probleme in franta cu accesat site-uri englezesti

User avatar
tapirul
elite
elite
Posts: 3166
Joined: Sun Jul 06, 2003 5:57 am
Contact:

probleme in franta cu accesat site-uri englezesti

Postby tapirul » Fri May 23, 2008 10:55 am

am niste prieteni proaspat instalati in franta, care au constata ca au o problema mare: de cate ori aceseaza un site englez (yahoo.co, skype.com), in mod automat sunt redirectionati la varianta franceza. De unde sa fie (ISP? calculator - cumparat acolo cu preinstalate?) si cum pot rezolva problema?

User avatar
danhia
elite
elite
Posts: 4297
Joined: Sat Oct 29, 2005 8:56 pm
Location: The Royal Ascot Brigade

Re: probleme in franta cu accesat site-uri englezesti

Postby danhia » Fri May 23, 2008 11:10 am

si in anglia se redirectioneaza pe .co.uk. dar nu am intampinat vreo pb din cauza asta.
Red Apple

User avatar
adi
elder
elder
Posts: 1118
Joined: Sun Jul 06, 2003 9:40 am

Re: probleme in franta cu accesat site-uri englezesti

Postby adi » Fri May 23, 2008 12:14 pm

danhia wrote:si in anglia se redirectioneaza pe .co.uk. dar nu am intampinat vreo pb din cauza asta.

pai era tot in engleza :)

tapire, totul se trage de la freedom fries!
"Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I just beat people up." Muhammad Ali

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23562
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: probleme in franta cu accesat site-uri englezesti

Postby Chingachgook » Fri May 23, 2008 1:06 pm

e o chestie cu ip geolocation.
ideea e sa siteurile locale merg mai rapid.
cu ce ii deranjeaza, nu stiu franceza?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

User avatar
tapirul
elite
elite
Posts: 3166
Joined: Sun Jul 06, 2003 5:57 am
Contact:

Re: probleme in franta cu accesat site-uri englezesti

Postby tapirul » Fri May 23, 2008 8:12 pm

nu prea, inca, mai ales sotia.
Dar in principal e ideea ca vreau sa ma duc unde vreau eu, nu unde vreau ei. CUm se poate schimba chestia aia?

User avatar
victor
elder
elder
Posts: 1761
Joined: Sun Jul 06, 2003 8:22 am
Contact:

Re: probleme in franta cu accesat site-uri englezesti

Postby victor » Fri May 23, 2008 10:35 pm

citisem undeva ca incearca sa faca asta pentru ca au avut probleme cu platile online, erai intr-o tara si declarai ca esti in alta tara si scapai de plata TVA (de pilda daca esti din UE si declari ca esti in SWISS, nu mai plateai TVA). La alte site-uri inca mai merge smecheria sa scapi de taxe la servicii online.

User avatar
tapirul
elite
elite
Posts: 3166
Joined: Sun Jul 06, 2003 5:57 am
Contact:

Re: probleme in franta cu accesat site-uri englezesti

Postby tapirul » Fri May 23, 2008 11:30 pm

ar fi cam stupid, se poate verfica in ce tara esti pe baza IP-ului, nu pe baza site-urilor de le vizitezi.
Mie mi se pare un abuz nemaipomenit.
Stie cineva ce solutii ar fi?

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23562
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: probleme in franta cu accesat site-uri englezesti

Postby Chingachgook » Sat May 24, 2008 2:36 am

proxi
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

User avatar
tapirul
elite
elite
Posts: 3166
Joined: Sun Jul 06, 2003 5:57 am
Contact:

Re: probleme in franta cu accesat site-uri englezesti

Postby tapirul » Sat May 24, 2008 5:22 am

da, o idee.
Treaba ca eu sunt mai degraba hands on, daca as avea calculatorul in fata l-as bibili si as gasi o solutie, asa de la distanta e mai greu

User avatar
Dan
Master of Disaster
Posts: 2863
Joined: Sun Jul 06, 2003 1:59 am
Location: ...on the highway to hell...
Contact:

Re: probleme in franta cu accesat site-uri englezesti

Postby Dan » Mon May 26, 2008 6:39 pm

Ce browser folosesti bre ?
Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum

User avatar
tapirul
elite
elite
Posts: 3166
Joined: Sun Jul 06, 2003 5:57 am
Contact:

Re: probleme in franta cu accesat site-uri englezesti

Postby tapirul » Mon May 26, 2008 9:51 pm

adica ei in franta? IE.
Am propus si eu firefox.

User avatar
Dan
Master of Disaster
Posts: 2863
Joined: Sun Jul 06, 2003 1:59 am
Location: ...on the highway to hell...
Contact:

Re: probleme in franta cu accesat site-uri englezesti

Postby Dan » Tue May 27, 2008 6:48 pm

Bre eu nu cred ca are legatura cu geolocation. Ideea e in felul urmator : daca la locale ai spus tu la pc tau ca esti din franta IE afla lucrul asta si cand face requestul catre yahoo sau google le zice ca el e din franta. Asa ca google sau yahoo ii da versiunea in franceza, in ideea ca userul ala daca e din franta pricepe franceza.So - eu zic ca se rezolva daca schimba in reginal settings location cu US, sau UK.
Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23562
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: probleme in franta cu accesat site-uri englezesti

Postby Chingachgook » Tue May 27, 2008 8:55 pm

e cu geolocation, ca si la noi se incearca implementarea.
am un prieten :P care mi-a zis ca atunci cand intra pe situri xxx i se ofera servicii conexe fix din zona in care se afla.
serverul vede d eunde intri si iti serveste ce crede el ca e adecvat. am intrat si eu pe yahoo.fr si nu trebuie sa stii mare limba franceza sa te descurci. cred ca e mai enervant faptul ca intri unde vrea el, nu unde vrei tu. functionalitatea e insa aceeasi (sau chiar mai buna)
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

ssss
elder
elder
Posts: 1168
Joined: Mon Apr 14, 2008 5:36 pm

Re: probleme in franta cu accesat site-uri englezesti

Postby ssss » Tue May 27, 2008 10:39 pm

adi wrote:
danhia wrote:si in anglia se redirectioneaza pe .co.uk. dar nu am intampinat vreo pb din cauza asta.

pai era tot in engleza :)

tapire, totul se trage de la freedom fries!


Anglofobia francezilor a inceput inainte de francofobia lu' bush. Acu, de cand cu Sarkozy, este chiar Vive la France. Americanii au traditie, in WW1 era liberty cabbage.

Ma intreb ce fac chinezii daca vor sa vada google uk.
Reality is an illusion due to lack of wine

User avatar
tapirul
elite
elite
Posts: 3166
Joined: Sun Jul 06, 2003 5:57 am
Contact:

Re: probleme in franta cu accesat site-uri englezesti

Postby tapirul » Wed May 28, 2008 1:10 am

dau cu capul de zid

User avatar
tapirul
elite
elite
Posts: 3166
Joined: Sun Jul 06, 2003 5:57 am
Contact:

Re: probleme in franta cu accesat site-uri englezesti

Postby tapirul » Wed May 28, 2008 1:14 am

posibil ca dan sa aiba dreptate totusi. Si de acord cu kooksee, nu m-ar enerva franceza in sine, ci faptul ca intri unde vrea el nu unde vrei tu. De aia ma enerveaza la culme si produsele microsoft, cu default-urile lor (in Word turbez cu toate auto-urile, bulleted lists, paragraph, etc. Chiar daca le scot de la settings, dupa o vreme tot reapar)

User avatar
latvia
elder
elder
Posts: 1629
Joined: Mon Oct 24, 2005 11:10 pm

Re: probleme in franta cu accesat site-uri englezesti

Postby latvia » Wed May 28, 2008 2:16 am

kooksee wrote:am un prieten :P care mi-a zis ca atunci cand intra pe situri xxx ...


:D :D :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

User avatar
tapirul
elite
elite
Posts: 3166
Joined: Sun Jul 06, 2003 5:57 am
Contact:

Re: probleme in franta cu accesat site-uri englezesti

Postby tapirul » Wed May 28, 2008 3:23 am

da' indeed :) La mine se mai intampla sa ofere servicii in orasul vecin - prea departe

Kooksee, nu e chiar asa ce spui tu. Serverul ala cu xxx iti serveste chiar de la el de pe server servicii in functie de geolocatia ta, serverul nu te redirectioneaza odata ajuns la el, ajungi exact unde vrei sa ajungi, pe cand in cazul de zic eu, browserul e trimis in alt server altogether.

User avatar
Chingachgook
addicted
addicted
Posts: 23562
Joined: Wed Nov 26, 2003 6:34 pm
Location: in hamac

Re: probleme in franta cu accesat site-uri englezesti

Postby Chingachgook » Wed May 28, 2008 11:26 am

o fi nu stiu, nu intru pe xxx.
cum ziceam, un prieten...:P

am intrebat azi pe cineva care mi-a zis ca e asta se face pentru a mari viteza de accesare. deasemeni cica intotdeauna acolo pe pagina frantuzeasca e un butonas cu change to english. tot e incomod dar asta e.
ia sa le zici sa intre cu mozilla
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...


Return to “Software”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest