ...

May the best from your past be the worst in your future!

Tyby out!

User avatar
costin
senior
senior
Posts: 130
Joined: Sun Jul 06, 2003 3:00 am
Contact:

Postby costin » Wed Dec 08, 2004 3:03 pm

Sau i s-a luat lui IBM de o piata monopolizata de Intel si M$, plus, eventual, AMD, o piata a calitatilor dubioase. Linia de productie a procesoarelor pentru Apple, apropierea de acestia si adoptarea si sustinerea puternica Linuxului cred ca prefigureaza ceea ce va urma. IBM a mai facut istorie si probabil ca va face si pe viitor. Nu cred ca trebuie sa le purtam de grija, e vorba de IBM si as zice ca stiu ei ce fac. As tinde sa cred ca piata PC se indreapta spre haos. Prea multe incompatibilitati si prea multa mizerie din partea unei firme de soft pe care utilizatorii le accepta pentru ca nu au vazut niciodata altceva.
Daca IBM deschide o noua piata, cu alte baze, cu o alta orientare, pe o arhitectura mult mai frumos gandita, incompatibila la nivel binar cu x86 (veche de 2 decenii), oare care va fi viitorul? Va reusi M$ sa porteze toate programele atat de strans legate acum de x86? X86 a fost un carucior tras la inceput de IBM. M$ s-a urcat in carucior si a ajuns unde este acum. Daca IBM pleca, M$ are o piatra de moara legata de gat, nu atat ca a plecat IBM, ci ca o noua arhitectura va incepe sa fie impusa pe piata si ei nu vor reusi niciodata sa isi rescrie softul pentru asta. Linux ruleaza nativ pe aceste masini. Acelasi kernel, acelasi strat de abstractizare, aceleasi aplicatii si aceeasi interfata. Linux e deja acolo si IBM este unul din dezvoltatorii sai.

Lumea nu este, si nici nu a fost vreodata, o masina M$. Nu este sfarsitul unei ere, e doar inceputul uneia noi. The Big Blue is moving...

PS. Un singur lucru ma ingrijoreaza. DRM...
Image Get Firefox!

User avatar
Tyby
Dungeon Keeper
Posts: 602
Joined: Sun Jul 06, 2003 10:39 pm
Location: Bucuresti
Contact:

Postby Tyby » Wed Dec 08, 2004 3:43 pm

ma Costin, cum draq - la ORICE discutie - trebuie neaparat sa balacaresti M$ ... ?!

mai evoluati fratilor, nu-s toate albe sau negre pe lumea asta!

Ppls, nu transforma si topicul asta in Scuipati aici!
formerly known as gaurika ...May the best from your past be the worst in your future!Tyby out!

User avatar
costin
senior
senior
Posts: 130
Joined: Sun Jul 06, 2003 3:00 am
Contact:

Postby costin » Wed Dec 08, 2004 6:31 pm

Mea culpa: e vorba de PowerPC, nu tomai de Apple, o mica, dar semnificativa, diferenta.

As fi genial daca aceste idei ar fi ale mele... :? Din pacate, nu stau cu okii pe IBM sa le prezic miscarile si sa cotez la bursa, stau altii, arunca o sugestie, altii o prind, o scriu aici... Sa imi sustin afirmatiile legate de IBM, nu de M$ (aia e o impresie pe termen lung, cum sa pornim revolutia). Cateva copypaste-uri.

IBM zice ca...
IBM Computer Science
IBM RS/6000 servers

News:
1 Dec 2004: IBM launches Power chip alliance IBM has launched an alliance with 14 other companies to make Big Blue's Power processor more adaptable and widely used.
18 Nov 2004 IBM tops server speed test IBM's new top-end Power5-based Unix server has a commanding lead in a performance test of servers running a large database.
31 Mar 2004 IBM opens up its Power line NEW YORK--IBM is proposing to take a leaf out of Linux's book and open up the design process for its Power processor.
14 Feb 2003 IBM to broaden PowerPC licensing IBM's microelectronics division plans to begin offering one of its PowerPC chips to interested third parties under a new licensing plan.
10 Sep 2004 IBM to launch Linux-only Power servers In an effort to vault its Power processors into more widespread use, IBM plans to announce Monday a new, inexpensive server line called OpenPower that can run just the Linux operating system, CNET News.com has learned.
21 Ian 2004 IBM pushes Linux on Power processors NEW YORK--IBM has put more weight behind its effort to attract customers to Linux that runs on its own Power processors, an initiative that distinguishes Big Blue from its competitors in the server market.
15 Nov 2004 G6: More POWER on the way? "... I predicted that PowerPC would get the lead over x86 CPUs in 2004...."
25 Oct 2004 IBM Transitions to Power5 "... According to IBM officials, the Power5-based systems need fewer processors to run more workloads than current systems, while costing less money ..."

Si, in final...
3 Dec 2004 IBM said to be eyeing a sale of its PC business IBM, which gave legitimacy to the personal computer business in the 1980s, is said to be negotiating the sale of its PC unit in a move that could reshape the industry.

Nu e nevoie sa citesti articolele, titlurile sunt suficiente. IBM se misca spre o noua platforma cu Linux on-top, departe de M$ si de o arhitectura pe care inca din 98 o considerau invechita.
Image Get Firefox!

golanulstelist
senior
senior
Posts: 264
Joined: Sat Sep 30, 2006 10:36 am

Postby golanulstelist » Sun Oct 01, 2006 3:52 pm

Deci urmeaza o era a masinilor, terminatori si chestii dastea? :D :D :D :D


Return to “Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest