Cand mai aveam un windows, aveam un BitDefender 6.4 (cu licenta

) care isi facea bine treaba. Chiar nu am luat nici un virus atunci, ceea ce nu se poate spune despre o perioada mai veche, cu Norton Antivirus, care parca imi invita virusi pe sistem.
Tot pe Windows, imi place AntiVir pentru useri de acasa, gratis, care are o interfata uratica, dar e foarte usor in materie de resurse si foarte rapid. Si eficace. Este actualizat cam o data pe zi.
F-Prot pentru DOS, gratis, e tocmai bun pentru un sistem cu FreeDOS, cu jocurile din tinerete. Se poate face chiar si update live.
Pe Linux am BitDefender for Linux Console (cu motor AV7) si un ClamAV, opensource. Preferat e BitDefender, nu ca l-as folosi prea mult, ca nu am pentru ce, doar daca sunt curios sa vad ce virusi mai primesc prin mail. Se actualizeaza la fiecare 3 ore.
LinuxDefender e un Knoppix grafic cu BitDefender care poate curata un sistem din afara windowsului, inclusiv pe NTFS prin captive-NTFS.
Exista malware si pe Linux, cel putin teoretic, dar cu eficienta destul de scazuta. In general, viermi si troieni se mai vad azi.
PS. Ca o observatie, BitDefender lipseste din pagina aia. Insa in Europa e foarte apreciat si rebranduit de diversi producatori AV.